Hirdetés
- Poco F7
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Megjelent a Sony Xperia 10 VII
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekomajin
aktív tag
Nem arról van szó, hogy melyik a jobb, hanem arról, hogy melyiket lehet megvalósítani. Leírtam, hogy mennyi mindent kéne milyen kevés idő alatt megtanítani. Azt is leírtam, hogy nem taníthatsz úgy semmit, hogy elméletben elmagyarázod, hogy mit hogy kell csinálni, meg a különböző rendszerek alatt mik a különbségek. Először mindig mutatni kell egy konkrét példát, azt be kell gyakoroltatni, aztán általánosítani meg elvonatkoztatni. Nem írathatom le a gyerekkel a füzetbe, hogy milyen fájlműveletek vannak, meg hogy milyen billentyűkombinációk vagy shell parancsok vannak hozzájuk kötve a különböző OS-ekben, mert ez nem fogják megjegyezni. El kell magyarázni, meg kell mutatni egy konkrét OS-en, azt gyakoroltatni is kell, aztán tudjuk csak ugyanazt megnézni egy másik rendszer alatt. Illetve nem tudjuk, mert pont itt fogyott el a témára fordítható idő, ezért menni kell tovább. Itt bukik el a dolog, de ezt már leírtam itt párszor.
Az, hogy a gyakorlás éppen Windowson történik, több okra is visszavezethető. De ha most egy csettintésre hirtelen minden iskolában Linux lenne, attól még nem változna semmi, mert akkor is ugyanezt a folyamatot kell eljátszani, és akkor se marad rá több idő. Adjál a tanároknak 4 éven át heti 3-4 informatika órát, és minden gyerek szöveget fog tudni szerkeszteni, de csak a Wordöt fogja használni.Az a baj, hogy saját magatokból indultok ki, ti pedig:
- felnőttek vagytok,
- érdeklődtök az informatika iránt,
- többnyire értitek is,
- és már hatalmas tudással rendelkeztek a témában.Az iskolában viszont olyanok ülnek, akik:
- gyerekek (jellemzően 14-16 évesek, ha középiskoláról beszélünk)
- nagy részük egyáltalán nem érdeklődik az informatika iránt (az, hogy facebookozik vagy játszik, nem számít érdeklődésnek)
- sokszor egyáltalán nem értik, hogy mi történik (nyilván nem a fájlműveleteknél akadnak el, hanem a komolyabb algoritmust igénylő feladatoknál)
- és általában semmilyen, vagy csak minimális előzetes tudásuk van.Ez borzasztó nagy különbség. Tanárszakon tanítják azt, hogy a gyerek fejével kell tudni gondolkozni. Ez baromi nehéz, és eleinte én is sok mindenre azt mondtam, hogy ezt már úgyis tudják, és meg fogják érteni, de a gyakorlat azt mutatja, hogy nem. Én teljesen egyetértek azzal, amit írtál, de az egy felnőtt fejével gondolkozó ember kijelentése. Elméletben nagyon jól hangzik, meg azt kell kitűzni célnak, de gyakorlatban meg nem olyan egyszerű.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 2042
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Poco F7
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asztalos klub
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Négymagos Dell Latitude 3190 2-in-1 érintőképernyő laptop 360 fokban forgatható
- OPCIONÁLIS: 2 részletben is elviheted Razer Naga V2 Pro Gamer egér (RZ01-0440100)
- Lenovo ThinkPad T520 Intel Core i5-2540M 8GB DDR3 120GB Samsung SSD laptop
- Asus TUF Gaming M3 GEN II gamer egér
- NZXT Kraken Elite 360 RGB White + Lian Li UNI Fan SL Infinity ARGB 3-pack - Alza garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest