Új hozzászólás Aktív témák
-
tserrof77
őstag
...ruszki (piros) ruhás náci katonák... ehh... ezen könnyezve nevettem... Grat, remek cucc, leld benne sok örömöd
-
Neeem, PC-re is volt az első részből. Nagy különbség volt a C64-es kiadáshoz képest, hogy itt valóban kaptál pénzt az üres kasztni eladásáért is. Még 6 MHz-es XT-n játszottam vele.
#10 bacsis: "...Igen, ez egy érdekes dolog.. Pont az IBM fejlesztette ki a "PC szabványt" az IBM PC-vel.. a többi az klón volt uygebár... szóval simán lehet hogy ez volt az "eredeti" szabvány, csak a többi gyártók szabványai, mint pl az ISA, vagy IDE, azok az eltérő szabványok..."
Nem, az IBM akkor találta ki az MCA-t, amikor már mindenki másolta a szabványos PC-t. A nagy trükk az volt, hogy az IBM nem védette le szabványügyi hivatalban az architektúra elemeit, így tudott elterjedni a PC. Aztán az Apple mintájára kitalálta a saját architektúrát, immáron szabadalmaztatva, a kutyának sem kellett, mert licencelni kellett volna. Ebből az időből maradt ránk a PS/2-es port is, ahogy az írásodban is olvasható.
-
Endreas
tag
Szép, az össze GAMEt nyomtam anno..
-
-
hege8888
aktív tag
Nagyon tuti cucc, nem is tudtam, hogy ilyen létezett...
Súlya?Kérés az oldschool-osok felé:
Ha van valakinek Commodore 128D-hez billenytűzete, légyszi dobjon rám egy privit. -
válasz
Napfénysüti #90 üzenetére
szerintem akkor már meg volt, csak sajnos elég sok ideig üzemen kívül volt mert uyge deglett floppy meghajtóval.. sokáig nem tudtam rá adatot juttatni
-
Napfénysüti
nagyúr
Nagyon jó írás mester.
Mikor szerezted be a géped? Remélem csak a grillparti után mert ott nem mondtad hogy ilyened is van.
-
törölt tag
válasz
osztraksajt #87 üzenetére
LOL jó arcok ..
De rég beszéltünk, mit keresel (vagy találtál) Te odakint ?
Jó Bécs ? Mennék
-
törölt tag
válasz
osztraksajt #84 üzenetére
Na neeeeee, mindjárt lefordulok a székről (ha arra gondolok, aki jópár éve sajnos eltűnt életemből és nagy cimbim volt régen) ..
-
-
törölt tag
válasz
osztraksajt #82 üzenetére
Akkor nem tudom ki vagy
-
törölt tag
válasz
osztraksajt #80 üzenetére
Neked volt 486 DLC-d 387-es koprocival ?
-
-
-
törölt tag
válasz
osztraksajt #55 üzenetére
Az miféle tweak volt ? Doublespace !!!
Amúgy annak az utódja, a Drivespace tudott olyanokat becsülni, hogy ha felvetted a kompressziót az egekbe, akkor valami hihetetlen méretű szabad helyet jelzett ki, cserébe 1 Mb adat 5-6 megát levett belőle azonnal, hacsak nem egy 1 megás txt fájl volt tele ugyanolyan karakterekkelFater a két 40-es Seagate-et Stacker-elte (utána én is).. aztán telt az idő, elment pár év és jött a 850-es Quantum a szélénél kívül vezetett szalagkábellel és annál hagytam abba mindennemű tömörítős mókát.
Életem legszebb időszaka így a retro érából mégis a Quake1 körülre tehető, a Doom2 után.. (@ 486 DX2-66 aztán DX4-100 amit a ház kapcsolójával 120-ra lehetett küldeni)
HX chipset, TX chipset..
Bár ha belegondolok, imádtam a TUSL2-C-t is, a BX6-ot is, BH6-ot is, IC7-G (Abit fénypont)..
-
Jééézusom Prehistorik, mennyi időt eltöltöttem mellette
-
-
-
-
-
zzolika
aktív tag
Jó kis gép!
Ha kevés a helyed, miért nem duplázod fel a vinyót? Sebességben nem sokat fog vissza, nekem 286-1MB és 386SX-2MB ment így (Stackerrel, 5.0-s DOS-ban nem is volt még Doublespace), a 40 MB HDD nagyon kevés volt miután felraktam a win 3.1-et.
A 286-asom érdekes gép volt, most már biztos nem gyártanak ilyet: INTEL alaplapban AMD proci. Gyárilag downclockolva, 16 Mhz-el ment max az alaplap, pedig a proci 20 Mhz-es volt. Biztos olcsóbb volt mint a 16-os Intel, azért raktak ilyet bele (természetesen forrasztva, foglalat nem volt). -
-
mrcrnl
tag
Nekem úgy rémlik, hogy nem azért volt kisebb, mert sok mindent kihagytak belőle, hanem azért, mert más programozási nyelven írták. A Norton exe-s volt, a Volcov pedig com-os. Volcov-ot még most is lehet letölteni, de 2001-ben abbahagyták a fejlesztését.
Korábban nekem is volt szerencsém egy ilyen kofferes géppel "dolgozni", de az már volt vagy 10 éve. De akkor is már muzeális darabnak minősült. -
ƬΛЯΛ
senior tag
Jó kis cikk
Jó volt olvasni. Szeretem a régiségeket
-
válasz
osztraksajt #58 üzenetére
Oroszoktól el lehetne várni
-
-
mrcrnl
tag
Annak idején én a Norton Commandert hamar lecseréltem Volcov Commanderre. KB fél megabájttal kevesebb helyet foglalt, és több mindent tudott. Mellesleg tetris is volt benn.
-
-
törölt tag
válasz
#40935168 #52 üzenetére
386 na.. ehh, nem tudok írni.
Szóval 386-on az maradt meg leginkább nálam.. Prince of Persia, D-Track, Stunts, UGH, Another World, Sam&Max (bár ez lehet már a 486 DX2-n ment) .. na és az eszement nonstop QEMM memória optimalizálások, TBAV/F-PROT antivírusozások, Norton Utilities 8 (Speeddisk nagy szerelem)
stb...
-
törölt tag
Óóó én a szomszéd sráccal doom2-ztem soros porton keresztül, két 25m-es kábel, egyik végén mindkettő lefejezve, szálak színkód szerint egymáshoz forrasztva fater Wellerjével, egyenként a szálak körbeszigszalagozva, majd az egész körbeszigszalagozva, majd egymás mellé téve a két ág (tetején a bumfordi összekapcsolás), arra egy Omo gömb anyámtól elcsenve, az meg ilyen széles kartonragasztóval hülyére bugyolálva, hogy ne ázzon be, majd két ház között fenti erkély magasságban kilógat-átlógat.
Mikor jöttek hozzánk vendégek, mindig kérdezték, mi az a nagy kábel és az a fura gömb a közepén a kert felett.
Áááá de hasított mint a szél, gyaktuk a szörnyeket nonstop
Ma ez hogy nézne ki ? Wifi, max ha gyenge a jel, kiteszem az erkély fedett részére. A 300 méterrel odébb lévő haverhoz meg egy jagival átszúrom..
.. omg a hőskor és a soros port
Miket beszélek, milyen wifi. Online wazze
D-Track-el játszott vki a 360 érában ?
Asszem Death Track a teljes neve.
-
-
Én meg haverral a GTA1-et és a Duke3D-t másoltam át egyik gépről a másikra, floppy-val.. volt kemén 3 lemezünk, és 200m-es távolság... 3 lemezenként rohangáltunk... mit meg nem adtam volna ha a 2 gépet soros porton tudtam volna összekötni
oké 5kb/sec, de kényelmes megoldás akkor is.. csak elindítod és várod hogy kész legyen -
-
-
-
-
törölt tag
ISTEN
Ezeken nőttem fel. -
zdanee
őstag
Wow! Az első gépem egy IBM PS/2 SX 56 volt, nagyon hasonló paraméterekkel, de asztali kivitelben: 80MB HDD (SCSI), 2.88-as FDD, MCA, 386sx, viszont az enyémben 14MB RAM van (8+4+2). Az utolsó csavarjáig eredeti állapotban, most is működik. Ilyen: [link] Ha gondolod, az én floppym tökéletesen működik ebben (nem is olyan rég telepítettem vele OS/2 2.1-et erre a gépre), kölcsön tudom adni! Van egy MCA Token-Ring kártyám is, ha kell
-
osztraksajt
őstag
Komoly gép, és annak idején a kokain olcsóbb volt mint ez. Ezért a gépért szerveket is adtak volna.
Akkoriban ez a totális űrtechnika volt, még itthon a herkules monitor is elképesztő 20k (+ az infláció ugye) körüli árakon ment mikor ez kijött.
De jó látni ezeket a régi játékokat egy ilyen rgi csúcs vason, de néha azért én is beröffentem dosbox alatt őket..
-
-
talmida
Közösségépítő
Ilyen masinát még nem is láttam!
Köszönjük a bemutatót! Látom Zsófi is élvezi.
-
Galdius
csendes tag
Ez egy jó cikk na ilyenek valók erre az oldalra
-
Darko
senior tag
Ez egy igazi gyöngyszem! Nekem élőben, ha jól emlékszem, nem volt szerencsém hozzá.
Az említett játékokkal is mind játszottam anno!, de ha most nekem végig kéne játszanom bármelyiket is ezen a gépen, a szemem folyna ki ettől a színvilágtól.
Gratulálok hozzá
-
Honnan tudom? a kapcsolatok
Viccet félretéve, köszönöm a sok elismerő hsz-t... jahh nem is én kaptam őket, hanem a gépem
Amúgy sajna nem hibátlan a cucc, nagyon nehezen kapcsol be csak sokadik próbálkozásra, s utána is sokszor szét esik a kép... van hogy 3-4 órát ki be kapcsolgatom újra indítgatom mire jó lesz.... van benen pár kicsi kondi lehet azok a xarok, vagy a VGA kártya memóriája, szal a 25 év már ezt a szépséget is kikezte, de ha nagyon kell azért még fel lehet izgatni egy kis nosztalgiázásra -
siti
őstag
két dolog:
- ezt miért nem láttuk bogrács partyn?
- te honnan tudod a kokain árfolyamát? -
steven84
tag
Jó olvasni ilyen írásokat a számítógép hőskorából. Gratula.
-
MihiB
újonc
Köszi a tesztet! Nem is gondoltam volna, hogy ilyen nehezen beszerezhető egy ilyen laptop. Nekem akkor szerencsém van, mert van egy gázplazmás itthon
. Néha én is előveszem csak szórakozás gyanánt. Az enyém sötét színű, nagyon hasonlít arra, ami a 80-as évek végén futó Mission: Impossible sorozatban szerepelt (annak lehet egy klónja). Tényleg nagy élmény ezeken a gépeken játszani, kicsit visszaugrik az ember a múltba és olyannak érzi a dolgokat, mintha a jövő high-tech cuccát használná
( elég paradox, de remélem, azért kivehető a mondanivalóm) .
-
Hatalmas cucc, nem is láttam még ilyet
Grat!
Soros portos másolás rulez -
kraftxld
félisten
Úúú... a Stunts az milyen jó kis játék volt, még mostanában is játszani szoktam vele.
Gratula a géphez, igazi prehisztorikus cucc -
Ygg
senior tag
Ilyet még én sem láttam élőben, ez egy ereklye.
-
ChRiS_RS
aktív tag
TD3... hogy az mekkora egy sz@r volt!
Egy kicsit komolyabb gépen (486/P1) élvezhetetlenül gyorsan pörgött a játék. Lehet, hogy ezen pont élvezhető volt a sebessége.
-
Ren Hoek
veterán
Giga nosztalgia... ezekkel a játékokkal általános suliban nyomultunk szintúgy monokróm kijelzőn
-
Kasya
nagyúr
Gratulalok hozza, szep darab! Kivanom hogy leld benne sokaig oromed es ne kelljen semmit se cserelni benne!
Egy kavezoban lehet igazi latvanyossag lennel
-
Ed3r_X_
nagyúr
Huhh, ez aztán a régi darab.
Jó kis nosztalgiás bemutató
-
Xmodule
őstag
Legelsö gépemen ezekkel a játékokkal játszottam. Nagyon menö volt akkoriban
(nem én, hanem a játékok)
-
Hennet
aktív tag
Te aztán nem vagy semmi, minden tiszteletem a tiéd!
Valamit lehet tudni az elvről ami alapján működik, mert elképzelni sem tudom mi lehet az a gázplazma (azon kívül, hogy egy két halmazállapotból összeillesztett összetett szó)!?A prehistorik megemlítéséért külön köszönet, régen nagyon sokat játszottam vele, de a nevére sajnos nem emlékeztem!
-
-
bambano
titán
"a HDD csatlakozója speciális kialakítású, így csak az IBM PS/2-es gépekben lehet használni.": esdi diszkeket többfelé is használtak, például a kisebb vaxokban.
-
válasz
Mr.Csizmás #15 üzenetére
-
Mr.Csizmás
titán
szokasos delikat minoseg, mester ur!
-
-
érdekes cucc, köszi az írást.
de semmi tuning? -
törölt tag
Nagyon komoly gép. A játékok nagy részével nekem is volt szerencsém játszani, sajnos akkoriban csak egy cirka 14"-s monochrome crt-n
.
-
-
intelMMX
senior tag
Ez igen! Mondjuk arra számítottam hogy régebbi hardverek lesznek a gépben.
Viszont a szoftveres rész visszahozta a régi szép időket.
A jó kis Compaq 386 vagy 486 (nem emlékszem már mi volt benne)
Volt vagy 60 játék fent és ugyanúgy 6.22 kiegészítve NC-vel. 1 játék kivételével a fent említettek közül mind meg is volt. Persze az én kis masinám rendes PC-s szabvány volt Na ezt is jól megfogalmaztam -
-
DEV_NULL
őstag
nagyon állat cucc
kössz a bemutatót!
-
balintdavid
tag
Nekem a régi monokróm CRT-k jönnek be, van is egy zöld VT220-asom, meg egy borostyán vt420-asom, amit FreeBSD-hez használok terminálként :-)
Benchmark amúgy még y2k-ra is figyelmeztetLátszik, hogy a HDD-k seek time-ja nagyságrendileg semmit nem változott, jó is hogy elterjednek az SSD-k.
-
Köszi hogy szóltatok, hibák javítva
-
psyho85
aktív tag
Nem Street Road, hanem Street Rod 2. (Emlékeim szerint már az első részben is lehetett erősen tuningolni, változtatni, de igaz az még a C64 időkben volt, PC-n lehet, hogy ez volt az első.)
-
negyedes
addikt
Gratula a gephez, en sajnos meg nem lattam eloben gazplazmas gepet, meg cska hallani is alig hallotam rola.
-
Akmak
tag
Köszi Bacsis most még csak át futottam rajta de érdekesnek igérkezik.
Egy rossz kép linket vettem észre a test drive-nál.
A Prehistorik-kal én amigán nyomultam sokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hálózati / IP kamera
- Milyen videókártyát?
- Nintendo Switch
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged