- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Suineg #12536 üzenetére
Sok mindent vehetsz ennyiért, de pl. a Fire Stick minőségét egyik sem fogja megközelíteni és messze nem lesz olyan jó. Akcióban féláron is megveheted, én is vettem egy félárú 4K Max-ot. sok android boxom van/volt (olcsótól a drágáig), 12e-ért egy Fire Stick nem drága és messze a legjobb választás
-
blakey
titán
válasz
Suineg #12487 üzenetére
de nem nagyon akarnak sűrűn válaszolgatni. - sajnos én is ezt tapasztaltam néhány évvel ezelőtt, ezek szerint azóta sem változott. Ez itt a Plex topik, nem nagyon vagyunk "jóban" Luke-al. Töröld az Emby és telepítsd újra, ha nem segít akkor lehet, hogy a TV-t kell gyári állapotba tenni. Esetleg egy 2 perces TV áramtalanítást is kipróbálhatsz, hátha az is segít.
-
ColdMan
tag
válasz
Suineg #11370 üzenetére
Még mindíg kevered.
A PassMark érték, a SW transcodehoz ad iránymutatást.
4K -> 1080p
"4K SDR (40Mbps, 8-bit HEVC) file: 12000 PassMark score (being transcoded to 10Mbps 1080p)"A kolléga HW transcodeot használt plexpass-al.
Itt nem számít a PassMark pontszám.
Ha a proci IGP-je tudja a QuickSinc-et és van plexpass, akkor megy a HW transcode.
A tiéd is tudja egyébként:
[link]Tehát:
Ha SW transcode, kell egy aránylag bika proci.
Ha HW transcode, kell egy quicksync képes proci + plexpass.p.s.: Ha én értek félre valamit, legyetek szívesek korrigálni!
-
Biga123
addikt
Szerveren nem tudod tiltani engedélyezni kompletten a transcode ot .
Külön a videó transcode tiltható, viszont ha a kliens megkívánja akkor nincs lejátszás."Disable transcoding of the video stream in transcoder operations. With this set, the transcoder may still transcode audio as well as remux video."
ARM en nem fog menni a transcode, szerintem, nekem se ment anno az arms nasomon.
-
sepsi0
őstag
Az S905 elbánik hardverből majdnem mindennel, kivéve talán HDRt nem tud. Én nemrég adtam el ugyan ezt a boxot csak S905X procival. Az tud HDRt, de másban gyengébb. Transcode elvileg csak akkor kell, ha a kliens nem tudja lejátszani a filmet. Én is jártam most így, az egyik sorozatommal nem bírkózott meg a Fire stick 4k,az LG tvm és a boxom simán lejátszotta. Zőlden jelent meg a kép a sticken. Nem tudom milyen gondja van, de biztos tömörítve van rendesen, 1080i 1 óra 7-800mb.
Szeritem ha adottak a hardverek, próbáld ki. Ha nem szolgál ki akkor rendelj szervert.
S905 szerintem 1 kliens esetén simán elbánna a transcode-al.
Nekem a tv alatt lévő állványban van elrejtve a box meg a vinyó.
De elvileg, ha van NASod, mert ezt írtad, arról is tudja a box megosztani a filmeket. Csak ott nehezebb, mert mountolni kell a NASt, így rádugott vinyóval egyszerűbb, de NASal is meg lehet oldani. Előtte nekem Xiaomi 3G router volt a NAS és onnan mountoltam a boxra a vinyót, nem volt egyszerű, de a Google segített.Ez a felírat igaz lehet, nekem csak szinkronos tartalmak vannak itthon, minden másra ott a Netflix.
Csak szinkronos tartalmat töltök le és csak olyat, amit érdemesnek tartok és többször megnézek.
Olyan seedszerverre fizettem elő, ahol 600GB tárhely van a tölést és seedelést megoldja. Jár hozzá Plex szerver is. 6.9€ -
sepsi0
őstag
Szia!
Ha CoreELEC vagy LibreElec fut a boxon, ne vegyél ezért szervergépet.
Nekem egy Beelink Mini MXIII a Plex szerverem, rákötve egy 2TB-os külső 3,5"-os vinyó. Tökéletesen működik saját célra, kintről is elérem.
Ha érdekel, ilyen repot keress.
A szerveren be tudod állítani, hogy ne legyen transcode.Szerintem a fenti rendszereken meg lehet oldani a kamerák rögzítését is.
Nekem sima S905 procis 2GB rammal, rendszer a 32GB-os belső nand-on van.
Bár hozzáteszem, hogy gondolkodom egy rendes szerver gépen, ami nas is lenne, meg akár játékszerver is...
De Plex miatt nem vennék szervert. -
bexinho23
őstag
Ezek a HTPC-k nem túl költséghatékonyak így első blikkre. Mondjuk nem is vagyok jártas e téren, így árakat tekintve sem vagyok tájékozott. Tehát azt mondod, hogy NAS-ból érdemesebb a 70-100e körüli típusok között keresgélnem, mint a 30-50e... de ekkora összegből már HTPC-k is szóba jöhetnek. Most kicsit megkavartál...
-
A PlayZ app nekem bughalmaz volt, pl. hangsávot nem tudtam váltani vele, mert nem ismerte fel, hogy több van. A gyári Plex app sem szélsebes, de ez valami mocsok lassú volt
A laptop ugyan azon a hálózaton van, mint az A-200?
Ezek a hálózati portok kellenek a működéshez, nincs tűzfal a laptopon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged