Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• leviske

veterán

válasz rudi #62 üzenetére

Viszont az említett többségnek nehéz lesz eladni a "bérelj teljesítményt, mert valójában a 400-2000 dolláros vackod valójában nem ér semmit" szlogent.

És jó kérdés, hogy mikorra jelent majd használható alternatívát azon a területen (hordozható eszközök), ahol tényleg számottevő előnye is volna az AMD megoldásával szemben.

Plusz kérdés, ha már így belepofátlankodtam a beszélgetésetekbe: A köd nem terhelné le még jobban a netszolgáltatókat, mint a p2p, videómegosztók és úgy egy az egyben a stream szolgáltatások? Csak mert 3 éve még a YouTube volt aktuálisan az internet halála és ahhoz képest itt sokkal több adatról volna szó, sokkal nagyobb sebességigénnyel.

• leviske

veterán

(#52) erdoke: A Microsoft a minimumot szabta meg a hardverkövetelményekkel, nem fixálta minden gyártónak, hogy csak 1GHz-es Qualcomm cuccokat használhatnak, ugyanazzal a grafikus gyorsítóval, ugyanolyan gagyi minőségű kamerával.

Bár egyébként Android vonalon se állítja meg se a HTC-t, se a Samsung-ot, ha ugyanazt a hardvert kell eladniuk, kicsit kicsinosított külsővel.

A Nokia sebessége meg majd eldől, hogy gyorsult-e azzal, hogy a szoftverrészleget kiadták a kezükből. Egyelőre a WP7-es N9 variáns fejlesztése ettől nem gyorsult be, pedig tuti nincs annyi munka vele, mint a MeeGo-s verzióval.

A Market Place-ért pedig elnézést, nem emlékeztem, bár tuti, hogy már találkoztam az infóval. Bár egyébként nem fair amit csinálsz. Először még az iOS ellenfele volt a WP7, utána meg az Android amúgy is kisebb alkalmazásboltját hasonlítottad Market Place-hez.

(#53) a_n_d_r_e_w: A Microsoft a mobil megoldásával kijelölt egy irányt. Sokkal valószínűbb, hogy ez a taktika fog érvényesülni desktopon is (bár így is jó pár dolog a desktopról lett átvéve).

Szóval lehet, hogy én vagyok a szűk látókörű, de én jelenleg az új Windowsban csak azt látom, hogy a WP7 lett asztali gépeken alkalmazhatóvá fejlesztve. A nagyobb szabadságot valahogy nem látom.

• leviske

veterán

válasz erdoke #50 üzenetére

Segítek értelmezni amire utaltam: Honnan a fenéből tudod, hogy mind a 25 ezer alkalmazás hibátlan és jól fut? Az, hogy valamit egy hardverre kell megírni, azonos követelmények mellett, még nem jelenti azt, hogy mind a 25 ezer alkalmazás esetén ezt meg is tudta lépni hibátlanul a fejlesztő. Megjegyzem, a Nokia belépésével és a követelmények lazításával aztán rohadt hosszú ideig fogja tartani magát ez az érved az Androiddal szemben.

"azért ne a vágyálmaidat vetítsd ki a jóslatokban"
    WTF? Hol nem szrom le, hogy mi lesz bármelyik céggel, vagy hogy melyik cég hogy áll a Microsofthoz? Jósolni meg aztán pláne nem jósolgatok.

A Nokia a jelenlegi fejlesztési tempójával egyszerűen versenyképtelen az okostelefon piacon, a HTC és Samsung pároson meg nagyon látszik amúgy a lelkesedés a WP7-el kapcsolatban, az elmúlt fél év csak az újabbnál újabb telefonbejelentésekről szólt, az Androidhoz oda se szagoltak... Nem is értem, hogy hogy is volt képes tovább csökkenni a Microsoft mobil piaci részesedése.

Egyébként mielőtt még személyeskedni is kezdenénk: Nem vagyok WP7 ellenes, sem Microsoft ellenes, de azt hinni és "jósolni", hogy a Redmondiaknak könnyű dolga lesz az Apple-el és a Google-el szemben, nagy hülyeségnek tartom.

• leviske

veterán

válasz erdoke #47 üzenetére

Fuhuhú! Ahhoz nem lesz elég a haldokló Nokia és a kénytelen-kelletlen módon feléjük forduló HTC & Samsung, hogy beérjék az Apple-t. És ha érdekel, nem, nem így álltam hozzá az Androidhoz 3 éve. Hogy miért? Mert abban a rendszerben volt potenciál. 4 éve, az első iPhone-al kapcsolatban voltam rendkívül szkeptikus, de ott az az Apple fanatikus kemény mag nyomatta a hype-ot a telefon körül, ami a Microsoftnak soha a büdös életben nem lesz. Azóta meg ugye már az Apple-nek is sikerült valamit pakolni is a hírnév mögé a 3GS-el és a 4-es verzióval.

"Ráadásul a mobilos és az asztali OS várhatóan 2015-től teljesen összeolvad"
    - Az Apple nem véletlenül szeparálta el olyan gondosan a desktop rendszerét a telefonján és a tabletjén futó variánstól. Erősen kétlem, hogy profitálna belőle a cég, ha nyíltan ugyanazt a rendszert lőné be teljesen más kezelést igénylő platformok alá és mint már írtam: a jelenleg Windows-on meglévő alkalmazásbázis nem lesz akkora húzóerő a most meghódítani kívánt piacokon, mint anno a netbook-okon, szóval ez nemigen fog működni.

Amúgy most ezzel az Android Market vs Market Place példáddal éppen arra mutatsz rá, hogy amerre a Microsoft halad ("egy Windows desktopra, mobilra, tabletre, és még tudomisén hová"), nem jó irány. Fin*om nincs egyébként, hogy hány alkalmazás van, ami hibátlanul fut bármelyik Androidos telefonon, de az azért érdekelne, hogy arra az említett 25 ezer alkalmazásra rá lehet-e aggatni, hogy minden telefonon hibátlan és tökéletesen van mindegyikre optimalizálva, függetlenül attól, hogy negyede, vagy tizede annyi WP7 mobil van piacon, mint Androidos változat.

• leviske

veterán

válasz Cathulhu #41 üzenetére

A WP7 jelenlegi részesedése az élő példa, hogy mennyire nincs szüksége a smartphone/tablet piacnak a Microsoftra.

Ha nem kapaszkodnak a desktop mai formájába, akkor egészen bizonyos, hogy jelentéktelenné válnak a piacon, mert a Google & Apple párossal szemben nem elég a Windows, mint név és a ráíródott alkalmazások sokasága, még abban a formában sem, amilyet az új verzió hoz.

Így is imádkozhatnak, hogy az Apple ne karolja fel az FSA-t, mert a Mac-termékpolitika pont optimális volna az AMD elképzeléseinek.

• leviske

veterán

válasz Abu85 #9 üzenetére

Gyors kérdés: A FSA támogatása és az API-k elhagyása előre lendíti, vagy inkább pont gátolja, hogy játékok egyszerre jelenhessenek meg Linux/MacOS/Windows rendszereken?

Csak mert akkor nézelődhet az Apple és a Google, ha az ARM kilép alóluk az AMD & Microsoft páros mellé.

• leviske

veterán

válasz sh4d0w #4 üzenetére

Azért nem eszik olyan forrón a kását. Ahhoz, hogy az Intel profitálni tudjon a Radeonok licenceléséből, nagyon alá kell feküdnie az AMD akaratának és ezzel együtt el kell fogadnia, hogy onnantól a konkurens cég átvette a piac fölött az irányítást.

Miután az Intel még mindig hisz a Larrabee projektben (vagyis ezt mutatják) és a desktop jövőjét is egészen máshogy képzelik el, mint az AMD, nagyon kétlem, hogy pont az Intel lenne az aki elsőként licencelne Radeon GPU-kat.

Egyelőre az Intelnek biztosabb a helye szorosan az nVIDIA mellett, akivel közösen akár még le is tudják nyomni az otthoni felhasználók torkán a cloud-ot.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés