- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diniboy
aktív tag
Nekem anno bejöttek a középkorba visszaküldött terminátoros könyvek is, 1 kis fantasy beütéssel... Szerintem a maga kategóriájában fantasztikus volt. Amikor üvegből csiszol magának a titánium vázon optikai lencsét ...
-
Diniboy
aktív tag
Üdv , biztos hogy aki látta, már levonta a tanulságot de aki nem annak belinkelem :
http://www.cyberdyne.jp/english/ készítsétek a bunkereket
petman
wildcat
és még soksok más fejlesztés várja hogy a jövőben kiszolgálja majd az öntudatra ébredt MI-t -
olbaidhun
őstag
válasz
Keeperv85 #33 üzenetére
Az univerzum egyetlen jelentős női karakterét (és változását) elnézve szerintem nyilván való, hogy ez a vidék nem való mindenkinek.
Természetes, hogy előfordul pár mellékszereplő hölgy, vagy gyerek, de a skynet logika szerint különösen veszélyeztetik a jövőt... így a legtöbbjük a föld alatt gubbaszt.
Ez a jövőt illeti, a múltba vissza küldött "csodálatos" kreálmányokat, sorozatot és mellék vágányt nem sorolom a fő vonalhoz.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
olbaidhun #32 üzenetére
Amennyire én látom azért arra figyeltek, hogy a női entitások ne a csatatérre kerüljenek át, hanem a beszivárgó szerepét töltsék be és hatékonyan, gyorsan végezzenek a kelepcébe sétált áldozatokkal.
Ám ha csak a filmeket vesszük figyelembe és kihagyjuk a sorozatot: szerintem a 3. rész gyengéje, hogy a női terminátor (T-X) szerethető karakter. Ráadásul logikátlan is, hogy miért marad abban az alakban végig. (Persze hogy jól néz ki, csak ebben a filmben pont nem érdekel...)
Ezért is szeretem a második részt a többinél jobban. A T1000 pont úgy viselkedik, ahogy egy gép azt tenné: végrehajt, de sorozatosan ráfut arra a hibára, hogy csak végrehajt, nem gondolkodik.
Hisz mikor pl. belefolyik a csempébe, akkor megvárhatná így a kis Johnt is... de nem teszi, mert ott csak pillanatnyi döntést kell hoznia, majd visszatér a főprogramhoz és folytatja a végrehajtást.
-
olbaidhun
őstag
Esett szó az egyik OFF topikban a T-1001 modellről. Kifejteném a részletes véleményem:
Ezek a "női vágányok" túl egyértelműek lennének a jövőben... a veterán gerillák, akik évek, év tizedek óta a föld alatt és időnként a felszínen az árnyékok között bujkálnak, nyilván nem hisznek egy ártatlan nő megjelenésében... A biztonság kedvéért megkínálják egy kézi gránáttal... majd tárgyalásba kezdenek!
Ráadásul a folyékony fém az utolsó prototípus volt, amit a skynet "beszivárgó egységnek" tervezett, (volt még egy folyékony alkotás, de az más jellegű) a háború végéhez közeledve. Ekkor már belátható időn belül volt a géparcok bukása, ostromolták ugyanis a Skynet főépületét és világszerte felvették a fegyvert az addig elpusztíthatatlannak tűnő gépekkel szemben.
...ezért még ezt is a múltba küldte a T1-ben látható Swarci után. Hiába várta a másodperceket, a történelem nem változott, végül a kígyó önmagába harapott és a második résszel a gépek korszaka befejeződött.
-
Jó összeállítás! Szeretem a Terminátor filmeket én is. Viszont van valami, ami hiteltelenné teszi őket: az atombombák. Az elektromágnese sugárzás tönkretenné a skynetet is, plusz nem kapna áramot se. Sőt semmit. Amikor a 3. részben elszabadul, akkor még alig volt pár robot, simán kilőtték volna őket a katonák. Azért minden katonai eszköz nem távirányítható, se a tengeralattjárók, se a tankok, se a repülők, helikopterek. Szóval itt nagyon el van szúrva a sztori. Lehet a kommunikációt átvette a skynet, de van urh is a világon
-
trufa12
addikt
UP
-
madarasz92
őstag
Érdekes kis irás !
Nekem tetszett -
ColemanV
csendes tag
Ahoj Olbaid kolléga!
.
Örvend a kicsi szívem, hogy ilyen szép keményvonalas T-univerzumos dologgal bővíted a szegényes információtárát a hazai fanoknak és író kollégáknak!
.
Ugyanakkor szeretném megragadni az alkalmat, hogy megkérjelek, plíz ne tessék a Ragálykommandót úgy feltüntetni, hogy "én és a többiek.."
A többieknek ugyanis több munkája fekszik benne, és a MI történetünket pedig szigorúan Tim Morgan kollégával hoztuk össze, nélküle ahogy mondani szokták "nem jöhetett volna létre"
.
Remélem majd láthatom a CyberdineSystems - Skynet FAQ téma szép felívelését
Ha segedelmet igényelsz, csak sikíts és jövök
.
További jó munkát!
.
baráti üdvözlettel:
Virgil Coleman -
olbaidhun
őstag
Szerezd be a kemény fedeles újra kiadásokat is:
Halálzóna (Halálzóna - Ellencsapás - Invázió)
Tűzvihar (Tűzvihar - Esélytelenek)Esetleg a folyékony fémeket.. epikus sztorik! Legalább olyan jók mint a Stirling Trilógia! Most a Ragálykommandó Antológiát olvasom és nagyon hangulatos sztorik vannak benne. Sokat jelent, ha hozzáértő kezekben van a történet.
-
eddie17
addikt
Most kezdtem el olvasni a Hasonmás című könyvet, eddig nagyon tetszik!
Régen olvastam ilyen hangulatos könyvet. -
-
Tzar (Cár) bomba durva!
50 Mt hatóerejű többfokozatú termonukleáris fegyver, amit eredetileg 100 Mt-ra terveztek!Roppant méretei voltak: tömege 28t volt és egy átalakított Tupolev (akkori legnagyobb) orosz gép húzta fel. A raktérkabin ajtajait le kellett szerelni hogy beférjen a bomba!
2 darabot készítettek belőle, az egyiket fel is robbantották a föld felett 4 kilóméterrel! És így is ütött a talajba fél kilóméter átmérőjű krátert!! Robbanáskor 4,6km-es tűzgömb jött létre, a lökéshullám 3x kerülte meg a földet. A gombafelhő a robbantás után 67km magas volt, és végül 58Mt robbant!!! Az utánna keletkező elektormágneses kisülés miatt a rádiókommunikáció pár száz kilométeres körzetben 40 percig használhatatlan volt!
A másik darabbal nem tudni mi történt, lehet a Skynet már intézte...Összehasonlítás képen amit a japcsikra dobtak az csak 21kt volt ami = 0.021Mt és az is elég nagy pusztítást végzett.
Bomba előtt és a bomba ledobása utánn.Számítások szerint egy ilyen Cár bomba 35km körzetben mindent eltüntet...
Erről bezzeg mennyit tudok... -
Hidd el ez nagyon jó érték! Összesítettben "a világ" 41. legjobb filmje.
Sci-Fi kategóriában pedig az ötödik! -
A 4. rész pár dologtól eltekintve tényleg nem lett rossz! Az abszolút beszt az a 2. rész mint ahogy az Alienből is...
Imdb ratingek:
Terminátor - A halálosztó ---> 8.1
Terminátor 2. - Az ítélet napja ---> 8.6
Terminátor 3. - A gépek lázadása ---> 6.6
Terminátor 4. - Megváltás ---> 6.8 -
DEJVID
őstag
Nekem tetszett a harmadik és a negyedik film is, a sorozatot vagy háromszor végignéztem.
-
olbaidhun
őstag
Gyerekek. Szeretnék kibontakozni. Nagyon nagy volumenű meló.
-
DEJVID
őstag
Ennyi?
szerk.: gyaaaaaaa, látom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Nintendo Switch 2
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Könyvajánló
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged