- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vistaboy
veterán
válasz
CsíkosMókus #98 üzenetére
Gondolom, le fogsz hagyni, biztosan jobban értesz a tuninghoz, mint én.
Egyébként ha nem lenne ekkora fogyasztásbeli különbség, akkor valószínűleg én is olyan 3.2 - 3.4GHz környékéig fel tudnám tornászni a CPU-t, és jobbak lennének az eredmények.
De jól van ez így, elég lesz ez is játszani.
-
Vistaboy
veterán
Na, akárhogy is próbálom, Windows7 alatt nem akar működni a Riddick - Assault on Dark Athena. Úgyhogy akkor inkább felrakom vissza a Vistát.
-
Vistaboy
veterán
-
Vistaboy
veterán
Elkezdtem a játékteszteket, folyamatosan update-elem majd a cikket.
Bocs, hogy nem csinálok grafikont, de egyrészt nem tudom hogyan kell, másrészt így nem tart annyi ideig, többet lehet játszani.
-
Vistaboy
veterán
válasz
OkosTibiKing #86 üzenetére
Nem tudom, nálam 3GHz-en 55°C fölé nem nagyon ment. Most le van véve alapra - ilyenkor csak netezni szoktam és filmet nézni -, és így 36°C-os a proci.
-
Vistaboy
veterán
A hozzászólásod első részéhez: Igazad van, egyáltalán nem vagyok képben, és eléggé kiver a frász a gondolattól, hogy esetleg valami balul üt ki, és akkor annyi lesz.
A második részhez: Fogalmam sincs, mindent alapbeállításra raktam. Egyedül az EasyTune-nal húzattam meg egy csöppet a procit 3GHz-ig (Feljebb már nem valószínű, hogy menni fogok, ez az egész tuning dolog nekem nem ér ennyit. Így is örülök hogy azóta 3GHz-en jár baj nélkül, túlélt egy rendszertelepítést is, és nem ment 50°C fölé a proci. Szóval ennyi nekem elég is
).
Arról hogy a RAM-jaim miért csak ekkor mennek 1200-on, fingom sincs, de jó lenne kideríteni. Mondjuk ha ezzel a beállítással nem lesz probléma - remélem -, akkor ezentúl így fogom használni, szóval akkor marad 1200-on. -
Vistaboy
veterán
Hát, tényleg pofonegyszerű így. Lassan próbálgatom a dolgokat.
Egyelőre 3GHz-en próbálom, és ha minden oké, lassan lépegetek fölfelé.
Amúgy 3GHz-en az FPU Julia eredménye (Vastaggal az új értékek, vékonnyal az alapórajelen mértek):
CPU: 4x Core i7 920 HT
CPU órajel: 3150 MHz / 2833MHz
Alaplap: Gigabyte GA-EX58-UD5
Lapkakészlet: X58
Memória: Triple DDR3-1200 / Triple DDR3-1079
CL-RCD-RP-RAS: 9-9-9-22 CR1 / 8-8-8-20-CR1Pontszám: 13258 / 11845
Kezdetnek egyelőre ennyi elég, így is szakadt rólam a víz a restart-nál.
-
Vistaboy
veterán
válasz
nemethbalazs #75 üzenetére
Köszi, nem is bántam meg, nagyon tetszik mindkettő: az i7 is, és a HD 4890 is.
-
Vistaboy
veterán
Majd meglátom, lehet hogy teszek vele egy-két próbát. De az igazat megvallva, nem értek a dologhoz, annak idején a CeleronA-300-at fel tudtam húzni 450-re, de ott nem kellett semmi extra felszerelés, csak BIOS-ban állítani az FSB-n, amíg stabil.
Ilyesmiket még meg tudok oldani, de a feszültségekkel és ilyesmikkel való játszadozáshoz láma vagyok.
-
Vistaboy
veterán
Az a baj, hogy nekem abszolúte nem jönnek be a szimulátorok. Még az időt is sajnálnám rá, a sávszélről nem is beszélve, pénzt pedig még ennyire sem adnék érte.
Olyasmi játékokkal fogom tesztelni, amivel játszani is szoktam. Pl.: Tomb Raider -Underworld, F.E.A.R. 2. - Project Origin, Sacred 2 - Fallen Angel, Elder Scrolls IV - Oblivion, Gears of War, The Witcher, ilyesmik.
-
Vistaboy
veterán
Időközben feltettem a Vistát és lemértem a gépet az Everest összes tesztjével.
Játéktesztek majd a hétvégén, de nem fogok új írást készíteni, hanem ebbe fogom beírni azokat is. A képeket szintén. Úgyhogy ha most esetleg picit szedett-vetett is a cikk, akkor elnézést, majd kialakul.
-
Vistaboy
veterán
"Esetleg e helyett jöhetett volna a szokásos 'megvettem, kibontom, összeszerelem' rész."
A gépről lesznek képek a hétvégén, ugyanis akkor veszünk egy fényképezőgépet.
-
Vistaboy
veterán
válasz
Napfénysüti #41 üzenetére
Adatlapomon van: DELL UltraSharp 2408WFP.
-
Vistaboy
veterán
válasz
OkosTibiKing #29 üzenetére
Oké, kipróbálom majd hétvégén az új verziót, és akkor kiderül.
-
Vistaboy
veterán
Köszi a tanácsokat, nem igazán szoktam teszteket végezni, csak azért futtattam le párat, mert néhányan kérték.
Sajnos tőlem ennyire futja. Már így is elment fél napom a tesztekkel, hátha még grafikonokat és táblázatokat is csináltam volna (Már ha tudnám is, hogy hogyan kell).
-
Vistaboy
veterán
válasz
marositech #4 üzenetére
Köszi.
Nem tudom hogy mennyi a kevés vagy sok, ezért nem is írtam oda semmit sem. Csak lefuttattam default-on és kész. Lehet hogy a Win7 miatt, lehet hogy a vinyó fogja vissza - a Win7 értékelése a gépre 5.9, de csak a vinyó miatt, a többi komponens lazán 7 felett van.
-
Vistaboy
veterán
"- Játékra jobb az ATi 4890 mint a 8800GT, de az nem igaz, h ATi-t érdemesebb venni játékra, mert egy GTX275 után mondjuk lassulást tapasztalnál a 4890-el"
Először azt akartam, és többen ajánlották helyette az ATI-t, mint játékok tekintetében jövőállóbb fejlesztést (DX10.1). Ha pedig már lenne egy 275-ösöm, akkor nem is vennék 4890-et, az tuti.
-
Vistaboy
veterán
válasz
Georgie1224 #25 üzenetére
Meg akartam csinálni a teszteket, de össze-vissza mérte az adatokat. Egyszer a leggyorsabb eredményt hozta, utána már a lista közepén helyezkedett el a mért eredmény, de volt olyan is, amikor majdnem a lista legaljára került a P4 Celeron mellé. Ami szerintem nem valós érték.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest