- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- Yettel topik
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiir
tag
Az egyik legnépszerűbb custom firmware. Mondhatjuk úgy, hogy egy nyílt forrráskódú, alternatív Android, ami egyrészről valamennyire Google-mentesített, másrészről pedig a hivatalos terméktámogatás lejárta után is biztosítja az Androidos frissítéseket a telefonra. Vigyázat: hekkelés, mélyvíz!
-
kiir
tag
Na, csak megjött az a LineageOS. Így már kicsit kevésbé izgulok a hivatalos támogatás őszi vége miatt...
-
kiir
tag
válasz
Daywalkerke #502 üzenetére
Nyilván attól függ, mik az igények. Amire én használom, arra elég az ereje, a kamerája, a tudása stb., plusz én relatív kicsi telefont kerestem. Pozitívan lepődtem meg az üzemidejét tapasztalva: nekem 3-4 napot rendszeresen kibír 10-12 óra képernyőidővel.
Három dologban kötöttem kompromisszumot: (1) lehetne még kisebb; (2) a kamera körüli fényjelzés nem valódi értesítő LED, mert az elmulasztott hívások és üzenetek után nem jelez; (3) nincs rá custom ROM (ami Google-mentes használathoz és a gyári frissítések leállása után lenne hasznos).
-
kiir
tag
Megnéztem, és tök igazad van. Kikapcsoltam a Lock screen - Wake the display - Tapping the display opciót, és így is működik az ujjlenyomatérintős feloldás.
Vagyis rögtön ujjlenyomatérintéssel is fel tudod oldani a képernyőt, ha a megfelelő helyre tartod az ujjadat. A képernyőfelébresztés pedig ehhez nem kell.
Bocsi
-
kiir
tag
válasz
Daywalkerke #493 üzenetére
Összefoglalom a válaszokban lévő szétszórt infókat. Rögtön ujjlenyomattal nem tudod feloldani a telefont, mert ahhoz az ujjlenyomat-olvasónak (azaz a képernyőnek) előtte be kell kapcsolnia. Ennek pedig három módja van:
- oldalsó bekapcsológomb - ez mindig működik;
- telefon megmozdítása (felemelése stb) - ez a lehetőség ki- vagy bekapcsolható a menüben;
- képernyő megérintése (nem csak dupla kopp) - ez is ki/be kapcsolható.Én a legutóbbit használom. Egyszerűen az ujjlenyomatolvasó helyére szorítom az ujjamat egy másodpercre: ez először fölébreszti a képernyőt, majd mindjárt le is olvassa az ujjlenyomatot, és ezzel föl van oldva a teló.
-
kiir
tag
De ha vizes, izzadt vagy koszos, akkor már sokkal nehezebben ismeri föl. Az előző telefonom a klasszikus, hátlapi hardveres ujjlenyomat-olvasóval volt felszerelve, és hát lényegesen megbízhatóbb volt koszos-vizes-izzadt ujj esetén. Asszem ez nem Motorola-tulajdonság, hanem a kijelzőbe épített optikai olvasó tulajdonsága. Az oldalsó gombba épített olvasóval sajnos nem tudom összehasonlítani, azzal nincs tapasztalatom.
Az üvegfólia viszont egyáltalán nem rontja a dolgot (nyilván ne legyen buborék pont ott).
-
kiir
tag
válasz
domper2015 #473 üzenetére
Na, ma nekem lecsorgott a máj. 1-jei security patch -- eddig márc. 1. volt. Lehetséges lenne, hogy annyira komolyan veszik a pont kéthavonta történő frissítést, hogy egyesek mindig páros, mások pedig páratlan hónapban kapják?
-
kiir
tag
A Motorola honlapja szerint teljes adattörlés és factory reset van -- amin max. Google mentéssel tudsz segíteni.
Persze lehet, hogy végszükség esetén majd ráfanyalodok. Most nincs végszükség.
-
kiir
tag
Hát, ha nincs a telcsin LED, akkor nyilván szóba jönnek a helyettesítő megoldások. De eddig ugye úgy tudtam, hogy van. És van is, csak épp erre nem használható.
Egyébként meg mióta nincs LED-em (öt napja van ez a telefon), kezdem megszokni a helyzetet. Lehet nem is olyan fontos
Ja, amúgy nekünk nincs AOD-nk se.
-
kiir
tag
válasz
domper2015 #424 üzenetére
Én is ott állítottam be, és nekem nem villog, kizárólag csak töltéskor. Ki érti ezt? De elsősorban nem is ez zavar. Hanem hogy az elmulasztott hívásokról (beérkezett üzenetekről stb) nem ad fényjelzést. Eddig olyan telefonjaim voltak, amiken volt értesítő LED, és azt hittem, hogy ez is olyan. Ha tudom, hogy nem, valszeg mást választottam volna. Még szépíthet, ha lesz rá Lineage, bár jelenleg nem úgy állnak a dolgok.
Amúgy egyéb bajom nincs vele, tök használható szerkezet. Már megszoktam a méretét is (előző telefonom régebbi cucc volt, annál ez másfél centivel hosszabb).
-
kiir
tag
Ez a kamera körüli értesítő LED hogyan kéne működjön? Töltés közben világít szépen (már ha bekapcsolom a menüben), de egyébként soha nem jelez. Nem kéne SMS-re, nem fogadott hívásra is égnie vagy villognia vagy valami? Itt egyébként azt olvasom, hogy csak egyszer villan föl, ha értesítés jön, aminek nem lenne túl sok értelme -- de én még egyetlen egyszer sem láttam villanni (leszámítva töltés közben).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged