Új hozzászólás Aktív témák

  • Hieronymus

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz Woodslave #472 üzenetére

    Inkább füstölési pontnak hívják.

    Ha elkezd füstölni a zsiradék, akkor indul be a transzzsír képződés, ami káros az egészségre.
    (A hidrogénezett növényi olajokat is ezért szorították vissza.)

    A sütéshez használt zsírok optimális füstölési pontja 200 - 230 °C. Ha nem éri el a 170 fokot, akkor nem szabad az olajat sütésre használni.
    Olívaolaj 190 °C, finomított 210 °C
    Szűz napraforgóolaj 149 °C - nem szabadna sütni benne.
    Repceolaj 177 °C - elvileg sütésre alkalmas
    Kókuszolaj 177 °C - elvileg sütésre alkalmas
    Lenolaj 107 °C - kiváló saláta olaj

    Sütőolajak:
    Finomított nagy olajsavtatalmú napraforgóolaj 232°C
    Magasan finomított földimogyoró-olaj 232°C
    Magasan finomított szójaolaj 232°C
    Pálmaolaj és pálmamagolaj, nem hidrogénezett 232°C

    Avokádóolaj 271°C (Ez még nem köszönt rám üzletben, de szívesen kipróbálnám.)

    Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

Új hozzászólás Aktív témák