Új hozzászólás Aktív témák
-
Komédiás
csendes tag
És a touch 5 mikor jön ki? egyszerre fog?
-
erdoke
titán
válasz
=Mentor= #127 üzenetére
Simán lezárhatjuk, Domino kártyával bruttó 180 ezer volt a T-Mobile-nál megjelenés után, és most is. Ha nem T-s vagy, akkor a hivatalos függetlenítés árát kell hozzáadni.
Mindenki más, aki ennél drágábban vette a szürkeimportos készülékeket, egyszerűen sötét idióta volt. -
=Mentor=
őstag
Milyen jó, hogy a "virtuális időgéppel" vissza lehet nézni a tavalyi árakat, Magyarország legnagyobb internetes áruházában, amit nem lehet szürkeimportőrnek nevezni szeptember közepén 289 900 Ft-ért árulta a 16 GB-os Iphone 4-t.
Még december végén is, amikor több tucat helyen volt kapható, 200 ezer felett volt a legalacsonyabb ár:
Szerintem ezzel le is zárhatjuk a vitát.
-
Xero
nagyúr
válasz
=Mentor= #119 üzenetére
Ez marhaság.
Tavaly is meg tudtad venni, hivatalosan függetlenül 200e körül. Igaz azóta csökkent az ár, de valami 5-10e-t csak, és így kerül most 180e-be kártyásan+10e a függetlenítés.A szürke importos nyerészkedőket meg hagyjuk ki a dologból. Itthon hivatalosan a T-Mobile-on és a Vodafone-on kívül senki nem árulhatja újonnan, még az APR-ek sem.
szerk: Meg manapság kinek érdeke egy ilyen készüléknél a függetlenség (Telenorosok most ne figyeljenek)!? Megvettem anno a 3G-t 30e-ért, és használtam. Most megveszem az 5-öst (4S-t ki tudja még...) 80e körül és használom.
-
Komédiás
csendes tag
Lehet már tudni valami dátumot?
-
llaszlo
veterán
Még mindig nem értem, hogy mi a gond ezzel:
Új telefont akarok vásárolni (az ok bármi lehet)
Képbe kerül az i5.
Bemegyek egy T-be és elő-rendelem. Kapok egy elővásárlásra jogosító kupont.
Megjelenik és úgy döntök, hogy NEM veszem meg valamilyen oknál fogva, hanem veszek pl egy HTC-t.Ezzel mi is a gond???
"Vagy azért veszed meg mert már egy csomó appot megvettél hozzá amit használni akarsz (mert mással nem tudod ezt megtenni)."
Ekkora baromságot.
Akkor elég sok Android user is agymosott. Mivel megvett valaki egy rakás appot és nem tudja mással használni csak android telefonnal. És ez a google-nak igencsak jó, mert még több bevétele lesz. Egyik haver már ha 20k-t nem költött el akkor semmit. Ha most váltana akkor meg kellene keresnie a proramokat az appstore-ban és újra megvenni azokat és újra kiadni rá a pénzt. -
debrejo
senior tag
Tehát mindent ismersz kivéve hogy fog kinézni. Útmutatónak ott vannak a kilopkodott tokok, amik vagy az új i5-höz valók, vagy sciphonehoz,vagy tájfónhoz, vagy... Ha én bulvárhírekkel foglalkozó médium lennék tuti megjátszanám ezt a kártyát. Hivatalosan ez meg lett erősítve hogy igen, ez bizony az i5 case mate tokja? Ha igen, mea culpa. Ipad2 központi egységét megkapja, órajel kérdéses. Béta iOS-t nézegetheted a neten. Na szép.
Szoftverbolt pipa, gondolom a legtöbben emiatt mondják azt hogy nekik aztán tökmindegy milyen lesz, kell és kész (legalábbis a tudatosabbak, nem a bling faktorra gyúró emberekre gondolok) mert az eddig megvett szoftvereket hadd ne kelljen kivágni a kukába. Ez rendben, ez egy nagyon jó, elfogadható ok. A másik ok amit el tudok fogadni ha épp most jár le a hűségideje, és be akarja biztosítani ha tetszik neki akkor legyen is."Én magam nem rendelném elő, mielőtt a pontos specifikációkat le nem csekkolom, de az emberek többségét ez egyáltalán nem érdekli." És meg is érkeztünk oda ahonnan ez kiindult, legalábbis nálam.
Bizonyos ferrarik megvásárlásának kitétele az volt hogy legyen legalább egy ferrarid ( hűségidő), szóval annyira nem idióta az a példa. Annyiból viszont más, hogy mire előrendelést lehetett rá leadni, tudtad pontosan hogy fog kinézni plusz a pontos paramétereit. -
Xero
nagyúr
"...szart azok nem adnak ki" címszó alatt. Ez mi ha nem agymosás?"
10év tapasztalata egy márkával.
Egyébként mivel csak az Apple forgalmaz iOS alapú telefont, így az, hogy nekem erre van szükségem egyenesen vezet oda, hogy csak Apple készüléket vásárolok. Nincs itt semmi féle ellentmondás.
-
Integra
titán
tényleg, ios5 képes nativ a kétmagos cpu-t kihasználni már?
mod: passz, áj hev nó ájfón, és nem is lesz mert android kuka, és velkám wp7. de ettől függetlenül érdekel, ahogy azt se tudom, hogy a mangó képes e már rá, vagy csak a wp8 lesz rá képes, illetve az új android tudni fogja e már, mert ugye a mostani meg nem.
-
erdoke
titán
Egyrészt adott egy meglehetősen stabil termékfrissítési ciklus. Másrészt az újabb készülék mindig fejlődött valamennyit az előző éveshez képest, de 2 éven belül elég sokat. Aztán ott vannak még a kínai gyárakból kilopott előlapok, tokok és egyebek, amik alapján nagyjából lehet sejteni, milyen lesz a méreteit tekintve, ott az iPad 2 központi egysége, amit egészen biztosan megkap az iPhone 5, csak az órajele kérdésées, és végül ott az iOS 5, aminek béta 6 (?) verzióját megnézegetheted neten, ismerős fejlesztőnél, vagy akár rátrükközheted a meglévő készülékedre. Emellett ismered a szoftverboltot, tudod, hogy kb. mennyi idő múlva fogja támogatni az általad sűrűbben használt programok többsége az új készüléket.
Szerinted ez teljesen vaktában vásárlás? Nem lehet benne teljesen biztos a delikvens, hogy a meglévő iPhone 3GS-nél lényegesen jobb készüléket fog kapni? Esetleg nem mondhatja le az előrendelést, ha meglátja a bemutató után a hivatalos képeket, és nem tetszik neki, vagy túl nagynak találja?
Továbbra se értem, mit problémáztok ezen. Én magam nem rendelném elő, mielőtt a pontos specifikációkat le nem csekkolom, de az emberek többségét ez egyáltalán nem érdekli. Ettől még megértem, hogy nekik magától értetődő lehet az előrendelés, hiszen sokan július óta várnak a cserére.
Előfizetés hosszabbítással akár 20e Ft-ért viheted majd, teljesen idióta példa egy 70 milliós Ferrari esetleges előrendeléséhez hasonlítani. -
debrejo
senior tag
Olvastam Lambó történetet, tudom miként indult az a cég. Gondolom ha traktort akarsz venni szántani, nem a lambó szalonba ugrassz be, ha sportmotort akkor nem a zetorhoz indulsz...
Magyarázd már el miért rossz példa. Prémium gyártó mindkét cég, terméküket birtokolni a legtöbb ember számára presztízs. Úgy is hajlandóak előrendelni, előre lefoglalni hogy nem is látták a terméket? Akár. Sületlenség? Szerintem igen.
De mondhatnám a Nike-ot, Harman Kardon-t és sorolhatnám... Vennél úgy cuccot hogy nem is láttad csak azért mert "prémiumok"? Ha a válasz igen, akkor nem vagyunk egyformák, és feleslegesen vitázunk olyan dolgon amiben homlokegyenest ellentmondó véleményen vagyunk. -
debrejo
senior tag
Nem azért mert valaki azt mondta, hanem mert nekem ez a legjobb és a legfinomabb.
Az, hogy hogy néz ki nálam sokad rangú dolog. Tudom, hogy jól össze lesz rakva, mivel 10 év alatt, szarul összerakott termékem még nem volt az Apple-től, és ennyi a lényeg.
- Szóval tökmindegy hogy néz ki, a milyen lesz, a lényeg hogy Apple, mert az a minőség. Értem, elfogadom.Nehéz felfogni, hogy én telibe kakilom, hogy milyen logo van rajta mindaddig amíg működnek a már megvásárolt SW-ek és kiegészítők!? - tehát lényegtelen hogy Apple vagy más, a lényeg hogy működjenek a cuccok rajta.
Na most akkor csak az a lényeg hogy apple legyen, a kinézete mindegy, vagy tökmindegy hogy alma vagy körte, esetleg szilva, csak működjenek a dolgok? Saját magadnak mondassz ellent ugyanabban a postban.Az a baj, hogy te normálisan elmagyarázod, én is, csak épp nagyon elbeszélünk egymás mellett.
Nem az előrendeléssel van nekem bajom, hanem azzal, hogy látatlanban vesz valaki meg egy terméket "biztos hogy jó lesz mert alma, szart azok nem adnak ki" címszó alatt. Ez mi ha nem agymosás? Vagy azért veszed meg mert már egy csomó appot megvettél hozzá amit használni akarsz (mert mással nem tudod ezt megtenni). Ez mi ha nem tudatos agymosás?
Na mindegy, szerintem tökéletesen egyetérteni nem fogunk soha. Elfogadom, hogy neked elég az hogy az Apple adja ki és telibekakilod hogy fog kinézni, csak kapd meg az elsők között..(igen, kis irónia van benne) béka
-
És revolutinary. Ilyen címszavakra nem vennék telefont, de ha tudnám, hogy mennyivel nagyobb, miben más és újabb, akkor talán. Ez az igényfelmérés felesleges. Nagyjából a mostani i4 felhasználók felére tippelnék, a régebbi modellek tulajainál meg úgy 70-80%-ra a potenciális vásárlókat nézve. Mennyiért mérik fel az igényeket? Annyiért én is elvállalom.
-
=Mentor=
őstag
Én meg azt mondom címeres ökör az aki a megjelenés után azonnal megvesz egy telefont, legyen szó bármelyik márkáról, mert pár hónap mindig eltelik mire normalizálódik az ára...
-
llaszlo
veterán
Óóóóó bakker. Szerinted bármilyen igényfelmérés db-ra pontos?? Ne röhögtess már.
És még én értetlenkedek. Az igényfelmérés bármivel kapcsolatban nem azt jelenti, hogy aki azt mondja igénye van rá, az biztosan meg is veszi. De tudom én nem értem a lényegét. Te meg még életedben nem csináltál piackutatást. Ez is látszik abból amilyen hülyeségeket írkálsz. -
Ricardo
titán
"És ha visszamondja akkor azzal mi a gond??"
Csak annyi hogy a fő indok az igényfelmérés, csakhogy ez messze nem lesz így pontos, így pont a célját nem éri el, tehát ez nem más a T-részéről, mint egy gyenge duma. nem az a baj hogy nem veszik meg és visszamondják, hanem hogy akkor ez a előrendeléses balhé, teljesen fals adathoz vezet. Ez olyan mint csinálni egy mérést amiről előre tudjuk hogy téves adatot mutat. ennyi nem több. felesleges. látom nem az a gond, hogy nem érted, hanem, szándékosan értetlenkedsz. Ezért mostantól ténylegesen befejezettnek tekintem ezt a témát.
szerk: "Az árát simán be lehet lőni már most is. Ha a korábbi modellek árait nézzük. Kb 180-200e "
KB
Vicces. Ez annyira pontos mint az igényfelmérés
-
joey04
titán
-
-
Ricardo
titán
Ez a másik. Az áráról sem tudni semmit. Boldog boldogtalan leadja a rendelést, biztos ami biztos, aztán visszamondja mert nincs rá pénz.
Szerk: Kollega annyira nekem esett, mert szót mertem emelni, hogy le se esett neki, hogy ebben a hírben a T a ludas, mert ő hirdet olyan terméket amiről semmit nem tudni. Az már egy másik dolog hogy miért pont ezzel a termékkel teszi.
-
joey04
titán
Nekem a 4" a lélektani határ, de mivel más rendszer nem jöhet szóba, így lenyelném a békát ha nagyobb lenne esetleg, mert muszáj. Más kérdés, hogy jelenleg az 5 nem nagyon jöhet szóba nálam, mert nem lesz rá keret, és egyébként sem jár még le a hűségem (bár ezt ha akarnám, megoldanám)
-
Ricardo
titán
Utoljára:
"Az előrendelés nem egyenlő a vásárlással. " Ezt megértettem/tük elsőre is, de:
Nem ezzel van a gond értsd meg.Látom nem könnyű.Leadja 1 millió ember az igényét. Kijön a telefon. 500 ezer visszaadja, mert nem ilyenre gondolt.
Ergo az igények felmérése sem volt jó az egész, mert fele annyi embernek kell, mint amennyit az igények mutattak. -
llaszlo
veterán
Azért aki csak ennyi alapján veszi meg az új telefont az eléggé elvakult kell, hogy legyen.
De látom Ricardonak sem esett le, hogy ezzel senki sem veszi meg a telefont. Csupán nem szeretne rá várni, hogy megvehesse. De ha nem tetszik neki akkor nem kell megvenni senki sem kötelez rá.
Az előrendelés nem egyenlő a vásárlással. Ezt látom nem sikerült még mindig felfogni.
-
Ricardo
titán
Mennyivel nagyobb? 3,7 vagy 4? mindegy? Sokaknak tepsi a 4 .
telefon mekkora lesz? Belefér a méretr, vagy már "használhatatlan palacsintasütő" (by sok apple user az SGS-ről), felbontás mennyivel nő?
Nekem ezek egyáltalán nem lényegtelen infók. Igaz vannak akiknek mindegy, csak az adott logo díszítse. Ez nem mindenkire vonatkozik, de sokakra. -
Ricardo
titán
"Ki az a hülye aki képtelen értelmezni a cikket??
Ahogy olvasom a hsz-eket nem sokaknak sikerült értelmezni, hogy tulajdonképpen miről is van szó."Ezek szerint szinte mindenki hülye. Gratulálok. A fórum jó részéről alkottál tömör véleményt.
"A szolgáltatócsoport célja az igények felmérése "
Nem ennek értelmezésével van gond"Egy rakás más terméknél is van ilyen. Amikor azt mondják, hogy most elfogyott a mosógép, de 2 hét múlva jön egy szállítmány és te kapsz egy kupont amivel előrendelheted. Így ha megjön a szállítmány akkor te előnyt élvezel a többi vásárlóval szemben."
Nem ugyanaz. Ott már ismert termékből van hány amit ismersz, szeretnél egyet csak elfogyott. itt viszont nem ismered a terméket, mert nem tudni semmit
Neked nem esik le, hogy sokaknak, furcsa (szerintem nem meglepő módon), hogy igényeket akarnak felmérni egy termék kapcsán, amiről szinte semmi konkrétumot nem lehet tudni.
Ez az utolsó hogy ebben a témában írtam neked, mert topicban is bizonygatod az igazad, és mindenki hülye (lásd idézett rész) vagy troll aki nem így gondolja.Szép napot.
-
Ricardo
titán
"Ki az a hülye aki képtelen értelmezni a cikket??
Ahogy olvasom a hsz-eket nem sokaknak sikerült értelmezni, hogy tulajdonképpen miről is van szó."Ezek szerint szinte mindenki hülye. Gratulálok. A fórum jó részéről alkottál tömör véleményt.
"A szolgáltatócsoport célja az igények felmérése "
Nem ennek értelmezésével van gond. Neked nem esik le, hogy sokaknak, furcsa (szerintem nem meglepő módon), hogy igényeket akarnak felmérni egy termék kapcsán, amiről szinte semmi konkrétumot nem lehet tudni.
Ez az utolsó hogy ebben a témában írtam neked, mert topicban is bizonygatod az igazad, és mindenki hülye (lásd idézett rész) vagy troll aki nem így gondolja.Szép napot.
-
llaszlo
veterán
Ki az a hülye aki képtelen értelmezni a cikket??
Ahogy olvasom a hsz-eket nem sokaknak sikerült értelmezni, hogy tulajdonképpen miről is van szó."A szolgáltatócsoport célja az igények felmérése és a várhatóan korlátozott darabszámú első szállítmányok kényelmesebb kiosztása lesz, hiszen a regisztrálók elővásárlási lehetőséget biztosító kuponokat kapnak"
Vagyis nem írsz alá semmit, nem vállalsz semmi kötelezettséget. Ha nem tetszik akkor nem veszed meg. Viszont ha úgy döntesz, hogy megrendeled akkor előnyben részesülsz azokkal szemben akiknek nincs elő-rendelésük.Ha most akarnék telefont venni én is előrendelném. Legfeljebb azt mondanám, hogy köszönöm, de nem kell.
Egy rakás más terméknél is van ilyen. Amikor azt mondják, hogy most elfogyott a mosógép, de 2 hét múlva jön egy szállítmány és te kapsz egy kupont amivel előrendelheted. Így ha megjön a szállítmány akkor te előnyt élvezel a többi vásárlóval szemben.
Itt is csak erről van szó. Csak ugye nem megy a szövegértés vagy az olvasás.
-
Xero
nagyúr
Nem azért mert valaki azt mondta, hanem mert nekem ez a legjobb és a legfinomabb.
Az, hogy hogy néz ki nálam sokad rangú dolog. Tudom, hogy jól össze lesz rakva, mivel 10 év alatt, szarul összerakott termékem még nem volt az Apple-től, és ennyi a lényeg.A Ferraris példád meg megint marhaság.
A Ferrari és az Apple is egy megbízható cég, tudható előre, hogy a most piacon lévő terméküket, egy jobb fogja váltani.Nehéz felfogni, hogy én telibe kakilom, hogy milyen logo van rajta mindaddig amíg működnek a már megvásárolt SW-ek és kiegészítők!? Engem az sem igazán érdekel, hogy mi lesz benne. Jobb lesz mint a 4-es és pont. Dock connectoron változtatni nem fognak, iOS5 betan az appok futnak, akkor hol itt a gond?
Az a baj, hogy én normálisan elmagyaráztam a racionális érveket az előrendelés mellett, de továbbra is megy a mellébeszélés.
-
debrejo
senior tag
Te mindig ugyanazt a kaját eszed, mert azt mondták valakik, valahol, hogy az a legjobb a többi meg instant gyomorrákot okoz? Másrészt honnan veszed hogy a régi üvegek meg kaják "beleférnek" az új hütőbe? Bár nem tudod/juk hogy milyen lesz, annyi biztos, hogy nem a régid pontos mása. Tetszeni fog-e vagy az olytökmindegy, amíg "alma jár hozzá"?
Régit újra cserélni valós érv. Úgy cserélni hogy nem is láttad még csak hallottad milyen lesz illetve annyit tudsz hogy jobb lesz szerintem nem az. Ez olyan mitha előrendelnél egy ferrarit amit még nem is láttál, megkapod és úgy néz ki mint egy rohadtul megültetett john deere traktor. Gyors, ágaskodó ló van rajta, de traktor. Akkor is jó, mert "ferrari"? -
debrejo
senior tag
válasz
Cathfaern #68 üzenetére
"Ha emellé hozzávesszük, hogy normálisabb helyeken van olyan, hogy fogyasztói tudatosság, és ha az Apple elcseszi, és valami szarral jön ki, akkor rájuk lehet borítani az asztalt, akkor az ég világon semmi gond nincs ezzel az előrendeléssel." - Ha ez azt takarja, hogy kijön, te megrendelted és ha nem tetszik, rájuk borítod az asztalt és szó nélkül visszafizetik az árát, akkor helyes a dörgés. Gondolom nem szolgáltatónál.
"Továbbá tudom, hogy a mostani (hűtőm) már régi verzió (korszerűtlen, sok energiát visz el a hűtés), de szeretnék ennél a márkánál maradni /ezt hívják úgy, hogy márkahűség/, és tudom, hogy sokan akarnak majd ilyet, akkor tulajdonképpen nem annyira logikátlan dolog már most előrendelni." - Ha ez azt takarja, hogy a gyártó, akitől te látatlanban megrendelted, adott esetben azt a hűtőt méretre vágja ha esetleg nem fér el (a zsebedbe, kezedbe, akárhol), akkor megértem. Persze ha visszafizeti az árát sírás nélkül, az se rossz. Ahogy fentebb írtam.
Elfogadom az okokat amiket felsoroltál, javarészt egyet is értek, bár teljesen megérteni azt hogy olyan dolgot rendelek meg előre amit még nem is láttam, háááááááát...Még mindig elvakultságnak tartom.
-
Xero
nagyúr
Ha csupa olyan üveged és kajád van ami, csak abban a márkájú hűtőben fér el, és már rég kiadtál értük egy kalap pénzt, akkor nem logikus, hogy ugyan azon márka legújabb modelljét vásárolod meg?
Fura módon én pontosan megindokoltam miért is rendelném meg előre látatlanban lesz ami lesz alapon, mégsem reagált rá senki. Tudom egyszerűbb elmenni a valós érvek mellett, de azért ne felejtsük már ki a számításból a tudatos vásárlókat sem.
A tudatosság nem mindenkinek abban merül ki, hogy minél nagyobb kijelző, minél több mag minél magasabb órajelen és minél több widget.(#70) Ricardo: Én is többször leírtam, hogy a 4 és a fölötti méret nekem szerintem nagy. Ettől függetlenül, ha az 5-ös csak ilyen méretben lesz elérhető akkor kénytelen kelletlen azt fogom venni. A 3G-nél sem szerettem a műanyag hátlapot a 2G után, viszont csak ilyen volt.
-
Ricardo
titán
Már írtam (illetve csk linkeltem ) a másik topicba mert nem láttam ezt.
"Továbbra is hülye az illető"
Szerintem ha nem is hülye, de fanatikus, és felelőtlen.
"Tulajdonképpen mindegy, részleteiben mennyivel lesz jobb az iPhone 5 az iPhone 4-nél, hiszen a delikvensnek még a korábbi 3GS van."
A lényeg pedig a részletekben van.
Például a méret.
Sok iPhone tulajdonos írta is a fórumon (vagy magától, vagy különböző viták folyamán), hogy nem kell neki tepsi, és a 4-es kijelző neki nagy.
Nem tudni mekkora megjelenítővel érkezik. Előrendeli, és lesz amilyen lesz? Vagy mindegy mert akkor már pont az lesz a megfelelő méret? Lehet hogy a telefon mérete is nagyobb lesz.
Ez csak egy példa. -
Cathfaern
nagyúr
Az Apple-nek már ez a sokadik telefonja lesz. Ugyebár egy modellvonalt visz, tehát az a verzió nem lehet, hogy ez 5-ös az csak egy butított verzió lesz (vagy valami totál más, mint eddig). A korábbiak alapján lehet tudni, hogy a 4-esben is meglévő feature-öket tudni fogja az 5-ös is (tehát van rajta garancia, meg van fagyasztója), és a korábbi évek alapján lehet sejteni hogy lesznek új fejlesztések (antibakteriális bevonat), sőt vannak amiket már be is jelentettek (jegesedésmentesség).
Mivel hosszú évek során így történt az új verziók kiadása, joggal feltételezhetem, hogy most is így fog /ezt hívják úgy, hogy márka stabilitás/. Továbbá tudom, hogy a mostani (hűtőm) már régi verzió (korszerűtlen, sok energiát visz el a hűtés), de szeretnék ennél a márkánál maradni /ezt hívják úgy, hogy márkahűség/, és tudom, hogy sokan akarnak majd ilyet, akkor tulajdonképpen nem annyira logikátlan dolog már most előrendelni.Ha emellé hozzávesszük, hogy normálisabb helyeken van olyan, hogy fogyasztói tudatosság, és ha az Apple elcseszi, és valami szarral jön ki, akkor rájuk lehet borítani az asztalt, akkor az ég világon semmi gond nincs ezzel az előrendeléssel.
Mégegyszer mondom, az Apple szándékosan építi azt az image-t amit, és ennek része a stabilitás. Itt nem egy Nokiáról vagy Sony Ericcsonról van szó, akik egyik évben kijönnek egy mindent vivő telefonnal, másik évben meg valami használhatatlan "majd a név eladja" termékkel. Az Apple pontosan tudja, hogy ezt nem engedheti meg magának, sőt épít arra, hogy ezt nem engedi meg magának. Nem véletlen választják annyian... (tudom, tudom, ez a nem véletlen azért van, mert ott az alma logó...)
-
debrejo
senior tag
Nem csak az Applenél van ilyen, bár telekommunikáció terén ők kiemelkednek. Lehetne sorolni itt a cégeket, gyakorlatilag mindenhol ez van. A vásárló orrba-szájba kapja az agymosást. Mivel egy elkényelmesedett világban élünk ami egyre inkább az lesz, a legtöbb embernek ez elég, látja meg hallja hogy húdefasza, ennyi elég is (hát ha még trendi is, ettől leszel valaki, bla-bla).
Félreértés ne essék, nem az Apple ellen ágálok, hanem maga az emberi birkaság irritáló ez esetben. Biztos vagyok benne hogy az i5 jó lesz, jobb mint az eddigiek. De basszus, még azt se lehet tudni hogy néz ki. Hűtőre vetítve, ott is az az első, hogy bejövős legyen a dizájn és főleg a mérete nem mindegy. Úgy rendelni hogy még nem is láttad, tesztekről nem is beszélve nekem pont azt mutatja hogy ez megint az e-penis növeléséről szól. -
debrejo
senior tag
válasz
Cathfaern #15 üzenetére
Ezzel azt mondod, hogy tökmind1 mi van a hűtődre írva, a lényeg hogy hűtsön? Mindegy hogy Bosch vagy "Hixuang"? Nem nézed meg amikor veszed a nettó befogadási méreteket, az energiafogyasztását, van-e rajta garancia vagy fityisz ha visszaviszed, van-e fagyasztója, egyéb spéci dolgokat tud-e (antibakteriális bevonat, jegesedésmentes, stb...). Na ne nevettess...
A telefonoknál sem arról van szó hogy tudd hány kondi van benne és mekkora feszt tárolnak el, a nyáklap milyen vastag, senki nem beszélt ilyesmiről. A TUDATOS vásárló azért a főbb paramétereket megnézi, legyen szó telefonról, hűtőről, bármi élvezeti cikkről. -
Integra
titán
és fut a paraszt még nem is tudja miért, de már megvette. a marketing diadala az apple, nem vitás. és tökéletesen megmutatja, hogy az ember mennyire eltudja dobni az agyát. lassan lehetne nyitni egy apple egyházat, az lenne csak az igazi, még az állami pénzeket is zsebre vágnák.
-
BossBoss
őstag
Kezdődik...
Azért be kell vallani az apple tud valamit. Csapból is ők folynak és bizony ti is itt velem együtt erről témázunk, még ha megosztva is. Kétségtelen a sikere a gyártónak!
-
Xero
nagyúr
Például én.
Több mint 3 éves a 3G-m és a hűségem is. Tavaly a csúszás miatt inkább kihagytam a 4-est, így már tavaly augusztus óta hűség nélkül pörög az előfizetésem. Mivel már nagyon cserélhetnékem van és valószínűleg, megint nem lesz elég készülék az első hetekben, megpróbálnám bebiztosítani magamat.
Ráadásul a sok megvásárolt app és kiegészítő miatt nem is vennék mást.
Van aki nagyívben tesz arra, hogy mik a paraméterek. Biztos, hogy jobb lesz mint az aktuális modell, és működni fognak a meglévő cuccaim. Ennyi nekem elég.
Ha lenne itthon lehetőség ilyenre, akkor gondolkodás nélkül leadnék egy előrendelést.
-
törölt tag
ez nem a legnegatívabb lehetőség. egyszerűen kimegy az ember az utcára, és még az utolsó zöldséges is i4-gyel járkál, és csak 4-essel, régebbit nem lehet látni. biztos azért kell neki, mert az ökoszisztéma, meg a tudás, meg... á, hagyjuk.
pontosan ugyanez lenne a véleményem, ha egy HTC-ról vagy Samsungról beszélnénk, csak az a helyzet, hogy azok körül nincs ilyen falhajtás. hiába piszok jó kocsi egy Mitsubishi Evo, de azért nem olyan presztizs abban mutatkozni, mint egy BMW-ben.én meg azt nem értem, hogy miért hiszik azt egyesek, hogy az a sokmillió ember mind megfontolt döntés alapján vásárolja meg, amikor elég kimenni az utcára és szétnézni, hogy lásd az ellenkezőjét. még a főnököm is jó példa erre: van egy i3g-je, csak arra használja, hogy néha megnézze az emaileket, meg néhány telefonszámot tárol benne. soha közelébe sem ment a store-nak, még csak nem is telefonál vele. azért vette, mert ezt a márkát ismeri, ellenben az ilyen-olyan mid-eket és tableteket gyártó cégekkel.
-
kiskaktusz
addikt
Minden napra 1 iPhone5 hír?
-
Probber
őstag
Az Apple nem árul zsákbamacskát, szóval a tehetősebb - és elvakult - vásárlók akik már ismerik a gyártó termékeit, biztosan beneveznek a látatlan újdonságra.
-
Gusztáv
addikt
Megjegyezném, hogy a paramétereken kívül az ár sem tudható. De gondolom az hasonló lesz, mint az eddigieknél, amikor kijöttek. Aki hajlandó órákat / napokat sorban állni az első darabokért, azért abban biztos benne van a vágy, hogy majd jól megnézik az új telefonjával.
-
zoltanz
nagyúr
Micro SD (vagy hasonló), FM rádió hiánya, nem cserélhető akksi (csak Apple -nél lehet), fájó pontok.
-
pszili8
aktív tag
Vannak olyanok akiknek nem számít mennyibe kerül/mit tud csak neki legyen először.Az én legjobb barátom is ilyen,megvette az i4-et 220k-ért amikor bejött,majd amikor kijött fehérben 110k bukóval eladta a feketét,majd 200k-ért vett egy fehéret,most majd amikor kijön az 5 akkor azt fogja venni.
-
ducsidu
senior tag
Nekem az iPhoneban csak az ára nem tetszik...A többi tetszetős.Eddig nem volt Apple cuccom,de az iPad 2 nagyon tetszik (bár flash hiánya elég zavaró),meg az iPod Touch is tetszik,de előrendelés szerintem sznobságra utal.Nem lehet tudni róla semmit,és az iPhone 4-gyel is voltak problémák...
-
jáózsi
tag
Majd ha lesz 550 óra készenléti ideje, nem parasztvakítós kijelzője, végre nem börtön oprendszere, és nem szarból lesz összerakva (teljesen egyedi dizájnal
) akkor szaladok és veszek 2-őt is
-
RaveForce
veterán
válasz
Brutális eb #38 üzenetére
háhogyne...ha nem értesz hozzá akk maradj csöndben
-
erdoke
titán
válasz
#16820480 #23 üzenetére
Esetleg arra számít, hogy a szokásos felhajtás közepette nem jut neki az első eresztésből?
Ne felejtsük el, hogy a megszokott június végi modellváltás jelentősen csúszik, több szolgáltatós vásárló fog váltani, mint korábban, az újakról nem is beszélve.
Nem vágom, miért kell mindig a legnegatívabb lehetőséget vázolni, még ha egyesek szívének az is a legkedvesebb...(#40) Fancy-boy
Biztos, hogy jobb lesz, mint az előd, és ahogy mondtam, sokaknak már júliusban lejárt a 2 év hűsége, illetve Európában most szeptemberben jár(t) le. Az enyémnek is, amin másnap túladtam. -
imisomogyi
aktív tag
Azért a képen látható ,,illusztráció" elég unalmas, és majdnem ekvivalens az előző generációkkal, remélem ettől izgalmasabb lesz azért az új iPhive.....
-
Valzor
aktív tag
Én már nagyon kíváncsi vagyok az iPhona 5-re, mikor lesz már a Keynote!?!?
-
Fancy-boy
addikt
-
Misály
addikt
válasz
Brutális eb #38 üzenetére
Te nem dolgozol valallati It-val...
-
-
gabe8719
senior tag
válasz
Valentino K. #35 üzenetére
Viszont csak egy nagyon keskeny határig működik így a csordaszellem, elég egy icipicivel túllépni ezt a határt, és éppen a visszájára fordul ez az egész, lásd: a Fila-táska akció.. Szerintem ott is lassan nem lesz ember aki önszántából, akción kívül vásárolja ezt a márkát akkor sem, ha esetleg jó is.. Az már senkit nem érdekel, ez esetben pontosan fordítva sül el a fegyver. De ez már nagyon off
-
Nem írtam, hogy nem divat, csak azt, hogy a fanatikusok biztosan nem teszik ki a vásárlók döntő többségét, csak ők hangosabbak, láthatóbbak, mint sok átlagos vásárló. Divatból lehet akkor is vásárolni, ha nem vagyok vak.
És még egy dolog a divatról: ha elég sokat látsz valamit másoknál, hajlamos vagy azt hinni, hogy az a menő és akkor már neked is kell egy - sokan ezért is vásárolnak ilyen termékeket. A tudása ilyenkor másodlagos.
-
Valentino K.
senior tag
válasz
Watercolour #6 üzenetére
Hát ezzel sajnos egyet kell hogy értsek. Salesen nap mint nap tapasztalom ezt. X y-tól hallota az adott illető, hogy az iPhone a legjobb ezért ő azt akar vásárolni. Mindezt teszi anélkül, hogy körbenézne a piacon.
Nekem ez már az agymosás kategória.
Ettől függetlenül tény, hogy egy nagyszerű készülékről van szó. -
Totheground
addikt
Úgy tűnik a kedves posztolók nagy részének elkerüli a figyelmét, hogy előrendelésről van szó, nem pedig vásárlásról. Azt még simán vissza lehet mondani, ha nem tetszik, amit bemutatnak. Ez csak mintegy biztosítja, hogy ha viszont tetszik, ne kelljen rá hónapokat várni. Ha nálünk lenne, én is élnék a lehetőséggel.
-
=Mentor=
őstag
Az Iphone 5-ben már javítják a "antenna gate" botrányt okozó hibát, ezért már megéri megvenni
-
törölt tag
válasz
Cathfaern #19 üzenetére
szerintem aki előrendeli látatlanban, az nem a platformot, meg a kényelmet, meg akármit akar, hanem egy márkás terméket, és lehetőleg mindenki másnál gyorsabban, mert úgy lehet mutatni, hogy ő megteheti. amikor mármindenkinek van, akkor már nem nagy szám.
elég tetemes felhasználói bázist tesznek ki az apple termékek (főleg telefonok) tekintetében az ázsiai országok, ahol igen nagy presztizs egy márkás dologgal mászkálni. ezért vesznek 7000 euróért karórát, meg 2-3 ezerért táskát, miközben nem érdekel senkit, hogy hogy néz ki, csak drága és márkás legyen. pontosan ez igaz a szifonra is, elég nagy márkanév ahhoz az apple, hogy emiatt megvegyék. ahogy elég nagy a bmw meg mercedes is, és még sok másik.
ezek a emberek nem jutnak el s store-ig, csak esetleg a boltos rátesz pár játékot, meg programot, ahol veszik, de nem is ez a lényeg, mert úgyis 99%-ban telefonálnak csak vele. -
RaveForce
veterán
én csak azt nem értem,h ki akarna iPhonet venni, amikor jönnek a mangos WP7esek?
-
Tigerclaw
nagyúr
Azt is figyelembe kell venni, hogy a hír nem arról szól, hogy már tömegek rendeltek elő, hanem arról hogy talán lesz lehetőség az előrendelésre.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Watercolour #17 üzenetére
Az Apple esetén nyugodtan egy kalap alá lehet venni a kettőt. Akinek megfordul a fejében, hogy iPhone-t előrendel, az nem a konkrét telefont akarja megvenni. Ő az iTunes "platformot" akarja, a zeneboltot, a megszokott szoftvereit, hogy együtt működik a Macjével, stb... innentől kezde totálisan mindegy neki, hogy a képernyő milyen felbontású, milyen cpu van benne, had ne soroljam tovább.
Egy Androidos telefon esetén ez már nem lenne igaz, de az iOS külön kategóriát képvisel az egységessége miatt. -
erdoke
titán
Pl. akinek iPhone-ja van, és elhatározta, hogy megint azt vesz, amikor lejár a 2 év rablánca. Tulajdonképpen mindegy, részleteiben mennyivel lesz jobb az iPhone 5 az iPhone 4-nél, hiszen a delikvensnek még a korábbi 3GS van.
Érthető a példa? Továbbra is hülye az illető? Vagy inkább az értetlenkedés volt az? -
-
válasz
Cathfaern #15 üzenetére
Pontosan. Egy bevált terméknél lehet erre építeni, de amíg mondjuk egy HTC tulajdonos a WM idején elmondhatta, hogy a telefon minőségi és csúcs (mert az volt), addig ma már ezt csak részben teheti meg. Ha az alma is eljut ide vagy unalmassá válik, akkor az efféle marketingfogások nem jönnek majd be többé.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Watercolour #6 üzenetére
"az iPhone (és egyéb Apple termékek) vásárlóinak 90%-át nem érdeklik a gép paraméterei, csak a csillogós alma a hátlapon."
A mondat első fele igaz, a második nemA helyes folytatás inkább valami olyasmi lenne, hogy "csak az, hogy nyújtsa azokat a szolgáltatásokat, azt a minőséget és kényelmet, amit megszoktak". De tényleg nem érdekli őket a paraméterek (mint ahogy az emberek 90%-át se... kissé elcsépelt példával jöjjek, te tudod a hűtőd motorjának és keringetési rendszerének milyenek a paraméterei? Vagy csak az érdekel, hogy megfelelő hőfokot tartsa, meg praktikusan el tudj pakolni benne?
)
-
anubys1984
aktív tag
Szeretem az Apple cuccokat, az iPhone5-öt is várom már, hogy végre bejelentsék, de kizárt, hogy úgy rendeljem elő, hogy semmit nem tudni még róla...
-
Ilyen nem várható egyelőre, de azért így elég gáz eladni és venni bármit - persze tudjuk, a marketing nagyon erős és az őrületbe lehet kergetni a népet azzal, hogy titkolóznak és így mindenki akar majd egyet akkor is, ha még be sem jelentették. Jó fogás olyan termékeknél, ahol azért van már múlt.
-
irgum
addikt
válasz
Watercolour #6 üzenetére
Ha nem akarsz trollkodni akkor miért teszed?
-
Akkor ígéretre vásárolsz? Ilyet se tennék sosem. Gondolom, páran úgyis leszólnak már, de azért név nélkül láttunk már olyan céget, ahol a minőség egy idő után valahogy halványulni kezdett - vagy az árral már nem áll arányban az innováció és a paraméterek. Ez így zsákbamacska.
-
Brutális eb
addikt
Na a remegés már elindúlt néhányaknál.
-
irgum
addikt
Lehet tudni pár paramétert, csak a külső ami még nem biztos. Én biztosra veszem, hogy nagy durranás lesz az 5-ös, így biztosan meg fogom venni. Ez azt jelzi, hogy nagy a bizalom az apple termékek iránt.
-
Pantal
senior tag
Várom már, hogy bejelentsék, mindig is érdekelt mennyiben újul meg a készülék. 3G-s iphoneom volt másfél évig, szerettem nagyon! ebből adódóan az összes új iphone érdekel.
Kár, hogy nem az én pénztárcámhoz mérik.
Bár igazából a mostani WP7es telefonokkal se lehet panaszkodni, nekem ez is nagyon bejön az iOS mellett.
-
Fancy-boy
addikt
Azok tényleg fanatikusak lehetnek, akik anélkül rendelnek elő valamire, hogy nem is látták még.
.
Ez kicsit beteges is már. Független, hogy Apple vagy nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- iPhone 13 Midnight-128Gb-90% akku-2026.10.05. garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest