- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
Én meg Sokol rádiót,meg a nagyi 64 kbites bakelitjeit
http://www.sg.hu/cikkek/73140/karositja_a_hallast_a_rendszeres_mp3_hallgatas
Érdekes cikk
Amúgy egy egyszerű fekete boltban kapható lefújós spray szerintem megfelelő, mivel vízállónak sem kell lennie. Csak vidd ki a szabadba, mert betépsz tőle mint a szemét. Cimbi állványt fújt ilyennel, szobában. (haluzott is
) Meg a Simsonját. Szerintem kiváló eredményt hozott.
Akkor egy flakon 1200 körül volt asszem.
-
Ren Hoek
veterán
Nemtudom, igazából a régi gépemhez képest ez totál halk. Gyári CPU hűtő nem halk amúgy, az a leghangosabb. Egyelőre még alaplapi VGA-val nyomom, ami passzív, szóval nem tűnik fel... meg mindent meg lehet szokni, a régi Maxtor vinyóm, mint egy gépágyú úgy kerregett. De annyira megszoktam, hogy szinte hiányzott már
Szvsz, amúgyis szól mindig valami zene.. ha más nem, akkor halkan egy chillout, lounge rádió. Groove salad pl jó ventizajelnyomó
-
Ren Hoek
veterán
Szerintetek ha az oldallapot leporszűrözöm, annak van értelme?
Mert érezni hogy kissé kifúj a procihűtő onnan... Ellenben a hátsó venti nagyon szívja ki a levegőt, és az oldaláról nekem rendesen "beporozta" magát.
Tehát nem tudom eldönteni, hogy az oldallapon most kifelé fúj, vagy beszív
CX400-nak viszont nagyon jót tett az alsó beszívónyílás porszűrősítése. Nemlett hangosabb, viszont a szűrő nélküli 3 hét alatti pordzsuvázódás helyett, már 3 hete egy porszem lerakódás sincs a hátulján.
-
Ren Hoek
veterán
Igazad van, elismerem ezt benéztem.. Még nem hallottam hivatalosan 17 cm-es ventiről sohasem, 20 cm-esről viszont már többször.
Bakker, akkor a köcsög Thermaltake tényleg hazudik, az oldalukon 200x200x 20 mm van.
Holnap vizsgázok db2 SQL-ből, meg szakdoga, és tisztára leszívja az agyamat, szóval szorry az értetlenségért
-
Ren Hoek
veterán
Hát ezzel felesleges is vitatkozni ez így van. De akkoris az összes 20 cm-es ventillátor ilyen. 17 cm. Nem a Thermaltake hazudik, ez a "szabvány".
De ha találsz valóban 20 centis ventit, akkor neked van igazad
Megmértem amúgy, hülyeség is lenne akkora venti már... Szélesebb lenne kerettel együtt, mint a ház teteje. Szvsz ez bőven elég már. Így is kelt némi szélzajt.
-
Ren Hoek
veterán
Hát én nem mertem kockáztatni... Sok helyen olvastam, hogy a feszülés eléggé káros a lapnak hosszútávon. A középső standup egyszerűen felnyomta nekem.. csak úgy volt stabil ha az oldalsókat nem raktam be... akkor meg minimum 5 mm-et torzult volna a szélén, ha bepróbálok egy VGA kártyát mondjuk... Éreztem hogy törés lenne a vége.
Ezért döntöttem úgy, hogy reszelek. Az anyagtorzulás és feszültség biztosan nem tesz jót az IC-knek. Ha nem is okoz semmi problémát, az amúgyis kényes forrasztásokon jelentkező feszültség, hosszabb távon biztosan csökkenti a lap élettartamát.
Mérges is voltam a Thermaltake-re, hogy egy ilyen amúgy igényes házba ekkora fatális hibát véteni... Nembírják vízszintesre megcsinálni... (Előző házaimban mindenhol tükörvízszint volt, nulla csavarodással)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
iMaverick #27 üzenetére
Jah tudom mire gondolsz takaró alatt... Nem vastag egy kicsit? Ki kell próbálni hogy ha szívod szájjal, akkor mennyire kell erőlködni (maszkos verziónál simán lehet levegőt venni, mégsem megy rajta át a por semennyire)
Azért azt is figyelembe kell venni, hogy a ház alja, és a táp között van 1 cm rés kb, így előfordulhat hogy a házbúl' veszi ki a zokszigént...Ha túl vastag a porszűrés. Mivel a házból könnyebb szívni ekkor. Egyszerű letesztelni, fogj alá a háznak, és nézd meg mennyire szív. Enyémen érezhető a szívóerő.
-
Ren Hoek
veterán
Nekem 1 napom ráment a csavarozásra. Mindenféle kombinációt kipróbáltam, egyszerűen akkor volt stabil csak, ha a szélsőket, közepét nem csavaroztam be. De akkormeg rakjon be valaki is úgy egy kártyát, hogy nem törik el középen a lap...
Szóval ott jutott eszembe, hogy mekkora hülye vagyok, miért nem reszelek...2 mm kellett a középsőből, és tökéletes volt utána. Stabilan fekszik...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
pincehely #16 üzenetére
Hát ja, de ez sokmindentől függ... nekem 25 nm-es a szobám, teli szekrénnyel meg polccal.. Porszívózás meg nem a szívem csücske
Szóval örüljön az akinek pormentes a szobája
Nekem 1 hét alatt pormacskás lesz a gép alatt... Ha nem fogná a szűrő, akkor ez mind belül lenne a tápban...
-
Ren Hoek
veterán
Nekem is ilyen van, abszolút meg vagyok elégedve vele... Nekem jelenleg a procihűtő a leghangosabb az egész szettben. Viszont a deszkát nembírtam beletenni törés lehetősége, és deformáció nélkül... szóval be kellett reszelni fémreszelővel a standup csavarokat (paraszt de 100% tökéletes megoldás)
Viszont előlapot hátulról teljesen befedtem h1n1-es 30 ft-os maszkból kiszedett (rétegekre szedett zsebkendő vastagságú) porszűrővel. A teljes táplélegző nyílást alul, plusz hátul a 2 szellőzőnyílást. Oldalát is, mert ott van a legnagyobb felület, ahol a poros levegőt szívja a hátsó venti. Igaz kicsit kétértelmű, mert a proci fúj is kifelé...
Corsasir CX400 így is abszolút halk, simán tud beszívni a filteren keresztül. Amíg nemvoltak fent a szűrők, 1 hét alatt vastagon megszedte magát dzsuvával... De így már sokkal lassabb a porosodás. (Én inkább kevesebb porra szavazok, mint szellőzésre)
Proci 28-35 fok idle-ben, és netezés alatt, HDD 27-28, porszűrőzés előtt is ennyi volt, szóval egyáltalán nem gátolják a szellőzést! Szerintem sokkal olcsóbb és jobb megoldás mint bármilyen bolti drága dust filter... Amin keresztül még rosszabb is az légáramlat...
Mellesleg a ház rácsos eleje is egy porszűrő gyakorlarilag. Az elv szerint, hiába kisebbek a porszemek, akkoris felfogja a rács.. Ez így is van, amíg nemvolt rajta a filter, egyszerűen összegyűjtött egy csomó port a rács
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Apple MacBook
- Óvodások homokozója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Metal topik
- OLED TV topic
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest