- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android szakmai topik
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Évekkel ezelőtt a windowsnak ugyanez volt a baja, mint most a droidnak, túlsagosan sokféle a hardver. PC szintjén már egy kicsit lecsillapodott a dolog, de a droidnál sajnos óriási káosz van, már ami a proci, grafika, wifi, bt, gps, kijelző (, ésmégkitudjamennyiféle bizbasz van a telefonokban) mindegyikhez speckó gyártói "driver" kell.
Windows alatt csak azért jobb mostanra a helyzet, mert egyrészt ott már kisebb a hardverösszetevők választéka (AMD, vagy Intel CPU, Amd, Intel, NV grafika), ráadásul a win7 lassan 6 éve megy, előtte az XP tizenévig működött, az android meg még csak néhány éves.
A gyártók meg sajnos tesznek rá, mert olyan gyorsan cserélődnek a piacon lévő modellek, hogy szinte képtelenség frissen tartani. Ezzel nem a gyártókat védem, sajnos én is abban a helyzetben vagyok, hogy 2 éve 4.2.1-el vettem a telót, azóta sincs rá más
Tényleg jó kérdés, hogy melyik gyártó az, amelyiknél lehet rá számítani, hogy hosszabb távon frissítsék a rendszert, ráadásul jó telefont is fog csinálni?[ Szerkesztve ]
-
lmisi
senior tag
A fullHD szerintem gyorsítással eleve elvisz 400-500 mega memóriát ha efölött van a felbontás még többet. Ezzel egy felsőkategóriás telefon megugorta a top pc-notebook szintet ahol gyakran nem alaplapi a videjókártya és azon 1 giga ram ücsörög minimum külön. Van gyorsulás, giroszkóp, blútyúk, nfc, kb 3 féle hálózati szabvány, wifi, fényérzékelő, 2 kamera, mikrofon igazándiból pc-ken sincs több. Csak ott sokszor ezeknek van saját dedikált memóriájuk , a telefonokon meg mindenki a központi memóriát zabálja.
Szóval miért is kellene egy felsőkategóriás telefonba kevesebb memória mint egy döntően mindennapi feladatokra használt pc-be???? Ami harmad annyit van bekapcsolva/használva maximum mint egy telefon.
Egyébként meg a telefon elnevezés még az okos jelzővel is meglehetősen pongyola ezekre az ultrahordozható mikroszámítogépekre amiken lehet telefonálni is. Ennyi erővel az összes sim foglalatos notebookot okostelefonnak lehetne hívni -
Themes
aktív tag
Minek ez a nagy tempó, inkább azt tudnák elérni hogy minden telefon kapja meg időben az aktuális frissitést! Nekem egy új Sony xperiám van de még ezen is csak a 4.4.4 kit van, még az 5.0 sem jött meg rá, de már dobnák az M et. Ebben az egyben egy kicsit irigylem az almást, mert ott legalább minden telefonra tabra egyszerre megérkezik az aktuális frissítés, és nincs az hogy, ez megkapja a másik meg nem.
Apple iPhone 11 64Gb //PS4 Slim //
-
Obyboy
addikt
Úgy ahogy a Google bevezette az Android One családot be tudna vezetni egy hasonlót is. A kampányszöveg szerint 4.4.4-től felfelé elég az 512RAM a rendszernek, ez ma már minden vasban benne van. Ergo minden telefonra rá lehetne húzni a stock droidot.
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Obyboy
addikt
Én is egyet értek.
A (#28) Obyboy hozzászólásomban ki is fejtettem a véleményemet."Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Z10N
veterán
Nem a Google tempoja gyors, hanem a gyartok lassuak. Mar irtam mashol, de kotelezni kene a gyartokat egy bizonyos utemtertv tartasahoz kemenyen. Illetve meg kene adni a lehetoseget a felhasznaloknak, hogy egy stockhoz kozeli LITE vagy teljesen custom rom-t futassanak. Ezenkivul minden kritikus frissitest fel even belul supportaljanak az adott foverzion belul (pl.: 5.1), hamar bevallaltak. Ezenfelul a szolgaltatokat is, mivel van olyan telefon amihez az egyik orszagban mar van 5.0, mig mashol bejelentve sincs. Az M pedig jojjon
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Hunter2
addikt
válasz Plazmacucci #2 üzenetére
Marsmallow lesz szerintem.
-
vicze
félisten
iPhoneba is a 8x-osa van mégse működik rendesen...
WP-n ez nem létező probléma, mivel semmit nem tart a memóriában minden program azonnal pause-ba kerül, amit elváltasz róla, így nincs is valós multitasking.A világ megváltozott. Éljen a HTML5+JS és a webappok, a 6x-os a felbontás, a programok mérete és sorolhatnám a végtelenül. Vagy belátod és megérted, hogy 1000x dolog változott 6év alatt vagy puffogsz tovább a jó nagy semmin.
Az hogy van memory leak bug, az egy bug és nem a rendszer általános tulajdonsága, nyilván akinél előjön annak zavaró és bosszantó, személy szerint nem találkoztam vele.
-
HaZse
őstag
Igaz, elírtam 512MB volt benne. De még akkor is működött rendesen. Most meg ennek a 6x-osát pakolják bele a telefonokba, de mégse működik megfelelően.
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
Just_Reboot
addikt
-
vicze
félisten
-
törölt tag
Legjobb választás lenne.
-
HaZse
őstag
válasz mekka_kola #126 üzenetére
No meg, amikor sok-sok memória van egy telefonban és fel kell szabadítani belőle, akkor meg jön elő a laggolás, mert be is kell töltenie az alkamazást (ami még nincs betöltve), plusz üríteni is kell a felesleget, mert helyet kell csinálni a legfrissebbnek.
Nem mondom, hogy nem jó a több memória, de könyörgöm ne azért legyen több memória, mert a tácsvizz, vagy egyéb launcher és plusz felesleges szolgáltatások ne legyenek normálisan optimalizálva.
Pl. Galaxy S-en az elsőn 1GB RAM-ban volt olyan 300kb szabad memória.
Most hol is tartunk? 3GB van az S6-ban és abból van szabadon 500-700kb. Ez nekem nem azt jelenti, hogy rendesen megy az optimalizáció, hanem azt, hogy a programozók elkényelmesedtek.
De ezt a PC-s játékiparban is lehet látni. Mert egyszerűbb egy újabb eszközt gyártani és eladni, mint a meglévőre a rendszert rendesen megírni. =Lásd: 5.1-es rendszer alatt a meglévő memory leak)
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
sNake^
tag
Majd feldobom a már 1+ éves G-mre CM formában ahogy kijön 1 ROM... A stock rom jobban merít mint a CM
Ha indulsz, ha érkezel, éjjel-nappal étkezel.
-
etohun
aktív tag
Remélhetőleg milkshake lesz a neve
vagy az annyiszor felhozott Key Lime Pie
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
engem nem nagyon tudnak érdekelni ezek a frissítések, baromira nem hoznak lázba.
ha jól működik a rendszer, majd pont nem fogom frissíteni, hogy utána meg szívjam a fogam.
Általában kivesznek egy jó funkciót, helyére meg betesznek egy másikat, ami vagy kedvez a usernek, vagy nem.
3000 óra üzemidő után sem érzem, hogy kellene nekem a lolli, vagy bármi más. -
lmisi
senior tag
Ha a rövidke cikket elolvassa az ember látható, hogy a hozzászólások nagy része nem is erről szól...
Szerintem ez az M frissítés elsősorban nem is telefonokat érinti, hiszen új munkaterületeket emleget hírmorzsa. De a desktopot lehet annál inkább. Talán a végre bele-összeolvad a chromebook-al, stb.
Ez az M verzió meg csak a szokásos béta, de inkább alfa bejelentés, ha megjelenik telefonokon akkor is január után és kifejezetten androidone és play verziókra. Említették az 5-ös verziót lehet patch-elgetni lefelé verzió ugrás nélkül. Tehát a gyártók javítgathatják a memóriaszivárgásokat különösebb erőlködés nélkül, persze nyilván ez is költség, csak nem akkora. Ja ha nulla forrás van rá akkor minden marad úgy.
-
Obyboy
addikt
A motorolára speciel én orrolok egy kicsit.
Tavaly decemberben bejelentették és azóta 1-1,5 havonta felröppen egy cikk itt-ott, hogy hamarosan jön a Lollipop a Moto G4G-re OTA frissítésen, nem unofficialROM formájában.
Jelentem alásan tegnap este még up to date volt a készülék a 4.4.4-es droiddal a fedélzetén.Ennek ellenére a következő készülékem az általad említett gyártók valamelyikének a gyártósorán fog készülni az fix, esetleg még a honor jöhet majd szóba.
-
Tomi_Ohl
veterán
-
SybenX
őstag
válasz #82729984 #111 üzenetére
Miért mire számítottál az Alcateltól?Androidból nem hiába mondják az emberek,hogy nexust,motorolát,oneplus-t vagy xiaomi-t szabad csak venni.Én sem fogok többet más márkától venni telefont csak amiket felsoroltam.
Szolgáltatóknál meg rásózzák szegény emberre a galaxy core prime-t meg hasonló szarokat és akkor az android lesz a szar az ő szemükbe.[ Szerkesztve ]
-
tatararpad
őstag
válasz #82729984 #111 üzenetére
Előző tapasztalatok alapján? Ezt a kajás példát meg elfelejthetnéd, mert mondhatom hogy a CNC gépbe már 15 éve nem volt szoftverfrissítés, meg hogy a tojáson nem tudok emailt olvasni, miért nem tudod helyén kezelni a dolgokat anélkül hogy bugyuta hasonlatokat hoznál?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tatararpad #105 üzenetére
"Amellett meg van lehetőség frissíteni: vegyél olyan gyártótól olyan modellt, amit frissítenek, és kész."
Aham. Van egy alcatel one touch idol 2s-em amire a gyártó a kiadáskor azt mondta hamarosan jön rá a 4.4. Ez másfél éve volt, azóta sem jött. Érdemes benézni az ide vágó fórumban itt a mobilarénán van némi anyázás. Sokan irtak is az alcatel ügyfélszolgálatának, a válasz immár másfél éve az hogy 1-2 hónapon belül jön...
Akkor hogy is vegyek telefont? Honnan is kéne tudom hogy lesz rá frissités vagy nem?...
Szóval az álláspontod védhetetlen, kb. kib@szom a romlott tojást a polcra, majd ha jössz vissza 2 hét hányás hasmenés után akkor majd közlöm veled hogy másik boltban is vásárolhattál volna igy jártál...
-
törölt tag
Az androidos telefonok bő 90%-án nem tudsz rendszert frissiteni a garancia vesztés kockázata nélkül. Cserébe a gyártók középkategória alatt nulla hivatalos frissitést adnak ki, középkategóriától felfelé, talán 1 frissités lesz a telefon élete során. Flagshipnél talán kettő is...
(viszonyitásképp windowsra havonta jönnek ki a biztonsági frissitések, nem kétévente egy...)Ez egy ilyen 1 bites történet nem tudom mit nem értesz rajta. Ez óriási biztonsági kockázat egy olyan korban amikor már szinte mindent a telefonodon intézel, és óriási kényelmetlenség ha bugos a gyári szoftver. Mert az biza nem lesz javitva benne.
És ebben sáros a google, sárosak a gyártók és persze az állami szabályozás (hiánya) is.
-
Obyboy
addikt
válasz tatararpad #99 üzenetére
Jaja meg a Microsoft Continuum-ra.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tatararpad #101 üzenetére
Ez megint csak téves logika. Kb. romlott élelmiszert teszek ki a bolt polcára, de hát rendben van mert senki nem kényszerit hogy azt vedd meg, vehetsz mást is... ÁNTSZ keresztbe megenne.
Csak a szoftveriparban van ez a züllöttség és csak ott tartják ezt a hozzáállást normálisnak
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #100 üzenetére
Ezzel a logikával használj windows xp-t sp nélkül Nehogy elrontsa valami, hackerek, virusok stb vágyálma az ilyen rendszer
Másfelől, nem kell ám kötelezően frissiteni. Csak legyen rá lehetőség. Mert most azt sincs.
-
tatararpad
őstag
Szerintem újabb Android/ChromeOS konvergencia lépcsőfok lesz, reakcióként az univerzális alkalmazásokra.
-
törölt tag
Nem tudom mit lehet azon magyarázni hogy az emberek 99% rákényszerül egy bugos fostalicska rendszer használatára, mert a gyártókat semmi sem kényszeriti a hibajavítások átvételére és a telefon rendszerének frissitésére, az oprendszer gyártója meg fél évente bocsátja ki a bugosabbnál bugosabb rendszereket azzal a felkiáltással hogy fejleszteni kell...
Mint a régi viccben hogy nem tudjuk hogy hova megyünk, nem tudjuk hogy minek megyünk de sietünk nehogy elkéssünk...
Amúgy ennek a megoldása csak annyi lenni hogy pl. az eu-ban beleirnák a megfelelő törvénybe hogy azon telefonoknál ahol a gyártó garanciavesztés mellett tiltja a rendszer frissitését ott a gyártónak kötelező frissitést kibocsátani a forgalomba helyezett készülékekre, garancia időn belül. Ahhoz hasonlóan mint hogy a gyártók arra is kötelezve vannak hogy x évig a javításokhoz szükséges alkatrészeket biztosítsák.
-
antim
tag
Hurrá! Végre itt a multi-window(?) és nem kell a gyártói gányolás hozzá.
Egyébként várható volt a nagy Lollipopsira esés után egy ilyen előremenekülés. Remélem jófélére sikerül és ezért gyorsabban terjed majd, mint az L.
-
Gusztáv
addikt
Engem nem érdekel, hogy mi a neve, csak legyen használható. Mert a Nvidia Shield-re elérhető 5.01 néha nagyon messze van attól.
Laci
-
vicze
félisten
válasz janeszgol #91 üzenetére
Hm érdekes hogy mikor a 3.0 "zárforráskódú" volt milyen iszonyat felháborodás övezte, hogy hogy képzelik és hol a nagy nyílt forráskód.
Az android egy nyílt forráskódú fejlesztés, hova fejlessze magán használatra? Még ha akarná se tudná, mivel a felhasznált részek többsége GLP-es és ki kell adni nyíltforráskódba, onnantól megint azt csinál vele bárki akit akar.Továbbra se tudjátok megmagyarázni, hogy ez kinek és miért fáj ennyire?
Igen a MS épp úgy röhög, hogy kínjukban engedélyezték az Android alkalmazások futtatását a mobiljukon, Apple pedig folyamatosan ülteti át az Androidban bevezetett feature-öket, és próbálja követni az Android által kitaposott ösvényeket.
-
toeki
senior tag
ebbe ne kezdjünk bele...
egy telefonra optimalizálni egy rendszert és 100000 félére nem ugyanaz... apple-nek már az egyel régebbi verzióra optimalizálásba is beletörik a bicska mert picit más a hardver, androidot meg milliószor millió változatra kell egységesiteni... IOS-t bedobni pont egy ilyen vitába -
vicze
félisten
válasz janeszgol #89 üzenetére
"Lényegtelen, hogy hány ember használja?"
Pusztán fejlesztés szempontjából igen, pontosan az.
Egyértelmű konvencióval van fejlesztve mindegyik verzió, de ennek semmi köze a felhasználók számához.A Google biztos nem kesereg rajta. Max a userek 1-2%-ka teszi, igazából nem tudom miért.
Én már többször mentem vissza 1-1 nagyobb verzióról, mert az új nekem nem felett meg és túl sok hátránnyal nem találkoztam. Most 5.1.1 és 4.4.2-őt használok, jó lenne ha frissítenék a 4.4-est, de szükségét egyáltalán nem érzem.[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Hogy lenne lényegtelen? Lényegtelen, hogy hány ember használja?
Nem egyszerű eldöntendő kérdés, mert lehet fejleszteni, csak koncepció nélkül nem érdemes.
Vegyünk Nexust? Vegyünk! Csak akkor a Google ne keseredjen el a droidpiac széttagoltságán, mert ez az ő felelőssége. És az eladott készülékek >99%-a nem Nexus. -
vicze
félisten
válasz janeszgol #85 üzenetére
Csak kivettem a sallangot. Teljesen lényegtelen fejlesztés szempontjából kinek a készüléken mi fut, a Nexus-okon többnyire a legújabb és ezenkívül mindenki azt csinál amit csak szeretne, a Google-t hidegen hagyja.
Tehát a kérdés az marad, hogy fejlesszenek, vagy ne? Ez egy szép eldöntendő kérdés. Igen vagy nem lehetőséggel. Ha leírod mind a két lehetőséget nem dőlt el.
"hány telefonon van 4.4 vagy 5.0?"
Nagyon kicsivel több mint 50%, nagyban nem is fog változni ez,mivel a 4.4-t előttiek már nem lesznek frissítve.[ Szerkesztve ]
-
-
cezarlacrone
aktív tag
válasz Dr.Anonymus #83 üzenetére
-
janeszgol
félisten
-
vicze
félisten
válasz janeszgol #81 üzenetére
"Javítások"
Az OS verziószáma semmilyen formában nem indikálja, hogy milyen javításokat tartalmaz, mivel minden gyártói ROM AOSP fork, így bármilyen backportot tartalmazhat, illetve végtelen mennyiségű módosítást. pl. A 4.4.4-es javításokat a HTC 4.4.2-es ROM-ja tartalmazza. Tehát ez se verziófüggő végső soron."biztonság"
A kernelt kivéve 4.4-től minden fontos dolog a Play Services alá került és Store-ból frissül, OS függetlenül frissül. 5.0-tól pedig a kernel hibáit se lehet kihasználni, szóval ez most már el lehet felejteni kb. Minden más nem rendszerszinten van, azaz lényegtelen a frissítés."Play"
Ennek nem is értem mi köze hozzá teljesen OS verzió független és úgy is frissül."De fejlesszenek.
Akkor meg minek?"
Most akkor döntsd el mit szeretnél?[ Szerkesztve ]
-
Dr.Anonymus
addikt
válasz cezarlacrone #79 üzenetére
ez attól függ mennyi idegi használtad korábban a feltextúrázott felületeket, mert egy idő után csömöröd lesz
szerencsére a témázhatóság most viszont nagy divat lett mind a HTCnél mind a Samsungnál, így biztos találsz a kedvednek megfelelő kevésbé minimalista skint, és nem kell külön launcher hozzá. -
janeszgol
félisten
Szerinted mekkorát lehet esni 80%-ról? Megmondom: mnimum nullát és maximum 80-at. Szóval elég kockázatos.
De fejlesszenek. Csak az a baj ,hogy a felhasználók nagy része kimarad ebből. Akkor meg minek? Mire megjelenik az egyik verzió középkategóriában, már kezd elavulni. Mire az alsóban van már elavult. Egyszerre csak kevesen használják az adott Droid verziót.
-
janeszgol
félisten
Csak az a baj, hogy az androidos oksotelefon használók kevés százaléka részesül az új OS-ekben. Kijön pár csúcsra X verzió, aztán bejelentik az X+1-et, addig az X kijön pár középre, majd megjelenik X+1, közben alsókategóriában megjelenik X.
Ha figyelmesen követitek látható, hogy kevesen használják egyszerre X-et. Ezért kár OS-t írni. A Google ki akarta adni sok készülékre a Lollit, hogy ne maradjon el az Apple-től, de nem jött össze. Az 5.0 memory leak még az 5.1-ben is benne van (stock). Ez a vicc.Miért számít az OS verziószáma? Javítások, biztonság, Play (ha majd rendet tesz a Google és akkor csúnyán megszívják egyesek, lásd Apple példáját).
Amúgy KitKattel jöttek ki fél gigás mobilok. Alcatel Pop D1, Vodafone Smart First.Nem jó irány ez. A Google ma a harmadik csak. Csúnyán kikapott az MS-től és az Apple-től. (MS>Apple>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Google a sorrend.)
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
Nem WP-ről beszéltem, hanem Windows-ról...
De minden mindenki kifejtette a véleményét, nem kell fejleszteni, mert minek úgyis csak bugos lesz. DOS-szal is ugyan úgy elvan mindenki, felesleges is volt belőle Win95-öt csinálni, csak bugok voltak benne semmi más...
"A driod veszte"
80%-os piaci részesedés, ja át szarul megy tisztán látszik... Mennyi a WP meg a BB?A szarkazmus detektorokat tessék felülvizsgálni.
-
cezarlacrone
aktív tag
válasz Dr.Anonymus #78 üzenetére
Akkor én nem vagyok képes megbarátkozni ezzel a new age felülettel. Engem kifejezetten zavarnak a nagy üres egyszínű halott felületek.
-
Dr.Anonymus
addikt
válasz cezarlacrone #77 üzenetére
szerintem a flat design a legjobb az egészben
fa fém színű textura?
hagyjuk már
talán 5 éve volt divat -
cezarlacrone
aktív tag
Remélem a flat design-t hajítják a kukába. Persze érthető valahol, hogy egy ilyen szintű OS-nek kell az egyedi egységes felületrendszer, de egy-két jól irányzott szép textúra (fa, fém..stb.) elférhetne (most így hirtelen lásd. LG G2 zenelejátszó, bár ez is ízlés kérdése.) Tudom, alternatívának vannak appok és launcherek...de mégis na.
[ Szerkesztve ]
-
juhasz22
aktív tag
-
sajo13
senior tag
Az Apple-nél az az üzletpolitika, hogy szándékosan lassítják a régebbi készüléket az új op. rendszerek, hogy azt éreztessék veled, hogy neked szükséged van a legújabb telefonra, mert csak akkor kapod meg a tökéletes élményt, a vajsima működést.
(Vagy ez csak összeesküvés elmélet? De nem zörög a haraszt, ha nem fújja szél, szóval lehet benne valami) -
atike
nagyúr
Elég gyorsan jön most. Na mondjuk lehet muszáj...
-
Peterson_
addikt
Ez az, f*ssák csak az újabbnál újabb verziókat, de ne is félévente, hanem inkább havonta.
Nem is fér a fejembe, hogy ezt hogyan gondolják.
Az 5.0-át a helyükben ki sem engedtem volna ebben a formában.
Ne a júzerek legyenek már a bétateszterek.Apu mi ez?-Ez? Feketeribizli...-Akkor miért piros?-Mert még zöld...
-
aprokaroka87
nagyúr
Amúgy meg Androidnál a system/app ban levő alkalmazásokkal kevésbé szigorú a ram kezelés,én úgy tapasztalom.
-
Rixman
tag
Ha már volt KK, akkor lehetne Milky Way is.
A női mell a bizonyíték arra, hogy a férfiak igenis tudnak egyszerre két dologra koncentrálni.
-
Jaffa75
őstag
válasz aprokaroka87 #63 üzenetére
Te írtad hogy akad, én meg azt , amit én tapasztaltam... . Ez a Sony frissítés egész jó lett, jobb mint a korábbiak (Ray, Go 4.0-ás kiadásai)!
-
Matada2.3
veterán
Van egy tippem, hogy ez nem feltétlenül telefonos platform lesz, hanem "talán" a chromebookoknak az android felé való nyitása.
Finn the human
-
Shyciii
veterán
Factory Reset után sem lettek gyorsak nálunk (még ha picivel gyorsabbak is lettek). Ugyanúgy látszott az animációkon, vagy swipe-nál, hogy ez bizony akadozó, ami az 5S mostani árát figyelembe véve eléggé lelombozó, főleg ha Apple prémium értéket sugároz (amit sokan be is vesznek). Olyannyira volt érezhetően lassúbb, hogy a volt Moto X-em is legyalázta használati értékben, pedig jóval olcsóbb telefon.
-
takacsbotond
őstag
Remélem az 5.1-et, vagy ezt kiadják még G2-re!
Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
Fiery
veterán
A korulottem levo iPhone 5-ok is belassultak az iOS8-ra frissites utan, de egy factory reset visszagyorsitotta oket. Egy zsir uj iPhone 5S alapbol gyors volt iOS8-cal. Sz'al valoszinuleg az a titka, hogy a regebbi hardvereknel idealis esetben ures keszulekre kellene rahuzni az ilyen fo update-eket. Hiaba, az Apple sem tokeletes
Az Android M kapcsan pedig arra leszek kivancsi, behozza-e szabvanyosan a multi-window tamogatast, es lesz-e benne felkeszules a desktop-mobil konvergenciara (Chrome OS osszehazasitasa az Androiddal).
Egyebkent en is Muffinra tippelek, mint az M mogotti suti
[ Szerkesztve ]
-
Valzor
aktív tag
Android 5.2 Macaron lesz az
Lenovo ThinkPad E14 G5 | Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G | Samsung Galaxy S10 | Garmin Vivoactive 4
-
Jaffa75
őstag
"Sőt a gyártóknak a googlenek is a farkukra kellene lépni, miszerint köteleznie kellene, hogy mikor a google kiad egy verziót (pl. 5.1), akkor max. 2 hónapon belül a 18 hónapnál fiatalabb telefnonkra is kötelező lenne kiadniuk a frissítést, ellenkező esetben valamiféle szankciót alkalmazna a google."
Ezt a gyártók nem vállalnák, gondolj bele, hogy a Samsung - jó esetben csak - egy telót ad ki hetente (van amikor 2-3 modellt is kidob! )... Így sincs elegendő erőforrás a fejlesztésre, nemhogy az alsókategóriás készülékeket is frissítse. Mindezek mellet egyetértek veled, mert valóban ez lenne a jó, de nagyon utópisztikus, és a gyártókat pont nem érdekli, hogy az olcsóbb termékeket vásárlók mit gondolnak! Esetleg úgy van vele, hogy Indiában elég a JB is, nem kell KK, vagy Lp!
#56: : Nekem Z1c-m van, se KK, sem Lp alatt nem zárogat be semmit, és nemigen akad meg... A valós multitaskot meg nem minden rendszer tudja...
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz aprokaroka87 #56 üzenetére
Nem ... az akadósok (lagg) inkább a belső tárhely sebessége miatt vannak
Samu S6 -nál ezt már jól megoldották a belső tárlye sebessége már egy SSD -el vetekszik és én még nem nagyon találkoztam akadással de még pici röccenéssel sem, olyan vaj sima az egész rendszer mint egy iOS ... sőt !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Shyciii
veterán
Az iOS-t ne hozd már ide példának, hogy jól optimalizált. 2-3 hardverre baromi könnyű optimalizálni. Szerinted az iOS nem f.sná össze magát milliónyi hardver változatától? Dehogynem. Arról nem beszélve, hogy az iOS se olyan jól optimalizált, mint állítod, mert az iOS8 gyakorlatilag halott Iphone 6 alatt. Az összes céges mobilunk ami iphone tapsztalható volt, hogy egy lassú xar lett az iOS8-assal kivéve az Iphone6 és 6+ esetén.
-
aprokaroka87
nagyúr
A ram kezelés Androidon nem olyan egyszerű
Ugyanis ha kevés a ram az a baj,kevés multitasknak,ha sok meg az mert mindent a háttérben akar futtatni.
Magyarán minél több appot futtat a háttérben annál rosszabb.
Az akadások jórésze is attól van hogy nem győzi bezárni...átrendezni a ram kezelést a rendszer. -
szemy94
senior tag
De a legstabilabb rendszer még mindig a GingerBread Kb Androidon kívül nem vennék mást, de ha funkciókba nem is, stabilitásban a 2.3 volt a legjobb
[ Szerkesztve ]
Mi13T, S9, xBox One S 1TB
-
w333
félisten
Meglátjuk ... de elméletileg még a Nóta 2 is megkapja az 5.0 -t
A memóriával kapcsolatban (S5), lehet, hogy igazad van, de én nem azt hinnám, hogy az a megoldás a telefonok laggolására, hogy töb ram és erősebb/több mag legyen egy telefonban, hanem az, hogy egy op. rendszert optimalizáljanak jól. (Lásd: IOS)
Sajnos ezt másképp lehetetlen megoldani és ennyi eszközre egyszerre nem lehet optimalizálni ... IOS -ből kiindulva ők hogyan is csinálják ? hát adott hardverhez adott szoftvert írnak így az optimalizálás 100% -s, míg androidnál 1 adott rendszer létezik és hány fajta hardver is van ? nagyon nagyon sok (alsó - közép - csúcs) és ezeken belül még különböző hardverek is, szóval csak a minél erősebb hardverrel tudják gyorsítani a telefont, vagy a másik megoldás az lenne hogy a gyártók a saját hardvereikhez optimalizálják az adott szoftvert !!! csak az a probléma hogy a gyártóknál nem dolgoznak ilyen zsenik akik az egész rendszert átírják ! akkor tulajdonképpen mit is csinálnak ők ? hát csak annyit hogy kicserélik a launchert és telepakolják a rendszert a saját bloatware -el, a rendszer alapja ugyan az a stock droid ami a Nexus telefonokon fút, szóval ez itt a nagy probléma !
(#52) Porthoszx
Csak is a pénzről szól az egész történet és az eladásokról ... nem véletlen ez, csak hogy egy példát mondjak Sony az a tipikus gyártó amelyik az utolsó kiadott frissítését direkt elrontja (lassú -bugos stb.) csak azért hogy a felhasználók vásárolják meg az újabb modellt !
[ Szerkesztve ]
-
hallerlaller
addikt
válasz Mastershifu #38 üzenetére
Na mert az ice cream sandwich is milyen rövid volt.
Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i
-
törölt tag
A középkategória maximum _egy_ frissitést szokott kapni, ami többnyire sz@rabb mint az előző a downgrade lehetősége nélkül... Mert csak rohamtempóban tol ki egy verziót a gyártó nulla tesztelés nélkül mert már annyi panasz van a futó rendszerre
A felső kategóriában van csak rendszeres frissités de azok minősége szintén kétséges, nem egy fórumban szoktam olvasni hogy visszasirják az előzőt, mert még az is stabilabb mint az új frissités...
-
hallerlaller
addikt
Szvsz azért jön most új főverzió, mert le akarják zárni pár nexus támogatását, n4, n7. Ne várjon senki hűdenagy változásokat.
Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i
-
HaZse
őstag
Elméletileg. Gyakorlatilag nem hinném, hogy a Samsung vagy az LG (saját példámból indulva ki) fog annyira foglalkozni a régi telefonokkal, mikor ott a G4 vagy az S6 (edge).
Én Lumia 830-at és BB Z30-at használok. No meg van egy Note 1-em, amin a 4.1.2 fut. Sőt a Note 1, amit 2011-ben mutattak ki, az se kapta meg a 4.3-et, amit 2012-ban mutatott be a Google, pedig még benne volt a 2 éves időtartamban.
A memóriával kapcsolatban (S5), lehet, hogy igazad van, de én nem azt hinnám, hogy az a megoldás a telefonok laggolására, hogy töb ram és erősebb/több mag legyen egy telefonban, hanem az, hogy egy op. rendszert optimalizáljanak jól. (Lásd: IOS)
[ Szerkesztve ]
-
.OM.
aktív tag
Szierintem jó, hogy kiadják a főverziókat.
iOS-t és MS-t egyaránt hajtja így a verseny, nem űlnek a babérjaikon.Igaz, a gyártók nem tudják tartani a versenyt, de a Google-nek ez nem annyira probléma, amíg minden szegmensben le tudják fedni a szoftverükkel a keresletet. Valahol a régi szoftver elég, de van ahol a HW fejlesztésének gátat szabna a régi SW így elpártolnának vagy belekontárkodnának a rendszrbe - az Androidnak egyik sem tenne jót.
Most hajtják/kiszolgálják a 64bit-et, a viselhető eszközöket, és számos innovatív megoldást, amia a megfelelő SW nélkül lehetséges, hogy nehezebben fejlődne.
Pont ellenkezője folyik itt, mint a konzolok okán a PC-s iparban. De ez személyes vélemény..
ex .Oldman.
-
Narxis
nagyúr
Ja aztán meg jön a Win 10.1 amivel a Microsoft akarja visszaszorongatni az androidot amire válaszul visszavisszaszorongatja a Microsoftot a Google az android 5.5-tel és így tovább az emberek többsége pedig továbbra is hardver elavulás alapján vesznek új telefont és nem szoftver alapján.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
w333
félisten
Tegyük hozzá hogy "még" nem kapta meg ... de 99% hogy megkapják !
Lásd Galaxy S6-ot, ahol a 3GB ram-ból kb. 500-at max. 700mb-ot hagy szabadon a rendszer
LOL ... hogy pontosabb legyek 1 - 1.2GB szabad RAM mindig van, különben is nem értem az embereknél ezt a RAM "fetisizmust" a memória azért van hogy használja a rendszer hogy minél gyorsabb legyen (vagy egyessek jobban örülnének annak ha 3GB/RAM -ból szabad lenne 2.5GB és a rendszer atomlassú lenne ?), ez nem Windows !!!
[ Szerkesztve ]
-
DooMbo
tag
Azért kell sietni, mert nyáron jön a win10 ami nagy durranás lesz mobil fronton is, és ezt valamivel meg kell szorongatnia az androidnak is ha nem akar nagy piaci részesedést veszíteni. Végre a win is elért arra a szintre, hogy érdemes foglalkozni vele, mivel nagyon jó irányba indultak el.
-
HaZse
őstag
WP telefonokon NEM 10%-án fut a WP 8.1-es rendszer, hanem sokkal nagyobb százalékban. Míg droid frondon a legfrisebb 5.1.1-es rendszer meg nagyon kevés eszközön fut.
És szerintem is felesleges ez a siettség. Nexus 5-ön pl. még mindig megvan a memória probléma. Holott azt állították, hogy az 5.0-s rendszer már milyen fasza lesz. Hát nem lett az. Sőt szerintem rosszabb lett, mint a kitkat.
Csak meg kel nézni a felhasználókat, hogy inkább a 4.4.x-et haszmálják. És nem véletlen.
A driod veszte ez a nagy szabadság ára lesz.
Sőt a gyártóknak a googlenek is a farkukra kellene lépni, miszerint köteleznie kellene, hogy mikor a google kiad egy verziót (pl. 5.1), akkor max. 2 hónapon belül a 18 hónapnál fiatalabb telefnonkra is kötelező lenne kiadniuk a frissítést, ellenkező esetben valamiféle szankciót alkalmazna a google.
Szerintem ezzel a lépéssel a gyártók nem arra töreketdnének, hogy minél több készüléket adjanak ki, hanem, hogy a saját sziftverüket jobban optimalizálják.
mert eddig azt csinálják, hogy erősebb cpu-t több ram-ot pakolnak a telefonba, de ez nem egy jó irány. Lásd Galaxy S6-ot, ahol a 3GB ram-ból kb. 500-at max. 700mb-ot hagy szabadon a rendszer.
Nem azért, de ennél még egy Windows-os PC is jobban gazdálkodik a memóriával.
w333 Pl. az LG G2 vagy a Galaxy S4 SEM kapta meg az 5.1-et csak egy bughalmazos 5.0.2-est.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Miért ne lehetne fejleszteni? Csak ne adják ki. Attól még fejleszthetik otthon 4 fal között. Nem az érdekel, hogy a legutolsó verzió az adott windows-ból vagy androidból hol tart hanem, hogy miért kell folyamatosan piacra dobni új verziót egy szoftverből. Oda jutottunk, hogy egy OS ami a legkomplexebb szoftver az összes közül évente(android) és 3 évente(windows) kerül piacra. MINEK? Mindenki beta teszter lett?
Az android 5 megjelenése a memory leak-kell és a sok-sok hibával arra mutat, hogy igazából már nem is számít, hogy amit kiadnak az mennyire működik jól. Van egy időpont és ahhoz vért izzadva is tartanunk kell magunkat különben összedől a világ. Az iOS és a Windows is hasonlóan rosszul debütált, az előbbi hibáktól hemzsegett az utóbbit pedig nehezen fogadták el az 1bites urek de még a power usereket is megosztotta.
Olyan világban élük most már ahol nem csak hardverből kell újabb minél gyorsabban hanem szoftverből is és gyakorlatilag mindenki béta tesztelő lett, folyamatosan kell frissíteni mindent és folyamatosan elavul minden(a marketingesek szerint). Hova kell ez a rohanás? A fejlesztés nevében? Hagyjuk már ezt a buta maszlagot.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
w333
félisten
válasz #82729984 #40 üzenetére
Azért nem beszéljünk már butaságokat ...
Alsó kategóriás telefonok tény hogy nem nagyon kapnak frissítéseket de azt úgyis lecseréli az ember 1-2 éven belül mert rájön hogy atomlassú, középkategória 1-2 frissítést szokott azért simán kapni, csúcs kategória pedig megkapja az összes frissítést kb. 2 évig, szóval nem értem hol itt a probléma ?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Engem nem érdekel a verziószám, szóval megismétlem: a legtöbb telefon _nulla_ frissitést kap. Se hibajavítóst se főverziót. Semmilyet. Ha a rajta futó verzió bugos szar akkor az bugos szar marad a telefon élete végéig. Na ez az ami engem zavar.
Tehát nem az zavar hogy 5.12 vagy 6.0 a verzió ami frissit, hanem hogy semmilyen...
Innentől kezdve értelmetlen újabb és újabb verziókat fejleszteni, úgy is feltehetném a kérdést, hogy kinek fejlesztik? Annak az 1%-nak? Ahelyett hogy a másik 99%-al törödnének? Érted, az arány nem mindegy. Lehet fejleszteni új verziót, csak eközben a másik 1 milliárd felhasználóval is foglalkozni kéne.
Ez amúgy hosszabb távon csúnyán vissza fog ütni, mint a google-nél, mint a gyártóknál.
-
aelod
veterán
Egy két hozzászóláson jót vidultam köszi srácok
(#14) Zitta
Így van. Értelmetlen az egész. Hurrá legyen mégtöbb bug és memory leak. De a lényeg, hogy a főverzó szám változik....
A KITKAT sem futott 512 mega RAM-os telefonokon. L frissítés alig halad. De vegyél nexust me' az jó...
Pff...Amúgy meg szerintem Máglyarakás.
[ Szerkesztve ]
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Mastershifu
tag
Marshmallow-ra tippelnék, de lehet, hogy túl hosszú név.
i486 DX2-66MHz
-
vicze
félisten
válasz #85552128 #34 üzenetére
Az SW fejlesztés már lassan 3éve nem így működik. Nézd meg FF-et Chrome-ot stb., már csak főverziók vannak, és ez a gyakorlatot kb. minden SW átvette. Win10 se hoz szinte semmi olyan funkciót, ami egy SP-vel ne lehetne megoldani, ahogy a 8.1 is csak egy service pack funkcionalitásnak felel meg.
Másrészt mi a főverzió Androidnál úgy mégis? (Én tudom, de elég kevesen vannak tisztában vele.)
-
w333
félisten
Android 5.2 Muffin !
-
Kékes525
félisten
válasz cezarlacrone #31 üzenetére
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
cezarlacrone
aktív tag
Android Mobilarena lesz a neve, mivel ez már kijár.
-
vicze
félisten
válasz janeszgol #24 üzenetére
Miért számít, hogy mi kapja meg? Milyen negatív dolog éri a régi OS-n lévő usert? Miért fáj neki levágják egyik úját tőle vagy mi?
Írjátok le mi a hátránya a réginek!
@Porthoszx:
1. Ha nem fejlesszenek semmit nem tök mindegy a verzió?
2. Most akkor el kéne döntsed, hogy javított verziót szeretnél, vagy mit?Miért számít, hogy a javítás úgy hívják, hogy 5.1.2 vagy 6.0? Teljesen lényegtelen, nem tudom miért olyan nehéz ezt megérteni.
"baromi jó lesz az android for work"
Ez már egy létező dolog semmi köze az OS verzióhoz, 4.4-ig visszamenőleg kompatibilis. -
Obyboy
addikt
Szerintem egyszerűen ott a gond, hogy minden gyártó úgy átszabja a stock droidot a saját szája ízére, hogy később nem képesek (nincs kapacitásuk) visszamenőleg minden kategóriájú készülékre újra átszabni (esetleg optimalizálni) egy új verziójú droidot.
Nem hiszem el, hogy nem tudnák megoldani gyártói szinten, hogy egy Flashtool szerű PC-s progi segítségével fel lehetne tolni a legfrissebb stock droidot bármilyen vasra mindenféle unofficial ROM mókolás nélkül aminek következtében a júzer lemondana minden gyártói sallangról (fícsörről) és a továbbiakban OTA frissítésként kapná a droid frissítéseket. Így gyakorlatilag bármilyen vas Nexussá alakítható lenne."Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
arty
veterán
még több korlát
még több primkó beállítás (pontosabban beállíthatatlanság)nagyon várom!
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Sebhelyes
senior tag
Android Minimum4gbRAM lesz a neve
-
törölt tag
Értelmetlen oprendszert kiadni, ha felhasználói szemszögből semmi újat nem ad az embernek.
A win 10-et azért kell kiadni mert a win 8 akkora kalap sz@r lett hogy marketing szempontból teljes csőd. Állítom az ms jobban járt volna ha rászán több időt, meghallgatja a felhasználók, tesztelők visszajelzéseit a bétáknál és végül _most_ hozna ki azt a win 8-at amit win 10 néven harangoz be. Ahelyett hogy kihozta x évvel ezelőtt mert csak...
Android vonalon ez halmozottan igy van, teljesen értelmetlen új verziókat fejleszteni amig az előző két verzió részesedése is 10% alatt van együtt és szarásig van bugokkal. Inkább azzal kéne foglalkozni hogy a gyártókat rávegye a frissitésre.
Mert baromi jó lesz az android for work, csak ha van benne pár kritikus security hiba az az idők végezetéig úgy fog maradni mert a flagship telókat leszámítva a legtöbb készülék zéró frissitést kap a gyártótól. Szóval dolgozz vele csak épp olyan lyukas mint a szita a frissités legcsekélyebb esélye nélkül...
-
janeszgol
félisten
Wines példád bukik, mert a készülékek nagy része (az értelmesebbje, azaz a Nokiák. ) megkapja a win 10-et. És vajon hány készülék kapja meg a Lollit vagy ezt az M-et?
Tudom az új készülékeket is el kell adni. Igen ez igaz. Csak akkor ne csodálkozzanak, ha már nagyon réginek számító OS-verziókat is használnak.
Amúgy a droid piac ebbe fog belerokkani. A userek nem fognak váltani, jó a régi telefon. Megunják ám az emberek, ha hülyének vannak nézve. (Lásd Sony, HTC, de így fog járni az Alcatel.) -
aprokaroka87
nagyúr
Szerintem Android Milka lesz
-
törölt tag
M mint Mákosguba
-
Kékes525
félisten
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nagyon sok operációs rendszer főbb verzióinak első kiadásaiban vannak hibák, akár jelentősek is. Ha hibamentességre koncentrálnának, akkor a lassúság miatt lenne a felháborodás.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
vicze
félisten
+többiek
És? Érdekel ez bárkit is? Win8 10% körül vánszorog, akkor ne adják ki a Win10-et? Yosemite 40% körül vánszorog, akkor ne legyen újabb OSX vagy mi?Hol a jó **** fenében van logika abban, hogy ne fejlesszünk valami azért mert alacsony a piaci részesedése, ezt az életben nem fogom megérteni, de valószínű az se aki kijelenti ezeket a hülyeségeket.
-
addikt
-
Gábor-KJ
őstag
„Az Android M elhozza a rendszer igazi erejét számos munkakörnyezetbe"
Istenem - ezt a dumat elsutni minden frissites elott - mar nagyon unalmas!
A kedvencem a 512MB RAM is eleg a KitKat-nak duma volt es ugy, hogy egy olyan vas sem kapta meg! Pffff
Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue, Samsung Galaxy S23, Galaxy Watch 6 44mm, iPhone 12 Pro Max, Apple Watch 7, Garmin Fenix 7X Sapphire Solar, iPad 9. 2021, MacBook Pro 16'
-
Narxis
nagyúr
Nagyon sietnek, várni kéne. Még akkor is ezt mondanám ha minden gyártó időben frissítene... Hova kell ennyire sietni?
-
Fejvadi
nagyúr
A Lolli is csak 10% körül vánszorog.
-
imisomogyi
aktív tag
válasz planbmokus #7 üzenetére
Én az M&M's tippelek.
-
janeszgol
félisten
Samsung féle gyártók? Mesélj még!
Ezzel csak az a baj, hogy a telefonok nagyon kicsi százalékára jött ki az L. Eddig az volt a trend, hogy a gyártók nagyon kevés telefonra hozták ki frissítéseket és inkább az új telefonokat kínálták az aktuális új rendszerrel. Ez a Lollinál valahogy kimaradni látszik. Persze van nekünk LG, aki Lollival hoz ki telefonokat, de kb ennyi is a felsorolás. (Nem a csúcskategóriáról van szó.)
-
lcee79
addikt
Miattam jöhet
Csak: ne legyenek hibák, bugok, stb
a gyártók frissítsenek is, ha a hardver megfelelő
Ne fusson rosszabbul, mint az a verzió amivel a telefon kijött...
Ne vegyenek ki olyan funkciókat amik jók voltak az előzőkben...
ja és amelyikre kiadják, ne egy év múlva...
Ezek legtöbbször nem szoktak megvalósulni...[ Szerkesztve ]
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
planbmokus
senior tag
válasz Dr.Anonymus #6 üzenetére
Vagy Medvecukor. ☺
"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
Dr.Anonymus
addikt
válasz Plazmacucci #2 üzenetére
Muffin lesz ez, akárki meglássa
-
WOT-H-A-C
veterán
Ez az egész annak jó aki mániákussan vágyik minél újabb rendszerekre, jelenleg én is 5.1 et használok mert kiváncs vagyok, de nem érne szívroham, ha akár vissza kéne térnem JB-re a KK meg nálam tökéletes volt!
Dr.Anonymus: Muff-in?? Fincsííííííí
[ Szerkesztve ]
"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."
-
Thaaleum
aktív tag
Szerintem is túlságosan elsietik a dolgot, inkább az 5.0-val kellett volna többet foglalkozni. Meg az is kezd idegesítő lenni, hogy jön az új verzió, de meg a kettővel az előttit sem kaptam meg, pedig a Moto G állítólag jól támogatott készülék.
@Plazmacucci: Én az Android Madártej-ben reménykedem.
„Egy szónak is száz a vége...” - Legendd
-
félisten
Android Marlenka. Ez finom lesz!
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Ádám16
addikt
Túl gyors a tempó. Először hagyni kéne a gyártókat behozni a lemaradásukat, mert emiatt lehet, hogy pl. kihagyják az 5.1-es frissítést.
Viszont azt is megértem, hogy haladni, fejleszteni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Bambanő háza tája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- UHD filmek lejátszása
- OLED TV topic
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen TV-t vegyek?
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest