- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
Miért, arra joga van valakinek hogy megöljön valakit?
Nem, nincs. Éppen ez az.
Ugyan már, ezt te se gondolod komolyan.
De nagyon is komolyan gondolom.
Igenis, szemet szemért, fogat fogért. Esetünkben életet életért.
Ühü. Állj be a sorba és írd le te is, kit hogyan kínoznál és ölnél meg. Attól leszel ám kemény! -
Lortech
addikt
válasz
#64791808 #155 üzenetére
Szerintem a te vélekedésed is egyoldalú.
Nem kivánom neked, hogy élj egy olyan társadalomban, ahol racionális és anyagi érvek alapján döntenek majd arról, hogy élhetsz-e vagy sem.
Itt nem a magyarországi állapotokról van szó. Én sokkal kisebb, életellenes bűntettekért is kiadnám az életfogytot, és az valóban életfogyt lenne, addig tartana, amíg él. Attól, hogy a mo-i büntetések ilyen alacsonyak, még nem következik a halálbüntetés. Felkínáltál egy nemlétező alternatívát, de mire fel? Hiszen nem létezik, nem lehet ''választani''. Akkor már miért kéne ezen kettő között döntenie? Szerintem van jobb ötlete is ezeknél..
Te is félreértelmezed a lényegét a dolgoknak, nem az a lényeg, hogy el kell tartani meg hogy megérdemli-e, és főleg nem a ''példastatuálás'' (milyen áron?). -
Lortech
addikt
Nem tudom, ezen mit kéne érvelni. Ez nem racionális kérdés, egyszerűen elvi kérdés. Nincs joga. Ölni akkor van jogod, amikor egy másik, vétlen ember halálát akadályozod meg ezzel. A ''társadalom'' nem csupán önmagát védi a büntetéssel, hanem elkövet egy halálos bűnt is, mert így egyszerűbb, meg jó ölni, na most aztán megkapja ez a szemét! Most akkor milyen jogon is itélnek el valakit gyilkosságért? Azt kéne belátni, hogy akárkit megölni marhanagy bűn. Tudom, nem kár érte. Sajnos már lehet, nem érem meg, de biztos vagyok benne, hogy meg fog szűnni a halálbüntetés intézménye USA-ban is és bízom benne, hogy afelé haladunk.
-
Lortech
addikt
Hogy lehet indokot kreálni valaki (akárki) megölésére pusztán anyagi megfontolásból? Hogy lehet ezt a két dolgot egy szintre helyezni? Népszerű, de annál inkább ''egyszerű'' megközelítés.
-
Lortech
addikt
Csakhat mindig ott van az emberben...Mond azt, hogy ha a te kislanyod/kisfiad egy reszeg kamionos aldozata lenne, nem akarnad ott helyben addig utni a kamionost amig mozog, vagy nem akarnad vegignezni ahogy a villamosszekben szenne eg. En igen...
Ott helyben garantáltan azt tenném! Viszont hónapok, évek után megnézni a kivégzést közben szotyolázgatva.. nem tartom valószínűnek. Adja az ég, hogy ne változzon a véleményem a kérdésről. Kívülállóként viszont taszít ez a dolog marhára, mégha tudom, hogy érintettként elborulna az én agyam is, és minden kétséget kizárólag változna a véleményem a kérdésről. De azt hiszem, nem abban az állapotomban itélném meg a kérdést ''helyesen'', sokkal inkább most. (akkor persze fordítva mondanám)
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Az korteskedjen a halálbüntetés mellett, aki maga is szívesen beindítaná a kivégzést! Pl kirúgná a széket, beadná az injekciót, meghúzná a ravaszt, vagy csak beprogramozná az automatikát, ami mindezeket helyettesíti.. /Nem tudom a működését ezen dolgoknak, és nem is érdekelnek./
Szerintem egy emberi élet kioltására _büntetés címén_ senki, semmilyen indokkal nem formálhat jogot. Törvény adta, intézményes keretek között kivégezni valakit pedig csak egy újabb szánalmas gyilkosság, és elitélem.
Lehet rá kreálni mindenféle szubjekív és objektív indokot, amiknek elfogadása sokszor könnyebb (nekem is), mint azt mondani, hogy ezt egyszerűen nem lehet! Velem is sokszor így van, váltakozik az érzés. Hallok egy durva gyilkosságról, és mindjárt halálbüntetést kívánok a bűnösnek. Utána meg szégyellem magam. Egyáltalán nem azért, mert sajnálom az elitéltet, nem akarok én neki semmivel se jobbat, sőt, ott rohadjon meg a cellájában.. Egyszerűen magammal, magunkkal szemben tartom elfogadhatatlannak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest