Hirdetés
- iPhone topik
- Érkezik Magyarországra a Vivo, elsők közt kezünkben új csúcsmodelljeik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
warfernom
tag
Ezzel a IP védettséggel mindig a gond van ha van a telefonon akkor az a baj mert drága, ha nincs akkor az a baj mert akkor nem lehet tudni hogy eső álló-e, ha meg van akkor meg az a gond mit itt ebben a cikkben . Bármi is van az IP védettséggel az mindig meg osztja az embereket imádom.
Jbl Extreme, Corsair Scimitar & K70, Nzxt52
-
mizoli
addikt
Ügyesek. Így kell egy nem annyira vízálló készüléket úgy hirdetni, mintha teljesen vízálló lenne.
-
D@niel
addikt
"de lássuk be, kicsi a valószínűsége, hogy a OnePlus egy random valamit hajigáljon egy vödör vízbe és ezzel pont semmit ne akarjon közölni"
ez jó 😆✌️𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031
-
Kokzor
aktív tag
Én a vízállósággal úgy vagyok, hogy jó az, ha esőben előveszem a telefont és nem megy tönkre. Gyártótól függetlenül.
Eszembe nem jutna a telefonnal úszkálni.[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
Anno Sony is ezt csinalta, csodalkoztam is rajta. Atgondolatlanok.
-
zeon.hu
nagyúr
Valaki a reklámban nem a valóságot mondta?
Micsoda újdonság...#?*@&!
-
Mr.Silkó
veterán
A Sony jól megszívta anno ezzel, nehéz nem emlékezni rá; szerintem valahol ott indultak el a lejtőn a mobil eladások tekintetében.
[ Szerkesztve ]
-
Teal'C
veterán
Mindenki így reklámozza a telefonokat, mellesleg köztudott hogy agyon klórozott medence vízben és sós tengervízben tönkremegy a vízállóság márcsak azért is mert bár a csatlakozók nem áznak be de a klór és a só megeszi a fém részeket.
Nekem eszembe sem jutna ilyen hogy bevigyem védelem nélkül 2-3-4-5 száz ezerért veszik az emberek a mobilokat de hogy az ebay-ről 2500 ft ért rendeljenek egy tipusspecifikus 6-10méterig vízálló tokot azt nem mert nehogy már. Amúgy már itthon is lehet kapni ilyet 7-8 ezerért.
"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
-
Fred23
nagyúr
Az ilyen kellemetlen helyzetekből legjobb előre menekülni, szóval remélem, jövőre az IP68-as minősítést a Samsung jobb feltételekkel adja majd! (IP68 és IP68 között is lehet jelentős difi, sokan nem tudják, hogy elég nagy játéktere van a gyártóknak még itt is.)
S5 mini bírta a csap alatti lemosást, A3 2017 is, ez saját tapasztalat. S8-ról meg S9-ről pedig nem egy durva túlélős videót láttam megbízhatóbb emberektől is; bárki bármit mond, a Samsungnál elég jól működik ez a vízállósítási törekvés. A baj csak az, hogy egyre kevesebb készülék kap belőle. Az pedig, hogy az új A szériából kimaradt, szerintem kifejezetten gáz.
Jelenlegi -IP67-es- telómmal 3 hónap alatt már minimum 6x kaptam bőrig ázós zuhét, és semmi baja. Nem is értem, miért nem fontos ez a dolog olyan sok embernek (itt a PH!-n is). Talán csak én vagyok túl sokat a szabadban másokhoz képest, nem tudom.
-
noro79
tag
-
Kajt
tag
S8. Széchenyi és Gellért fürdőt is túlélt, szóval 40 fokos termálviz, pedig vízalatti felvételek is voltak. Sör dettó (11 alkoholfokos de az most nem számít azt hiszem )Hülye vagyok és szerencsés? Lehet, de eszközként használom, biztosítással.
Sós vízbe azért persze nem vinném.
A nem folyóvíz max a csatlakozót teheti tökre amennyiben lerakódik valami oda, de egy egyszerű öblítés is megoldja azt.
-
Fred23
nagyúr
Tulajdonképpen szeretek zuhogó esőben lenni, és szeretek sokféle szélsőséges időjárást is; jobban érzem, hogy élek. Gyakorinak számít, hogy ha a nőcim vagy én csak meghalljuk a szakadó esőt otthon, vesszük is a cipőt, és lépünk le a lakásból átázni. Biztosan van azért még sok hozzánk hasonló.
[ Szerkesztve ]
-
Teal'C
veterán
-
Depression
veterán
Ha veszek egyet, és nekem nem bírná ki, akkor veszel nekem egy újat helyette?
És surf-özni is édesvizi tóban szoktak?
Itt mindegy, hogy mit bír a telefon, ha nincs rá garancia, de ezzel hírdetik, akkor igenis csapjanak a körmükre!Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
veterán
Igazad van.
Tudatosan kell vásárolni, nem bedőlni a hazugságoknak.Csak hát jó lenne valami szabályozás, szigorítás a gyártókra, hogy akik megvezetik a fogyasztót, azok büntethetők legyenek. Azért, mert valaki mesüge, attól még nem kell átb...ni. Ugye? Az nem jogosít fel senkit erre.
És most nem csak a mobilgyártókra gondolok, hanem mindegyikre a világon.
Ebben az esetben a Samsung reklámjai szándékosan megtévesztőek. Ha beázik, vállalják a garanciáztatást, ha már úgy hirdetik. Vagy pedig hangozzon el a TV reklámban, plakátokon, minden reklám felületen, hogy ne vidd vízbe, mert NO garancia, ha beázik.
Meg kell védeni a fogyasztót törvényileg, mert ki vagyunk szolgáltatva ezeknek a hiénáknak.
Hidd el nekem, ha mondjuk most a hétvégén, OV, vagy Kósa Lajos, vagy valamelyik honatya a Maldív-szigeteken beballag a vízbe az S10, vagy ájfon XS mobiljával, hogy lefotózza a halakat és mikor meglátja, hogy se kép, se hang,majd a garanciánál elhajtják őket, mert erre nem terjed ki, pedig a reklámban azt látni, hogy a színes halak lubickolnak a kijelződön, az első parlamenti ülésen a fogyasztóvédelmi törvény módosítását kezdeményeznék.
[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
Zirowe
nagyúr
Eleve nem engedném egy gyártónak sem úgy hirdetni a készülékét, hogy vízálló vagy ennyit és annyit bír ki ilyen és olyan vízben, ha a garancia nem terjed ki rá.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
kelly416
veterán
Az az érdekes, hogy a Sony régóta csinálja ezeket. Pl. Xperia GO vagy mi volt az a kicsi vízállónak hívott telefonjuk (az első vízálló okosok egyike volt a Motorola Defy mellett), ami általában megállt a víztől. De vitték tovább rendületlenül, pl. Z1C-be is, aminek tg-je voltam sokáig és minden h.sz-t olvastam az utolsó egy hónapot kivéve. Sokaknak a beázott telefonját gariban cserélték újra, mert nyomáspróbán kiderült, nem user error-os beázás volt. Ez sem került kevésbe a Sony-nak, de mégis vitték tovább a vonalat és sok készüléknél fizettek rá erre.
-
Eugene Roe
őstag
Áztam gatyáig 20 ezer forintos ip védettség nélküli huawei telefonnal és az se ment tönkre, sőt telefonáltam is vele esőben (nyilván nem csatlakozóval az ég felé), legalább könnyű neked elégedettséget okozni :P
A wc-be beleejtés és csap alatt leöblítés a döntő teszt.
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
kelly416
veterán
válasz Eugene Roe #20 üzenetére
Főleg, ha nyilvános vagy öblítés előtti az a csésze...
Szerk.:
Most komolyan. Ki ejti bele a wc-be a telefonját? Minek van ott a telefon ahol beleeshet? Nem álszentkedek, én is beülök néha telefont nyomkodni (KAP - "Nem a telefonodat fogod ott tölteni... az ÉLETEDET!"), de még véletlenül sem kerültem olyan helyzetbe, hogy beleeshessen. Arról meg ne is beszéljünk, hogy amikor beleesik, még jó eséllyel koppan párat kemény fajanszon csobbanás előtt, és akkor szűnhet a vízállóság egy jól irányzott repedéssel.[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Erről a témáról mindig szegény céges Z5 jut eszembe, ami már az első csapatépítős medencés duhajkodást sem bírta ki, pedig aznap reggel lett kicsomagolva. Olyan hamar sem tettem még tönkre semmit azóta sem, szerencsére.
-
whatwhatwhat
aktív tag
Legközelebb amikor egy olyan autó reklámot látok amiben esik az eső, akkor majd joggal feltételezem, hogy azt az autót tengeralattjáróként is lehet használni...
-
Eugene Roe
őstag
Én sose ejtettem bele, de ezek szerint nem laktál kollégiumban, vagy olyan egyetemi albiban, ahogy 66m2-en 4 férfi lakik :) egyik csoporttársam 4 telefont nullázott le 3 év alatt a wc-ben.
Képzeld el, hogy hánysz a piától, de közben jó ötletnek tűnik megírni az exnek, hogy egyébként minden fasza :)
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
kelly416
veterán
válasz Eugene Roe #24 üzenetére
Igazából tényleg nem, albérletes voltam, 4-en voltunk kb. 60 m2-en (többnyire pasik, de egy fél évig volt egy csaj is), de sosem ejtettünk bele telefont wc-be. Mindig kihánytunk az erkélyről a harmadikról.
Egyébként egy barátom hagyta el telefonját ittasan, más még az ismerősi körből sem tette tönkre részegen a telóját. Én próbálkoztam, mert pár éve esős napon motoros talin beittunk és beültünk a termál vízbe, az összes forróbbnál forróbb medencét végig próbáltuk, mégsem lett baja az akkori Z1C-nek, de wc... sosenemse. Pedig volt pár búfelejtős esténk, csak leginkább nem Anya meg Apa vette a telefont, hanem mi gyűjtöttük rá a zsetont nyári melókban pl. Így 36 évesen azt mondom, nem is volt az rossz, mert a lányomat elnézve 11 évesen mennyi kárt csinál csak úgy nemtörődömségből és kapkodásból... nem tudom valamikor megtanulja-e, hogy olcsóbb körültekintően csinálni dolgokat?!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Diablo IV
- Amatőr csillagászat
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Érkezik Magyarországra a Vivo, elsők közt kezünkben új csúcsmodelljeik
- További aktív témák...