Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Semin

őstag

Ahogy elnézem elkel itt egy kis segítség a Fejekben az Adaptív Syncet illetően, így leírom a tapasztalataimat:
    (Nyilván annak szól aki nincs képben....megpróbálom nagyon leegyszerűsíteni, remélem segít)

Mit is kaptunk az NV-től:

Display Port:
    Az NV lehetővé tette két Architektúra esetén az Adaptive-sync támogatását. (Pascal és a Turing)
    A Maxwell Display Port 1.2-vel került piacra, a technológiának pedig 1.2a kell a működéshez, tehát jelenleg nem elérhető. Ha a monitor menüjében el is érhető a "Freesync be" funkció, a driver nem támogatja.

HDMI:
    Miért nem működik az Adaptive-sync a HDMI-s Freesync monitoron?
    A félreértést az okozza hogy az AMD kifejlesztett egy Freesync megoldást HDMI-n, de ez nem szabvány!!
    (A monitor Freesync matricás, de csak AMD kártyával érhető el a funkció.)

Mit is kéne csinálni az Adaptive-sync-nek?:
    A technológia dióhéjban annyi, hogy működési tartományon belül (ez az én monitoromnál 40-75Hz)a monitor képfrissítési frekvenciáját hozzáigazítja az FPS-hez.
    Ettől a szemed "fluid"-nak érzékeli a játékot attól függetlenül, hogy az 75, vagy 45 FPS-el fut.
    Így a technológi az érzékeid megtévesztésével kiküszöböli a Frame droppokat.
    Folyamatos a játékmenet, kicsi az Imput lagg, és nincs FPS korlát.

Miért is jobb ez mint a V-sync? :
    A V-sync esetében a monitor képfrissítés maximumára (Felére/harmadára játék beállítás függő) fixálva van az FPS. Tehát az én esetemben 75Hz - 75FPS.
    A monitor "megvárja", hogy a VGA kiszámolja az adott képkockát így biztosítva a folyamatos képet.
    Ez már alapesetben is problémás, mert a várakozás miatt megnő az input lagg, de az igazi probléma akkor kezdődik, amikor a VGA nem győzi a tempót. Ekkor töredezett kép, szaggatás a jutalom.

• Semin

őstag

válasz geratn #169 üzenetére

Ebben nem értünk egyet. FreeSync-et használtam az AMD oldalon, és amikor váltottam NV-re eléggé hiányzott, de kompromisszumot kötöttem és megszoktam.

Tegnap amikor visszakapcsoltam azonnal feltűnt mennyire vajsima Syncel.
    Fix 75 FPS-el futtatva a játékot is azonnal látható a különbség.

Az LG 29UM68-P + RTX2070 tökéletesen működik.

Új hozzászólás Aktív témák