Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• atee

őstag

válasz Peat;) #174 üzenetére

A cigin pl. Rajta van, hogy halált okoz és hasonló finomságok :) Szerinted mennyire veti vissza a dohányosokat ez ?

• atee

őstag

válasz Peat;) #174 üzenetére

Kezelnek olyan embereket is akik az online játék rabjai. Csak simán szenvedély betegként.

• atee

őstag

Most éppen a számítógépes játékok vannak teritéken. Valamivel el kell terelni az emeberek figyelmét a lényegi dolgokról amik körülöttük történnek.
    Minden korszaknak meg voltak és vannak a függőséget okozó dolgai. Pia,dohány,szerencsejáték,online játék és még sok más dolog.
    Ha %os arányba meg néznénk, hogy kik válnak függővé akkor biztos nem lenne ilyen rémisztő a kép.
    A nagy többség teljesen normálisan le tudja kezelni ezeket. Nem vagyunk alkoholisták pedig iszunk és néha be is rugunk. pl. Vagy eltekerhetünk pár spanglit és mégse leszünk tőle függők. Akik azok lesznek ott az emberben magában és az életében van valami komoly gond.
    És akik az online játék komoly függői lesznek azok ha nem ettől akkor mástól lennének függők.
    Valószínüleg a szürke sablonos élet az ami miatt szükségünk van ilyesmikre. És akinek annyira sivár az élete és környezete az könnyen elmerül a függőségbe.
    Persze elhanyagolható mértékben előfordul, hogy egy egy embernél minden stimmel és rabjai lesznek valaminek. Ők a kivételek akik a szabályt erősítik :)

Vagy a gyerekek akikre nem figyelnek. Mivel ők még nem tudják felmérni, hogy hol a határ.
    Ez viszont a szülői felelőség nem szabad bele keverni a függőség kategóriába szerintem.

• atee

őstag

válasz Timber #114 üzenetére

Na igen csak annak semmi hír értéke nincs, hogy valaki játszik egy népszerű játékkal és mellette normális élete is van.
    Pedig a nagy többség így van vele. Csak ez éppen a médiák miatt nem jut el az átlag emberekhez akiknek csak az a valóság amit a Blikkben van és kereskedelmi tv-k adásaiban van.
    Ez viszont csak a legkisebb probléma, hogy a wow ról és a számítógépes játékokról ferde képet kapnak.
    Már nem a saját szemüknek és eszüknek hisznek az emberek hanem csak annak ami ezekből a xarokból rájuk szakad.

• atee

őstag

Hát igen. Itt a valódi probléma az, hogy saját magad nem tudtad kezelni a dolgot és tulzásba estél.
    Én is játszom a wowal. Én is erős guildben vagyok és jól haladunk.(Naxxban 4H éppen ez neked és még pár embernek árulkodó teljesítmény) És igen én is sok időmet cseszem el a wow miatt. Csakhogy ez nekem szórakozás és szorakoztat kikapcsol.
    Mindezek mellett természetesen én hagyok időt a barátaimra is. Eljárunk együtt szórakozni viszonylag rendszeresen. (nekik se akad több idejük egyéb elfoglaltságok miatt)
    Ráadásul én már nem járok suliba sajnos :) a munkából meg nem lehet kimaradni vagyis lehet, de akkor éhenhalok.
    Barátnőm is van aki elfogadja, hogy játszom és ugyan sokat nélkülöz engem miatta, de mégis jobban örül, hogy nem kocsmába járok vagy más egyéb helyre akár csajozni stb.

A lényeg, hogy tudni kell hol van az a határ ahol még nem megy tönkre az rl életed.
    Ma pl. nem megyek raidre mert csak. Semmi különösebb dolgom nincsen, de pihenek.
    Kezemben egy üveg sör és ha befejezem ezeket a sorokat akkor ledöglök a kanapéra.

És nem mondod a jó oldalait mert bizony az is akad egy ilyen játéknak is. Közösségek szerveződnek akik nem ritkán rl is jóba lesznek és majd a játék után is jó haverok esetleg barátok is lesznek. És egymás segítve élik tovább a valódi életüket. Valamint azok a fiatalabbak akik esetleg a szülői hiányosságok miatt ha nem a gép elött ülnének akkor a téren egy zacskóba szippantanának nagyokat vagy ennél komolyabb dolgokra nevelné őket az élet. Saját és mások kárára.
    Persze nagyon káros tud lenni hosszútávon ha egy fiatal mással se foglalkozik nem bringázik,focizik stb. De ez már megint a szülő felelősége, hogy a gyermeke jó irányba fejlődjön.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés