- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Fotók, videók mobillal
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Középkategóriában is menő lesz a mini?
- Magisk
- A Qualcomm bemutatta a Snapdragon 7 Gen 4-et
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- iPhone topik
-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fogarasia
csendes tag
Nos végül sikerült dűlőre jutni. Teljesen laikusként megvolt a mentés, megvolt a telefon téglásítása, majd a sikeres (végelkeseredettségemben) flashelés. Utána következett sok sok ROM cserebere, és úgy néz ki, hogy az igényeimnek megfelelőt megtaláltam.
Hálás köszönet Blue Eaglenek, mely összefoglalója hihetetlen nagy segítség volt.
Ugyanakkor köszönet cool13 és ath segítségét. Nekik köszönhetően sikerült egy kicsit megérteni az Android rendszerek és okos telefonok háterét. Természetesen még mindig van olyan kifejezés, amit nem értek, de lehet nem is kell piszkálnom ezeket. Én a sörökhöz értek,de szeretek mindig újat tanulni.cool13 által javasolt SLX ROM tényleg nagyon brutál, csak hát az egyik használt alkalmazásom min. 4.3-ason fut, így valami másra kellett cserélnem. Ja, és persze, hogy CN verzió. Most a Needrom.com-ról szedtem le a XSLight_V4 by Bauuuuu ROM-ot, kicsit feltupírozva szépen fut. Ami problémám volt az elején, a közép, HOME gomb, az úgy néz ki, hogy nem javult meg. Valószínűleg Hardweres probléma lesz. Ez van. Xposed-en keresztül be lehet az másképp is állítani.
Köszönet!
Csak azt tudom kívánni, hogy legyen mindenki kezében egy finom Stout Karácsonykor!
Fogi
-
fogarasia
csendes tag
Sziasztok!
Végül sikerült. Nem tudom miként, de tudok telefonálni.
Azért köszönöm a segítséget!Most már csak annyit, hogy melyiket ajánljátok (CN-re) a térerő problémák orvoslására?
Üdv.,
Attila -
fogarasia
csendes tag
Nos újabb problem.
FT-al betettem a kapott preloadert. Előbányásztam az MTKDroidtoolsal mentett scattert, FT indit, start, gombnyomás kábel egyszer download módban, rájön hogy a másik kell igy firmware update. ELindul DA download 100%, Format zöld 100%, de ERROR.
BROM ERROR: S_FTHND_FILE_IS_NOT_LOADED_YET (5007)
és most már se gomb se pici piros gombra sem reagál.
MTK-val van backup, abban találtam NVRAM mappát, amiben egy csomó minden található.
És itt megint kudarcot vallottam.
Tudna valaki segiteni? Blue Eagle? Bárki?
-
fogarasia
csendes tag
Na kész. Nem sikerül.
Kevesebb mint egy év után előjött az itt leírt antenna gondok. Sim2 semmi jel, SIM 1 (Vodafone 3G) közben visszajön, ekkor megkapom a nem fogadott hívás üzenetet, majd amikor próbálom hívni az elmulasztottat, akkor már nem lehet.
Így a leírás alapján nekiláttam nemtudom-mit-csinálni.
Alapsáv: P780.V101, 2014/03/12 15:06
VIBEUI_V2.0_9439_7.10.1_DEV_P780
1. Driver pipa
2. MTKDROIDTOOLS backup megvan scatterrel.
3. Akku szerint a dátum: 140710
4. mobileUncleTools fent. IMEI backup: Cant find SD card.
5. Flash tools látja. 5.4-ik pontban leirt TWRP Recoveryt nem tudom hova tenni, sőt a Life V0.3-ban levő target_bin Checksum nincs. Ugyan itt a Scatter file jóval több mindent tartalmaz mint az általam mentett MTKDroidTolls-os.Na és itt volt az, hogy a Life V0.3 által Flashtools-os művelet megrekedt, BROM ERROR: S_FT_ENABLE_DRAM_FAIL (4032).
És itt elvesztettem a fonalat és a türelmet is. Valami kimaradt. De sokszor nem is értem, hogy mit miért csinálok.
Valaki útbaigazítana?Sört már főztem, de ROMot még nem cseréltem
-
fogarasia
csendes tag
Sziasztok!
A Január elején üzembe helyezett (CN) P780-as tellóm most elkezdett bolondkondni. A térerő csak úgy eltűnik, mindkét SIM esetén, várnom kell, amíg újra visszajön. Kb egy hete pedig spontán újraindult, majd onnantól kezdve, a HOME (középső) gombból az elején MENU (baloldali) lett, most meg stabilan VISSZA (jobboldali) gomb funkcióját látja el. Szóval van két vissza gombom.
Vicces, csak kezd már idegesítő lenni.
Még semmit sem módosítottam rajta, mert az Android bütykölést még soha nem csináltam. Itt is csak ámulok-bámulok mint a hegylakó a tengerparton.
Adatok:
Lenovo P780Android Verziója:
4.4.2Alapsáv verziója:
P780.V101, 2014/03/12 15:06Build-szám:
VIBEUI_V2.0_9439_7.10.1_DEV_P780Továbbá: a System update próbálkozás esetén a"Beállítások alkalmazás sajnos leállt" üzenetet kapom.
Sokszor nagyon nagyon nehezen csatlakozik a GPS-re.Valaki járt így?
Van ötlet, hogy mit kell tennem?Előre is köszönöm.
Attila -
fogarasia
csendes tag
Sziasztok!
Január óta én is boldog tulajdonosa vagyok egy P780-nak. Nagyon meg vagyok elégedve vele, holott a térerő probléma nálam is jelentkezik itt Budapesten. Annyira nem zavar ez, más androidos telefonnál is jelentkezett/ik. Anno a Pandawillről rendeltem, és még simán lehetett a +10%-os sima postai szállításos Vámos cselt kérni, ami ugye mostanra már nem éri meg, inkább jöjjön a vám.
Időközben az asszonnak is megtetszett, és most vadászok egyet a netről. Az Ali-n a következőt találtam:http://www.aliexpress.com/item/Lenovo-P780-Quad-Core-android-phones-MTK6589-1-2GHz-5-0-inch-IPS-1280x720p-1GB-RAM/1073217569.html?spm=2114.01020208.3.10.JCtkNl&ws_ab_test=201526_3,201527_1_71_72_73_74_75,201409_3
DHL-el csak +5 Dollár, amiben benne van az, hogy ÁFÁt majd fizetni kell, valószínűleg. Szerintetek ez eredeti P780? Kacifántos lesz Android 4.4.2-t felpakolni.
Egyáltalán mi a véleményetek?
Tudtok más oldalt ajánlani, megfelelő ár mellett?Köszönettel,
Attila
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060 (ELKELT)
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest