- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic V2 - origami
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
En dolgozok, eleg sok ideje es eppenseggel azt latom, hogy a Word ilyen felhasznalasra szinte teljesen alkalmatlan. (Par kulcsszo: verziokovetes, stilusok)
Tehát azt állítod, hogy a Word céges környezetben való munkavégzésre teljessen alkalmatlan.
Ehhez nem is írok semmit, mindenki levonja majd a következtetést magának...Mivel offline wordunk van ezért nálunk a verziókövetés egyetlen módja (és egyben univerzális, minden dokumentumra alkalmazhetó módja) a céges dokumentumkezelő rendszer, amely gondoskodik a doksik verziózásáról és a projekttagok közötti megosztásáról.
Stílusok alatt elképzelni sem tudom mit érthetsz ami nincs meg Wordben, komolyabb dokumentumsablonjaink előre elkészített stílussal rendelkeznek, már csak a tartalmat kell beletölteni.
A fejezetek, táblázatok stb stílusa előre definiált, a user csak kiválásztja a legördülő listából (2003 esetén), hogy ez most hányadik alfejezet legyen, vagy milyen táblázat, a stílus már definiálva van.J
-
joysefke
veterán
NEM tudsz 100 dollárért windowst venni, ez a probléma. ugyanis akkor, amikor windowst veszel (térjünk át forintra) egy nagyvállalatnak, mondjuk oem 9000 forintért (hasraütéssel), akkor te ott nem 9000 forintot fizettél ki, hanem eldöntötted, hogy:
- 9000 forint a vasra a win
- windows szerver oldali infrastruktúrát veszel, hozzá való támogató személyzettel
- az alkalmazottaidat windowsos tudással válogatodeddig igaz
- a fejlesztéseidet windowsos környezetben fogod csinálni
itt feltételezem, hogy infrastruktúrafejlesztésről beszélsz, akkor inkább igaz mint nem
- a védelmi infrastruktúrádat windows védelemre optimalizálod
ezen pontok közül több is arról szól, hogy ha most letetted a windows mellé a voksodat, ott maradsz, ha bele döglesz is. tehát lehet, hogy most örülsz, mert 9000 forint költségből megoldottad egy munkahely induló berendezését, miközben ezzel 15 évre deklaráltad, hogy jó üzletfele leszel a microsoft dealereknek.
Azért ez nem ilyen fekete-fehér. Ha 15 évig lenne linux infrastruktúrád, akkor a szerverteremben és user oldalon sem lenne teljessen problémamentes a váltás, nem hogy Windowsra, de egy másik Linux disztribúcióra sem. A probléma szimmetrikus.
Másrészt pedig a Windows sem ennyire zárt, mint Te itt be akarod állítani. Attól, hogy Windows klienseid vannak, még futhat rajtuk példa kedvéért MS Outlook helyett IBM Notes groupware kliens illetve a gépteremben a Domino. Sőtt attól, hogy Windows klienseid vannak, még használhatsz openoffice-t vagy valami nagyonszabad irodai csomagot. Ez sincs megtíltva.
miközben ha linuxra ruháznál be, akkor lehet, hogy most nem 9k-t hanem 45k-t fizetnél ki, és ezzel kész, letudtad. fejnehéz lenne a beruházás, de a cashflow jelenértéken számolva már lehet, hogy jobb linuxon.
Na igazából ezzel van a problémám, mert itt kijelentesz valami nagyot, amit kb lehetetlen alátámasztani alig létezik összevethető referenciaprojekt, (München az politika) és az okosok azokból sem tudták kiolvasni, hogy tényleg plusszos lenne Linux alapon a dolog.
A (Win) Licenszek tényleg nagy költség, de sokévi üzemeltetés költségei mellett egyszerűen eltörpül az áruk, illetve, ha a fizetős szoftver versenyelőnyhöz juttatja a munkaadót (például ha én én 2x gyorsabban készítek el egy ajánlatot Word sablonban, mint Latex-ban bohóckodva), akkor nem látom azt, hogy miért lenne olyan nagy előny az ingyenes (ami persze dehogy van ingyen).
-
joysefke
veterán
Nézd jobb helyeken ingyenes rendszergazda sincs, ingyenes irodai alkalmazott sincs, ingyenes tanfolyamok sincsenek, sőtt még a bitek meg az áram sem ingyen jön a kábelből. Na egy ilyen környezetben ahol az oprendszer ára az egy csepp a tengerben, nem az fogja eldönteni, hogy melyik plattform az olcsóbb/jobb etc...
Ha valaki otthon bohóckodik Linuxal (mert tapasztalatot akar szerezni vele vagy mert alternatívkodni akar, vagy mert neki szimplán az a jobb/olcsóbb) nos ezt megértem. Kipróbálja oszt vagy bejön vagy nem. De vállalatoknaál azért illene annál komplexebb legyen a döntési mechanizmus, hogy magáért a licenszért kell-e fizetni vagy nem, ennek fényében nem értem, hogy mit számít Neked, hogy a Windows Server-licenszért mennyit fizet egy cég (a rengeteg egyéb kiadásai mellett), a végeredmény a lényeg nem /total-cost-of-ownership/?
J.
-
joysefke
veterán
Azzal, hogy azt hiszed a Latex egy valódi alternatívája lehet bármilyen wysiwyg (amit-látsz-azt-kapod) szerkesztőnek csak azt bizonyítod, hogy nem dolgozol céges környezetben rendszeresen doksikkal.
Én dolgozom, és látom, tudom, tapasztalom, hogy nem alternatíva.A feltételrendszeredet meg nyugodtan felülvizsgálhatod sh4dow-al egyetemben, wordben (meg gondolom némely opensource cuccokban is) igen is lehet szép stb dokumentumokat csinálni, amelyek egy doc -> pdf konvertálás után (hogy ne javítsanak bele) mehetnek ügyfélhez. Ennyi kell.
Azt hogy mennyire alkalmas vagy nem alkalmas nyomdai minőségű alapanyagot készíteni a word (pdf konvertálás után) nincsen rálátásom, ennek ellenére nehezen hiszem, hogy elhajtanak a nyomdából vele.
De igazából számomra és a fizetőképes kereslet 99%-a számára mindegy is ez a kérdés, mert az elektronikus dokumentumok elenyésző része kerül nyomdába.többes korrektúra pedig, feltéve, hogy ugyanarról beszélünk köszöni és jól van wordben, a 2007-ben tuti müxik, 2003 most nincs installálva nem tudom megnézni. (több személy végezhet módósításokat /track changes/, ezeket külön színnel jelzi)
J.
-
joysefke
veterán
Nem alternatíva!
Én a diplomamunkámat írtam benne, arra tökéletes volt (bár éppen wordben is meg lehetett volna írni). Arra viszont, hogy produktív céges közegben új doksik gyors összedobására (tehát nem template-ként, ahol 3 szót kicseréld) majd reviewolására használd, na arra szvsz alkalmatlan. Nem nem próbáltam még céges keretekben használni, de diplomamunka okán ez a meglátásom.
Tudományos cikkeket lehet benne írni az nem vitás, de az még nem egy céges környezet.
J
-
joysefke
veterán
Ekkora uborkaszezon van, hogy az ilyesmi már hír, hogy lecserélnek 10db windows 98-as PC-t Linuxra?
Vagy csak a sok komment kellett?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest