- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- One UI 8: a kis fejlődés is lehet hangos
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S6 Mielőtt felteszed a topikban a kérdésed, kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
Hogyan tudom eltünteti, leltani ezt az állandóan felbukkanó, idegesítő ablakot?
Nem akarok frissíteni, se mobilneten, se wifin, hagyjanak békén!
Stabil, gearvr-ra belőtt telefonom van.
Minden megoldás érdekel.
köszi -
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #39038 üzenetére
Ha már autós töltő, a márciusi autóvásárlás óta vadászok egy olcsó, qi-s, mágneses autóstartóra. Használtok ilyet? Ezek mindegyike csak plusz hátlapmágnessel működik, nincs olyan, ami eleve olyan erős mágneses, hogy tartja a sima S6 hátlapot is?
-
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #39033 üzenetére
3000-től?
800-ért vettem és tökéletesen működik hónapok óta -
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #38998 üzenetére
és van amihez nem kell root?
-
Márton
nagyúr
A "ne zavarjanak" módot tudom ütemezni pl. hajnalra.
De ha én a repülő módot szeretném, az is megy +app nélkül?
Ha nem, melyik a legkisebb, csak erre való app?
köszi -
Márton
nagyúr
válasz
Márton #38913 üzenetére
Most azt találtam ki, hogy képernyőfotót csinálok a 2 gombbal és usb-n keresztül a képet ha letöltöm, látom épp mi van a képernyőn
Szóval működik minden, csak az a fránya kijelző nem ad képet.
Szerintetek mit csináljak? Szervíz ma azt mondta 40+ ezer a kijelzőcsere. Miközben ennyiért már kapok egy másik használtat.. Vagy keressek kijelzőt az aprón 20 ezerért és tetessem bele?
Esetleg eladható így, hibásan 10 ezerért? Nem tudom mi lenne a jó megoldás -
Márton
nagyúr
Nem tudok felhős mentésről, mi még régimódiak vagyunk, nem szeretnénk X szerveren is tárolni a kontaktokat.
A Samu saját progija a Kies?sgeza: még nem volt, most örülök, hogy látja a pc usb-n. Amint lementem a névjegyeket, megpróbálok minden gombkombinációt.
-
Márton
nagyúr
válasz
icemad #38899 üzenetére
Ok, megnézem azt is, de most SOS segítség kéne.
Párom S6-osa a táskájából kiesett és azt mondja egy ideig még volt kép, de fokozatosan elment feketébe. Azóta fekete.. A gombokra reagál, hívni lehet, sőt a touch is működik, mert szerencsére a PC látja USB-n és a fotókat most le tudtam menteni róla.
De mivel mentsem a névjegyeket? Mi a legegyszerűbb app erre, ami nem "ágyúval verébre" kategória és nem kell semmit nyomni hozzá a telón?
Tippetek szerint ez így kijelzőcserés, vagy van halvány remény arra, hogy csak valami kábel csúszott le, esetleg olcsóbb alkatrész szállt el? (kívülről sértetlen) -
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #38888 üzenetére
és hogyha nem akarom, hogy a wifit is igénybe vegye, csak a gps-t, az dumálás nélkül nem is megy
-
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #38884 üzenetére
Szia
köszi, de nem találok ilyet.
Eleve nincs "részletek" alul-középen.
Ki-bekapcsolás van, Helymeghatározási módszer és Pontosság javítása van.
Az előzőben hiába állítom "csak GPS-re", mindig visszaáll "gps, wifi és mobilhálózatra".
Az utóbbiban 2 lehetőség van, egyik sincs bekapcsolva: "wifi keresés" és "BT keresés".Android 6.0.1
-
Márton
nagyúr
GPS-t ha bekapcsolom, állandóan jön a kérdés:
"Pontos helymeghatározást szeretne?"
Nagyon bosszantó, hogy lehet ezt eltüntetni, vagy megjegyeztetni vele, hogy igen, elfogadom? -
Márton
nagyúr
Olyat lehet, hogy egy appnak kompletten letiltom a netforgalmát?
Azt látom, hogy lehet korlátozni a háttérben futása esetén a mobiladatoknál, de én teljesen tiltani akarom.
Egy bicós szimpla km óráról van szó. Látom, hogy szöszmötöl a mobilnetemen.
Ne akarjon semmit, elégedjen meg a gps-szel.
köszi -
Márton
nagyúr
Ok, "Névjegyzék" alkalmazás megvan.
Itt az Egyebek/Beállítások alatt be tudom állítani a rendezés szempontját (keresztnév/vezetéknév) és a névformátumot is, amire felcsillant a szemem, de egyik kombináció sem adja az az eredményt, hogyha én beírok egy új névjegyet "Próba István"-nak, akkor a névjegyzékben valóban a "P" betűnél találjam meg, és ne
"István,Próba" néven, hanem rendesen. Miért nem tudja ezt, ha egyszer minden magyarra van állítva a telefonon? És tök zavaró, hogy a "P"-nél minden név előtt ott van egy nagy világosbarna P betű is (azoknál a neveknél, amiket még a régebbi telón SIM-en hoztam létre), csak most az újaknál a keresztnév kezdőbetűjét teszi oda, ami nagyon nem illik a "P" betűs listába. Ez tényleg csak engem zavar ennyire?
Nem akarok minden névjegy felvitelnél még külön rábökni egy másik mezőre is.Boot után miért jön elő az óra alatt a zenelejátszó? Ez mindenkinél letilthatatlan alap, vagy valamelyik feltelepített app hatása? (csak a Powerampot vettem meg, de nem annak a felülete jön be)
-
Márton
nagyúr
A névjegyzék megjelenését be tudod állítani (a nevek sorrendjét)
Hol? Az "egyebek" menüben nem találom.
Azt tudom, hogy beíráskor le tudom nyitni a részletes mezőket. De ez plusz lépés, felesleges, időtrabló.
Az meg pláne, hogy a vezetéknév mezőre is bökjek és csak oda írjak. Tényleg nincs olyan beállítás, hogy amit beírok a fő "Név" mezőbe, az úgy is jelenjen meg a névjegyzékben?! Hát ilyen nincsIgen, számolja a készülék is az adatfelhasználást, de ugye itt sem tudok beállítani kivételt képező appot.
OK, levonom -
Márton
nagyúr
Egyéb felmerült kérdéseim:
- boot során mindig bejön a zenelejátszó, a lockolt képernyőn is ott a szám címe, play, léptető, X gomb, stb
hogy tudom ezt eltüntetni? Van valami autostart lista, mint winen?
- névjegyzékbe ha beírok egy nevet, mindig felcseréli a sorrendet. Erre hol van beállítás?
"Teszt Név"-ből ez lesz az "N" betűnél: "Név, Teszt" Mintha külföldi formátum lenne.
- van olyan mobilnet forgalom mérő app, amibe megadhatom mit ne számoljon bele? (pl. az ingyenes mytv telenort). Így most nem tudom követni a havi adatlimitemet a Cool tool-lal, mert az mindent számol. -
Márton
nagyúr
kis víztől beázott mikrofon csak recseg, kihangosítva jó.
van vkinek infója kb. mennyiből javítja a szervíz?
semmi más baja nincs a telónak és 64gigás, jó lenne megmenteni -
Márton
nagyúr
Gyakran több fotót lövök egy helyett, mert picit tovább tartottam az ujjam a home gombon.
Hol tudom ezt letiltani? Nem kell sorozatfotó. -
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #38776 üzenetére
Egyetértek, nekem van S7 is, de az már érezhetően nehezebb
-
Márton
nagyúr
válasz
icemad #38771 üzenetére
Nekem úgy tűnik, bármit feltelepítek, legyen pl. 500MB a telepítő, akkor egyrészt kicsomagolódik a futtatható mappába, ez pl. 800MB lesz, de a rendszeren elérhető az 500MB-os APK telepítő fájl is. Airdroid-dal nézem, bármikor lehúzható. Kicsit alulbecsültem magam, 8GB ha összeadom a telóról letölthető APK-k méretét. Pont ez hiányzik nekem..
Ám ha uninstallálom az appot, csak a 800MB szabadul fel, az 500-as telepítő helye nem. Mintha az APK nem tűnne el. Igaz, már nem látom Airdroid-dal, de úgy tűnik valamiért nem törlődik. Restart után sincs meg a hiányzó hely. Na, megyek is az android topikba -
Márton
nagyúr
üdv,
32 gigás az S6-om, már nem emlékszem új korában mennyi szabad helyem volt, mert lejön a rendszer, stb, de legyen 20GB üres.
Állandóan szenvedek, hogy nincs helyem, holott ha nyitok rajta egy ftp szervert és minden fájlt lehúzok, összesen 9GB jön át. Hol a többi? A progik APK telepítőfájljait nem látom (csak Airdroid-dal tudom leszedni), de az nem hiszem, hogy több mint 1-2GB. Hová tűnt el a másik 10GB? Milyen progival lehet felkutatni, kigyomlálni?köszönöm!
-
Márton
nagyúr
válasz
balinlin #38756 üzenetére
Akkor más tudja a jó bonyollt jelszómat + még a telómat is ellopta.
Hát, erre nincs túl sok esély, ahogy visszanézem az utóbbi 10+ évet.
Mindenki eldönti, hogy szeretné használni, de azért köszi a figyelmeztetést.
Ám ha ennyire ez volt a lényeg a fejlesztőknek, akkor az sms tartalom első sorát miért mutatja -
Márton
nagyúr
válasz
balinlin #38754 üzenetére
Köszi.
Némítani igen, hangerőt csökkenteni már nem biztos hogy ott lehet.
Az sms-t így megszoktam. Miért nem biztonságos? Most sincs más védelem, csak tapizni kell, amit eddig nem kellett. Meg aztán a csupán pár percig érvényes véletlen karaktereket úgyis én kértem, én ülök a gép előtt, ahol a teló van. Ha nincs nálam a teló, nem küldöm ki az sms-t. -
Márton
nagyúr
Sokáig húztam, de már muszáj volt telefont váltanom S6-ra egy Htc one X-ről.
Pár nap használat után az érdekelne:- mobilnet ki/bekapcsolása nem lehetséges már widgettel?
- a némításhoz/hangerőhöz mindenképpen fel kell oldani a telefont? A htc-n alvó módból egy power gomb után egyből lehetett a hangerő gombokat nyomkodni, itt most hatástalan. Fel kell oldanom, hogy némítani tudjam pl. egy csendes rendezvényen, stb.
- ha netbankba belépek sms jelszóval, akkor eddig szépen scrollozva mutatta az sms tartalmát, nem is kellett a telóhoz nyúlni, hogy lássam a jelszót. Most csak a feladót jelzi és az sms első sorát, ami pont nem elég
Van ezekre megoldás?
-
Márton
nagyúr
Telenor Mytv képét hogy tudom kitenni legegyszerűbben projektorra? (hdmi-re)
MHL már nincs tudtommalS7-en sem?
-
Márton
nagyúr
Az miért van, hogy auto brightness-t kikapcsolva is változtatja a fényerőt a kijelző?
Maxon akarnám végig (monitorként használnám a napokban), de ahogy kis árnyékot kap, már lejjebb veszi és alig látom a képet. -
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #38464 üzenetére
sztem a sima visszanyíl nekem sem lépett ki a módból
-
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #38462 üzenetére
Nem tudom párom hogy csinálja, de hetente jön át, hogy hogy tudja kikapcsolni?
Hiába, a női ujjak -
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #38460 üzenetére
értem, köszi
hihetelen hogy már-már napi szinten jön elő új funkció, amire semmi szükségem, csak bosszantó. Miért nem gondolnak ezekre az emberekre is?
A bejövő hívás full screenen is azért lenne jó, mert az autómban a rádió csak a hívó számát jelzi ki, nem a nevét. Gondoltam sebaj, ott lesz a telefon, látom a nevet. Igen, de csak kis méretben amíg nem bökök rá
Ehh -
Márton
nagyúr
Az osztott képernyős nézetet le lehet valahol teljesen tiltani?
Párom heti rendszerességgel jön hozzám, hogy sikerült előcsalnia, állítsam vissza.
Pedig a beállításoknál a "speciális funkció" részen az osztott képernyős nézet ki van kapcsolva. -
Márton
nagyúr
A gyári naptárat lehet szinkronizálni egy másik S6-tal?
Elég nekünk ez a fapados, ha nem muszáj, nem telepítenék az áruházból.
köszi -
-
Márton
nagyúr
Ha már itt tartunk, tegnap épp a az autórádión szólt a navi hangja BT-n keresztül és jött egy hívás.
Felvettem, de a navi hangosabban szólt a rádión mint a hívó hangja, zavaró volt.
A "hívásjelzések" "értesítés hívás közben" ezt hivatott állítani?
Vagy hol tudom beállítani, hogy hívás közben csak a hívó felet halljam, minden más médiahang némuljon el?
köszi -
Márton
nagyúr
Lehet alap kérdés, mégsem találjuk
Ha a fő képernyőn vagyunk és jön bejövő hívás, az egész képernyőt az tölti ki, könnyű felvenni, stb.
De ha már egy naptár vagy chrome fut pl, akkor csak felül egy csíkban jelenik meg a hívásértesítés és kisebb a felvevő gomb is.
Hol tudjuk beállítani, hogy mindig teljes képernyős legyen? -
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #38408 üzenetére
ok
-
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #38406 üzenetére
a "beállít" csak a wifire vonatkozik. fix ip cím, auto csatlakozás, stb.
-
Márton
nagyúr
válasz
csorbajeno #38382 üzenetére
nincs semmi ilyen
csak "bezár" és "beállít" -
Márton
nagyúr
Ha mondjuk egy kamerához kapcsolódok wifin keresztül, állandóan kiírja, hogy nincs elérhető internetkapcsolat. TUDOM. Hol lehet ezt az üzit letiltani?
köszi! -
Márton
nagyúr
Újraraktam a gyári romot, már megy a kód, touch key fw update megvolt, restart, és még mindig fordítva veszi a bal-jobb oldalt
szerk: müxik! TSP FW update (general) kellett
köszi srácok!
-
Márton
nagyúr
válasz
icemad #38366 üzenetére
köszi. de sajna nem reagál semmilyen kódra
Ha [link] innen leszedtem ezt:
SM-G920F_1_20180321144153_qj7ft8zv47, kicsomagoltam, megvan az md5 fájl, letöltöm az Odin 3.12-t, csatlakoztatom a telót usb-n pc-re és simán ráflash-elem, abból lehet baj?
Kell bármi driver, hogy egy win7 lássa a telót?köszi!
-
Márton
nagyúr
üdv,
ha a képernyőn a jobb-bal érzékelés tapi fel van cserélődve, akkor mi a teendő?
Valószínű rossz fw-t tett fel az előző tulaj, így vettem.
Ha letöltöm a hivatalos, magyar 7-est és odinnal ráteszem megoldódhat, vagy merre induljak el?
(már biztos nem garis, és semmi fontos nincs rajta, törölhető minden, csak kárt nem akarok tenni, brickelni..)köszönöm!
-
Márton
nagyúr
na, valami beragadt, restart után ok.
de hang még mindig nincs pedig be van kapcsolva a "töltési hang" a beállításoknál.
S7-en van, mikor ráteszem -
Márton
nagyúr
vezetéknélküli töltés esetén láthatok a telón ledes visszajelzést hogy megy a töltés?
csak a piros villog, hogy le van merülve -
Márton
nagyúr
No, nem a windows a ludas, hanem a bugos Total commander!
8+ verzió ajánlott azzal tökéletes, gyors a copy.Köszönöm mindenkinek a segítséget. Végre repülnek a fájlok, pikk-pakk
-
Márton
nagyúr
válasz
sebgutkopf #36295 üzenetére
Megvan a lassú wifi másolás magyarázata, de úgy tünik nem a Nougat-tal van baj, hanem a Win7-tel!
Win10-et bootolva 30MB/s a telóra másolás. Tudja vki miért? Víruskereső nem fogja vissza, tűzfal volt, de letiltva is 3MB/s Win7 alól. Van valami registry hack, vagy a win7 direkt korlátoz?? -
Márton
nagyúr
válasz
sebgutkopf #36295 üzenetére
és nincs erről semmi hivatalos infó, magyarázat, mi az oka?
és tényleg csak minket zavar, senki mást nem érdekel? -
Márton
nagyúr
válasz
sebgutkopf #36285 üzenetére
Esetleg a Nougat óta van ez?
Más is letesztelné?
Pc-ről telóra wifin keresztül a max. másolási sebesség érdekelne.. -
Márton
nagyúr
válasz
sebgutkopf #36285 üzenetére
na, akkor kipróbálom a htc-n
-
Márton
nagyúr
Mi a legegyszerűbb (pl. widget) és egyben leggyorsabb (mbps) módja PC-ről S6-ra való fájlátvitelnek wifin keresztül? Ti mit használtok erre a telón?
Eddig "wifi file transfer" app segítségével ráftp-ztem Total commanderrel a telóra, de egy G-s routertől 1m-re 1.5MB/s sebességgel tudtam rá másolni. Már ez gyanús volt, mivel a net jön a telóra 20mbittel, vagyis 2.5MB/s értékkel is. De most egy WDR4300 N routerrel próbálom 5ghz-en, ahol a net jön 90mbittel a telóra, ennek ellenére a file másolás 3.3MB/s fölé nem megy, ami kb. 30mbps
Mi ennek az oka? Gondoltam az ingyenes wifi file transfer korlátoz, de azóta vagy 5 másik appot próbáltam és mind ilyen lassú átvitelt enged pc-ről teló irányába.
Érdekes módon telóról pc-re a másolás 25MB/s! Szóval ezt a 200mbps-ot szeretném a másik irányba is elérni, hisz nekem az a fontosabb.Ötlet valakinek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Jövedelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vírusirtó topic
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- Nintendo Switch
- Mikrotik routerek
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest