- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
B********
aktív tag
válasz bubus66 #4711 üzenetére
Amúgy 5-ös droidtól kezdődően (vagy 6 most hirtelen nem emlékszem) az FR témára is van biztonsági lépés, ugyanis ha volt beállítva a telefonon bármilyen biztonsági feloldás, akkor FR után is csak úgy tudod használni ha első indításkor a mobil új korában megadott első google account fiókkal lépsz be.
-
B********
aktív tag
válasz bubus66 #4716 üzenetére
Igen, de ha te eladod nekem, akkor törlöd a feloldási zárat meg a google fiókod és visszaállítod gyáriba. Ez az új opció meg annyiban változtat a helyzeten (elvileg), hogy ha te csak simán visszaállítod gyárira a telefont akkor én első indításkor csak a te adataiddal tudnék belépni.
-
Roland0224
senior tag
-
titán
válasz bubus66 #4856 üzenetére
bubus66, ANDROID???
Koszonom az infot es a tippet! Igen ott van alapbol es tokeletesen mukodik, ahogy az ujjlenyomatos feloldas is. Azt a budos eletbe meg sosem volt ilyen telom. google chrome is szuperul mukodik. Egyelore ugy tunik, hogy ertheto es atlathato az egesz rendszer, okosan van felepitve.
Szenvedek valami hatranyt, ha ez a szoftver marad fent nekem?
-
titán
válasz bubus66 #4860 üzenetére
Koszonom! Arra gondoltam, hogy stabilitasban, sebessegben esetleg valtozna valami a telon? Mert jelenleg szuperul mukodik, igaz este par orat nyomkodtam csak. Ma uzemelem be sim kartyaval es memoriakartyaval.
Igazibol mindent megtalaltam, nagyon ugyesen fel van epitve a kezelofelulet. Ez a sok engedelykeres ami fura, a windoson ilyen nem volt.
A proci hasznalatot ti hova szoktatok allitani, hova erdemes? Most gyarilag a teljesitmenyen van. Nem bantottam, gondoltam megkerdem itt a topikban.
Lehet ez butus kerdes, akkunak tok mindegy? Bedobom a simet es a memokartyat, feldugom toltore, kozben lehet babralni? Vagy hagyjam feltoltodni teljesen?
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz bubus66 #4862 üzenetére
En arra gondoltam, hogy a procit hova allitjatok, teljesitmenycentrikus, hetkoznapi meg nem tudom meg milyen lehetosegek vannak, meg nem kapcsoltam be a telot.
A sim kartya talcat be kell nyomni azzal a tuvel a kialakitott ponton, vagy hogy jon ki?
----------------------------------
szerk Igen erre! Akkor az intelligens a megfelelo? Nekem a legfelson van most.
[ Szerkesztve ]
-
gianone
őstag
válasz bubus66 #4905 üzenetére
Szerintem beleírhatod a Vezeték nélküli képernyőt is, mint rejtett, előcsalogatható feature-t. Illetve az Előzmények részleteinél a régi kinézető akkufogyasztás jelenik meg, ami sokkal szebb és jobb az újnál.
És ha valaki egységesíteni szeretné a gyári témájának a kinézetét, az tud ikonokat kitenni a nem gyári appoknak a gyári ikonkészletből (csak arra kell figyelni, nem lehet ugyanaz a neve, akkor nem rakja ki), az eredetit meg elrejti. Van egy csomó nem igazán használt ikon, ami tematikájában még passzol is.
Nekem ilyen, igaz P8 Lite, de az lényegtelen.
[ Szerkesztve ]
Nokia 1610i Huawei Nova
-
gianone
őstag
válasz bubus66 #4918 üzenetére
Most nem nagyon tudom, mert beteg kölökre vigyázok. De annyi a lényege, hogy az alkalmazást (pl. Gmailt) hozzáadja rejtett alkalmazásokhoz.
QuickShortCutMakerben a középső Application fülben kikeresi Gmailt, megnyitja, betallóz hozzá egy ikont. Megad neki egy másik nevet, mint az alkalmazás eredeti ikonjáé, mert különben visszadobja QSCM, hogy már kint van.
Én a használt gyári téma ikonpakkjából adtam neki egy passzoló kinézetűt. pl. az emailes visszajelzés ikonját. Ez a fenti a képemen jobbra lent van. És így kb. az összes appnak lehet valamit találni a gyári témában, amit amúgy nem használ az ember. Ennyi az egész.Nokia 1610i Huawei Nova
-
Fall-N
veterán
válasz bubus66 #4913 üzenetére
Nem tudod a Képernyő/Színhőmérséklet felugró ablaknak lehet shortcutot gyártani? Tippem szerint csak a DisplaySettings activityig engedi.
Jó lenne kékfény-szűrőnek. Későbbi EMUI-ban van az értesítési sávon már rá ikon.
Egyébként fent van Playen is a program.
[ Szerkesztve ]
-
gianone
őstag
válasz bubus66 #4924 üzenetére
Most már annyit változott, hogy P8 Lite-on is árnyékosak lettek az ikonok, de ez nem témafüggő, ahogy néztem.
Szóval úgy is meg lehet csinálni, P9 Lite gyári magazinos témába berakod a P8 Lite Ink téma ikonjait, és az Obsidian háttérképét. Két kép máshonnan van, Mate 8 Business témájából, ami majdnem ugyanaz az ikonkészlet. A térképé, mert abban van kék is, illetve a felvevőé, mert nincs benne piros. Szóval akkor már azt használd.[ Szerkesztve ]
Nokia 1610i Huawei Nova
-
szami777
addikt
válasz bubus66 #4935 üzenetére
Köszi szépen, azt irja hogy a link nem él már.
(#4933) Lauda
Fúú, ez is jól néz ki, bár elég borsos az ára.
Kép alapján elég bumszli lesz tőle a telefon, ennyi pénzért nem merem bevállalni, lehet nem jönne be.(#4936) armand254
Mindenképp használj fóliát, alig kerül valamibe, és ha úgy döntesz, hogy mondjuk 1-2 év után eladod a telefont, sokat fog számítani az, hogy karcmentes a kijelzője.
Fóliát én ezt használom: [link]
Többet rendeltem belőle, elsőnek nem mindig sikerül jól felrakjam.Tok is ajánlott hozzá, az a bajom a tokokkal, hogy elrondítják az amúgy gyönyörű telefont, de ettől függetlenül azért használok.
Próbálj olyan tokot venni hozzá, amibe nincs műanyag, mert nagyon könnyen eltörik és utána semmit sem ér. Pl ez a tokom kevesebb, mint 1 napig bírta. Fém, gumi a jó megoldás.[ Szerkesztve ]
“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.”
-
ORCA58
addikt
válasz bubus66 #4999 üzenetére
Nekem is jelzett a VNS-L21C432B161 frissítés.
-Kérdezem, ha már olyan kedvesek és segítőkészek voltatok, és készítettetek nekünk földi halandóknak egy összefoglalót, a teljes ROM-ok linkjét miért nem teszitek bele? Van ennek valami nyomós oka?
Olvasom, ha valakinek kell, mindig privát külditek a linket.-Ha az ember frissít B161-re attól még a teljes B161 ROM ismét feltehető 3 gombossal önmagára?
-
ORCA58
addikt
válasz bubus66 #5005 üzenetére
Ok értem, és köszi.
Azt viszont nem tudom ,hogy a teljes ROM felrakható, vagy sem saját magára. Korábbi telefonokon -igaz Rootoltak voltak- ha úgy éreztem nem stimmel valami, újra és újra felrakhattam az aktuális romot. A P9 lite-nál egy B161-es rom esetén újra telepíthető root és (vagy) bootloader nyitás nélkül a teljes B161-es, 3 gombos módszerrel? -
xeo98
csendes tag
válasz bubus66 #5031 üzenetére
Köszi, a mentés-visszaállítás menete megvan, csak nincs kedvem vacakolni vele Eddig mindkét frissítést simán ráengedtem (nem a full verziókat, csak az alapot), sosem volt fr, csak úrjaindult és használtam. Persze lehet, hogy meglepődnék ha csinálnék rajta
Akkor jól gondolom, hogy a full frissítés önmagában nem nullázza a telót, csak a fr?
-
ORCA58
addikt
válasz bubus66 #5079 üzenetére
Több videó is van erről. Van aki a maximális vastagságot is megadja, de lehet az eltér egyes készülékeknél.
Kockázatos, mert ha nem úgy sikerül ahogy azt tervezi az ember, az érintkezők is sérülhetnek, vagy beszorulhat, beakadhat.
Tudom azért találták ki, hogy aki dual SIM-et akar sok memóriával, az vegyen drágább több memóriát tartalmazó változatot.
Bár drágább a beépített memória (de gyorsabb is) mint az SD kártya, még elfogadható lenne az érv, ha lenne nagyobb memóriával kapható változat, de legtöbb készüléknél, mint P9 lite esetében, az nincs.Ferike81
Arra is figyelni kell, hogy előfordulhat az is, hogy 2 év gyári garit írnak, de csak 2 év bolti garancia van.[ Szerkesztve ]
-
Balathruin
veterán
válasz bubus66 #5160 üzenetére
Én 1 hete próbáltam és követem a fejlesztését, szóval igen, hülyeséget írtál még ha nem is hiszed. 2 hónapja volt amikor semmi se működött.
Fejlesztési blog. -
-
qltsar
veterán
válasz bubus66 #5165 üzenetére
Köszi, ismerem a tool-t, elvileg itt ki van mentve a legfrissebb update.app: [link]
Írtál egy ilyet: "De vissza lehet tenni ha ROM-mal nem menne akkor csak az oemifo.img-t kell meg futtatni és utána jó lesz." - ezt nem teljesen értem. Az oeminfo.img-hez csak akkor kell hozzányúlni, hogyha a dual simmel akarsz mókolni. Mi köze van ennek egy custom ROM flasheléséhez?
Az updater scriptek nem bántják azt a particiót, ami az oeminfo-t tartalmazza.
Ettől persze ki lehet menteni, nem egy nagy tudomány, csak nem értem, hogy miért kell, csak safety?
cat /data/custom.bin > /storage/emulated/0/custom.bin.bak
dd if=/dev/block/platform/hi_mci.0/by-name/oeminfo of=/storage/emulated/0/oeminfo.img.bak -
qltsar
veterán
válasz bubus66 #5172 üzenetére
Szimplán nem értem a mondatot: "De vissza lehet tenni ha ROM-mal nem menne akkor csak az oemifo.img-t kell meg futtatni és utána jó lesz."
Tehát ha nem menne a gyári recovery visszaflashelése, akkor előtte újra kell flashelni az oeminfo-t?
Vagy ha nem megy az udpate.app felrakása vissza kell flashelni az oeminfo-t?Igazából lényegtelen, az eredeti kérdésemre megkaptam a választ, hogy nyom nélkül lehet visszatérni gyárira, ha esetleg garanciáztatásra kerülne a sor. A particiót és a custom.bin-t kimentem én is a biztonság kedvéért.
[ Szerkesztve ]
-
stanley00
tag
válasz bubus66 #5255 üzenetére
Értem én a poént csak valahogy nem tudok röhögni. Részemről befejeztem és nem mártírkodni akarok de ha páran jelezték ugyanezt a hibát akkor gondolom nem egyedi a probléma. Gondolom te sem mosolyognál ha veszel 70-80 ezerért egy telefont és senkivel nem tudsz beszélni normálisan mert nem értik mit beszélsz. LG és Samsung sem kellene de azok lehet, hogy kielégítenék azon alapvető igényemet, hogy a partner akivel beszélek értse mit mondok. Lehet, hogy sokat várok el egy telefontól. Megnézném mennyire tetszene, ha éppen munkát beszélsz meg vagy éppen először beszélsz valakivel és folyamatosan visszakérdez mintha fogyatékos lennél és nem tudsz beszélni értelmesen. Vissza meg nem fogom küldeni a telefont mert előre látom, hogy tök értelmetlen lenne mivel ezért nem cserélik a javítás alatt meg hagyjuk mit művelnének a telefonnal. Szóval 70 ezerért vettem egy használhatatlan telefont. Lehet, hogy megfogadom a tanácsod és veszek 3 ezerért egy Nokia 3310-est. Volt is ilyenem, azon hallották mit beszélek.
-
stanley00
tag
válasz bubus66 #5264 üzenetére
Ha a személyeskedéstől okosabbnak érzed magad akkor GO! Ha valami az elejétől rossz azt csak szidni lehet. Ezért felesleges factory resetet csinálni. Nem tegnap vagy azelőtt vagy azelőtt csinálta hanem folyamatosan és mindegy melyik hálózatba. Részemről befejeztem!
[ Szerkesztve ]
-
Gabis
őstag
válasz bubus66 #5279 üzenetére
Nem szidtam, csak elmondtam a problémámat. Mivel sokat olvastam külföldi fórumokat ahol egy FR sem segített ezért írtam, hogy nem tartom valószínűnek. Ennek ellenére megcsinálom, nehogy ezen múljon. Bízom benne, hogy megoldódik akár szervizen keresztül is mert abban egyet kell értsek az előttem szólókkal, hogy nagyon idegesítő amikor 3* mondod el ugyanazt vagy éppen neki kell mert én nem hallom.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest