- Clicks - Van-e értelme fizikai billentyűzetet rakni egy iPhone-ra?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Elindult a One UI 7 béta program
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
blade zte
őstag
Nekem a legion y530-on a gtx 1050 ugyanidaig jutott. Ne legyenek nagy remenyeid hogy a GPU passthrough lehetseges kifejezetten a te laptopodon.
Nekem nem felelt, ezért a VGA BIOS-t a kártyáról kellett lementeni. Elvileg ezen a mobil Quadro-n is patchelni (valójában strippelni) kellett volna a BIOS-t, ez jelen esetben azt jelenti, hogy az elejét levágni; na most ez ezen Arch-os single GPU-s leírás alapján már jól lett kinyerve a kártyáról.
A leirast ha elolvasod megegyszer, nem emliti hogy "jol kinyerni" lehetseges. Azt irja hogy ha nincs elotte semmi akkor mar patchelve van, ergo valaki mar szerkesztette, ami nalad feltehetoleg nem tortenhetett meg.
Szerintem a megfelelo kinyeressel szerintem anno problemak voltak laptopon, ajanlom osszevetni a letoltheto vbios romokkal illetve szerintem en Windowssal is probaltam kinyerni a BIOS-t.
Nem hiszem hogy nagy az esely de egyes quadro kartyakra (te esetedben asztali megfeleo, az m2000) mar van vgpu megoldas, ami egesz veletlen elindulhat mobil kartyan is. Probat megerhet.
[ Szerkesztve ]
Oppo find 7 astro black
-
Samus
addikt
Nem vagyok szakmabeli, de szerintem egy picit gáz ez 2024-ben, 96 mag meg sugárkövetés, meg miegymás, de egy ilyen aránylag egyszerű dolog nem megy out-of-box két kattintással. Az írást olvasva kettőezres évek eleje ugrott be...
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
15115
tag
Azt is meg kell nézni a gpu támogatja e a virtualizálást. Hiába megy az alaplapon, procin, ha a megosztásra váró eszköz nem támogatja.
Asztalinál jártam így régebben, egy 1030ast szerettem volna sikertelenül, de egy p620-ast már rezzenéstelen arccal működésre bírtam.
Esetedben ajánlanék külső megoldást, usb-s kártyát, azt könnyebben lehet megosztani és cserélgetni is, de méretből adódóan nem egyszerű a kezelése, illetve ha nincs csatlakoztatva le kell választani az eszközt, mivel nem fog a vm elindulni -
Céges, de már feladtuk (BTW a Legion gamer gép, azon hivatalosan nem passthrough-olsz, nem hivatalosan meg csomó ember leírta, hogy megy. Ez workstation laptop volt.)
"szerintem en Windowssal is probaltam kinyerni a BIOS-t."
Én ki is nyertem (feldobtam egy Windowst ) (haza kellett volna vinni a gépet, vagy a CH341A-t be a céghez , aztán azzal! )"Nem hiszem hogy nagy az esely de egyes quadro kartyakra "
Mivel ez egy Quadro M2000M volt, kellett volna mennie. A noVideo hivatalosan azt mondja.@Samus : Igen...! A cikk kb. a nyaram története
@15115 : A gamer kártyákat össze-vissza kell hackelni, az OK, de a kvadró, az hivatalosan alkalmas erre Néztem asztali WS gépben is, de csak 2 ugyanolyan Quadro-t tudtam abba is összekukázni, amivel hajlandó is volt bebootolni, és nem lehetett azt se odaadni a virtuálgépnek :S
Az USB cucc nem lett volna hülyeség, nem lett volna macera, de plusz pénz nem volt a dologra.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
hapakj
senior tag
Azért nem megy mert az a cél, hogy ne menjen. A Geforce arra való, hogy benne van a gépben és játszál meg multimediaz rajta, nem GPU virtualizásra. Arra ott a Quadro vagy a Tesla. Ez nem azért van mert nem működne, hanem mert nem engedik, simán termék particionálás.
[ Szerkesztve ]
-
15115
tag
Vannak úgymond alternatív lehetőségek.
A gpu biosát kell felülírni kompatibilis változatra. Ezek általában moddolt bios-ok.
Tehát pl egy 1030-asra olyan moddolt bios-t kell rátenni ami tudja a virtualizálást, olyan formában már meg lehet osztani a kártyát.
Személy szerint nem próbálkoztam még ilyennel, de találtam rengeteg leírást.
Bios-t már macerásabb találni. Nem kell hangsúlyoznom, hogy egy rossz lépés és a kártya kuka, kivéve ha nincs ismerős aki tudja programozni a chip-et. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest