Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Apple iPhone 11 - népalma
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Hm, kicsit vicces című cikk a témában, ami tükrözi a véleményem, "just a corpse".
Annyiban nem értek egyet, hogy egészben nem ér többet, mivel éves szinten pár milliárdot buknak vele, szóval drasztikusan degradálódik az egész értéke. -
Cheesy
őstag
Szép szavak, legyen igazad

Viszont a gyalázkodó vagy rosszmájú gondolatok mögött nekem felsejlik a user lelkiismeretének megnyugtatása: több tíz vagy száz ezer HUF-t költött a telefonjára és most megnyugszik, hogy jól döntött, az Ő gyártójának egyen-tepsije biztonságban van, de azért odaszúr, hogy mi meg hülyék vagyunk, mert egy ilyen fost választottunk

-
[xlt]
tag
Sziasztok!
Végigolvastam a hozzászólásokat és lemeredtem

Hihetetlen mennyi okoskodás a semmiért és mennyi rosszindulató komment. Kiváncsi lennék, hogy hányan használtak (legalább fél évig) BB-rendszert vagy készüléket azok közűl akik megmondják a tuttit a gyártóról, ne adj Isten a készülékek minőségéről. Nem állítom, hogy a BB a legjobb, a legolcsóbb, a legminőségibb. Viszont azt állíthatom, hogy egy jól összerakott ( sosem fagyó vagy döcögő, tapasztalataim szerint) rendszerről és készülékekről szól. Ezt mindenki idáig megerősítette, aki használt egy kis ideig BB-t. Természetesen rengeteg kényelmi funkciót, app-ot nem tud a mostani 10-es op sem. Viszont ettől eltekinte egy saját OS ami nagyon stabil, nagyon gördülékeny és megszokás után nagyon szerethető. Manapság rengeteg gyártó készüléke van a piacon, de azt is számba kell venni, hogy hány saját oprendszer van megtervezve és kifejlesztve. Ilyen szempont alapján nem értem mikor az ios-t és az andoridot mérik össze számokban. Az ios fut pár csak apple gyártotta készüléken az android viszont vagy 10+ gyártó 1000+ készülékén. Ilyen alapon nem tudom és nem is értem, hogy lehet egy HTC-t egy BlackBerry-vel összehasonlítani
Én szeretem az iphone appstore-át és minőségi hatását ( kivéve i5 fekete
) és becsülöm az android dinamikus fejlődését és nyílt rendszerét, ugyanakkor tapasztaltam a wp látványos felületét is, viszont nekem személy szerint a BB jött be a legjobban ( és vannak ezzel így még mások is). Az, hogy most szarba vannak nem hiszem hogy jó hozzáállás drukkolni, hogy menjenek a gödörbe. ( főleg nem is értem mi értelme itt Mo-n egy fórumon, ilyen stílusban)
Valamikor jobb napok jártak a BB egén, most kissé felhős az ég, de még lehet ebből valami véleményem szerint. Viszont az mindig tetszett, hogy ez egy szimpatikus, főleg vállalati és business réteget megcélzó Kanadai cég, ami nem feltétlen a tömegtermelésre, a megnyerő designra vagy épp a csilli-villi funkciókra törekedett, hanem stabil, jól használható és megbízható készülékekre. Véleményem szerint ez becsülendő és manapság értéket képvisel a telekommunikáció piacán.
-
lezerpiramis
őstag
Akik a fórumokra írnak, azoknak a 90%-a BIS felhasználó (vagy BB10-es), így ez érthető. Akik BES-eznek, azok vagy rendszergazdák, vagy userek, előbbiek nem itt kérnek/adnak supportot, utóbbiakat pedig nem érdekli a dolog

És igen, várnánk a szerveroldali finomságokat is

(Anno a Nokia Messaging pedig a BIS "nagy ellenfele" volt mindenki szemében, bár én csak akkor találkoztam vele, amikor átmenetileg nem elérhető hibaüzenetet kaptam az oldalukon - a telefonos kliensükről meg ne is beszéljünk.)
-
vicze
félisten
Van bármi halvány lila fogalmad, hogy mi az a BES? Sőt arról, hogy mi a KNOX? Az egyik szerver oldali, a másik kliens oldali. (Az a vicc, hogy a itt a nagy BB-zőknek sincs sok...)
DoD certet meg már a S3 is megkapta lassan 2éve...
A KNOX igazából semmit nem nyújt, ami ne létezne 2éve legalább Droid-ra, dehát mivel Samsung így kellett egy hangzatos marketing valami, amit lehet tolni az arcokba. -
lezerpiramis
őstag
Na, akkor alig várom, hogy mindehhez jöjjön egy Hub-féle megoldás (minden egy helyen), átlátható multitasking (tudjam, hogy mi fut, tudjam, hogy amit kilövök, az nem indul el újra majd egyszer), 4-5 email-fiók ne szívja túlságosan az akksit.
Ja, és ha VPN-es buzergálás nélkül is lenne intranet, az jó lenne (az meg pláne, ha nem kizárólag Samura lenne ilyesmi)

-
ak76
senior tag
Nem tűnik el egyhamar?
Íme,ez lesz a BES (egyik)veszte,ha a droid is megkapja azokat a biztonsági minősítéseket amikkel szinte ugyanolyan szintet képesek prezentálni,mint a BB a BES-sel,akkor elhárul az utolsó akadály a droid elől hogy azokon a,jellemzően állami piacokon taroljon,ahol eddig a biztonság hiánya miatt nem rúghatott labdába.
Az S4 fórumokon megy is a sírás rívás a KNOX miatt,a Note3 is megkapta,és az összes jövőbeni csúcs Samsung is megkapja majd ezt a szart, -
DiVaD
senior tag
Kicsit nyomott hangulatom volt, de átolvastam a topicot és jó kedvem lett....

Ezt leszámítva Én azért drukkolok nekik, annak ellenére, hogy még sose volt BB-m, max. a Z10 tetszik és nagyjából ennyi.
-
lezerpiramis
őstag
válasz
üzenetére
Ezt mondom en is. Semmi bajom az Androiddal, az iOS-sel es a WP-nal addig, amig nem melohoz kell. Szorakozni es jatszani kivalo az Android vagy egy iPad, a BB a fasorban sincs ebben a tekintetben, de ha munkahoz kell, ha tenyleg tudnia kell azt, amit, akkor BB (8800-asig vissza barmelyik), es nem tudom, mire valtanek, ha nem lenne...
-
törölt tag
Imádom az ilyen fikázós topikokat, én csak annyit fűznék hozzá, hogy idén vettem a 9900-t, pár hete pedig Q10-re váltottam, imádtam az elődöt is és a Q-t is. Gyakorlatilag úgy tudnám leírni, hogy a váltás - a korábbi más gyártóktól származó telefonokról - milyen volt, mint amikor a sok Asus, Acer etc noti után elkezdtem használni az első Thinkpademet. Szóval néha kicsit meginog az ember, de olyan minőséget produkál az BB és a Thinkpad széria is, hogy én már ezeknél maradok, mert nagyon beválnak (persze nyilván azért, mert több cégnél dolgozom párhuzamosan átlag 10-12 órában per nap és a magas rendelkezésreállás nekem nagyon fontos). Szóval UP-UP Berry

-
|DavidWoody|
tag
Mradjunk annyiba , hogy 10 évvel ezelőtt menő volt ez a push e-mail meg roamingba csak fejléc letöltés stb , ma már annyira nem
Hidd el , szerintem is a BB a lehető legjobb telefon , de egy Google gmail a titkositást leszámítva nemhogy hozza azt amit a bb , de lényegesen többet , egy gmail fiók nagyjából egy komplett cloud munkakörnyezet. Ha a ggl megoldja a levelek olyan szintű titkosítását mint amit megoldott a bb annó , akkor az ég világon semmi érv nem szól majd egy bes mellett. Azt pedig halkan jegyezném meg , hogy amellett , hogy imádom a bb-t , soha az életbe nem fizetném ki érte a bolti árát , mert kb dupla áron adják , mint amennyit ér , majd utána még fizethetem a BB adót , merthát ugye addig nincs net amég nincs bes , hiába nem kell valakinek. Úgyhogy pontosan az lesz mint a Nokiával , ők is elaludtak , ők is kihullanak ( sajnos , de ez van , ami itt megy az már csak vergődés , csinálhatnak ők bármit , amég nem tudják realizálni az áraikat addig ezek csak az utolsó döfések saját magukba ). -
kovgab
tag
válasz
lezerpiramis
üzenetére
jah...
céges a cucc, amúgy. Majd érdeklődöm akkor, hogyan van ez a frissítés dolog... -
kovgab
tag
válasz
lezerpiramis
üzenetére
az nem volt bekapcsolva, valamiért azt gondoltam, auto felismerés van ...
de köszi, így már szerintem jó lesz
-
kovgab
tag
Az auto indítást már ki is vettem

a Link csak a rendszer indításnál lassú, utána már pikpak indul.
Itt is Té a szolgáltató, de még nem adja a frissítést..., pedig már várom
A mountolási probléma ott volt, hogy felmásoltam egy pár dolgot a BB-re, az SD-re, otthon pedig csatlakoztattam (win8), nem történt semmi...
telepíteni kellett a Linket, mondjuk az is kínosan lassan ment..., holott a gép nem rosz (i5, ram 4GB) -
Cheesy
őstag
Boys have
SWAGiOS
Men havestyleAndroid/WP
Gentlemen haveclassBlackberry
-
Gomba
senior tag
Ez csak a telefon memoriara igaz. Az SD kártyát éléred link nélkül is. A BlackBerry device managernek elég futni (linet telepíteni kell de elinditani nem), hogy mountolja a meghajtót. Nekem a T adta a frissítést. Manuálisan próbáltad? Ha úgy sem adja akkor pedig sachesi (a személyeskedés rész hiánya kifejezetten üdvözítő, így van értelme érvelni/vitatkozni
)
+1: nekem hamar elindul a link. -
hsrasus
aktív tag
válasz
alfaromeo33
üzenetére
+1

-
kovgab
tag
Nálam a 10.1.0.273 a legfrissebb verzió... ezt most csekkoltam.
egy z10 az alany
a BB link meg indulásnál indokolatlanul soká inicializálja magát és a hiányossága, pl a kontaktok kezelésének a hiánya.
A meghajtós dolog pedig az androidnál primitívebb, mert a BB link nélkül nem tudsz semmit kezdeni a telón lévő tartalommal.
személyeskedést nem akarok, ez a személyes tapasztalatom...
-
Gomba
senior tag
Tényeket, ne általánosítást.
Melyik frissítésre gondolsz, hogy régóta ígérgetik és sehol? Mert ha a BB10-hez a 10.2-re akkor ez nyilván nem igaz, mert megjelent. (esetleg Playbook??)
Az "asztali program" alatt a Blackberry Linkre gondolsz? Nekem jobban tetszik, mint amikor a HTC-mel kellett szenvednem a PC-n. Ugyanúgy mountolódik a telefon meghajtóként a windowshoz, mindent meg tudok rajta csinálni. Mi kell még? Továbbra is, tényeket (személyeskedést meg semmiképp
). -
kovgab
tag
Szerinte a BB kifutott a technológiából, az új oprendszerük úgy jött ki, hogy már minden funkciója lerágott csont, kevés az app, azok is gyenge funkciók. A frissítésük amit már mióta ígérnek, sehol...
a vállalati cuccoknak azért van igényük az ilyen dolgokra, mint frissítések, szoftveres támogatottság.
Ja az asztali programjuk a PC-re pedig..., de komolyan egy valamikor igényes sokat jelentő dolog hogyan válhatott egy ilyen szánalmas vergődéssé?
ENNYI PÉNZÉRT...
) -
takacsbotond
őstag
Én szurkolok a BB-nek!

Mondjuk én a helyükben átváltanék Androidra vagy legalábbis Androidos készülékeket is gyártanék, nem azért mert az jobb lenne mint a BB10, hanem azért mert akkor a sok kis hozzá nem értő is venné, akik még le vannak maradva ott, hogy "hú, ez nem androidos, pfúj ilyet ne vegyünk anyúúúú".
Mondjuk azok úgyis a ZAMZUNGot veszik.... -
oszi666
őstag
Sopse ertettem ezt a nagy felelmet a lehallgatasoktol. Biztos vagyok benne, hogy a fejlett allamok eddigis barkit le tudtak hallgatni, blackberryt is, minden gond nelkul, es nem hinnem, hogy a forumozok kozuk barki olyan titkos terveket hordozna a mobiljan, amit feltenie kellene. De ez csak az en velemenyem
-
törölt tag
1: nem én kezdtem szakértőzni. csak viccesnek találtam hogy az új arc majd ért hozzá, mert ezek szerint a többiek nem értettek, azokból meg ritkán lesz vezető egy ekkora mamut élén. persze ez személyes sértés számodra, ha arra reagálsz a szakértőzés helyett amit írtam egy szavam nem lett volna.
2: mert évek óta csak lefele mennek, és nem igazán látszik hogy hogy kerülnének ki ebből a körből. de persze te tudhatsz valamit amit mi nem, az egyetlen amit el tudok képzelni, hogy nyitnak olcsó szegmensek fele, azokon kevesebb a haszon, és az a réteg általában nem engedhet meg magának komolyabb összegeket szolgáltatás címszóval, tehát az se sokat tudna segíteni. ez egy alternatíva, csak kétlem hogy ez eddigi vezetőknek nem jutott eszébe, és nem elemezték a piacot, hogy ott a samuval, lg-vel és társaival hogy tudnának harcolni.
továbbá ugye az egyik legnagyobb piacon a t-mobile levette a polcról a készülékeit és csak megrendelésre tartja.lehetni bármi lehet persze én személy szerint nem temettem még senkit, csak július környékén volt talán egy hír, hogy a nokiával egyetemben 3 milliárd dollár körül sikerült stabilizálni a kasszát, de továbbra is 3x milliós negyedéves veszteségük van. azóta a nokia elbukott...
4: "A BB-t évek óta temetik, és mégis még mindig él. " akarsz róla beszélni? persze értem én hogy ez a szemedben az elmúlt 6 évben 87%-ot eső részvényárak mellett károgás. tényleg. bocsánat hogy bárki ezt úgy olvassa, hogy hát ezeknek vége... még itt vannak igen. kérdés a meddig és a milyen áron.
engem nem zavar ha elmegy vagy marad, eladják, megszűnik, virágzik, örülsz, egy márka vagy os elkötelezett híve se vagyok, veled ellentétben én képes vagyok tényszerűen, nem érzelmektől vezérelve hozzászólni a témához. jól láthatóan te nem.
egyébként meg miért nyígás tárgya ez mostanában? 20 éve ha valaki azt mondja hogy a kodak nem gyárt filmeket körberöhögöm. ha 7-8 éve hogy a nokia letérdel dettó. és még hol az ibm-lenovo vonal, az abit bukása, és még sorolhatnám. egy cég se örök. mindegyik előbb utóbb elbukik. ezzel mi a probléma?
-
-
alfaromeo33
aktív tag
válasz
Praetorianus
üzenetére
106, 759, 138, 567, 0

-
Crafter32
őstag
Legalább összegyűjt jó pár "jósoló" komment! Később visszatérhet az ember ide és lehet sírni vagy nevetni. Addig is aki pontosan tudja mi fog történni
írja le nyugodtan. Én is végeztem itt... -
RaveForce
veterán
válasz
Crafter32
üzenetére
Persze ilyenkor szokott az következni, hogy a fél világ azonnal okosabb akar lenni a milliárdos üzletembernél (baszki, azon már gondolkodtál, hogy akkor mégis miért ő a milliárdos, és miért nem te?)"
lol, azon gondolkodtál már, h miért került felvásárlások kereszttüzébe és a csőd szélére?! éljen a csőlátás..
-
vicze
félisten
Minden tiszteletem a tietek és az optimizmusotoké, de miben látjátok, hogy a BB menthető a rajongásotokon kívül? Főleg készülék szinten annyira, de annyira nem látok jövőt előttük.
Valamint mivel én a készülékekben látom, a szolgáltatások sikerét is, így úgy az egésznek borúsan látom a jövőjét.Én pl. hiába rajongok a HTC-ért, azért világosan látom, hogy ők is elcseszték sajna, és minden erőlködés most már inkább csak nyújtja a süllyedést, persze remélem, hogy valami majd majd megmenti a márkát, vagy egy szép lassú halál lesz pár évig.
-
Praetorianus
aktív tag
Ha már olyan sok itt a látnok, valaki tudna nekem mondani 5 számot szombatra?

-
eventus
veterán
Béke legyen

-
vicze
félisten
A bajom az, hogy kevesebb felesleges munkám lenne ha nem lenne.
BES backend-et(DB) supportálunk, és egyrészt elegem van az inkompetens maláj BES support csapatból, másrészt a BES gyerekbetegségeiből... Komolyan nevetséges, hogy mint DB support én túrom a BES KB-kat... Nem tudom milyen a BES 10, de 5.0 és előtti egy "hulladék" az biztos, az infrastruktúrában, meg majdnem hátast dobtam, amit "security" címszó alatt gondolnak...
Szóval a kínom elég egyéni szoc...Ezenkívül... A BES-t tartom a legjobb megoldásnak, egy nagyvállalat számára. Hiába drága, de gyorsan egyszerűen bevezethető kiépíthető, full integrált, ha hozzáértő van, akkor a üzemeltetés is jó és egyszerű. Nálunk kb. 0-ról 6 hónap alatt átállítottak úgy 1200 ember BB-re, ami azért egész jó teljesítmény. (mondom 0-ról, a legtöbb idő a teszt és az eszközbeszerzés volt)
Sajnos azonban a BB10 hiába jó, ha későn jött és a BB rengeteg hibát csinált kezdve a PlayBook-kal, folytatva a Z10 iszonyatos csúszásával, ami 1évvel korábban kellett volna jöjjön, ők is pont ugyanúgy későn reagáltak mint a Nokia.@azopi74 (#45): "beépül az SAP/Sybase szolgáltatásaiba" na attól mentsen meg minket a jó... Komolyan az SAP a nagyvállalati fos csúcsa, bár az Oracle szorosan követi... HW nélkül a BES mit ér?
BBM-ből azt nem tudom, hogy a francban lehetne pénzt csinálni, mert a messengerek mindenkinél valamilyen mellék vágányként futnak, és igazából pénznyelők, szóval a BBM csak a BES-el együtt életképes, azaz mellett inkább.
Készüléket meg szerinted, hogy fognak gyártani? Azaz miből évi negyedéves 1milliárd veszteségből? Gyakorlatilag a telefon üzletágat lenullázták. És teló nélkül hogy fogják a BES-t rátukmálni valakire, az csak azzal ért valamit, anélkül vannak jobb megoldások, ez egésznek az integráltság volt a lényege.
Azt a 1,5évet se éli túl a cég, az már 100, egyszerűen nincs aki pénzelje. -
Ihsahn
tag
válasz
üzenetére
Utolsó válaszom:
1. Gratulálok a személyeskedő paraszt hangvételedhez.
2. Mióta hurráoptimizmus az, hogy LEHET, hogy egy év múlva már pozitív híreket IS fogunk hallani a BB-ről.
3. Ki mondta, hogy "mi ne ugassunk bele mert majd aki milliardos meg szakerto majd o tudja"? Annyit mondtam, hogy nem véletlenül választották Chent, és ment Heins. Lazaridis alatt maradt le nagyon a BB amúgy. Chen már máshol bizonyított...
4. A szánalmas az, hogy mindenki itt okoskodik, hogy mi lesz, mintha pontosan előre látná a következő 1-2 évet. A BB-t évek óta temetik, és mégis még mindig él. Egyébként engem személy szerint az zavar, hogy vannak, akik itt ujjonganak azon, hogy egy-egy platform esetlegesen haldoklik. Fáj nekik, hogy nemcsak iOS és Android van, meg WP?
-
törölt tag
Te eltervezted hogy ebben a forumban leszel ph kedvence vagy mi van? Baromsagokat pofazol veg nelkul, mint egy ibirka, agresszivebben mint egy vak droid...
arra reagaltam hogy mi ne ugassunk bele mert majd aki milliardos meg szakerto majd o tudja. Az elozo nem ilyen volt? Az azelotti sem? Akkor mire ez a nyalvero hurraoptimizmus
ezen megallapitashoz nem kell szakertonek lenni. De ha mar ez a szint az azert szanalomhegy. Fanboykodj tovabb nyugodtan...
-
Ihsahn
tag
Én csak Androiddal tudom összehasonlítani. Korábban droidot használtam, sőt, elég ilyen sok volt a kezemben, Note 2 is, nem csak gagyik. És igen, a BB10 simábban működik, a multitask jobb, egyszerűen jobban szeretem. A fingó és pattanáskinyomó alkalmazások, amikkel a play áruház tele van nem hiányoznak, ami kell megvan a BB worldben, vagy tudom portolni.
Hangsúlyozom, ez személyes szubjektív vélemény!!! -
eventus
veterán
[link]
„A BlackBerry marad a mobiltelefon-piacon” – nyilatkozta John Chen -
szilos
csendes tag
Tisztelt fikázó brigád!
4 hónapja vagyok Blackberry Z10 tulaj. Iphone 4-m volt elötte.Öcsémnek jelenleg 5S van.Elmondható az Apple termékekről,hogy szépek,jól összerakottak,nagy hájp.Ennyi. Az op.rendszere a BB10-nek előre kell,hogy köszönjön, igen igen a 7-es verzió is.Tudom, tudom "sokkal" több app van szifonra. Na most...Ki mit használ. Aszongya, én böngészek,emailezek,fészezek,linkedin,max twitter-ugye ezek mind vannak BB10-re is.Van Skype,van Instagram kliens,whatsapp,akár vibert is lehet portolni, google maps szépen fut, meg egyébként szinte minden ami androidon fut,hála a portolás tudományának. Mit kapok? Egy szép telefont, atom stabil és BIZTONSÁGOS rendszert, flash támogatást a böngészőben (szifonban álom), valós multitasking (szifonban álom), kiváló hangminőség (mindig tudom,hogy mikor beszélek szifonossal,mert olyan mintha pincéből beszélne
).És mennyiért? Jelenleg függetlenül 80-ért dobálják, de tudjátok mit trollok, a trénél 114000. Mennyi a szifon 5S? jah,több,mint duplája...EMBEREK,MIRŐL BESZÉLTEK..... -
Ihsahn
tag
-
pit stop
addikt
Kit érdekel, hogy az állam lehallgat, ha nem terrorcselekményt vagy adócsalást akarok elkövetni? Nyilván nem egy jó dolog, de mint írtam, kb. csak NSA-nak van meg hozzá erőforrása. Engem cégként mi érdekel? Az, hogy a konkurens ne hallgasson le, hogy a termékem ne szivárogjon ki, hogy a tárgyalásaim titkosak maradjanak. USA belbiztonsági erői annyira megijedtek sebezhetőségétől, hogy továbbra is használják (van aki lecseréli nyilván).
Ez olyan, mint amikor zuhant egyet árfolyam és többen közölték, ők nem vesznek mondjuk most pl. BB-t. Miért, árfolyamvizsgálatokat végeznek egyébként, és csak olyan cég termékét veszik, aminek árfolyama emelkedő trendben van? Mert az az érzésem, hogy többi cég árfolyamáról és beszállítók árfolyamáról nem tudnának 1 hónapon belüli adatot mondani.
Fenntartom, hogy túl nagy és túl sok a szabadalom ahhoz hogy bedőljön - a továbbműködés mikéntjéről lehet orákulum-hitvitát folytatni. -
NGA
addikt
Tök mindegy, van-e létjogosultsága, ha milliók veszik. A BB bármit csinálhat, ezt elbukta. Mindenki tudja, hogy lejtőn vannak, innen bármilyen agressziv reklámba kezdenek, nem fognak kijönni.
Vicces, hogy ez a kinai most akarja megmutatni, hogy kell csinálni. Már 1 évvel ezelött is késő volt. -
lezerpiramis
őstag
En csak magamat es nehany BB-s kollegat fogok sajnalni, ha megszunnek, mert egyszeruen nem tudjuk, mire valtanank (en legalabbis nem tudom). Melohoz egyszeruen a 8310-es BB-m is lever barmi mast (kiveve az E szerias Nokiakat mondjuk, de azok kozul is csak a jobb akksival rendelkezok kivetelek), ez a helyzet.
-
gabancs
addikt
Te tényleg ennyire nehéz felfogású vagy? Itt az a lényeg, hogy amitől évekig a BB az volt ami, az megszűnt. Nincs ütő kártya, innentől miért venne bárki is BB-t? És a tények makacs dolgok, hiszen nem is veszik.
Teljesen mindegy, hogy ez neked tetszik, vagy sem, hogy te ettől boldog vagy e vagy sem, hanem ezek a tények. -
Pirosász
aktív tag
Ezt a szöveget hallod!
Az került oda, aki ért hozzá és hisz is benn. És igen, MEG FOGJA csinálni. Miért ki ez?Jedi lovag?Elvarázsol egy pár millió embert,hogy vegyen BB-t?
BB alkalmazottak: [link]
Egyébként szerintem itt senki nem írta,vagy kívánja hogy megdögöljön a BB.Reálisan látják a jelenlegi helyzetet,ellentétben veled. -
Ihsahn
tag
Akkor csak azt áruld el légy oly jó, hogy a még sokkal könnyebben feltörhető Androidnak, illetve szintén könnyebben feltörhető iOS-nek miért nagyobb a létjogosultsága, amit a habzó szájú (OK, tudom nem mindenki) kommentelők mondogatnak?
Illetve akkor mi kéne, ami nem feltörhető? Szerinted van olyan? -
Tök jó, hogy beszélgetünk itt a nagy semmiről...
Miközben halvány lila gőzünk sincs arról, hogy végül is mi zajlik a cégnél.
"A dolog" már megtörtént. Mi csak szemlélők vagyunk.
Akit nem érdekel - az nézzen mást. Akit érdekel, az figyeljen.
Reklám...
-
gabancs
addikt
Könyörgöm, kit érdekel, hogy kit és miért hallgatnak le. Már leírtam egyszer! Itt egyszerű emberek vannak, a lőtéri kutyát sem érdekli, ki mit üzenget. A BB előnye pont a vállalati rendszerben volt, és nem az átlag juzernél. Ha feltörhető, márpedig feltörhető, akkor a BB ugyan annyit ér mint a szar Android. Mert az a cég, aki nagy vállalatok után kémkedik, nyugodt lehetsz, nincs híján a technológiával. Bármit lehallgat.
Te rád senki nem kíváncsi. -
Воланд
titán
-
pit stop
addikt
Nem vitatkozni akarok állításoddal, csak máshonnan nézve - és nem korábbi párbeszédhez csatlakozva:
Mindent fel lehet törni, csak idő és pénz kérdése. NSA-nál mindegyikből van. Mást ugyanakkor még nem hallottunk, hogy olyan könnyen belejutott volna - míg más platformnál megoldható könnyebben. -
Ihsahn
tag
OK, akkor kinek a BB-jét hallgatták le?
Ja, hogy a többihez még simábban?
Nyugi, minden teló lehallgatható, de az androidosok biztonsági réseiről már egyébként is sokat lehet olvasni a neten. Tehát nyilván érdemes arra áttérni.
Igen, mindegyik feltörhető, csak van, amit átlag hacker is fel tud, és van, amit csak olyan, aki eléggé felkészült és megvan hozzá a cucca (ez azért már ritkább). -
gabancs
addikt
Zsíbbadka!
Ki beszélt Merkelről?
Egy részlet!
"Ami meglepő, hogy a Blackberry híresen biztonságos levelezéséhez is hozzáfértek. Pedig gyakorlatilag ez volt az egyetlen indok, amiért néhány cég még kitartott a Blackberry mellett."
-
Ihsahn
tag
Annyit még hozzátennék a sok jóképességű megmondóembernek, hogy nem értem mire fel ez a dögöljön meg a BlackBerry hozzászólás. Én sem szeretem az Apple-t (bár az iPhone minőségi telefon, a céget nem bírom), mégsem kívánom, hogy menjen csődbe.

És igen, valóban követett el hibákat a BB, és a telóik is valóban drágán nyitottak, de ettől még a BB10 egy igencsak előremutató oprendszer. Én örülök a Firefox OS-nek is, mert minél többféle van, annál többől válogathatsz te is troll barátom.
Mindegyiknek megvan a maga létjogosultsága.
És azért nem te vagy ott az igazgatói székben, mert nem te értesz ahhoz, hogy kell kihúzni a szarból egy céget. Sőt, valószínűleg berosálnál, ha rád bíznák. Az került oda, aki ért hozzá és hisz is benn. És igen, MEG FOGJA csinálni. Ha piacvezető nem is lesz a BB, de nagyon bízom benne, hogy igenis bebizonyítja, hogy abszolút ésszerű alternatíva az iOS-nek, a WP-nak, és az Androidnak. Utóbbi úgyis azért olyan népszerű, mert 1: sok olcsó droid kapható (aztán meg lassú, szaggat, stb...), 2: az e-péniszverők a 4 magosokkal villoghatnak. iPhone meg presztízs miatt akkor nagy szám.
Csak gondoltam, megosztok pár gondolatot azokkal, akik nem bírják elviselni, ha nem csak a kedvencük létezik... -
Воланд
titán
válasz
Polarstar
üzenetére
milyen politikai nyomasnak? a fairfax - tudod, aki most az egy milliard dollart adja - kanadai vallalat. egyszeruen arrol van szo, hogy nem tudtak osszeszedni azt a tobb, mint 4 milliard dollart, amiben elozetesen megallapodtak.
"És persze a közutálatnak örvendő amerikai NSA tevékenység most adhat igen kedvező versenyelőnyt a cég számára."
valoban ennyire ertetlen vagy?
-
Említették, hogy a telefonok valóban jók. Nekem pl ma jött meg a fehér Z10...
Emítették, hogy a marketing igen gyenge volt... Alicia Key néven emlegetett amcsi popkicsoda sokat nem tett le marketing téren a cégnél. Nem csak szikra, de még füst sem volt. Egy picike sem...
Ezen kell valamit reszelgetni és ahogy látható: lesznek megújítások mind a telefonokkal kapcsolatban, mind a rajta futó oprendszerben és a sokat-joggal kritizált alkalmzás boltban.
Az hogy a végül nem adták el köszönhető egyfajta politikai nyomásnak is, továbbá annak, hogy nem igazán jó módszer ha egy volt fejőstehénnek elapad a teje - akkor belezzük ki!
És persze a közutálatnak örvendő amerikai NSA tevékenység most adhat igen kedvező versenyelőnyt a cég számára.
-
Crafter32
őstag
válasz
dreamdancer
üzenetére
Pont erről írtam az imént. Aaaa reménytelen

-
azopi74
addikt
Ha rendbetétel alatt alatt azt értjük, hogy megágyaz az SAP által történő akvizíciónak, miközben megszabadul a készülék- és egyéb veszteséges üzletágtól, akkor reális az a 6 év, az alatt le lehet zavarni a dolgot.
BES pedig nem tűnik el sehova, beépül az SAP/Sybase szolgáltatásaiba/termékeibe.
BBM-mel nem tudom, mi lesz, talán akad még olyan szereplő a piacon, akinek nincs IM szolgáltatása, vagy erősítene ...
Patenteket talán megtartják, mint Nokia,biztos jövedelemforrás a patent trollkodás, ha nincs készülékgyártás és az azzal járó keresztlicensz-megállapodások.

-
WinPho
senior tag
Ez kezd izgalmasabb lenni, mint a tegnapi Samsung topic!

Viccet félretéve, SZERINTEM a BB10 talán az egyik legjobb oprendszer. Amit ki lehetett volna belőle hozni az nem sikerült, bízok benne, hogy az új góré tesz annak érdekében, hogy egy ember is meg tudja venni a telefonjait.. A BES pedig szerintem is felesleges, nem tudom mennyi pontosan az ára, de amíg van ingyenes működő, jó kis vacapp, meg vájber, meg miegymás és nem zavar a lehallgatás (már ha azokat is lehallgatják) akkor minek? Még az a nemrég kijött BB7-es készülék is jó lett volna, ha olyan minőségű, mint a Bold 9900, és az ára 30 körül lett volna. Sok kihagyott ziccer...
Akármi is lesz, drukkolok nekik! -
jacis
nagyúr
Ennek fényében akkor kérnénk már a nagyon régóta indokolatlanul elhallgatott Z30 tesztet!!!
-
eventus
veterán
Na csak nem bírom ki, hogy ne írjak én is

Köszönjük a látogatást, vészmadaraknak hess! -
-
Воланд
titán
"I'm doing this for the long term. I'm going to rebuild this company," said Chen, who said it would take six quarters to turn BlackBerry around. "I know we have enough ingredients to build a long-term sustainable business. I've done this before and seen the same movie before." [link]
-
gabancs
addikt
válasz
cairojack
üzenetére
Tudom, ismerem a storit. Pont azért írtam, hogy azóta a többi rendszer is elhozta a titkosítást, és ingyért.
Ezért írtam, hogy a BB-nek az ég világon semmilye nem maradt.
Az új rendszer ficsőrjeit pedig bármelyik gyártó pillanatok alatt beintegrálhatja a saját rendszerébe, ha ehhez van kedve. Egy kicsit magára szabja, és még csak nem is sírhat a BB, hogy ezt ő találta fel.
Az érintőképernyős korszakban már nem a BB diktál. Akár az IOS akár az Android pillanatok alatt megeheti őket reggelire. -
vicze
félisten
Mennyi?
Addigra azt is elfelejtjük, hogy mi a franc az a Blackberry...
Rendbetétel alatt mit ért? Kirúgni a maradék alkalmazottak 90%-át, befejezni a telógyártást, szétdarabolni a céget, értékesíteni a szabadalmakat és a szolgáltatásokat valakinek.
Hát hajrá...Azért megnézem az IT-sok fejét sok cégnél, hogy most akkor mi a szarra váltsanak...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Gomba
senior tag
Volt a kezedben Z10 vagy Q10? Mi benne a műanyag. A Q10 konkrétan fém körbe iszonyat igényes kialakitasa van. Ne általánosíts, ha nem vagy képben.
Már csak azt nem értem hogy az iphone-nal miért elfogadott az ára a BlackBerry-nél meg nem. Vagy a HTC one miért annyi amennyi. -
cairojack
aktív tag
Igen, csak azt felejted el, hogy a BB-nél az az üzleti modell akkor alakult ki, amikor az Apple-nél még tervező asztalon sem volt az első Iphone, az MS még PDA-kat gyártott, a Nokia telefonokat, a HTC a pincébe se volt, a Samsungon csak röhögtünk, a Sony felirat meg úgy folytatódott, hogy Ericsson.
A maga idejében ez egy jó kis modell volt, megspékelve azzal, hogy tömörítetten kaptad az adatokat, és akkor a BB féle titkosítás még titkosítás volt, nem NSA-sítés.Ugyanakkor tény - és akkor olvasd vissza a korábbi kommenteimet - hogy elszaladt mellettük a világ, s mire észbe kaptak, ez lett a vége. A túlárazásban is igazad van, a Z10, mint vas, mikor kijött, már bőven nem ért annyit, mint amit kértek érte, és semmi olyat nem tudott, amit olcsóbban a konkurencia nem tudott volna. Ugy manapság már igyekeznek a gyártók valami egyediben jók lenni. Vízállóság, kamera, fém ház, kijelző. A Z10 minden fronton átlagos volt, jó drágán.
Akár hogy is, persze nem a csóró Mo. a piac, de azért 6-800 dollár másutt is annyi, és ha ugyan ezt a tudsát megkapod 100 dollárért olcsóbban... sehol sem hülyék az emberek (legalábbis ennyire).
-
gabancs
addikt
válasz
cairojack
üzenetére
Nekem alapvetően nincs gondom a BB telefonokkal, használtam is. De azt mélységesen elítélem, ha egy cég arra járszik, hogy minél jobban lehúzza a felhasználókat. Pont ilyen a HTC is. Egy apró különbséggel. A HTC legalább igyekezett prémium kategóriás termékeket is a piacra dobni. A BB csak műanyag.
A szolgáltatáséért is külön fizetni kellett. Tehát hiába volt BB telefonom, a "BB filinget" én nem tapasztaltam, mert külön elő kellett volna rá fizetni. Gyalázat!
Erre jött az Apple, a Google, és az MS, és megmutatta a világnak, hogy a titkosítást lehet ingyen is adni.
Arról nem is beszélve, hogy mire fel kerültek a BB telefonok annyiba? Mi az oka, hogy aranyárban mérték őket?Tehát nem sajnálom, még örülök is neki.
-
dreamdancer
őstag
válasz
Crafter32
üzenetére
Ezt a logikát baszics, szóval eszerint csak a mesterszakács tudja megmondani, romlott-e a kaja...
Ha egy picikét is hajlandó lennél rányitni a szemed a valóságra és pusztán a tényeket megnézni, akkor te is belátnád, a BB a csőd szélén van. Az esetleges vételárról felröppenő pletykák önmagukban elegek ahhoz, hogy nyilvánvaló legyen, a BB kábé kábé annyit ér, amennyit a szabadalmi jogai, 5 éve folyamatosan zsugorodik a piaci részesedése, ami lassan a statisztikai hibahatáron belülre esik. Megbuktak a tabletpiacon, nem jöttek be nekik a BB10-es telefonok, mondj már egy BB-vel kapcsolatos pozitív, gazdasági jellegű hírt az elmúlt 2 évből!
Még pár hónap, aztán jön egy pénzügyi befektető és megveszi az egész kócerájt a szabadalmakért és annyi.
-
Ricardo
titán
Mérsékeltebb áron kellett volna hozniuk az első BB10-es készülékeiket. Úgy talán jobban terjedt volna.
-
gabancs
addikt
válasz
üzenetére
"vagy addig amíg az nsa megtöri?"
Már régen feltörte! Olvass utána! A BB-nek ma már az ég világon semmi előnye nincs. Csak azok sírnak, akik valamiért kötödnek hozzá. De ez a cégen nem segít.
Ehhez nem kell nagy jósnak lenni, hogy ma már nem vesznek bukó cégtől terméket. Nagyon sokan megégették már a kezüket, Symbian, MeeGo, Bada....
A WP is csak vergődik, pedig ott nem a pénzhiány az ok. Ráadásul nem is akármilyen húzónév állt a platform mögé.
A BB-nek milye maradt? Semmi! Csak a neve, ami hallatára egyre kevesebb embernek párásodik be a szeme. -
cairojack
aktív tag
Hja!
Komoly esély van rá, főleg, ha addig nem iparkodnak. Szvsz a mostani helyzetér is a nagy "semmittevés" a felelős. Későn kapcsoltak, hogy elment mellettük a világ, és mire összeheggesztették az új BB10-et, iszonyat nagy lett a bizonytalanság.
Egy évig semmi nem történt, a felhasználói kör nagy része lelépett iPhone-ozni, WP-zni, meg Droidozni.Nem sok, konkrétan 3 embert ismerek, akinek volt vagy van BB-je, mind a 3 úgy kezdte.
"Megnézem hogy teljesít az új OS, ha jók lesznek az eladások, ha biztos a platform jövője, akkor elgondolkodom rajta..."Szerintem világszerte elég sokan játszottak "kivárásra" ezzel is hozzájárulva a mostani helyzethez.
(#20) Crafter32
Sorold már fel, hány dollár milliárdos üzlet indult ki Mo-ról? 2-3?? Egykezes a szám, gyanítom. Akár milyen faxa üzleti terved, vagy frankó ötleted legyen, bemész egy banka, hitel helyett egy nagy fenéken billentés amit kapsz. Ha szerencséd van. Ha nincs szerencséd egy év múlva egy német cég viszi sikerre a te üzleti terved... Ez Mo. -
törölt tag
vagy addig amíg az nsa megtöri?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
a maximum amire ezt alapozni tudod az mi? hogy a kanadai kormány majd tolja bele a milliárdokat bármi legyen is?
usában is már jó egy éve megkezdték legjobb tudomásom szerint a kizárólagosságának megszüntetését a kormányhivatalokban, úgyhogy már ott se egyedüli...
nekem halál nyolc hogy él vagy hal egyébként...
-
Crafter32
őstag
Hu tényleg szánalmasak vagytok. Idéznék a Beryblogból: "Persze ilyenkor szokott az következni, hogy a fél világ azonnal okosabb akar lenni a milliárdos üzletembernél (baszki, azon már gondolkodtál, hogy akkor mégis miért ő a milliárdos, és miért nem te?)"
Valószínűleg persze Ti mégis jobban tudjátok még ígyis mi lesz a BlackBerry -vel vagyis teljesen csődbe fog menni. "Sajnos" nem így lett. Szánni tudom csak aki még mindig a hülyeségeket hajtja.
-
cairojack
aktív tag
Igen, de az zászlóshajó volt, a paletta csúcsa, megnéztem volna, hogy az összes értékesített BB hány %-át tette ki a 99-es. Egy túlárazott zászlóshajóval nyitni egy vadi új platformot, nem bölcs. Nokia is bebukta anno.
Jól látszik, ha piaci részesedést akar, akkor jó árú terméket kell kihozni, és mindezt úgy, hogy az ár mellett az ár érték arányod is kvajó legyen. A'la Lumia 520. Hogy megdobta a Nokia részesedését. Már lassan a 4%-ot is eléri világszerte. Előtte meg volt 2-3. -
Воланд
titán
jaj, ez olyan aranyos, mikor a magyarorszagi fuggetlen arakkal magyarazzak egy platform gyenge teljesiteset.....
-
NGA
addikt
Hiába jó ár a 80e, ha nem veszi senki.
"A technológiai kutatással, tanácsadással foglalkozó Gartner ugyanis egy nyolcoldalas elemzést készített az ügyfeleinek, amellyel kapcsolatban az amerikai Computerworld idézett egy gartneres vezető. A kommentárban többek között az állt, hogy a BlackBerry telefonokat és szoftvereket használó vállalatok informatikai részlegei jobban teszik, ha mihamarabb, de minimum fél éven belül kitalálják, mivel lehetne kiváltani ezeket az eszközöket és megoldásokat.
Ez persze önmagában még szó szerint nem jelenti azt, hogy a Gartner a BlackBerry leváltására szólította volna fel a nagyvállalatokat. Praktikusan viszont pontosan ezt sugalmazza egy ilyen témájú ajánlás.
A kutatócég egyébként augusztusban, azaz még a felvásárlás és a rossz negyedéves eredmények nyilvánosságra kerülése előtt készített egy nagyszabású felmérést IT vezetők és üzleti döntéshozók körében. Ebből az derült ki, hogy ugyan még a megkérdezett cégek negyedénél használatban van a BlackBerry, de mindössze 9 százalék mondta azt, hogy közép távon (2016-ig) is számolnak a platformmal."
-
cairojack
aktív tag
Ez tényleg. De az induló ára kövérebb volt az elején egy egyessel. Meg egyébként nem ártana szélesíteni a palettát. (Pl a Z10 nekem túl nagy, igaz a mai divat a phabletesedés, szóval én mostanában szívok...)
Jah, bocsi, most néztem, a hivatalos ára 160??? Az hogy sarokgaris edisönben feléért elviheted, hát... egyszer már megszívtam ilyen egy év garis cuccal, többet nem akarnám...
-
cairojack
aktív tag
Én szurkolok nekik. Az OS jó, csak a vasakat árazták túl "kissé".
-
NGA
addikt
Max szétdarabolják. Mégis miből lesz bevételük? Már nem ajánlják a cégeknek sem a BB rendszert, a telefonjaikat nem veszik, folyamatosan állnak át BB-ről a nagyfelhasználók. A részvény mélyrepülésben, 6,5n-él van, lassan a Nokia többet fog érni. Egy lapra tettek fel mindent, a BB10-re. Nem jött be. Egy ideig még elszerencsétlenkednek, majd valahol 6 dollár környékén valaki tesz egy 3 milliárdos ajánlatot, és felvásárolják az egészet, majd szétszedik. Ez a vonat már elment BB.
-
-
icezozo
addikt
A BlackBerry soha nem is fog megszűnni ! Ezt jó lenne már észben tartani a "fikázoknak".
-
halkow
őstag
hát ennek sok értelme volt
-
Árgus szemekkel követem a taktikai lépéseket.
Hátha tudja a tutit, és csodát tesz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Netflix
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- MIUI / HyperOS topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- PNY XLR8 CS3140 M.2 NVMe 4.Gen 1TB SSD
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
- Lian Li SP850 SFX tápegység /850W Gold/Full moduláris/Fehér/Újszerű/Garancia/Számla/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

Hogy mekkora ász itt mindenki

Ha mégis, elnézést kérek.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)