- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
atee
őstag
Most éppen a számítógépes játékok vannak teritéken. Valamivel el kell terelni az emeberek figyelmét a lényegi dolgokról amik körülöttük történnek.
Minden korszaknak meg voltak és vannak a függőséget okozó dolgai. Pia,dohány,szerencsejáték,online játék és még sok más dolog.
Ha %os arányba meg néznénk, hogy kik válnak függővé akkor biztos nem lenne ilyen rémisztő a kép.
A nagy többség teljesen normálisan le tudja kezelni ezeket. Nem vagyunk alkoholisták pedig iszunk és néha be is rugunk. pl. Vagy eltekerhetünk pár spanglit és mégse leszünk tőle függők. Akik azok lesznek ott az emberben magában és az életében van valami komoly gond.
És akik az online játék komoly függői lesznek azok ha nem ettől akkor mástól lennének függők.
Valószínüleg a szürke sablonos élet az ami miatt szükségünk van ilyesmikre. És akinek annyira sivár az élete és környezete az könnyen elmerül a függőségbe.
Persze elhanyagolható mértékben előfordul, hogy egy egy embernél minden stimmel és rabjai lesznek valaminek. Ők a kivételek akik a szabályt erősítik
Vagy a gyerekek akikre nem figyelnek. Mivel ők még nem tudják felmérni, hogy hol a határ.
Ez viszont a szülői felelőség nem szabad bele keverni a függőség kategóriába szerintem. -
atee
őstag
Na igen csak annak semmi hír értéke nincs, hogy valaki játszik egy népszerű játékkal és mellette normális élete is van.
Pedig a nagy többség így van vele. Csak ez éppen a médiák miatt nem jut el az átlag emberekhez akiknek csak az a valóság amit a Blikkben van és kereskedelmi tv-k adásaiban van.
Ez viszont csak a legkisebb probléma, hogy a wow ról és a számítógépes játékokról ferde képet kapnak.
Már nem a saját szemüknek és eszüknek hisznek az emberek hanem csak annak ami ezekből a xarokból rájuk szakad. -
atee
őstag
Hát igen. Itt a valódi probléma az, hogy saját magad nem tudtad kezelni a dolgot és tulzásba estél.
Én is játszom a wowal. Én is erős guildben vagyok és jól haladunk.(Naxxban 4H éppen ez neked és még pár embernek árulkodó teljesítmény) És igen én is sok időmet cseszem el a wow miatt. Csakhogy ez nekem szórakozás és szorakoztat kikapcsol.
Mindezek mellett természetesen én hagyok időt a barátaimra is. Eljárunk együtt szórakozni viszonylag rendszeresen. (nekik se akad több idejük egyéb elfoglaltságok miatt)
Ráadásul én már nem járok suliba sajnosa munkából meg nem lehet kimaradni vagyis lehet, de akkor éhenhalok.
Barátnőm is van aki elfogadja, hogy játszom és ugyan sokat nélkülöz engem miatta, de mégis jobban örül, hogy nem kocsmába járok vagy más egyéb helyre akár csajozni stb.
A lényeg, hogy tudni kell hol van az a határ ahol még nem megy tönkre az rl életed.
Ma pl. nem megyek raidre mert csak. Semmi különösebb dolgom nincsen, de pihenek.
Kezemben egy üveg sör és ha befejezem ezeket a sorokat akkor ledöglök a kanapéra.
És nem mondod a jó oldalait mert bizony az is akad egy ilyen játéknak is. Közösségek szerveződnek akik nem ritkán rl is jóba lesznek és majd a játék után is jó haverok esetleg barátok is lesznek. És egymás segítve élik tovább a valódi életüket. Valamint azok a fiatalabbak akik esetleg a szülői hiányosságok miatt ha nem a gép elött ülnének akkor a téren egy zacskóba szippantanának nagyokat vagy ennél komolyabb dolgokra nevelné őket az élet. Saját és mások kárára.
Persze nagyon káros tud lenni hosszútávon ha egy fiatal mással se foglalkozik nem bringázik,focizik stb. De ez már megint a szülő felelősége, hogy a gyermeke jó irányba fejlődjön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Update 07.17. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Eladó megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest