Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tin

veterán

én most "kicsit" utánaolvastam ezeknek külföldi fórumokon.

a változások (T5x0-et írom le):
    - t510 nvidia videokari úgy fest gyengébb lesz a t500 atijánál, cserébe jobban melegszik
    - t510-ben nincs átkapcsolható grafikus kártya (gondolom ezért maradt ki a bika kártya)
    - t510-ből elmaradt a magnézium ház a kijelző részről (az alsó részen megmaradt)
    - t510 2 centivel szélesebb, és alapból picit nehezebb is, viszont 1 centivel keskenyebb
    - 16:9 felbontás (1600x900, viccelnek??), de legalább ledes
    - lesz ledes fullhd panel, de 15"-ban akkora felbontás sztem sok (1 éve használok egy dell e6500-at fullhd-ban)
    - az új ctrl/fn csere remélhetőleg a t500 frissített biosában is megjelenik
    - nincs külön mikrofon/fejhallgató jack, hanem átkapcsolható
    - az "új" memóriakártya olvasó feleannyi kártyát olvas
    - az "új" "powershare" usb-t már a t500 is tudta kikapcsolt állapotban (biosban állítható)
    - nincs sata6, csak sata3
    - billentyűzet melletti oldalsó hangszórók (a dell e6500 után köszönöm, de NEM)
    - billentyűzet redesign majd kiderül hogy sikerül-e
    - hosszúkás enter. miért???

ami a speckóból plusz lehet:
    - nagyobb touchpad
    - nagyobb esc/del lehet, hogy pozitív lenne (az esc legalábbis)
    - centralizált képernyő (bár kb semmi jelentősége)
    - eltűnik az intel wifi link 5xxx fos
    - core i5/i7 procik (bár fogyasztásban nem jobbak)
    - 22 órás lehetőség (bár a dell is ezzel reklámozott 1 éve, de az e6500 kevesebbet bír a 9 cellással, mint a t500), de ahogy valaki írta, ha csak a fele, már jó
    - 4 memory slot jó dolog (4x2GB modul jóval olcsóbb mint 2x4GB, 16GB notiba felesleges)

meglátjuk. én notin dolgozom, fontos a teljesítmény, de a 16:9 nem munkára való, és jópár régi jó thinkpad feature-t cseréltek le (szerintem) rosszabb dolgokkal, és pont abban erősítettek, amit egy üzleti notebookban teljesen felesleges volt. ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy ez egy nagyon jó gép lesz.

Új hozzászólás Aktív témák