- Yettel topik
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biga123
addikt
Amúgy a plex nek pont ez lenne a legfőbb előnye, a platformfüggetlenség.
Amit meg is old , csak ugye transcode-al.
És PL HW átalakítással elbír a nas is , csak hát ugye akkor romlik a minőség, software-esnél nem annyira rossz a helyzet, de oda meg kell a vas .
Én azt csináltam anno, (igaz a feltöltési korlát miatt) h tartottam SD verziókat megosztásra, illetve távoli elérésre (mobilnetről pl) és akkor az is ki tudott menni direktbe a 10 mbit en, transcode nélkül. és pl telóra pont elég az sd , vagy akár még 32 " is élvezhető. És ha kell annak az SW transcode -jával is elbír (HW mellet okádék ahogy kinéz) De nekem hatalmas minőségi ugrás volt a chromecast google tv beszerzése, a TV s kliensek után. Egy a lényeg direct play legyen
-
"Ha a webes bitráta 2MBit/sec-re van állítva, akkor mi történik, ha eebről játszol le valamit?"
Ezzel kapcsolatban annyit tudok, hogy ha feljebb vettem, akkor egyszerűen nem volt hajlandó lejátszani a videókat a többi eszköz (kivéve böngészőben). Ezért ezt hagytam így, a fentin kívül semmit sem befolyásol, minden szuper minőséggel jelenik meg.
Szerencsére a legtöbb dolgot direktben átadja a többi eszköznek, nem transzkódol, kivéve a zenét. Ezt mondjuk a config oldala is írja:
Disable video stream transcoding
Disable transcoding of the video stream in transcoder operations. With this set, the transcoder may still transcode audio as well as remux video.
Most megnéztem mi történik, ha nem ugyanarra a hálózatra vagyok csatlakozva mint a Plex, hanem neten keresztül nyitom meg a filmet. Nos, ugyanúgy kb. 0 a terhelése a Raspberry-re nézve, a képminőség pedig ugyanaz, mintha otthon lennék. -
Biga123
addikt
Kliens függő, minding a kliens forceolja a transcode ot ,
.
LG TVm kliense felirat esetén mindig transcodeoltat, googletv, meg mindent direktbe visz, de ha a remote minőséget fixre belövöd pms oldalról, már ki is kényszerítetted a transcode ot . Klienstől/net sebességtől függetlenül. (ezt amúgy a kliensben is be lehet állítani)
-
Biga123
addikt
"Ha a webes bitráta 2MBit/sec-re van állítva, akkor mi történik, ha eebről játszol le valamit?"
Szvsz az fog történni h az rpi beleszakad az SW transcode-ba
Vagy ott valami nagy bug van a működésben, amúgy az se tiszta teljesen milyen media, milyen lejátszó, mert rendes lejátszónál nem kell a transcode , max a konténerből kipakolás. Mert "rendes" lejátszó esetében tényleg elfut a PMS egy kávédarálón is, minden mókolás nélkül. -
enginev3.0
félisten
Lehet hogy az Android kliens nincs jól beállítva
Minimum 2000 passmark pontos proci kell hozzá ha jól emlékszem, de szinte bármilyen 6. Gen vagy újabb Intel proci jó hozzá
A legújabb verzió már támogatja Linux alatt az amd-t
Plex Media Server 1.32.5.7349 is now available to everyone.
NEW:
(Music) Add “Deep Cuts” station.
(Transcoder) Hardware transcoding is now supported for SDR media on AMD GPUs on Linux (#14332) -
haxiboy
veterán
Chromecast with Google TV-n úgy hogy nincs semmi, de tényleg semmi a plex kliensen kívül képes újraindítani, lefagyasztani úgy hogy csak az segít hogy kihúzom a falból/vagy csak egyszerűen crashel a kliens úgy hogy semmi nem kerül a logba...
Ha lesz időm, beállítom a Kodi-t a plexhez a Chromecaston... -
Kezd egész jól kinézni ez a plex.
Olyan szokott lenni nálatok, hogy ha beletekertek egy videóba, akkor újraindul a plex kliens?
Chromecast-on nekem ezt csinálja néha.
Elsőre azt hittem, hogy a túl sok tekerés váltja ki, de utána mégtöbbet tekertem, és túlélte.
Aztán megint csinálta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Linux kezdőknek
- EA Sports WRC '23
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- XPS 14 9440 14.5" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest