- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
devast
addikt
A kulcs itt azon van, hogy "ugyanazt tudja". Nem kell ugyanazt tudnia. Azt kell tudnia, amire neked szükséged van
Mindenesetre SOHO környezetben én is mindenkinek synology-t ajánlok. Aki azzal jön, hogy dehát olcsóbban is meg lehet csinálni, azt szoktam mondani persze, meg lehet, ha értesz hozzá és van időd. De ha nem értesz hozzá, és velem csináltatod meg én többet fogok kiszámlázni mint a különbözet amit nyersz rajta. És ha később hozzá kell nyúlni/új dolgot akarsz az megint sokba fog kerülni.
A raides témára, én spec RAID5-öt HDD-ken most már SOHA nem használok. Max SSD-ken. Ezt 2 napig babusgattuk mire sikerült kettőt feléleszteni annyi időre, hogy az adatokat lementsük róla. [link] -
devast
addikt
válasz
Gargouille #89 üzenetére
Aki egy rakás applikációt akarna futtatni, aminek nem elég a 2 mag, annak igazából nem synology vonalon kellene nézegetnie... Én otthon pl nem használok synology-t, ordoid h2 2db 12tb-os hdd-vel hyperv-vel. Olcsóbb volt, és és megfelel a feladatokra
Cégnél vannak synology cuccok, iscsi-val vmware alá becsatolva, de nem igazán vagyok elájulva a teljesítményüktől. Backup célnak elmegy, de live cuccot semmiképp nem futtatnék rajta, egyszerűen olyan katasztrofális a latency már egy minimális terhelés alatt, függetlenül attól hogy van nvme cache vagy nincs. Viszont a support az tényleg jó.
esata-ról annyit, hogy 6 gigabites, ha arra 5 diszket kötsz akkor 1,2 gbit nyers sávszél jut 1-re. Ami nem is gáz annyira ha jbod-ként használod, de pl nekiállsz raid6-ozni mondjuk, és egy írás x másik diszken olvasást generál akkor piszok gyorsan bele tudsz futni a korlátaiba. -
devast
addikt
Dejó synology teszt
A Synology két meghajtóhelyes üdvöskéjének ára a négylemezes modellekével vetekszik – megnéztük, mi ennek az oka.
Látom nem sikerült megtalálni az okát, úgyhogy segítek:
Ez annyiban jobb, mint egy DS220+ :
- 4 magos cpu 2 helyett, ami 2 lemez esetén ha nem futtatsz vm-eket mindegy.
- max 7 lemezt tud kezelni (5 lemezes kiegészítő fiókkal) amihez már szükséges lehet a 4 mag is raid5/6-hoz. Viszont aki képes 5 lemezt egy esata portra rákötni, az meg is érdemli.
- tud nvme cache-et használni, ami a tapasztalataim alapján nem sokat ér, otthoni környezetben konkrétan semmit.
- gyárilag 1 évvel több garanciával árulják és 5 évre bővíthető.
és ennyi kb.
Ezt kapod 60k többletért a ds220+ -hoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Tesla topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen videókártyát?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Formula-1
- További aktív témák...
- NEXT LEVEL RACING NLR-A020 - LITE Free Standing Monitor Stand
- 5700X / B550 / 16 GB DDR4 / 250 GB SSD / 4 TB HDD / RM650X
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest