- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#98880768 #99 üzenetére
Értem
. Bár a 2GB RAM is aggaszt némileg - tudom, hogy az apple szuper os-író, viszont a webes tartalmak egyre inkább terpeszkednek: egy sima soktabos böngészés is giga fölött eszik már ma. Kicsi jövőtállóság érdekében nem vetnék meg némi tartalékot...
Ezentúl van egy maréknyi nagy microSD karim, ezek egy bővíthető tabletben tudnának dolgozni.
-
Keresek egy jó tabletet, de 200ezer a normálisan használható verzióért (modem, civilizált tárhely) elég meredek. Marad a Hua m5, az legalább egy szélesvásznúsítással nagyobb is (a rövidebb oldala ugyanakkora, mint az ipad, a szélén van egy kis bónusz filmezéshez).
Ezenkívül nem tudom hányadán áll az alma a korábbi vasak utólagos szándékos belassításával. Ez ugye droidon is megy, csak ott olyan Rom-ot teszel rá, amilyet nem szégyellsz...
-
törölt tag
Ér ez még újonnan 100 ezret? (csak Wi-Fis, 32GB)
-
ezmivolt
tag
Szerintetek gyorsaságban van különbség egy csak wifis és egy LTE képes készülék között?
Konkrétan: gyorsabban érkezik -e meg pl. egy viber üzenet ha SIM kártyás az iPad, vagy nem és csak a mobiltelefon netjét használja? -
theballa32
tag
Sziasztok!Ezekre a tabokra lehet rakni valahogy magyar bill programot?Ez tart vissza a megvételétől.Köszönöm a válaszokat
-
Auratech
őstag
Tulajdonképpen üzemidőben jobb lehet hasonló teljesítmény mellett. Persze az iPad akkuját leginkább a fényerő eszi..
Most, hogy megjelent egy ilyen is, várható, hogy a későbbiek már biztosan fejlettebbek lesznek.
A másik oldalon viszont jó hír, hogy az iPad AIR2 támogatása remélhetőleg elnyúlik addig, mínt az új "occo" iPadé, ha már 3 év után még bőven vállalható egy AIR2 teljesítménye új tabletben.. -
agabe
addikt
válasz
Tigerclaw #90 üzenetére
Azert nem rosszabb (legalabbis soc-ban) az uj ipad. van ahol A9 es van ahol A8X mutat tobb pontot szintetikus tesztekben vagy elmeletileg jobb egyik a masiknal, de nem hiszem, hogy szignifikans a kulonbseg, es pl. L2 gyorsitotar A9-ben nagyobb (3Giga 2helyett), de pixels, es textel/clock-nal az A8X 16-jahoz kepest A9 csak 12-ot tud, A8X-ben 8 cluster es 450Mhz-en 230 GFlops az elmeleti szamitasi kapacitasa mig A9-nek "csak" 6cluster 450Mhz-en 173 GFlops-ot tud, de ezernyi ilyen-olyan kulonseg van es igaz, hogy multiban A8X meg kicsit erosebb is, de egy olyan progi ami csak 1 magot hasznal egyszerre az meg A9-en erzi jobban magat...szoval az osszkep igy elmeleltileg kaoszos, de a gyakorlatban majd kiderul, es szerintem nem lesz hatalmas kulonbseg semmiben ami kihat a hasznalatra.
-
Tigerclaw
nagyúr
Bocs, én feltételeztem, hogy a nagyobb számozású erősebb. A keynote-okban elég hamar ráuntam a diagramokra, amikben a CPU és GPU teljesítményeket mutogatták az első iPad óta. Évek óta nem követem az Apple chipek specifikációját. Ha ez így van, akkor ez az új iPad abszolút nem jó vétel. Akkor már inkább egy iPad Air 2 amíg még lehet kapni.
-
agabe
addikt
Valaki írta valahol, hogy szerinte az új ipad az az ipad air1 csak A7 helyett A9 soc-al (ami air2 A8X-éhez képest nem igazán tűnik előrelépésnek), azaz ezt lehetne hívni kb. iPad SE -nek
Hogy mi értelme volt ennek ? Kb. annyi, hogy új névvel van az air2 -höz hasonló tablet, mondthatják rá, hogy új, csökkentettek az önköltésgükön azzal, hogy az első air kijelzőjét rakták bele és a ház sem változott azaz tervezniük sem kellett kb. semmit így olcsóbb is lehet simán mint az air2.
Tényleg jó lenne már pár teszt, de lehetséges, hogy air2-őt jobban megéri venni most amíg még van mint az új ipad-et csak a jobb kijelző miatt.
Igaz az air 1-es a testesebb háza miatt kevésbé rezonál a hangtól mint air2, de akit ez nem zavar annak a marad a kijelző különbség. -
Alex91
félisten
Az az igazsag, hogy rajottek: az emberek a tabletjuket ritkan cserelik. Ez nem annak keszult, akinek van mar egy Air 2-je, hanem akinek nincs meg Apple tablaja, vagy regebbi van neki... Erzik, hogy az ar is egy fontos tenyezo az eladasoknal! A draga telefon, szamitogep melle a tobbseg nem fog draga tablat is venni. Akinek meg jobb kell, az majd veheti a Pro-t, dragan... (Most fog igazan nagy kulonbseg lenni a ket kategoria kozott!)
-
Messor
kezdő
válasz
Totheground #50 üzenetére
Észrevehetetlen? Ne vicceljünk már! Teljesen nonszensz amit kiadtak most.
Jelentőssen vastagabb, nehezebb, és alig gyorsabb. Új funkció, jobb kijelző sehol, és még a tükröződés elleni réteget is lespórolták róla. Éppelméjű ember ezt meg nem veszi szerintem.
Steve Jobs forog a sirjaban szerintem ha ezt latja. Ha kisebbik pro is ilyen tákolt szar lesz akkor komolyan elgondolkodom, hogy maradok az air2 mellett még jódarabig. -
agabe
addikt
válasz
Tigerclaw #82 üzenetére
Multiban gyengebb a cpu, single-ben erosebb, csak a gpu erosebb igy is ugy is...nem annyi a kulonbseg, hogy az nagyon eltero eredmenyt adjon szerintem foleg, hogy a ram (ami gordulekenysegben is igencsak szamit) ugyanannyi.
Ha gpu-kat hasonltjuk ossze, akkor gfxbench tesztjei alapjan legtobb esetben 5-10% kozott marad a kulonbseg, van ahol A8X jobban is teljesit, persze szigoruan csak offscreenben szamitanak az ertekek, hiszen I6S es ipad felbontasbeli kulonbsege torzit most meg, de uj ipadnal mar azok is hasonlok lesznek eredmenyben air2-hoz kepest.
Ket teszt van (Low level driver overhead es overhead 2) ahol A8X elmarad amiket nem tudom mik pontosan, es mennyire befolyasoljak a jatekelmenyeket, de azt gondolom a jatekon kivuli egyeb hasznalatot biztosan kevesse (azert aki ert hozza pontosan mik ezek fejtse ki legyszi), szoval a rendszer sebessege, gordulekenysege annyival nem terhet el egyiken a masikhoz kepest.Szeptemberben meglatjuk, de olyan nagyon nem latok kulonbseget egyenlore ami miatt uj ipad jobb lenne tenylegesen.
Ja amugy ugye ios8-al jott ki, es most 10-el is siman mukodik, igy ez mar a 3. ios verzio...raadasul ott van pl I5S ami erkezese ota 4. ios verzional tart es meg most sem gaz a hasznalata, meg ha van ahol azert mar latszik a kulonbseg egy 6S, I7-hez kepest, de azokban a 2 giga ram is hozzatesz, I6 meg 5S-hez kepest nem akkora asz, mert abbol is hianyzik a plusz ram.
-
Tigerclaw
nagyúr
Erősen javasolt nem upgradelni. Amivel újonnan első alkalommal kijött + 1 verzió és ne tovább. Az Apple úgy készíti az upgradeket, hogy a 2 évnél régebbi vasakon már tapasztalható legyen lassulás, főleg hogy látják a tulajok jól elvannak a régivel és csesznek megvenni az újat. Ez az egyetlen módszerük arra, hogy rávegyék őket a vásárlásra. Én már a későbbi kisebb patcheket sem raknám fel, csak azt a párat ami egy major version után jön pár nappal, pár héttel.
Gondolj bele abba, hogy miért kapott ez a belépő modell is erősebb CPU-t mint az AIR 2? (nem tipp: szüksége lesz rá, ha kijön idén az új iOS)
-
Tigerclaw
nagyúr
Valószínűleg távolítani akarták egymástól a két szériát. Ez lehet az iPhone SE, vagy iPados hasonlattal élve a régi iPad 2 "utódja", amit sokáig palettán tartottak...csak azóta használhatatlanná vált a frissítésektől és legutóbb már ki se adták rá a legújabb iOS-t.
Ez is olyan húzás, mint hogy kivették a 64GB-os opciót így rávéve a vásárlókat a nagyobb 128-as vásárlására. Most az iPad Air, Air 2 tulajokat próbálják terelni ezzel a jóval drágább iPad Pro utód felé.
-
Auratech
őstag
Az átgondolt döntési mechanizmusok mögött a jó cégeknél mindig fellelhető egyfajta filozófia, ami piacilag akár indokolatlan, irracionális. Afféle vágyteljesítő vízió, ami egybevág a meglévő eszközökből, technológiából lehetségesnek tartott de szokatlan megoldások előtérbe helyezésével.
Ahogy a korai telóknál a fényképezőgép, vagy érintőtoll, giroszkópok, érintőképernyő, touch-GUI..
Ahogy most a "faltól-falig" kép, hajlékony kijelző, akkuidő, infraérzékelő, VR, AR megoldások...
Némely felejtős, némely beépül a fősodorba.
A Microsoft Continuum is ígéretes ötlet. Csak a microsoft nem sexi.. A telók legalább is.. tojásfejek ötletelik ki, mire van szüksége egy átlagembernek. Még azt se értik, mit nem ért... -
madgie
titán
válasz
#16820480 #74 üzenetére
Konkrétan a 10-re gondoltam, azok a nevetségesen agyonkerekített megoldások, amik elvesznek egy csomó felesleges helyet, az agyonköverített typo, meg a többiek.
Pont ma volt a kezemben egy 5S, iOS 8 volt rajta, öröm volt a 10 mellett ránézni. Nyilván a csiricsáré ikonok ott is csiricsáré ikonok voltak, de például a notification meg a control center ezeszer kultúráltabban nézett ki.
-
Auratech
őstag
Nem megy az eladás, mert a lendület elfogyott és nem bírja fenntartani az érdeklődést. Miért nem megy? Mert üzleti megfontolásból "hoz létre" terméket, nem szenvedélyből.
Nekem ez olyan, mint a 90gr-os Bocicsoki. Hányingerem van tőle.. Mármint az üzleti megfontolástól, aminek a termékfejlesztési eredménye a -10 gr. Holnap a fejlesztés 87-gr-ot tűz ki célul? Meddig fogadja el a nép, hogy az még egy tábla csoki... Meddig fejlesztés csalni? Lassan az Apple is ideér..
Az üzleti megfontolás érve hosszútávon egy tech-divatcikk termékkör fejlesztése esetén öngyilkosság.
Menőzni kell, hogy a rapperek, sportolók (idolok) is, meg az ügyvédek, is megvegyék, hogy a celebek is villogtassák, hogy sokféle módon közvetítsen értéket. Hogy a termékhez kapcsolódó trendi szolgáltatások bevonzzák a fejlesztőket.. A kommerszeket és a nagyon súlyosakat is.. -
Alex91
félisten
Ez most uzleti dontes volt. Nem megy az iPad eladas. Ezert csokkentett arat. Persze haszonról sem mond le szivesen, ezert olcsositotta a cuccot. Ez a belepoje, ha jobb kell, akkor ott a Pro. Persze, ez majd most lesz igazan Pro, mert most mar teljesítményben nagy lesz a kulonbseg. Es arban is...
Alap felhasznalasra ez az iPad boven megfelel.
-
Auratech
őstag
A legjobb üzlet az innováció.. A mai konkurencia mellett egy radikális megújulás erős piacszerző, megtartó, irányadó aktus lenne.
Az Apple jelenlegi stratégiája minden, csak nem innovatív.. Legalább is mobil fronton. Szerintem lagymatagok lettek.. Kicsit jobb kamera, kicsit izé, kicsit.. ez-az..
A fos akkuidő miatt nem vettem ios telót, meg a vízhatlanság korábbi hiánya miatt. A Pro nem hozott akkora új erőt, hogy egy AIR2-t lecseréljek. És még most se.. -
törölt tag
válasz
Totheground #66 üzenetére
He nem is lenne ténylegesen OSX rajta, de azért egy ráncfelvarrás nem ártana már az iOS-nek, mert ez az ikonhalmaz tényleg elég faék így 10 év után.
-
Auratech
őstag
Épp tegnap néztem, hogy 2014-ben vettem az AIR2-t. No azóta nem sokat innováltak. Ezek szerint.
Lett erősebb egymagos teljesítmény, és gyorsabb memória, háttértár, Gpu.
De az, hogy a legújabb iPad alig erősebb és talán képminőségben szerényebb, az elég gyenge eresztés.
A hárommagos AIR2 megelőzte a korát.
Ma már hatmagos swift apu kellene power vr 7800/900-zal legalább 10 nm-en.. 8 Gb rammal..OSX kompatibilitással..
Több felhasználósan, több desktop elrendezéssel (ujjnyomat-alapon), újradefiniált GUI-val.
A hülye, kóbor ikonok húzzanak már a rettenetbe...
11 éves a felület design-jének legszembetűnőbb része..
Az appok miatt szeretem, belaktam, használom az AIR2-t, de lassan nem éreznék ördögtől valónak használni mondjuk egy Xiaomi miPad 3-mat is, a win 10-es felülettel.. Aztán lehet hamar kidobnám, de néha eszembe jut.
Az AIR2 egyetlen baja, hogy az akksija gyengül. Azt cseréltetnem kell.. valamikor.. -
agabe
addikt
válasz
CharlieDrop #62 üzenetére
Már tegnap is ott voltak, de lehet, hogy a cikk irasakor meg nem, es nem frissitettek.
-
CharlieDrop
veterán
nem tudom, de az apple.hu-n ott vannak a magyar árak és a 03.24-ig dátum is...
-
rvs
aktív tag
válasz
Eugene Roe #5 üzenetére
A pro mellett a toll szól, amikor vettem ingyen dobták hozzá, és sok alkalmazásban sokkal kényelmesebb mint ujjal bénázni. Egyébként egyetértünk.
-
válasz
Fuxosbömis #29 üzenetére
Nem is tudom, hogy mikor villantottak tabletet...
Szerintem jól jársz ezzel az iPad-del. -
*Mukeey*
addikt
Gondolom eu-ban lesz ez 400€.
Itthoni 133ezer sok,de a legdurvább a pro 224èrt.Hol èr az annyival többet? -
NomAd_82
aktív tag
Fasza.
3 napja vettem új Air 2 -t. Bár nincsen nagy előrelépés ahogy nézem. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Totheground #50 üzenetére
Vastagabb, nehezebb, és a hírek szerint a kijelzője gyengébb minőségű és nincs rajta olyan tükröződés gátló bevonat, mint az elődjén.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Tigerclaw #49 üzenetére
Igen, úgy tűnik a kijelzőben léptek visszább, a Macrumors oldala szerint:
"Another difference is that the new 9.7-inch iPad does not have a fully laminated display or anti-reflective coating per its tech specs..."
Nálam ezzel ki is írta magát a bevásárlólistámról. Így talán még az iPad Air 2 is jobb vétel a gyengébb CPU-val együtt is.
Remélem jön hamarosan az emlegetett 10,5 inches iPad Pro és annak csak az árát "butítják le".
-
Tigerclaw
nagyúr
Kíváncsi vagyok, hogy mitől lett vastagabb. Nagyobb akkut kapott, vagy beijedtek a note akkus story-tól a cégek és inkább vastagabb akkut rendelnek ugyanolyan kapacitással? Esetleg a kijelzőtechnikában léptek vissza egy lépést és az lett vastagabb? (egy olcsóbb kijelző megmagyarázná, hogy engedtek az árán)
Amúgy nem csoda hogy ilyen sunyi módon adták ki. Minden pozitív változásra jut egy negatív is. Ez lenne az iPhone SE iPados megfelelője?
-
-Ben-
veterán
Vártam, hogy jön esetleg egy kisebb (vékonyabb) kávás megoldás...
Hát nem jött.
-
mackoman
tag
Tok mikor lesz hozzá?mert nem láttam a honlapon....
-
Tigerclaw
nagyúr
Én még azért várok egy keveset, hátha befut a korábban emlegetett 10,5 inches új pro is.
Amúgy nem csoda, hogy csak minimálisan változott, mert tartani kell a távolságot a specifikációban a "pro" szériától és már eleve elmentek a falig az ipad fejlesztésében, így kvázi nincs hova fejleszteni. Csak azért meg nem fognak berakni egy 4k-s kijelzőt vagy több RAM-ot, hogy legyen látható "fejlődés".
-
ceripapa
aktív tag
válasz
johnyblaze #43 üzenetére
ezek a gpu adatok :] , mert gpu-ból játszól, cpu terén nem sokat számít sztem 20% difi .
-
ceripapa
aktív tag
válasz
johnyblaze #38 üzenetére
prohoz képest XD 9,7-s pro 30%-45% -l gyorsabb a a8x chipes verzionál ennél is kb ugyanaz az arány a nagyobb pro modell viszont 100% feletti a difi :]
szóval (PowerVR GXA6850 -> air 2 ) ~ ( PowerVR GT7600 -> ipad 9.7 ) < 30-45% ( PowerVR Series 7XT -> ipad Pro 9.7 ) < 40% (Ipad pro 12.9) -
Azt hittem az új mini
Akkor még várnom kell.
-
Totheground
addikt
Fontos újítás: végre nem lóg ki a kamera!
Remélem az iPhone refreshre is állni fog... -
Angel1981
veterán
Ez PONT az Apple-re nagyon nem áll - ők a fekete öves nagymesterei annak, hogy hogyan kell minimális (vagy akár semmilyen) fejlesztést is tömeghisztériát keltő show keretében bemutatni / eladni.
Ha a tablet eladások továbbra is szárnyalnának, kb. kibérelték volna rá a Madison Square Gardent. -
kalimist
aktív tag
32.2Wh akkumulátorral (Air 2 27.6Wh) és energiahatékonyabb chippel ez üzemidő bajnok lesz.
-
Balu972
aktív tag
A retina nem húzza le az aksi időt drasztikusan?
-
agabe
addikt
Most 150/115k volt Air2 ára , és ahol még lehet kapni hivatalos forgalmazónál levitték 140ezerre.
Ahelyett már tényleg megéri megvárni 133ezres új ipad-et, de azért lehetett volna mondjuk valamivel fejlettebb a chip...A10-et raktak volna bele azért nem ártott volna, így viszont teljesítményben ugyanaz lesz kb. mint volt [link] -
johnyblaze
aktív tag
Nem úgy volt hogy a mini helyett is lesz valami újdonság? én arra vagyok már baxottúl kíváncsi
-
tDr1v3r
veterán
Na, ez korrekt lett! El is gondolkoztam az elsőgenerációs Air-em lecserélésén.
-
jerry311
nagyúr
EU felár +93 USD.
-
Fuxosbömis
tag
Ha a Sony nem villant valami új tabletet, akkor ősszel venni fogok egyet.
Nem vagyok apple fan, de ez határozottan jó ár/értéknek tűnik.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
hyperspace #16 üzenetére
Azt azert mindig elfelejtjuk, hogy az USA-ban mindig a netto arat kozlik, ugyanis a sales tax allamonkent kulonbozik. A magyar netto ar atszamolva a $367. A $37 magyarazhato a szallitasi koltseggel es dragabb supporttal.
-
-
Jó rá az air 2 tok?
-
törölt tag
válasz
hyperspace #18 üzenetére
Nem, ez annál jobb, meg kellett nézzem az amerikai honlapon, hogy mire gondoltak...
-
.Szaki.
addikt
Egész korrekt.
-
kentucky
őstag
Anyukám még egy iPad 2-őt használ, bár néhány oldal már beröccen
-
ceripapa
aktív tag
válasz
hyperspace #16 üzenetére
Hát azon az áron jön be ahol kb ők eladási áron tartották az air 2-t ,de ez 32gb-s az air 2 meg csak 16
Air 2 ára mikor jött 150k/112k körül volt árúkeresőn én mikor vettem 2 éve 135k volt .
-
törölt tag
válasz
hyperspace #16 üzenetére
Mi az a "sík csúcs"?
-
hyperspace
őstag
azért a $330-tól messze van a Ft ár
.
-
Vole
aktív tag
Ha most kene venni iPad -et, akkor ez teljesen jo lenne. De mivel a par eves iPad Air meg mindig tokeletesen mukodik, es tokeletesen megfelel arra amire kell, ezert biztos nem cserelnem le egy ilyenre.
-
ceripapa
aktív tag
Nem arra gondoltam air 2-be a8x van :] , de már megnéztem. ( Nekem is air 2 van
)
Gpu: lassabb v ugyanolyan teljesítményen van.
Cpu: single core: gyorsabb , multi core : lassabb :]De ennyiért persze jobban megéri mint a sima air / air 2 meg sima ipade-k, főleg h olcsobban jön , bár nálunk többe fog kerülni sztem mint az air 2
, illetve több a háttértár :] .
-
Raymond
titán
-
ceripapa
aktív tag
Azért kiváncsi vagyok hogy a dual core-ba a a9 mennyire erős
-
marositech
senior tag
Hibajavítás kéne. "Retina kijelzőv"
Valahogy retina kijelző öv-nek olvastam. -
Alex91
félisten
Teljesen korrekt, foleg, hogy arat is csokkentett!
-
törölt tag
Ha egyszer tönkremenne anyukám iPad 4-e, akkor egy ilyesmi nem lesz rossz helyette.
-
Bambalazs
senior tag
Nem nagy eresztés egy másfél éves hardverrel (iPhone 6s), viszont belépő szintnek kiváló.
-
hemaka
nagyúr
Nem rossz, de inkább a pro.
-
Tulajdonképpen ez apple szinten egész jó ajánlat. Tulajdonképpen.
-
Márton
nagyúr
persze, h csendben dobták piacra - alig van benne újítás
-
arn
félisten
nah vegre... bar a fene csereli le ra az ipad air 2ot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Metal topik
- Több mint 500 millió dollárt spórolt az AI a Microsoftnak
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC) (ELKELT)
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest