Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • psyche

    csendes tag

    válasz Cathfaern #1571 üzenetére

    Amellett, hogy kizárom a feldolgozott élelmiszereket, mi mást lehetne enni zsírforrásként a tojáson, baconon meg sajton kívül?

    Mert az OK, hogy olívás szardinia, de azzal az a baj, hogy egy konzervben átlagosan 15 gramm zsír van, ami édeskevés.

    Az olívaolajat meg nem tudom inni mint a kólát :D

    Más jó zsírforrásról nem nagyon tudok. Olajos magvak kizárva a szenhidrát miatt.

    Vagy ne aggódjak a tojás + szalonna miatt?

    A kalóriákat és a makrókat a ketogains-kalkulátorral számoltattam ki, mostantól ezek alapján lövöm be őket: (felső edzés nap (súlyzós edzés), alsó pihenőnap)

    A testúlyom 73 kg, testzsírszázaléknak 25%-ot adtam meg (de sztem ennél már kevesebb, sztem 20% körüli, de nem tudom biztosra, majd megméretem. Aztán ha ez alacsonyabb, akkor majd újra betáplálom az adatokat és lehet lesz egy kis eltérés)

    A szénhidrátot az ajánlott mennyiség ellenére próbálom 0 felé konvergálni.

    Link:

    https://ketogains.com/ketogains-calculator/

    [ Szerkesztve ]

  • Hieronymus

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz Cathfaern #1571 üzenetére

    "Zöldségeknek ehhez nem nagyon van köze."

    A zöldségekben lévő, vízben oldódó növényi rostok gátolják a koleszterinek, bélből történő felszívódását. A korszerűbb koleszterin csökkentő gyógyszerek is hasonló mechanizmust alkalmaznak.

    Persze ez ügyben sincs egységes álláspont.

    A tojás megítélésében is hatalmas az eltérés. Legutóbb egy rádió hírben hallottam, hogy egy kínai kutatás eredménye alapján, a heti 2-3 tojás fogyasztása csökkenti stroke és infarktus kockázatát.
    Az nem derült ki, milyen étrenden éltek a teszt személyek. Az sem, hogy mennyire adaptálható az eredmény más életkörülményekre. Az sem, hogy ki rendelte meg a kutatást.

    Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

Új hozzászólás Aktív témák