Hirdetés
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Íme az új Android Auto!
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
julius666
addikt
A kérdés számomra csak az, hogy ha a játékokat kivesszük, akkor mely alkalmazások maradnak terítéken, amik az átlag felhasználók szempontjából fontosak? Az átlag felhasználó számára lényeges alkalmazások már mind jelen vannak "cloud" formában, ezért is mert belefogni a Google a Chrome OS-be. Esetleg az adat és beállításszinkronizációt lehet magasabb fokra emelni, de ebben meg a paranoiásabb réteg egész biztosan nem fog részt venni.
Legfőképpen azok, amik már valóban most is megvannak. Viszont tudásban többnyire messze elmaradnak az asztali társaiknál, leginkább az offline futtatás hiányában, de egyéb komponensek is szerepet játszanak. A HTML4.01/XHTML1.0 egyszerűen komplexebb, komolyabb felhasználású alkalmazások fejlesztésére alkalmatlan. Mindamellett eddig a böngészők javascript motorjának a sebessége is erősen szűk keresztmetszet volt a felhasználói élmény szempontjából. Amikor az új, jelenleg béta fázisban lévő böngészők kijönnek, rövid időn belül a felhasználók nagy többsége már HTML5 képes, sebességében megfelelő böngészők alól fog netezni, akkor majd minden bizonnyal a komolyabb webappok fejlesztése is beindul. A webes alkalmazások fejlesztése valószínűleg az elkövetkezendő évek húzóipara lesz szoftverfejlesztés terén.
Gyanítom, sok jelenleg Java-ban, C#-ban fejlesztő cég át fog állni. Ha egy költségvetés-készítő, könyvelős progit simán meg lehet majd írni HTML5 alá is, akkor minek vackoljanak vele Java alatt? Persze először egy jó IDE kell, sajnos ilyenről még nem tudok.Bár én ezt a játékok beli részleges ködöt kb úgy tudom csak elképzelni, mint az Ubisoft félre DRM egyfajta továbbfejlesztése.
Igen, nagyjából én is olyasmire számítok, annak a továbbfejlesztésére.
Az OnLive-ról meg én úgy tudtam eddig, hogy Júniusban indult el és asszem már Augusztusban, vagy Szeptemberben bejelentették, hogy a szolgáltatás havidíja megszűnik és megpróbálják a játékok eladásából fenntartani magukat. Én ezt -ahhoz képest, hogy konzol piac gyilkosnak kiáltották ki- bukásnak veszem.
Valóban, én tévedtem, úgy emlékeztem, augusztusban volt itcafén hír róla, de megnéztem és az márciusi volt.

Ott leírtam a problémákat vele kapcsolatban, le is lettem huhogva, úgy néz ki nekem lett igazam. Erős a gyanúm, valami piszok nagy lehúzás állt a dolog hátterében, az ötlettel meg lehetett jó sok befektetőt nyerni, akik aztán futhatnak a pénzük után. Ennyire nonszensz, megvalósíthatatlan ötlettel normális szakmabeli nem jön elő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Használt OnePlus Nord 3 5G 8/128GB, 91% akkumulátor, 12 hónap garancia!
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- Szép állapotú Apple iPad Air 5 M1 64GB, Wi-Fi + Cell, 90% akku, 12 hónap garancia!
- Hibátlan állapotú Samsung Galaxy S24+ 12/256GB, 12 hónap garancia!
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- -68%OFF HP Spectre x360 14 (14-ef2276ng) i7-1355U/16GB/1TBSSD/3K 3000X2000 Amoled
- Lenovo T490S i5 8365U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4574
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest