- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALI_G
veterán
Uh, még mikor először írtam ide, akkor ezt is le akartam vetni az e-papírra:
Szóval ez csak sejtés, és becslés, hogy 2050ig lesz elegendő a kőolaj. Ez úgy van, hogy a jelenlegi fogyasztást tudják addig kielégíteni a jelenlegi készletekkel. Ám ez könnyen kitolódhat egész 2075-ig (szintén becslés, de megalapozott mint az előző, általad is írt évszám), mert egyre több új lelőhelyet találnak, igaz azokat egyre nehézkesebb feltárni, megtalálni és kiaknázni. A legtöbb új lelőhely amely még nincs feltárva, óceánok alján vannak, ami költséges, de ahogy haladunk, egyre jobb módszerek lesznek ezek kiaknázására, az olaj ára szökik szépen felfele (még csak kúszikigazából) és ezért egyre mélyebbről kezdi meg megérni nekik.
Ezért tud akár 2075-ig kitartani a számunkra felhasználható (nem egészen jó szó, de jobban nem találok hirtelen) kőolaj, mert mindig találnak újat, és amúgy is kézzel lábbal kapaszkodik az ipar nagy része a kőolajhoz, és származékaihoz (kedves vegyész moderátor barátunk kedvéért).
Hogy hol olvastam már nem vagyok benne biztos, de talán az SG-n volt erről egy komolyabb cikk, meg vhol újságban is olvastam majdnem ugyanazt (talán egy szegedi TTK-s hallgatói újság lehetett, múltkor a biodízelről volt benne szó és azt szintén olvastam a neten, talán az SG-n). Ha kell, megkeresem. -
ALI_G
veterán
Jó, hasznos, de várom a következő részletgazdagságát, és kérlek, ha lehetne javítsd:
-Diesel-olaj (még ma is sok autó és hajó üzemanyaga, nem beszélve a mozdonyokról)
Ennek a mezőgazdaságban van a legnagyobb jelentősége! Kivétel nélkül ezzel üzemel az összzes traktor világszerte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EAFC 25
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Steam Deck
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest