Hirdetés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Nyilván az illetőnek megvolt az erőműve hozzá, de akkoriban az elég kevés ember kiváltsága volt a 500MHz-s erőmű. Ja és kemény 640x480-ban futott...
A Quake nem is, de a Doom3 pontosan ugyanennek a tesszellációs technikának köszönhetően néz ki olyan műanyagnak, csak éppen 1000x magasabb felbontással. És míg Bump mappingnél viszonylag kevés pixel van számoltatva, addig a vertexnél rengeteg, azért néz ki úgy ahogy, de iszonyat lassú és rettentessen időigényes modelleket felépíteni. Aztán jöttek a vertex sherderek... -
G-Guts
aktív tag
válasz
kolosanyi
üzenetére
Csak poénból írtam, hogy el kellene mennie rajta...persze, hogy nem menne..vicze1: A (ismert PC-s újság) 99%-os értékelése nem hiszem, hogy lehúzás..
"aki a fröccs öntött műanyagot, szétmosódott színekkel szépnek találja annak biztos tetszett" - akkor a Quake 3 az mi? Annál még Cartoon Wars grafikája is kevésbé idegesítőbb. -
vicze
félisten
LOL, Outcast akkora bukás volt, mint a világ és úgy lehúzták a magas gépigénye miatt, mint a világ. Egy mocskosul optimalizálatlan vektor grafikája volt, ami később a Delta Force-ban még egyszer visszaköszönt és azóta se próbálkozott szerencsére senki vele. Szép meg szubjektív, aki a fröccs öntött műanyagot, szétmosódott színekkel szépnek találja annak biztos tetszett. Én csak gyurmavilágnak hívtam.
Vicces hogy még 2012-ben is a MHz-ken lovagol valaki, az ne zavarjon hogy ennyi erővel egy darab követ is hasonlíthatsz az iPhone-hoz. CISC vs. RISC-ről nem is beszélve.Biztos én vagyok a régimódi, de telefonálásra és sms küldésre szerintem kényelmesebb egy nyomógombos modell.
Hát érintőkijelzőn szintekkel jobb gépeni mint a sima gombsoron vagy akár qwerty-n, ami egyrészt szétcseszi az ujjbegyem másrészt mocskos lassú. Telefonálni meg ugyan úgy lehet vele minden probléma nélkül. Aki nem akar extra funkció nem vesz okostelót, hogy itt a gond?
-
Cheesy
őstag
"A kijelzőnek pedig 5-7 inch körül kellene lennie, tehát egy Galaxy Note-tól a kisebb tabletek méretéig terjedően."
Így van. Viszont ebben az esetben azért némiképp nehezíteni fogja a mérete a zsebben hordozást, ha meg csak mint egy noteszt tartja magánál az ember, azért nem mindig kényelmes.
Talán majd ha elterjed a visor, az megoldást jelent erre a problémára, ott majd úgyis akkora virtuális megjelenítőt állít be az ember amekkorát akar. Addig meg szerintem ez a mobilon játszás és hádédévédétévézévés inkább megmosolyogtató.Bár ha azt nézzük akkor mi más maradna e-penis tényezőnek? Tulajdonképp kommunkikációs téren minden okostelefon nagyjából ugyanazt tudja. Amiben eltérnek, az a nyers erő, processzormagok száma és a grafikus chip maradt. Persze az anyagválasztáson és a külcsínen kívül.
-
G-Guts
aktív tag
Ha 600Mhz-s CPU meg 128 mb ram kellett hozzá, akkor megfelelő optimalizációval annak el kellene mennie a sokat gyalázott MSM7227 procis alsókategóriás telefonokon is.

Csak a windows itt a legjobb optimalizáció terén, nem pedig az IOS..
Egyébként a játék nem véletlen kapott 99%-os értékelést, ha erre emlékszik még valaki.
-
azopi74
addikt
Az Outcast-ra gondolsz?:-),
Jaja, arra emlékszem. Érdekes elgondolás volt, az biztos, különösen üzleti szempontból. 1999-ben, amikor megjelent, az emberek többsége 200-as pentium MMX-en nyomta, 32 MB RAM-mal. A nagyobb e-penisű hardcore gamerek Celeron 300A-n, 64 MB-al. Akkoriban előállni egy olyan játékkal, aminek a normális futásához 600 MHz-es Katmai PIII és 128 MB RAM kellett, ahelyett, hogy az akkorra mér tömegesen elterjedt olcsó 3D gyorsítókat kihasználja , hát meglehetősen merész üzleti húzás volt. Jó nagyot is bukott. Pedig kár érte, mert tényleg szép volt, volt alkalmam megcsodálni akkoriban egy erőművön. :-)
-
azopi74
addikt
"Biztos én vagyok a régimódi, de telefonálásra és sms küldésre szerintem kényelmesebb egy nyomógombos modell."
Arra valóban kényelmesebb lenne, de egy mai okostelefonnak a telefonálás és sms küldés csak egy huszadrangú funkciója lett. Viszont azzal egyetértek, hogy normális irányítórendszer nélkül az okostelefonok által nyújtott játékélmény meg sem közelíti a kézikonzolokét. iControlpad szerű - vagy inkább annál jobb - megoldsáok segíthetnek ezen. A kijelzőnek pedig 5-7 inch körül kellene lennie, tehát egy Galaxy Note-tól a kisebb tabletek méretéig terjedően.
-
azopi74
addikt
"Ezért a prognózisért mindenképpen jár egy
Ez kb. olyan mintha azt mondanám, hogy az új 3 -as BMW jobb lesz mint a 2004 -es (pedig az autóipar nem is fejlődik annyira dinamikusan mint a telekommunikációs eszközöké)."Nem, ez kb olyan, mintha azt mondanám, hogy a két év múlva megjelenő elektromos roller olyan gyors lesz, mint a 2004-es BMW 3-as, miközben fél kézzel megemeli egy kisiskolás, és 100 km-en annyi a fogyasztása pénzben kifejezve, mint az említett BMW-nek 1 km-en.
-
Cheesy
őstag
Úgy látom ma majdhogynem ugyanaz hajtja előre a mobilipart mint ami a PC-nél már régóta jelen van: a "gamer" jelenség. Mert 3 colos kijelzőn akarnak HD-t nézni, csúcsgrafikás játékokkal játszani úgy, hogy a "telefondöntögetős" (autó)versenyeken kívül a többi játéknál a vezérlő"gombok"nak el kell foglalnia egy jelentős részét a kijelzőnek, hogy egy átlagos ember átlagos ujjával normálisan rá tudjon bökni, hogy érzékelje a kapacitív kijelző, mert ezt már nem lehet csak úgy körömheggyel mint a rezisztív kijelzőknél.
Az ember életét megkönnyítő kiegészítő appok telepíthetősége egy jó dolog, ami az okostelefonokkal (de utálom ezt a szót) lett igazán elterjedve. De hogy vizuális élményre kihegyezett alkalmazásokat (értsd: játékok pl.) egy ilyen kis kijelzőn élvezni lehessen, ráadásul tapogatva...
Biztos én vagyok a régimódi, de telefonálásra és sms küldésre szerintem kényelmesebb egy nyomógombos modell. -
kolosanyi
veterán
Az SGS-es dolgot megerősítem, a tegrás játékok szépen futnak a Nexusomon. Ha meg felhúzom, akkor még inkább. Persze ugyanígy elfut gondolom egy Snapdragonon is. Ez a Tegra Zone is csak egy bullshit, pedig azt hinné az ember, hogy van értelme, mert tényleg kihasználja a SoC erejét. Vagy várjunk csak, hiszen a Tegra az eléggé f*s, nem szóltam.

szerk.: Egyébként érdemes megnézni egy Xperia Playt. Arra simán vannak frankóbb játékok, pedig nem egy erőmű az se. Igazából a több mag csak marketingfogás a jelenlegi formában. Még a full HD se igényel sok magot, csak megfelelő enkódert/dekódert. Ebbe a szegmensbe egy erős egymagos cucc szerintem bőven elég lenne mindenre, inkább a szoftvert kéne hozzálőni.
-
ERPY
őstag
Egy valamiről nem esett még itt szó. Mire kell 4 vagy akár 234 mag? Függetlenül attól, hogy fogyaszt-e vagy sem.
Azokhoz a baba játékokhoz, amivel tele van az android platform? Kis színes hokik ugrálnak, van 34534667 pálya, és húdejó. Tudom van pár komolyabb játék is, de 99%-uk gagyi 10 perces unaloműzésre való max. Én nem játszok egyáltalán, de sztem olyan játék még nincsen, ami egy 1 magos SGS-en ne menne kifogástalanul. A 2 mag jelenkori használatra több mint kielégítő, és amíg szerintem nincsen szükség ennél többre (mert a kutya sem fejleszt csak 2 vagy 4 magra, üzletileg nem éri meg, mert kisebb lenne a vevő réteg) addig ez mind csak pöcsnövelő, hogy az én telómban 21344 mag van, igaz lövöm a csirkéket kifelé, ami persze a 30 ezres telón is szépen megy.
Ez akkor lenne nagyszerű, mert ugye a fejlődésnek haladnia kell és ez így helyes, hogy legalább valamilyen szinten legyen is értelme vagy haszna a dolognak.
Baxhatom az M6-os BMW-met, ha az az útvonal amin járok az esetek 90%-ban ócska földút. -
G-Guts
aktív tag
Van egy nagyon jó játék PC-re, amivel pár éve játszottam. Lenyűgöző grafika, nagyon jó hangok, lendületes, izgalmas játékmenet, gyönyörű helyszínek. Egyetlen hátránya volt a megjelenési idejében, mégpedig az, hogy a játék 3d gyorsítót nem használt, ezért a játékhoz egy erősebb processzor kellett.
Az a játék lemosta illetve lemossa minden tekintetben a mostani legjobb mobilos játékokat, sőt köröket ver rá.
A bivalyerős proci, ami kell hozzá pedig: 700MHz.
Na ennyit a 2 illetve 4 magos procikról..

-
kolosanyi
veterán
Srácok hagyjuk már ezt a több mag=szar fogyasztás dolgot. Mint már utaltak rá, a legfőbb fogyasztó nem a SoC... Az egymagosok is ugyanúgy megadják magukat fél nap alatt, ha használja az ember. Tessék, itt egy Nexus, stock 4.0.4-gyel. (A kepért bocsi, nem volt kedvem gépet kapcsolni, így a screenshotokat a Photo Griddel illesztettem össze.)
Szerk.: ez 3 és negyed óra kihelzőhasználatot takar.
-
mrhitoshi
veterán
Gondolom komoly $-kat költöttek erre, hogy kimutassák ezt.

-
Pikkolo^^
addikt
2014-ben 9 éves konzolt le fog körözni a Tegra 4, azta
Ez tényleg teljesítmény ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
akishamis
csendes tag
Jó, csak úgy tűnik hogy hatalmas hangsúlyt fektetnek a processzormagok növelésébe és akkumlátor probléma pedig háttérbe szorul..Könyörgöm, ne az legyen már a legfontosabb hogy mihez lehet majd a jövőben kapcsolni, hanem az hogy egy telefon minél többet bírjon üzemidőben. Engem nem érdekel az Xbox szintű grafika meg az ehhez hasonlók, és úgy gondolom, hogy ezzel nem vagyok egyedül.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Wow, micsoda prognózis. Azért az durva, hogy a konzolok szintje mennyi ideje stagnál és mégis képes kiszolgálni az igényeket. Tudom, nem kell az API-val bajlódni...
-
tabu3x
tag
"a sebessége túlmutathat" - heee? mit értünk sebesség alatt, és azt milyen körülmények között (felbontás, poligonszám, textúrák minősége, stb.) értjük???

-
Tikakukac
titán
A kijelző már annyira nem fogyaszt, hogy hihetetlen. Iszonyat fejlett a proci energia takarékosság és órajelezés is. A gond abban van, hogy 5*10 centibe akar mindenki Nasa gépet. Akinek kell a teljesítmény az vigyen magával másik akksit (mint én is teszem) vagy külsős töltőt.
De valóban zavaró, hogy sok éve áll az akksis piac. -
youngboy
senior tag
-
Xaels
félisten
Magától nem merül le fél nap alatt... A másik meg, ha nyomkodod akkor nincs olyan készülék a piacon ebben a kategóriában ami elmenne fél napot(talán csak a Razr Maxx) egy feltöltéssel és ennek nem a processzorok az első számú okozói. Az adatkommunikációs egységek és a kijelző viszik el a legtöbb energiát. nézegesd...
(#10) vicze1:
egyre gondoltunk majdnem... -
vicze
félisten
Nézzük csak az 1magos csoda meddig bírja? link
Értsük már meg, hogy a fő fogyasztó a kijelző egy telefonban és nem a SoC, egy HVGA 3,2"-os kijelzővel a Tegra3 is menne 2napot... (Azon kívül persze még fos a Tegra3 energia gazdálkodása.)
És igen az aksival még évekig nem fognak tudni mit csinálni. Annyit lehet, hogy a részegységek kisebbek az aksi meg nagyobb legyen.
-
sakeee82
aktív tag
Eleg optimista kijelentes volt ez sztem. Az a 10 eves Xenos a mai napig kepes alleejto grafikat kiizzadni magabol. Persze fejlodik a technika, de nem hinnem, hogy a kozeljovoben x360 vagy ps3 szintu grafikat latnank mobilon. Egyszeruen nincs eleg hely. Talan 10"-os tablet meretben ugy, hogy a tablet 3-4 cm vastag. De ki tudja, ha valoban bekovetkezik az csak nekunk lesz jo.
-
akishamis
csendes tag
Annyira jó, hogy folyamatosan arról beszélnek, hogy ekkor meg akkor már 100 magos procik lesznek a telefonba és lassan helyettünk is el tudnak majd menni dolgozni. De mi van az akksi problémákkal? A HTC ONE X úgy lemerül fél nap alatt, hogy igazából nem csinálsz rajta semmit. Ha nyomkodod akkor tényleg néhány óra alatt megadja magát, ami nagyon kellemetlen. Vajon ezen is fejleszteni fognak, vagy csak a procimagok számát emelik a csillagos égig?
-
Gusztáv
addikt
Én már epekedve várom, hogy óránként lehessen tölteni a telefont
. Biztos nem vagyok haladó gondolkodású, de én otthon nem szeretném a telefonom pc / konzol helyett használni. Sőt hajszárítónak sem, meg lázmérőnek. -
tjb007
nagyúr
Ezért a prognózisért mindenképpen jár egy

Ez kb. olyan mintha azt mondanám, hogy az új 3 -as BMW jobb lesz mint a 2004 -es (pedig az autóipar nem is fejlődik annyira dinamikusan mint a telekommunikációs eszközöké). -
osztraksajt
őstag
Egy többszáz wattot fogyasztó kétprocis PII+Voodoo5-ös rendszert például azért már mobilban is van ami röhögve odaver, szóval tényleg minden csak idő kérdése.

-
dahneey
tag
hát addigra a Xenos 10 éves lesz, szóval elképzelhető, de a Tegra 3 se lett olyan gyors mint állították.
-
Ilyen teljesítménnyel már el tudnék képzelni egy telefont, amit hazaviszek, rádugom a táp/hűtőpad állványra, és azon játszom, dolgozom, vagy egyszerűen csak netezek, természetesen TV-re kivezetve a képet, és megfelelő perifériákkal (egér, bill stb.)
Atrix-ot most ne keverjük ide, azon nem lehet játszani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- 27% - ASUS ROG Swift PG27AQDM OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms /
- Iphone SE 2020 64GB // ÁFÁS Számla // Garancia //
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4366
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ez tényleg teljesítmény ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)