Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
djculture
üzenetére
Input lagja a monitoroknak is van, termeszetesen, illetve egy jo ideje gyakorlatilag minden TV-ben van game uzemmod, ami teljesen normalis ertekre viszi le az input lagot.
(#93) WongFeiHong: a TV input lagjat a konzolban nem tudjak optimalizalni (maximum szamolnak vele, mindenfele ritmusjatekokban pl. be lehet allitani a TV lagjat) illetve amikor utoljara lattam szamokat, akkor a konzolos jatekoknal a konzol input lagja (vagyis az az ido, ami akozott telik el, hogy megnyomod a gombot es hogy az ennek megfelelo kep megjelenik a konzol videokimeneten) altalaban rettenetesen magas volt.
-
WongFeiHong
senior tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Egyszerü Bravia tv-m van, mégse érzékeltem input lagot sehol. Killzone 2 demonál volt egyedül ilyen gond, de a véglegesbe azt is javitották. Konzolra általában azért optimalizálják a játékokat ilyen téren.
-
djculture
félisten
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Hát ja, inputlagról meg már nem is beszélek, a monitoron nincs ilyen érdekesen.
-
djculture
félisten
Mondjuk média marktban tényleg horror volt játszani az előző konzol generációkkal, mert ott nagyon lehetett látni az óriási megjelenitőkön a randa baltával faragott egymillió darab recés körvonalas garafikát.
Aki már hozzá szokott az ilyen megjelenítéshez annak nem tűnik fel, egy pc-n nevelkedett játékosnak viszont horror szint. Ülhet bárhova az ember egy nagy méretű nagy felbontású tv-n a legkisebb hiba is elefánt nagy ságúnak tűnik. -
seederking
őstag
Jól néz ki meg minden de kérdés,hogy mennyit zabál meg a vasból.Az AC3-tól is féltem (főleg a sok optimalizációt illető negatív komment után) de meglepően szépen futott.Azt hittem sokáig kitart a 7870 mikor megvettem de nem úgy néz ki....
-
BoneDragon
veterán
Olyan jó olvasni ezeket a kommenteket! Ahogy valaki leírja a pc vs konzolt, egyből előkerülnek a megmondó pisták és fröcsög a nyáluk.
Ki nem sz*rja le melyiken néz ki jobban és melyik erősebb?? Lényeg hogy élvezzem a játékot... -
haxiboy
veterán
Erre annyit tudok mondani hogy kár a PC-t a Konzolokhoz hasonlítani...Játékkonzol, mint a neve is sugallja JÁTÉK-ra van kitalálva, meg arra hogy szórakozz. A PC-t munkagépnek találták ki, az hogy lehet rajta játszani csak másodlagos. És igen, hamarosan konzolokon PC-vel vetélkedő, vagy azt grafikában lehagyó játékok lesznek, ahogy az régebben is megtörtént mert a Konzolban lévő APU-kat alacsony szinten lehet programozni a PC-n ugyanez hatalmas többletszámítást jelent, főleg a DirectX féle API/ OpenGL stb, itt közvetlen a GPU kapja az utasítást a saját alacsony szintű API-ján. (Majdnemcsak ezt fogják tudni a GCN-es VGA-k a Mantle-vel, jelentős teljesítménybeli ugrást okozva, de még mindíg nem akkorát mintha a GPU-t programoznánk közvetlen...
Az élsimításról annyit hogy konzolon annyira nem lényeges, hisz amíg PC-n egy 23" (60CM)monitort nézel 1 méterről FullHD-ban, addíg konzolozás közben egy 32"(80cm) 3-4méterről, szintén FHD. Ha te 3 méterről észreveszed hogy az a kör valójában 130millió élű sokszög

Elég megnézni a 2007-es Halo 3-at (ami igen Xbox 360-ra jelent meg)...2007-ben esetleg a Crysis volt amit nem tudtunk megfizethető keretek között normálisan futtatni, de még 2 évvel később sem.
Hozzá tenném nem vagyok konzol fan, mert jómagam is PC-t használok, de azért nem érdemes lebecsülni a konzolokat.
-
GeryFlash
veterán
válasz
Televan74
üzenetére
Ez oké, csak nem értem miért kell ehhez sokaknak anyázni meg meggyőzni a másikat
Én is pc-s vagyok, gondolkozom most egy ps4-en, nincs bajom a konzolokat addig, amíg nem hátráltatják nagyon a pc-t (egyrészt a szar portok miatt, másrészt ha technikai akadályok miatt nem fejlődik a cucc).
De szerintem egyelőre még egyik sem lépett fel, ezért még ki lehetne egyelőre hagyni az anyázást
-
GeryFlash
veterán
Jöjjön már!!!
Látom, megy már a konzol vs pc, lassan unalmasabb már mint a barca vs reál anyázások....
-
WongFeiHong
senior tag
41 fps a 760 Ghosts-nál, tehát Te hipergépen nézhetted.
Ja és az AC4 30 fps konzolon, de stabil. Tök más mint pc-n az fps.
Hagyjuk a kamukat.

De mind1, Te se érted meg amit más mond, mert elvakult pécés vagy. Részemről ennyi.
-
WongFeiHong
senior tag
Nem tudom Te miket nézel, de ha a Ghosts optimalizált pc-n, akkor veled van a baj. Abbahagytam a singlet, úgy szaggatott még sima FXAA-val is. (ps4-en végigvittem 2x, pedig ott is beakadt néha, de mégse olyan dúrván). GTX 690 nem képes 60 fps-el vinni maxon, szóval ő pont rossz példa.
AC4 SMAA-val még kisebb helyeken se tudta tartani néha az 50 fps-t...
TR meg nem mosolyog "hajjal" stabil 60-al nvidia-n ez is tuti.
Kicsit túlértékeled a pc-t.

Ja és a Forza x one-on szinte egy másodpercet se esik le 60 fps-ről. Látod, mondom ezt úgy, hogy ps4-em van és mégse fikázom a konkurens konzolt.
Ilyen dumák után tudod ki hiszi el Neked, hogy tervezel venni konzolt. Az lenne ám az igazi "user error"

-
djculture
félisten
witcher 2 is elég betyárul néz ki már full grafikán. Még a 9600 gt-n kezdtem el játszani ami kb low grafikát birt utána a hd5850 már ultrán vitte a játékot

-
Televan74
nagyúr
Látom a dedó beindult.

-
Valdez
őstag
"olvass és láss" haha, ember nézz már tükörbe, fingod sincs miről beszélsz. Nézz már utána, hogy miben különböznek az új konzolok egy hagyományos pc-től, mielőtt olyanról ugatsz amiről fogalmad sincs.
Jelenleg 1 processzor van, ami hasonló elvekre épül mint a konzolok, az amd kaveri, értsd, ha lesz olyan játék, amit az új konzolok képességeinek figyelembevételével fognak fejleszteni, akkor azt csak perpill az amd kaveri fogja tudni futtatni (feltéve ha nem csinálnak egy butított verziót a hagyományos pc-k kedvéért). -
WongFeiHong
senior tag
Nincs semmi hiba nálam. Bekapcsolod a Tress FX-et, és rögtön lemegy az FPS, nem is kicsit. Sőt, nem is beszélve más effektekről. Nekem egyértelműen jobb lesz a PS4-es változat.
Amúgy nem mondott hülyeséget Valdez, hiába van nagy videokari, ha a kedves fejlesztők elfelejtenek optimalizálni PC-re. PL: AC4, Ghosts
-
Gainka
őstag
-
WongFeiHong
senior tag
Megnézném én hogy vinné egy 560 a Forzat.

Meg ott a TR, én egy 680-al nem birok fix fps-el játszani, olyan látvány mellett, mint amit a Definitive Edition fog nyújtani. Nagyon örülök, hogy tudtam venni ps4-et, persze mellette szeretek pécén is játszani sok cuccal.
Nem kéne ilyen elfogultnak lenned.

-
Gainka
őstag
Nem értem miért kell le irkàlni ugyan azt a butasàgokat -.-" ràadàsul par hszel visszab lett leirva hogy mizu
-
WongFeiHong
senior tag
Cobra652: Te se láttad még élőben az új Killzonet tuti... Akkor nem beszélnél ilyen badarságokat.

-
GegeWarrior
senior tag
Hát nem tudom, így a generáció elején máris?
Nem ez volt jellemző eddig
Na majd meglátjuk. -
Az, hogy hol van, egy sima PC-ben valoban nagyreszt erdektelen, konzoloknal az az erdekes, hogy nem csak hogy a CPU-val kozos chipben van, de a cimter is kozos, vagyis ugyanazt a memoriacimet a GPU es a CPU is latja es tudja irni meg olvasni is - pont ezert lehet mondani, hogy itt nem kulonallo GPU meg CPU van, hanem egyetlen sokmagos, asszimetrikus szamitoegyseg.
-
jocomen
aktív tag
Köszönöm a felvilágosításokat.
XBO-ba 7770, ps4-be 7870 szintű gpu van ... még emlékszem a cikkre.
Hogy ez cpu-ban, beforrasztva, vagy foglalatban van, ennek nem néztem utána, és különösebben nem is izgat. -
-
Valdez
őstag
válasz
Televan74
üzenetére
Én csak helyeseltem arra amit mondott, ha tényleg kihasználja a konzolokat, akkor HSA-t is használ, amire jelenleg pc-n csak a kaveri képes. Viszont ha ugyanazt tudja minden pc-n mint a konzolokon, akkor egyértelműen marketing bs, mivel nem használja ki a konzolokat teljesen.
-
Valdez
őstag
válasz
mentoloshypo
üzenetére
Kamu, ha így lenne, akkor pc-n is legfeljebb Kaverin indulna el (már ha ugyanazt akarják prezentálni pc-n is, amit konzolon).
-
CriticalHit
addikt
brutális grafika
ütős harc
kegyetlen hangulat
a történet és a szerepjáték elemek csak nem rontanak -
Slade92
aktív tag
válasz
mentoloshypo
üzenetére
Elözö konzol generáció se bírta nagyon sokáig utobbi négy évben vissza vették a grafikát meg a felbontással játszadoztak hogy meglegyen a 24 FPS de nem egy játék van ahol az alá esik még így is!
-
Televan74
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Konzoloknál is két évente új generáció! Haladni kell a korral. Ez aljas volt.Sorry, nem bírtam kihagyni.

-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
mentoloshypo
üzenetére
Nekem is pont ez jutott eszembe. Mi lesz akkor még 6 évig?

-
mentoloshypo
senior tag
A generáció legelején? Kétlem....
Ez a "kihasználja a gép erejét teljesen" marketing duma már az előző generációban el lett csépelve. De ott legalább nem az elején. -
Gergosz2
veterán
én azt nem értem, hogy azt hangoztatták=hangoztatják, hogy az új generációs konzolok sokkal jobban hasonlítanak a pckre ezáltal a portolás is sokkal egyszerűbb. No ilyenkor merül fel bennem, ha egy az egybe átportolják, akkor miért kéne alá erőmű, hiszen mindenki tudja a az új generációs konzolok nem atomerőművek.
-
haxiboy
veterán
i 2xi7-4770k-t beszerezni és 5GHZ-n járatni, jah meg persze 2db HD7990 aztán lowon el is döcög XD
-
Uga
csendes tag
válasz
WongFeiHong
üzenetére
PC-n is, csak jobban fűti majd a lábad!

-
mad1
veterán
"Szinte" ^_^
Ez az ami nem teszi egyertelmuve a dolgot.
Erre csak annyit hogy "lol" -
WongFeiHong
senior tag
Akkor ez elég szépen fog kinézni konzolokon.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Tomy Yayo
üzenetére
A kihasználás itt a kulcsszó szerintem, mert lehet, hogy minden mag 100%-on teker, de hogy nem a legoptimalizáltabb az is biztos. (bár lehet, hogy a fejlesztőgárda 5 év után visszajött a jövőből, és már meg van a tapasztalatuk...)
(#19) hommeros & (#20) Vistaboy Köszi! (SZÉP!)
-
jocomen
aktív tag
Én nem azon csodálkozok, h ki fogja használni. Inkább azon, h az XBO-ba hogy volt képük egy már akkor középkategóriás vga-t beletenni. Szomorú is lenne, ha még ezt se használná ki, tekintve, h már az előző részek is milyen szépek voltak.
-
Tomy Yayo
senior tag
Normális az, hogy a nextgenek megjelenése után pár hónappal már olyan játék jelenik meg, ami szinte teljesen kihasználja az erőforrásaikat? PS3/X360-nál csak az utolsó 1-2 évben hallottam ilyeneket. Csak nincs normálisan optimalizálva, vagy tényleg annyira durva, hogy kell a nafta? Ha utóbbi, akkor most nemigen lesz olyan hosszú az idő a következő genig.
-
Csabro
tag
Nem felek... Most csapattam bele a gepbe egy evga 780ti Classified-et

-
Ubran
tag
Kivancsian varom a gepigenyet.
-
myckie2
őstag
Cyberpunk 2077-ről is jöhetne egy kis infó.

-
hommeros
őstag
Nagyon szép a trailer.

-
sagem
addikt
válasz
Televan74
üzenetére
A bevételeik, amiből eljutottak egy W2 majd egy W3 szintű játékig, túlnyomórészt a PC-s platformból keletkezett, ezt sokan elfelejtik..

W1 PC-re jött, látott, győzött, lehetővé tette a folytatást. W2 szintén PC-re érkezett, majd jóval később jött a konzolport, de a PC-s eladások megint jók voltakm s ez volt az első számú platform..s így el is jutottunk a W3-ig..ami nyilván megint jól szerepelhet majd PC-n is..

-
Tazsam01
tag
Ki várja el? Felőlem csináljanak egy szar pc-s portot (miután mindenhol hangoztatják, hogy ők pc-re fejlesztenek) és majd nem veszi a kutya sem. Én eddig is elvoltam W nélkül és ezután is elleszek. Mindenki szabadon gyárthat rossz minőségű terméket bármelyik kapitalista piacon csak akkor ne panaszkodjon ha senki sem veszi.
Egyébiránt én a mosolyt reagáltam le. No meg azt, hogy pc-s piacon a fejlődés már nagyon lelassult, rohadt sokan elvannak még a mára már 6 éves quad procikkal és a videokártyák esetén már azért erősebb a verseny de ott is el lehet lenni 1-2 éves csúcsmodellekkel elég jól.
Akkor kérdem én mire fejlesszen az ember? Dobjak ki 300k-t 10% teljesítménynövelésre?
Szóval rövidebbre fogva: "Ne mosolyogj, optimalizálj" -
nofi
addikt
Bár azt nem állítja, hogy maximális mértékben sikerült kihasználniuk azok képességeit, de nagyon közel vannak hozzá.
Jó kis marketing. Nézzük csak meg pl. Halo3 vs Halo4 screenshotokat, de talán Forza2 vs Forza4 közöztt még szembetünőbb mit jelent kihasználni egy hardvert. Meglepődnék, ha ez az első 2-3 évben megtörténne az új konzoloknál...
-
Wasp_HUN
tag
Még is miért nem elvárható, hogy PC-re fókuszáljanak egy eleve PC-s játéknál ? Főleg CD Projekt akihez a GoG is tartozik. Ez olyan, mintha azt mondaná a Valve, hogy készül a Half-Life 3, de minden erőnkkel az XBOX/PS vertiókra koncentrálunk, persze majd összerotyantunk valami port-félét is PC-re... ugye milyen hülyén, sőt szürreálisan hangzik ?
-
Slade92
aktív tag
PS3/Xbox360 se bírta hardverileg csak 4 évig!

-
Televan74
nagyúr
Pedig nem lehet elvárni a fejlesztőktől, hogy a PC -seknek külön írjanak játékot. A új konzolok szintjéhez erős gép kell.
Tudom erre az a válasz, hogy optimalizálni kell jól. De nem várható el a fejlesztőktől, hogy erre költsenek, mikor az eladási számok sehol sem igazolják, hogy a befektetett munka megtérülne(3Millio vs 300k). -
Lei559
tag
Remek trailer..
Nőverő kannibálok akik késsel támadnak a nyakig páncélozott boszorkánymesterre csak mert félbeszakítottam mókájukat.. 
Egyébként jó látni , h lassan már tényleg megéri venni egy nextgen konzolt a befutó címek miatt.

-
Tazsam01
tag
Te ne mosolyogjál hanem optimalizáljál
-
LobiDrg
aktív tag
A magyar szakmunkás társadalom embere mosolyogva csak ennyit mondott: Nincs pénzem gépet fejleszteni!
Egyébként nagyon várós már.Az előző két rész nagyon beszippantott 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Pont múlt héten röhögtünk ezen a Mammutos MM-ben. Felesleges véleményt mondani kirakott konzolok alapján.
Ki nem sz*rja le melyiken néz ki jobban és melyik erősebb?? Lényeg hogy élvezzem a játékot...

Nem ez volt jellemző eddig