Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
Aha, persze.
Tanmese: egyik cimborám is úgy kezdte kb. másfél éve, hogy rakjunk össze egy gépet, inkább a CPU-ra súlyozva, azt úgyis ritkán kell cserélni. A többi komponenst nem érintve, én javasoltam neki egy i3-6100-t egy GTX 1060/3G mellé, ő viszont végül egy i5-6500-t vett egy GTX 750Ti-vel karöltve. a két párosítás kb. azonos árban volt. Akkoriban 1280x1024-ben játszott, úgy tűnt a VGA sokáig elég lesz.
Ehhez képest mi történt?
- a VGA árak elszálltak
- a CPU-fronton az AMD előjött versenyképes alternatívával, így az árak nem hogy nem szálltak el, de most 30e-ből kijön egy akkori i5-össel nagyjából egyenértékű proci
- cimbi váltott FHD-ra, így máris szűk keresztmetszet lett a VGAÉn mITX-et SFF házba tervezek tenni, pl egy ilyesmibe. Akár HTPC-nek, VGA nélkül. Ha meg gémerkednék vele, akkor egy ilyesmibe tenném. Egyik sem túl drága, ezeken nem spórolnék semmit. HTPC-be elég 8 GB RAM, azon se sokat számít a gyorsabb RAM ára. VGA nem kell mellé. Gamer ITX-hez meg ugyan elfér 16GB RAM, de ott megint nem azon a 10k-n múlik, amivel egy 3000-es RAM többe fáj, többszörösét elviszi egy normális VGA ártöbblete. Egyedül az ITX alaplap ártöbblete bosszant...
Azok a játékok, amiket én alkalmasnak tartok gyerekeknek, elmennek APU-n is, ha meg komolyabban szeretne játszani oda a 1050Ti is csak szódával elég. Ilyen idővámpír agyatlan multi-shootereknek meg MMO-knak a közelébe se engednék gyereket 16-18 év alatt - bár a kérdés akadémiai, nincs gyerekem és nem is szeretnék, más meg úgy neveli a magáét ahogy úri kedve tartja. Aki pl. 10 évesen Iphone-t vesz neki, annak fusson rendes számítógépre is. Szvsz.
(#67) abridabri "de a cpu nem megy bele az APU-s alpalapba" ezt honnan vetted???
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Bontatlan
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest