Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• The DJ

addikt

válasz turbuczn #43 üzenetére

Igen, teljesen igazad van, ezt kifelejtettem az előbb. Ebben az esetben mindenképpen a gépekhez kell rendelni az IP címeket. Nálam ez "Address Reservation" címen szerepel a routerben és még a folyamat legelején meg is tettem :)

MOD: Nem...hiába adod meg kívülről a router vagy a belső IP-k bármelyikét. Bár lehet csak én értelmezem rosszul a mondandódat, mert attól függ mit értesz a router IP-je alatt. Mindig azt az IP címet kell megadnod a hálózatodon kívül, amit az internet szolgáltatód számodra kioszt. Ha ki van engedve a routeren a VNC szükséges portja, akkor a külső IP és ennek segítségével csatlakozni tudsz ahhoz a képhez, amin fut.

ZCoyote: Addig mondogassátok majd, amíg rá nem veszem magam és el nem készül az a cikk is :D Egyébként azért is soroltam fel azokat a lehetőségeket is, mert már akkor körvonalazódott a fejemben, hogy mi kerüljön a folytatásba, szóval meg fog születni ez is, biztos vagyok benne :K

• The DJ

addikt

válasz turbuczn #40 üzenetére

Nem olyan bonyolult a dolog, mint amilyennek elsőre tűnik. A router minden hozzá csatlakozott gépnek automatikusan kioszt egy belső IP címet, ami 192.168.1.x szokott lenni általában, de ez router függő. Ezeket az IP címeket értelemszerűen kívülről nem éri el senki, csak te tudod a saját kis belső hálózatodon használni. A külső IP címed viszont teljesen független ezektől, tehát nincs minden gépnek külső címe. Ezt a problémát a router az úgynevezett Virtual Serverekkel (másnéven PortForward) hidalja át, ami annyit tesz, hogy a konfigurációs felületén megadod az internetre kiengedni kívánt géped belső IP címét és a szolgáltatás portját, amit a net felől is el kívánsz érni. Mondjuk ha azt szeretnéd, hogy a weboldalad is elérjék kívülről, akkor a 80-as portot kell hozzárendelned azon géped belső IP címéhez, amin éppen fut.

Remélem sikerült nagyjából érthetően elmagyaráznom.

Új hozzászólás Aktív témák