- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
madmaxxx
senior tag
A téma itt folytatódik.
-
Speed®
titán
300A@450MHz? Nekem már csak dobozban porosodik, emlék..
Ahogy az 1Gs Tua Cerka is, amit 1.45ön hajtottam anno sokáig.Sok tuningos procin túlvagyok, a legjobban az E2140et csíptem.
1.6ról 3.6ra húzva pluszfesszel, atomstabilan, brutál méregzsák.
A mai napig hibátlanul üzemel 3.2Gn gyári rezes-magas hűtővel.Volt utána E5200 (2.5GHz) @ 3.75Ghz, meg pár hasonló darab.
Egyikkel sem lett semmi gond eladás után, figyeltem a feszekre.
A magam részéről is jobban szeretek másodkézből vásárolni -
moha21
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #1 üzenetére
Így van. Nekem a 300-as Celeronom a mai napig megy tuningolva, pedig nem mai darab és a teljesítménynövekedés elég jelentős.
-
Sonec
tag
Van egy X2 4000+ Procim. 3.13Ghz-en szaladgál. Érezhető
-
ftc
nagyúr
Ha csak game akkor tuning a melo akkor csere...
-
Speed®
titán
Egyértelműen tuning, ha megfelelő vas van hozzá.
A quadom 40%, a vidkarim 30% OCval üzemel
Átlag 25-30%al megugrik a teljesítmény, megéri..
Nyílván 5-10% tuning nem váltja meg a világot -
Tuning vagy csere? na de cimbora!!!
Hogy lehet ilyent kérdezniEzt most sértésnek veszem
szerk:
Félretéve a viccet, jahh tuning.. ha olyan hardvered van, ami bírja, akkor akár 30-40-50%-os túlhajtást is elérhetsz ami már érezhető
szóval én első sorban szét hajtanám mit bír, és amikor már úgy is kevés a vas elég csak akkor a cserén gondolkozni -
Megéri e? Simán! Én csak azért vettem ilyen alaplapot és CPU-t mert tudtam, hogy lehet húzni nem is kicsit. CPU,RAM,VGA nekem tuningon megy mióta megvannak.
Az élettartam valóban rövidül, de nem a te életedben fog ez kiütni. Többet is eszik a gép (nálam ez óriási méreteket ölt), de cserébe sokkal nagyobb teljesítményt kapsz.
Anno amikor még AMD-m volt a CPU és VGA OC elég volt az akkori NFS max grafjához, OC nélkül akadt. -
dízelracer
őstag
Ezzel a gondolattal vitába szállnék. Veszel egy E3300-at (12e) megküldöd 3.2-3.3Ghz-re (ezt általában mindegyik tudja fesz emelés nélkül) és teljesítményben máris ott vagy egy E6600 (21e) vagy egy E7500 (31e) szintjén. Az E6600-hoz képest 9k-t, egy E7500-hoz képest már 19k -t spóroltál. Jó ok, ezek már "elavult" kifutó LGA775 cuccok de csóró nem hardcore gamer arcoknak (mint pl én) tökéletesen megfelel.
a bejegyzéshez: "Hány FPS-sel lesz több, ha közben megrövidítjük alkatrészeink élettartamát?"
Ezt lehet, hogy rosszul tudom ezért egy nálam hozzáértőbb ember javítson ki ha hülyeséget írnák de ha (pl processzor) nem adsz neki plusz feszt/nem izzik a processzor csak pusztán a magasabb órajel miatt nem fog hamarabb elpusztulni mint alap órajelen.
-
Killing
addikt
Mire megmurdélna a prockó addigra már régen túlvagy másik két procin. Felesleges emiatt aggódni, csak egy jó hűtő kell, ezen nem szabad spórolni, pláne nem tuningnál.
-
veector
senior tag
Q6600-at 2.4-ről 3.6GHz-re húzva és 5770-et 850/1200-ról 950/1300-ra (még nem jött meg a TwinTurbo Pro
) húzva egyből máshogy szaladgálnak a játékok.
Úgy gondolom, a proci elég sokáig maradni fog a gépemben. Eddig semmi se fogta meg igazán. -
Tuninggal manapság nem sok mindent lehet elérni, viszont cserével már észrevehetően jobb sebességet érsz el. Szóval a tuningnak szvsz addig nincs értelme, amíg kézzelfogható eredményt nem kapsz, tehát legalább kb +50% teljesítményt.
Viszont a tuningnak van egy b***ott nagy előnye: INGYÉ van...
-
madmaxxx
senior tag
válasz
Cthulhu Dawn #1 üzenetére
Kifejezetten inkább szerintem a vga az, ami nehezebben viseli a túlhúzást.
-
Cthulhu Dawn
őstag
"ha közben megrövidítjük alkatrészeink élettartamát?"
Rövidebb élettartam...ja, ésszerű határokon belül (nem 1V-os fesz emeléssel) nem 15, hanem csak 14 évig fog menni a proci...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- TCL LCD és LED TV-k
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Horizon Forbidden West
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest