Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• moonman

titán

válasz fgordon #201 üzenetére

tényleg másként látjuk, mert én meg örülnék neki. :) az ember nem bootolgat naponta ötször, hogy akkora probléma legyen, ráadásul Win7-ben már nagyon jó a superfetch algoritmus, észre sem veszed indítás után, használat közben, hogy töltöget, mert nem fogja vissza a már futó programok teljesítményét.

#203: szerintem a superfetch pont hogy kevesebbet kerregteti végeredményben a hdd-t, mert egszer kell betölteni a cuccokat és nem minden indítás alkalmával. nekem legalábbis úgy tűnik, hogy egy óra használat után már akármit indítok, a hdd szinte meg sem mozdul.

#202: "mára ezek felett nagyon vastagon eljárt az idő. Ma általában leszedsz egy mpc-hc-t"
    bocs, de ez így hüjeség, ahogy van. egyrészt a K-Lite-ban is ott az MPC, ha az kell, másrészt minek szednék le, ha WMP-t is tökéletesen alkalmassá teszi minden formátum lejátszására? a hideg kiráz, amikor egy gépen tizenhat féle lejátszó van minden szarhoz.

az mkv meg lehet, hogy ipari szabvány, de egyrészt én még nem nagyon találkoztam vele máshol, csak warez oldalakon, másrészt ugye simán lejátszható WMP-ből is, tehát tárgytalan a téma.

• julius666

addikt

válasz fgordon #201 üzenetére

Én szeretem tudni, hogy mi van a memóriában, mi mire használja, és míg XP-nél kb lehet tudni, Win7-nél már nem igazán, annyi a process...

Na XP-nél honnan tudtad mi van a memóriában? Ezt igazán elmagyarázhatnád. Gondolom nagyon otthon vagy számítógépes forensic területén.

Illetve szerinted ha az oprendszer nem használja a memóriát, akkor mi van benne? Azok a blokkok ki vannak kapcsolva? Vagy mi?
    Megsúgom, nem, ugyanúgy zabálják az áramot, és ugyanúgy csordultig vannak, csak szeméttel.
    Amíg a Win7 ha igény érkezik szempillantás alatt felszabadít az igénynek megfelelő memóriaterületet, addig neked semmilyen hátrányod sem származik az egészből (max gyorrsabban indul 1-2 programod - ejnye, szemét ms :P ).
    Persze a különböző prefetchek miatti plusz munka valóban nem feltétlenül hosszabbítja meg a vinyó élettartamát, sokan ezért ki is kapcsolják. De az másik történet.

A Win7 nagyon jól vissza tudja fogni a memóriaszükségleteit ha úgy hozza a sors, ezt tapasztalatból mondom. Nem hozza az XP szintjét, de megközelíti azt.

• moonman

titán

válasz fgordon #158 üzenetére

őszintén, te azért vetted a ramot, hogy üresen álljon, vagy hogy a rendszer hasznosítsa?

nekem most épp kicsivel 2 GB fölött áll a mutató, cserébe egy pillanatnyi gondolkodás nélkül indul minden. hát nem fasza?

Új hozzászólás Aktív témák