- Mobil flották
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
- iPhone topik
- Kis híján hajlítható telefon lett a Find X8 Ultrából
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Úgy tűnik, végleg kiszervezte telefongyártását a Sony
- Szemrevaló trió frissíti a Motorola portfólióját
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman
őstag
válasz
physicist #213 üzenetére
Szia!
Köszi, hogy ezért reggeltél és ezt leírtad nekünk, valami rémlett még fizika óráról mikor olvastam a hsz-ed , de ez sose volt az erősségem.
Amúgy szerintem jól leírtad a lényegét, a dolgoknak, a miként jét is egy ilyen kezelésnek.
El kellett mennem előszőr CT-re , annak alapján az onkológis rajzolt egy ''térképet'' a mellkasomra, kb 15x20 cm-es téglalapott, plusz pár jelölést.
Utána egy kannyargós folyosón keresztül vezettek be a kezelés helyszínére, a falak min 1,5m szélesek voltak, plusz az ajtók se voltak piték.
Felfektettek , egy mozgatható ágyra, a hölgy beprogramozta a gépet, hozzáigazította a''térképemhez'' a célkeresztet, majd kiment, ekkor a gép mely két részből áll, és te a két rész közt fekszel. Elkezdett mozogni különböző szögekben , és változó ideig maradt egy-egy helyen.
Majd egyszer csak abba hagyta a forgást és készen is voltunk, maga a kezelés teljsen fájdalommentes, de több kezelés után , megég az ember bőre , és égéekre való spray-vel vagy kenőcsökkel kellet kezelni. De ha bőröm így megégett pedig nem is oda volt összpontosítva a sugárzás vajon mit művelt odabenn?
Az összesített sugárzás amit kaptam 38Gray , sokan voltak akik ennél jóval többet kaptak, de én örültem ,hogy nekem ennyi is elég. Így is a sok izotóp labor sugárkezelés, CT , PetCT, röntgen miegymás, valszeg elég sugárzó egyéniség lehetek, ha majd egy sugárzásmérő közelébe kerülök, tutira megnézetem magam, hogy jobban sugárzok e mint egy átlagos ember!
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6300u(4x2,9Ghz)8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,SSD
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- 14") ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- 20.000 ft tól elvihető ELITRO részletfizetés. Lenovo Legion 5 Gaming kompromisszumok nélkül!
- Gombászkönyvek egyben
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest