- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- iOS alkalmazások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem, az 5000 forintos értékhatár csak annyit jelent, hogy fölötte kéri a PIN-t, de ugyanúgy megtörténik a fizetés.
Lehet, ez korábban nem így volt, nem tudom. Amióta én használom, azóta nem kellett sosem átadni.
Érintéses fizetést szoktak kérdezni/mondani, vagy azt, hogy "pasz-szal" esetleg "pesz-szel" (Pass
) lehetséges-e?
Ha jól értettem az OTP reklámot, akkor az OTP Simple segítségével már most is lehet buszjegyet venni "contactless" módon. A pontos kifejezés a "közelítéses fizetés" lehetne, hiszen érintés, fizikai kapcsolat pont nem szükséges hozzá, elég az érzékelőhöz közelíteni a kártyát/telefont/órát. Megszokás, hogy teljesen ráteszik némelyek, no akkor van érintés (ami még mindig gyorsabb, mint az elavult húzásos megoldás).
-
törölt tag
Nem kell odaadni. De azért nem ennyire jó a helyzet mindenhol. Tranzakciós költségre hivatkozva sok helyen van értékhatárhoz kötve a tranzakció. Pl. dohányboltoknál. Persze a legtöbb cigi annál drágább.
Meg pár száz forintos kifizetésre a nagyobb multiknál is sokszor húzzák a szájukat a pénztárosok.
Mi leginkább multiknak szállítunk be, sokszor járok ellenőrizni boltokat. Igy szoktam venni ezt azt naponta többször. Üdítök, nasi...stb.
Szerk.:
Ja és a legjobb, amikor nem tudom egyben kártyával fizetni az univerzális egyenleg feltöltést és a doboz cigit. Mert nincs rendszerben a két terminál. Amit egyébként meg lehet oldani, sok helyen meg is oldják....de néhányan még a kőkorszakban élnek.Az viszont tény, hogy kártyás használat tekintetében sokat javult a helyzet az elmúlt években. Már kínai boltok, kajáldák is használnak terminált. Ami korábban náluk nem volt nagy divat. Persze ennek is még van az oka.
-
törölt tag
Magyarországon mit lehet várni, mikor még addig se jutottak el, hogy sokszor nem kelljen az embernek a bankártyáját kiadni a kezéből, meg a pénztáros mondja az embernek, hogy pinkód zöldgomb, mint egy idiótának
Nem kicsit meglepve olvasom soraidat. Vajon mikor és merre jártál utoljára hazánkban, amikor és ahol ezeket tapasztaltad? Napi életvitelem során nem ezt látom, sem az alföldi kisvárosban, ahol élek, sem a nagyobb városokban - a fővárosban pedig egyáltalán nem. Amit írtál, az 3-5 éve még talán hellyel-közzel helyt állt volna. Napjainkra sokat javult a helyzet. Kártyahúzást már régen nem láttam (idősebbek is érintéssel fizetnek), gyakori a telefon vagy óra alkalmazása is fizetésre. A PIN-es pálda sem fordult elő már jó rég óta.A hazai valóság sokkal jobb, mint amit lefestettél. Hála Istennek.
-
törölt tag
Teljes európai lakosságra értve. Az más kérdés, hogy van -e értelme vagy nincs.
Egyébként Magyarországon már sok helyen a tranzakciós díj miatt is problémáznak kártyás vásárlásnál. Meg rossz, régi beidegződés, hogy a kártyás fizetés ezer évig tart és feltartja a sort. Közben már régóta nincs erről szó. Ennek oka a hosszú tranzakciós kommunikáció, bankok közötti kommunikáció volt. Illetve pár terminállal kompatibilitási problémák egy-egy banknak.
Nekem is általában egy-két ezres van a zsebemben, mindent kártyával vagy neten intézek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest