- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
Akinek adatmentéses problémája van, vagy gondja van a HDD-vel, az szíveskedjen a megfelelő topikokban érdeklődni!
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• HDD probléma (nem adatmentés)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
-
bteebi
veterán
Egyedi módja a tesztelésnek
.
#121: Ezért kell az offline RAID, mert ha van egy túláram, egy tűzvész, vagy egy betörés, akkor semmit sem ért a tükrözés. Én úgy tervezem, hogy majd a szüleimnél beüzemelek egy gépet csak arra, hogy vasárnap/hétfő hajnalban arra menjen a backup neten keresztül. Nem tökéletes biztonság, de a RAID 1-től azért jobb (lásd fenti példák).
Azóta kihúzok minden csatlakozót, ha vihar van. De nem csak a konnektorokat, hanem az ethernet kábelt is a routerből és a koaxot a TV-ből. A TV-ben a múltkori esetnél tönkrement a tuner - 32500-ért "javították meg" (=kicserélték). Volt már olyan azóta, hogy hajnali 1-2 körül kezdődő vihar miatt pont a konnektorhoz mentem (a viharra ébredtem), amikor hatalmas villámlás volt, majd áramszünet. Szerencsére akkor már nem lett semmi gond, de nagyon megijesztett. -
bteebi
veterán
válasz
banhammer #103 üzenetére
Nálam is nagyjából hasonló a termés. Sajnos voltak olyanok, amiket már nem lehetett (ingyen) megmenteni, ezek egyelőre a szekrény mélyén pihennek. A legfájóbb egy 640 GB-os Samsung elvesztése volt. Nemrég vettem, azon volt a rendszer, relatíve gyors is volt. Éjszaka egyszer bekapcsolva maradt a gép, majd hajnali 1-2 körül arra ébredtem, hogy folyamatosan kattog a HDD... Ennél az egy winchesternél kértem árajánlatot adatmentésre, de talán 50 ezernél indult volna, úgyhogy végül lemondtam róla.
Szerencsére azért az viszonylag ritka, hogy egy HDD egyik pillanatról a másikra, minden előjel (és user error, vagy áramingadozás/villámcsapás) nélkül meghaljon. Figyelni kell a SMART-ot, és a rendszeres backup-ot offline tartani, lehetőleg más helyen, mint ahol az originált példány van. Szerintem az offline "RAID" a legjobb
. Kicsit macerásabb, mint az online, viszont jóval többet bír.
Idén húsvét előtt szombaton nagyon nagy vihar volt nálunk, és szinte minden elektronikai eszköz tönkrement (a környező házakban is), többek között a számítógépünk is. Nagyon stresszes voltam, amíg kiderült, hogy az összes HDD túlélte. Mint később fény derült rá, a táp, az alaplap, a RAM egy része és (azt hiszem) a processzor is tönkrement. A monitor is elromlott, a videokártyán meg tönkrement a HDMI csatlakozó, a router konkrétan elfüstölt, ésatöbbi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest