- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Semin
őstag
Ahogy elnézem elkel itt egy kis segítség a Fejekben az Adaptív Syncet illetően, így leírom a tapasztalataimat:
(Nyilván annak szól aki nincs képben....megpróbálom nagyon leegyszerűsíteni, remélem segít)Mit is kaptunk az NV-től:
Display Port:
Az NV lehetővé tette két Architektúra esetén az Adaptive-sync támogatását. (Pascal és a Turing)
A Maxwell Display Port 1.2-vel került piacra, a technológiának pedig 1.2a kell a működéshez, tehát jelenleg nem elérhető. Ha a monitor menüjében el is érhető a "Freesync be" funkció, a driver nem támogatja.HDMI:
Miért nem működik az Adaptive-sync a HDMI-s Freesync monitoron?
A félreértést az okozza hogy az AMD kifejlesztett egy Freesync megoldást HDMI-n, de ez nem szabvány!!
(A monitor Freesync matricás, de csak AMD kártyával érhető el a funkció.)Mit is kéne csinálni az Adaptive-sync-nek?:
A technológia dióhéjban annyi, hogy működési tartományon belül (ez az én monitoromnál 40-75Hz)a monitor képfrissítési frekvenciáját hozzáigazítja az FPS-hez.
Ettől a szemed "fluid"-nak érzékeli a játékot attól függetlenül, hogy az 75, vagy 45 FPS-el fut.
Így a technológi az érzékeid megtévesztésével kiküszöböli a Frame droppokat.
Folyamatos a játékmenet, kicsi az Imput lagg, és nincs FPS korlát.Miért is jobb ez mint a V-sync? :
A V-sync esetében a monitor képfrissítés maximumára (Felére/harmadára játék beállítás függő) fixálva van az FPS. Tehát az én esetemben 75Hz - 75FPS.
A monitor "megvárja", hogy a VGA kiszámolja az adott képkockát így biztosítva a folyamatos képet.
Ez már alapesetben is problémás, mert a várakozás miatt megnő az input lagg, de az igazi probléma akkor kezdődik, amikor a VGA nem győzi a tempót. Ekkor töredezett kép, szaggatás a jutalom. -
Semin
őstag
Ebben nem értünk egyet. FreeSync-et használtam az AMD oldalon, és amikor váltottam NV-re eléggé hiányzott, de kompromisszumot kötöttem és megszoktam.
Tegnap amikor visszakapcsoltam azonnal feltűnt mennyire vajsima Syncel.
Fix 75 FPS-el futtatva a játékot is azonnal látható a különbség.Az LG 29UM68-P + RTX2070 tökéletesen működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Sapphire R7 250 1GB
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest