- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iOS alkalmazások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rigormortiis
veterán
Azért sokan fordítva ülnek azon a lovon, és szerintem ilyenkor is irányadó a munkaszerződés, ami általában rendelkezik a munkavégzés helyéről is. Páran nálunk is hüppögtek a covid után, amiért vissza kellett jönniük, de aztán csak visszajöttek.
Amíg a munkáltató rendezi a bérünk, addig ugyan hagy mondja már meg, honnan dolgozzunk. Sokan azért nagyon elkényelmesedtek a covid alatt...
Meg miért kéne a munkáltatónak bizonygatni bármit is akár kimutatások formájában... Ha csak az irodabérlés bizniszről szól az egész, munkavállalóként akkor sincs közünk ehhez...
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
consono
nagyúr
válasz Rigormortiis #1 üzenetére
Hát, szerintem ha nyilvánvalóan hazudik a munkaadó, márpedig itt eléggé arról van szó, ha tömegesen léptek fel a dolgozók, az igen is a munkavállalót is érinti. Nem kell kamuzni, hogy miért várják el az irodába visszatérést... Ráadásul a munkaadó a munkavállalóból él, nem, ne hozzon döntést a dolgozók bevonása nélkül. Nem a középkorban élünk.
A munkaszerződés meg a másik, azt nem tudjuk mi van benne. Nálunk a COVID alatt mindenkiébe belekerült a távmunka, van távmunkás szerződésem azóta is, mondjuk előtte is távmunkáztam, csak az arány fordult meg (heti 1 nap távmunka helyett most heti 1 nap bemenetel van).Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
haruspex
aktív tag
Én azt hittem kéirányú szerződések vannak, nem rabszolgaság, és a dolgozónak is vannak igényei, nem csak a munkáltatónak, de lehet tévedtem.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
És azt honnan tudhatjuk, hogy mi is van azokban a szerződésekben? Avagy merre is van annak a bizonyos lónak az eleje, illetve eleve hány feje és farka is van neki...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Egon
nagyúr
LOL. Nem rabszolgaság van: fel lehet mondani, lehet másik állást keresni. Bár lassan nem lesz multi full HO-val a jelek szerint...
Egyébként ezek a dolgozói "igények" meddig terjednek? Ha mondjuk egy város északi részén van a cég HQ-ja, de a dolgozók többsége a város déli részén lakik, akkor elvárható, hogy a cég szedje a sátorfáját, és költözzön délebbre?
A munkavégzés helyét a munkáltató határozza meg (bizonyos keretek között), ez benne van a Munka Törvénykönyvében, csaxólok... Ha mondjuk ügyfélnél van a munkavégzés valamilyen okból, akkor ha az nem tetszik a dolgozónak, a munkáltató költöztesse az ügyfelet a dolgozóhoz?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Rigormortiis
veterán
Pontosan, nincs rabszolgaság (errefelé, szerencsére), bármikor lehet más munkáltató felé nézni, kiváltképp az it iparban (egyenlőre).
Nyilván a munkaszerződés az irányadó. Ha a munkáltató jogalap nélkül rántja vissza a dolgozóit bármilyen megfontolásból is, akkor hajrá, erre találták ki a munkaügyi bíróságot (vagy a helyi megfelelőjét), és teljesen jogos a hiszti.
Macs: Nem tudjuk a szerződések tartalmát, de az ilyen híreknél bőven benne van az is, hogy nem a munkavállalóknak van igazuk, csak éppen divat a multikat rugdosni...meg...ja...sokan elkényelmesedtek...nálunk is...de azért csak visszajöttek.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
addikt
"Van, akihez a legközelebbi iroda 4 órára van, másnak a házastársa kellene felmondjon, de sokan egyszerűen a hatékonyabb otthoni munkavégzésre hivatkoznak."
Ha 4 órára van a legközelebbi iroda akkor miért jelentkezett az állásra? A hatékony munkavégzést meg hagy döntse már el a munkáltató, akinél látszódnak a számok. Ez eléggé csík tolja a repülőt helyzet.
Munkavállalóként vagy elfogadom a munkaszerződésben leírtakat, vagy keresek másik helyet. Persze keresni kell a kompromisszumot, de azért vannak észerű határok.Mondjuk a cikkben amerikáról van szó, így nem is kell ezen a mentalitáson csodálkozni.
[ Szerkesztve ]
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
yanna
addikt
Azt kellene tisztázni, hogy a szerződés hogyan jött létre. Munkáltató kínált munkahelyet a munkavállalónak, vagy munkaerőt kínált a munkavállaló a munkáltatónak. Szerintem az első az általános. Mint a piacon. Kofa diktálja az árat, vevő meg megveszi, vagy nem.
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
-
addikt
Miért is kellene mutatnia? Előírja valami?
Nálunk is voltak értékesítők akik home officeból "dolgoztak". Majd fél évvel később kiderült, hogy 0 Ft bevételt termeltek. Pedig a táblázatok, beszámolók alapján elvileg dolgoztak.
(És volt ilyen rendszergazda kollégánk is. Ticketek, munkalapok alapján minden okés volt, csak egyszer jött a telefon az ügyféltől, hogy felmondja a szerőzést ha nem oldjuk meg végre a több hónapja fenn álló problémát. A kollégák még 1 évvel később is találtak csontvázakat.)
A home office nem való mindenkinek, de mindenki alapvető dolognak tartja, hogy az jár neki.
[ Szerkesztve ]
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
consono
nagyúr
Szerintem meg de A vezetők 70+%-a mikromanagelni szeret, tapasztalataim alapján. Az meg nehezen megy távmunkában...
Xpod: abban egyet értünk, hogy nem mindenkinek való a HO.
[ Szerkesztve ]
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Apollyon
Korrektor
Azért nem mutatja meg, mert hazudik. Ha ilyen egyszerű dologban hazudnak, akkor miért is bízzon meg az ember a munkáltatóban? Akkor vállalja fel, hogy bocs, de nem akarunk home officet, és nem indokoljuk meg, hogy miért.
Ehelyett ilyen egyszerűen leellenőrizhető dologban kamuzni vérgáz.
Meg azt is tegyük hozzá, hogy itt usákiáról van szó, ahol a többség wc-re is V8-cal megy, és brutál dugók vannak a városokban. Nem csoda, hogy az emberek nem akarják elpazarolni az életüket a kocsiban ülve, a dugóban araszolgatva, vagy másik opció, menj vonattal, 2 óra az is, feltéve, ha van...#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
vm93hun
aktív tag
Bár leírták már előttem, de az nem a Távmunka/HO hibája, ha valaki félvállról veszi a rábízott feladatokat. Aki meg ezzel visszaél, azt igenis szankcionálni kell.
(Azért az az ügyfél sem százas, aki hónapokig hagyja, hogy megoldatlan maradjon egy probléma és ezt a rendszeres meetingeken - ha van/volt egyáltalán ilyen - nem tette korábban szóvá, amikor legalább közbe lehetett volna lépni)
[ Szerkesztve ]
Nekem életem van, nem fészbúkom, ezért a telefonom is 6 napig bírja egy töltéssel.
-
knight42
újonc
Ha a covid alatt-után vették fel, akkor teljesen jogosan háborog. Akkor homeoffice volt.
Ha ezekután berántják az irodába, akkor az a magyar jog szerint munkáltató általi szerződésmódosítás lenne. Ha ezt Mo-n az alkalmazott nem fogadja el, akkor olyan mintha a munkáltató felmondana. Végkielégítés stb.
Az USA-ban félő hogy at-will alkalmazás van, ott megteheti a munkáltató, hogy azt mondja akkor "szevasz, be se gyere holnap, az utolsó csekkedet meg kipostázzuk".
Persze bizonyos pozícióban van az alkalmazottnak alkupozíciója. Hallottam olyanról aki egy ilyen gyere vissza az irodába felszólításra azt válaszolta, hogy ok, de az utazás ideje innentől beleszámít a munkaidőbe. És elfogadták neki, mert jó és nehezen pótolható munkaerő volt.
Amúgy az Amazon egy nagy k*cs*g, én az alkalmazottaknak szurkolok, remélem sikerrel járnak!
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
Kitértek az Amazon céljára is, amely szerint a legjobb munkaadó szeretne lenni
HAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAH
es meg tobb HAHAHAHAAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHTenyleg csak akar lenni.
Addig biztosan nem lesz, mig a nagyfonok a masodik leggazdagabb ember a Foldon, kozben az Amazon alkalmazottak egy resze allami segelyre szorul, hogy legyen mit enni ho vegen is. -
Tasunkó
senior tag
fel lehet mondani, lehet másik állást keresni.
Ez a munkaadó számára a fejlődés gátja.
Alapvaetően egy filozófiával megoldható, aminek a lényege az, hogy nem én vagyok bezárva hozzátok, hanem ti vagytok összezárva velem.
Ha egy munkavállaló ezt így gondolja, onnantól minden munkaadó csak egy pillanatnyi állapot, amihez hozzászokik. Ez csak úgy válik be, ha a munkavállaló nem tud máshol elhelyezkedni, és megijed, mintegy zsarolásként működik. Viszont aki meg nem tud máshol elhelyezkedni, az a kutyának sem kell, csak az így gondolkodó munkaadójának.
A legjobb, amikor bármelyik pillanatban kész vagy továbbálni, de akkor a a prioritásnak a munkából mindig a legtöbb tapasztalatot kivételét kell tekinteni, és csak utána jön a teljesítmény leadás, sőt elrontani is el lehet valamit, mert a javítással több tapasztalathoz lehet jutni.
Garman meg összevissza hazudozik, hisz az a dolga. Onnantól hogy nem tekinti partnernek a munkavállalót, onnantól ellenségek, háborúban meg mindent szabad.Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
Egon
nagyúr
Ha a covid alatt-után vették fel, akkor teljesen jogosan háborog. Akkor homeoffice volt.
Ha ezekután berántják az irodába, akkor az a magyar jog szerint munkáltató általi szerződésmódosítás lenne. Ha ezt Mo-n az alkalmazott nem fogadja el, akkor olyan mintha a munkáltató felmondana. Végkielégítés stb.Ez egyáltalán nem így van. A kérdés az, hogy mi van a munkaszerződésben. Pl. nálunk ez úgy működik, hogy a HO egy lehetőség, amivel nem kötelező élni, és nem kötelező adni sem. Más kérdés, hogy tekintjük annyira partnernek és felnőttnek a kollégákat, hogy nyilván előre meg van beszélve, hogy heti X nap HO úgymond "jár" az adott delikvensnek, de ettől még a Nexonban ugyanúgy kell igényelni, a közvetlen vezetőnek pedig ugyanúgy jóvá kell hagynia, mint a szabadságot...
Btw ha nem is gyakori, de előfordul helyszíni munkavégzés az ügyfélnél, ami nyilván kizáró ok a HO vonatkozásában. A múltkor pl. egy fejlesztővel és egy üzemeltetővel egy hatóságnál voltunk egyeztetésen: van egy termékünk hatósági engedélyezés alatt, felmerültek kérdesek, a hatóság úgymond behívott minket, és bennük fel sem merült egy online meeting lehetősége...Amúgy az Amazon egy nagy k*cs*g
Ezt viszont osztom.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
"Szerintük ennek révén a dolgozók jobban tudnak együttműködni, kapcsolatban maradni és újítani."
Amikor a dirinek köze nincs a valósághoz, az mindig success storykat eredményez@Egon : Mi csak bekattintjuk, hogy aznap HO. Mondjuk érdemes lebeszélni + mindenkinek megvannak a szokásos napjai, de különben szabadság van. Globál csapatoknál nálunk meg majdnem full HO, csapattól függően.
A gyárakban meg kb. 0 otthoni munkavégzés, az irodai dolgozóknak is...@Xpod : Okos cégnél megnézik, mit szeretnének a dolgozók, mert a kényszerítés mindig csak feszültségeket eredményez. Kompromisszumokkal mindenki jobban jön ki.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Apollyon
Korrektor
A kedvencem az volt, amikor a közelmúltban tettek egy 4 napos munkahét kísérletet a telekomnál, majd elvetették, hogy a dolgozóknak ez nem jött be.
Képzelem.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
nagyúr
Lehet jogászkodni de azért optimális esetben ha adnak valamit a dolgozónak akkor teljesen természetes, hogy ha elveszik akkor annak következménye lesz( munkaügyi per, tömeges felmondás, sztrájk stb.). Ez Magyarországon biztos furcsa mert nem szabad oda "pottyantani" ahol enni kapunk, örüljünk, hogy van munkák, aki fizeti a számlát az rendeli a nótát és hasonló a szocializmusból itt maradt okosságok tartják távol a magyar munkavállalót az érdekérvényesítéstől.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
-
sh4d0w
félisten
A COVID a vilag jo reszet rakenyszeritette egy eletmod valtasra Az elmult 4 evben alkalmazkodtunk ehhez, most megint ezt kellene csinalni? Aligha hiszem, hogy jarhato ut...
https://www.coreinfinity.tech
-
-
cucka
addikt
Munkaügyi per akkor lesz, ha a munkaadó jogsértést követ el. Sztrájkolni szintén megalapozott indokkal lehet, a bíróság kimondhatja, hogy jogtalan a sztrájk.
Ha a szerződésbe bele van írva, hogy a munkaadó kötelezhet az irodai bejárásra, akkor ez van, kötelezhet. A munkavállalónak ha nem tetszik, beadhatja a felmondását.
-
nagyúr
"Munkaügyi per akkor lesz, ha a munkaadó jogsértést követ el."
Igen, valóban de se a szerződést se az amerikai jogi környezetet erre vonatkozóan nem ismerjük, elsődlegesen arról van szó itt.
"Sztrájkolni szintén megalapozott indokkal lehet, a bíróság kimondhatja, hogy jogtalan a sztrájk."
Na ez itt a szekunder szégyen, majd a bíróság megmondja, hogy sztrájkolhatok-e. Tudom, hogy Magyarországon így van, meg még lehet pár országban ahol a józan ész fölött diadalmaskodott az önkényuralom de azért úgy vagyok ezzel, hogy ha rólam volna szó, vagy az én munkahelyemről akkor mindenképp sztrájkolnék ha tetszik a kedves bíróságnak ha nem. Ugyanis a sztrájk célja a nyomásgyakorlás. Ha egyedül sztrájkolok akkor max kirúgnak, ha viszont tömegesen sztrájkolunk akkor nem tudnak mindannyiunkat kirúgni és így lehet elérni azt amit akarunk. Amíg élek nem felejtem el, hogy mi történt a HungaroControl légiirányítóival néhány éve. Sztrájkolni szerettek volna aztán kijött a rendelet(!!!), hogy azt nem lehet nekik mert nemzetbiztonsági érdek. Én voltam légiirányító felvételin, nagyon jó kognitív képességek kellenek hozzá. Elhasaltam de legalább láttam, hogy miért nincs elég ember az igen csak jó fizetés ellenére se. Nem csodálom, hogy a kormány egyből betojt amikor ők sztrájkolni szerettek volna mert szinte lehetetlen őket pótolni bár próbálkozások vannak, legutóbb már azt hallottam, hogy katonákat is lehet oda vezényelni akik felügyelettel dolgozhatnak, azért az nagyon komoly.
#26 nem értéktelen, át kell alakítani lakóházzá, társasházzá és máris értékes lesz.
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Egyáltalán, minek szívatni mindenkit? Aki akar, meg akinek muszáj, járjon be, a többi ne. Ha nem dolgozik jól, tolja le a főnöke, stb. Kényszerítéssel senkinek nem lesz jó.
Kiderült, hogy működik a világ anélkül is, hogy reggel és délután az offisz munkaerő mérgezett egérként rohangálna.[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
A sztrájkjog nagyon fontos jog amúgy, és jó hogy van, és semmiképp sem korlátoznám, de nem lehet vele korlátlanul élni. Egyrészt nem illet meg mindenkit, másrészt csomó helyen biztosítani kell a munkavégzést sztrájk közben is.
És ne haragudj, az a világ bohózata lenne, hogy a jól fizetett amazon irodai alkalmazottak sztrájkolnak mert be kell járni az irodába.
Szóval nekem kurvára kellemetlen ez az egész, amit leművelnek a munkások. Mint ha legalábbis a home office valamilyen alkotmányos alapjog lenne.Az összes olyan szakma, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a társadalom és a modern civilizáció működjön, na azok egyike sem végezhető otthonról pizsamában egy monitor előtt.
-
nagyúr
"És ne haragudj, az a világ bohózata lenne, hogy a jól fizetett amazon irodai alkalmazottak sztrájkolnak mert be kell járni az irodába."
Ez nem fizetés függvénye már ne haragudj! Működik vagy nem működik? Erről mutasson bizonyítékot az Amazon. A home office nem csak környezetkímélőbb(kevesebb autó az utakon) de a lakhatási válságra is megoldást nyújthat a jövőben. Tessék már nem irigykedni azokra akik megtehetik!
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Nem kell nekik bizonyítékot mutatni semmire.
Ha benne van a szerződésben, hogy behívhatja a munkást az irodába, akkor behívhatja. Ha ez a munkásnak nem tetszik, akkor felmondhat. Pont.
Nehogymár a szar húzza le a wc-t.És nem fizetés függvénye. De.
Amikor home office-os alkalmazottként otthon ülsz pizsamában egy meetingen, és rendelsz egy pizzát, akkor belegondolsz, hogy hány embernek kellett hajnalban felkelnie, fizikai munkát végeznie, szopnia a 40 fokban a mezőn, vagy ott állnia a 600 fokos kemence mellett izzadt golyókkal, vagy egy robogón nyelni a szmogot a városban azért, hogy te azt a pizzát megkapd?Szóval ami engem zavar az a mérhetetlen nagyképűség, hogy azok az emberek, akiknek a jóléte és életminősége azon múlik, hogy a társadalom többi része bemegy a munkahelyére és elvégzi a munkát, ők picsognak, hogy rájuk ugyan már ne vonatkozzon ez a kötelezettség.
Mert az orvos az be kell menjen műteni meg a pék is be kell menjen kenyeret sütni. De bezzeg ha az a te mérhetetlenül fontos feladatod, hogy mondjuk szoftvert fejlessz az amazonnak meg meetingen ülj, akkor te különleges vagy és ezért téged megillet a home office jog.
Szóval részemről bekaphatják. Ha nem tetszik, akkor lehet keresni más munkát.
[ Szerkesztve ]
-
Tasunkó
senior tag
-
félisten
A helyzet vélhetően összetettebb annál, mint ami a Harangi-cikkből átjött.
Hat éven át dolgoztam amerikai cégeknek, nem kevés munkajogi problémával szembesülve. Elképesztő mértékben máshogy gondolkoztunk. Teljesen triviális, alapvető dolgokban nem tudtunk közös nevezőre kerülni. (Kezdve ott, hogy miért a magyar jogot kell alkalmazni a magyar cég Magyarországon dolgoztatott magyar munkavállalói munkaviszonyára...)
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
MomoSinX
aktív tag
Szerintem érthető és jogos. Ott felesleges erőltetni az irodát, ahol a munkakör tényleg nem követeli meg.
Nálunk heti egy napot kellett bemenni, de most felemelték kettőre, de kezdi érezni a vezetőség, hogy ez is feszegeti a húrt már sok embernél.
Én speciel utálom azt a kettő napot is, baromi gagyi open office van, semmi privát zóna, mindenki egymás képében, túl sok a zaj és zavaró kaja / kávé szag. Nem érdekel az irodai politika, mi van a babáddal, mit evett Manci néni. Csak szeretném letudni a dolgom és húzni haza, de sokszor nem hagynak, ezért ilyenkor a munkám fele is alig van meg.
Otthonról sokkal hatékonyabb vagyok. Szóval ha még jobban emelnék a benti napokat, húzni fogok máshova. Több évnyi tartalékom van, bármikor felállhatok.
Szerintem a jövő remote, amelyik munkaadó nem képes haladni a korral, az húzza le a rolót, lassan 2025 van és igenis lázadjon mindenki a bullshit ellen.
-
Apollyon
Korrektor
Az egy dolog, hogy egyes HO dolgozók hogy állnak ehhez a sztorihoz, de ez még nem jogosítja fel a munkáltatót hogy full etikátlanul járjon el.
Vannak cégek, ahol adott munkafolyamatok teljesen ki vannak szervezve más cég(ek)hez, és egy field managert leszámítva aki szökőévente beugrik tárgyalni, gyakorlatilag magát a munkát végző kollégák soha nincsenek a helyszínen mert távolról dolgoznak. Ott valamiért nem probléma a kollégák folyamatos / örökletes távolléte.
Valószínűleg nem kirívó eset, hogy egyébként az otthonról kiválóan dolgozni tudó kollégákat is csak azért a kicsinyes ok miatt hívják be, mert az otthonról dolgozni nem tudó kolléga/kollégák irigyek, és ha neki szar, akkor legyen másnak is, mindenkinek. Ki tudja, simán lehet, hogy az Amazonos esetnél is ez áll fent, illetve a Telekomnál is ez lehetett a 4 napos munkarenddel.
Objektív szempontból nézve a dolgot, ha technikailag meg lehet oldani, hogy pár munkatárs esetleg komplett munkakör fizikai jelenléte nem szükségszerű, akkor minek tartsák bent, ha nem akar ott gubbasztani?
Egyébként giga előnye a HO-nak még az, hogy akik kénytelenek mégis bejárni, azoknak több hely marad az úton. Azért nem mindegy, ha cégenként ~20-40-50-100-200 kollégával kevesebb autó áll a dugóban.
Ha meg már magasról teszünk a dolgozók munkamoráljára, legalább a környezetünket próbáljuk kímélni: átlagban számítva évi 4,6 tonna szén-dioxid szennyezést lehetne megspórolni a Földnek per gépjármű.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
bambano
titán
az az alapvető probléma itt egy-két ember szemléletével, hogy azt gondolják, a munkaszerződés szent és sérthetetlen, a munkavállaló meg kussoljon.
ideje lenne megszokni, hogy a munkaszerződés egy polgárjogi szerződés, közös akaraton nyugszik. ha nem tetszik, első körben meg kell próbálni megváltoztatni, ha nem sikerül, akkor felmondás.
a másik probléma, hogy minden vezetőnek rá kell döbbennie, hogy az ilyen kissé nárcisztikus cezaromániás stílusnak egyre inkább leáldozik. a mai fiatalság, akikre hosszabb távon támaszkodniuk kellene, ha szeretnének elvégzett munkát látni, úgy hussan el két másodperc alatt, ha hülye a főnök, hogy pislogni nem lesz ideje. az öregebbek meg majd eldolgozgatnak, ahelyett, hogy motiváltan termelnének.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
"Mert az orvos az be kell menjen műteni meg a pék is be kell menjen kenyeret sütni. De bezzeg ha az a te mérhetetlenül fontos feladatod, hogy mondjuk szoftvert fejlessz az amazonnak meg meetingen ülj, akkor te különleges vagy és ezért téged megillet a home office jog."
Pont erről van szó. Ha valakinek muszáj, azzal nem tudsz mit csinálni, de a többit minek szívatni? Meg ha legalább azok nem járnak be, akiknek nem muszáj, akkor a többinek is jobb, mert kevesebb a dugó, kisebb a légszennyezés, stb. (Én pl. heti hármat járok be, mert olyan a munkaköröm, de asszonyéknak Németországban vannak a szerverei meg mindenfelé a világon, ők tényleg, minek menjenek be valahova minden nap?)Különben meg azért sztrájkolnak, amiért akarnak. Az érdekérvényesítő képesség a lényeg.
"Szóval részemről bekaphatják. Ha nem tetszik, akkor lehet keresni más munkát."
Fognak is.[ Szerkesztve ]
-
NandoXXL
senior tag
Az a baj veletek, hogy irigyek vagytok. Bank, ATM-ekkel foglalkozunk, nekem külön engedéllyel be se kell menni. Napi 2,5 óra az út oda vissza Budapest egyik végéből a másikba. Ennyit vennének el az életemből a semmire. A munkánknak meg kell lennie ha kevés, ha sok... pont. Nincs ilyen hazudás gerinctelenkedés mint amit műveltek, a többiek kb. heti két napot vannak bent. De osztály szinten se jár fel mindenki, napi 3 óra út... Ilyen irigy riherongy alakok, akik tisztességes bért nem karnak fizetni, a csóróktól még azt a kis szabad időt is sajnálják azoknak a pokolban a helye. Aki meg kummant az bent se halad, vezető lesz de nálunk nincs ilyen retardált szemétkedés, mert mindenkinek meg van a feladata, helyettese. Értsd.: Meg van a feladat/hatáskör, önállóan el kell végezni, Mi felelünk érte, ha kevés ha sok
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
Azért van egy alapvető eltérés.
A te munkahelyed az ATM-nél van, nem a munkaadó központjában. A buszvezető sem tud home office-ba menni, de a telephelyen sem tud maradni.
Neked nem kell minden nap a munkaadódhoz menni. Az elvégzett munkád adminisztrálja automatikusan a tevékenységed.
A buszvezető oda jár ahol a buszt hagynia kell a műszak után.A home office ennél komplikáltabb. A kapcsolódó adminisztrációval sosincs baj. Az elvégzett munkával már lehet.
Sokkal nehezebb ellenőrizni, mint például téged vagy a buszvezetőt.Ahol nem vagy nehezen mérhető a teljesítmény, ott komoly alapja lehet a munkahelyre hívásnak.
A német mondás szerint. A bizalom jó, az ellenőrzés jobb.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
cog777
senior tag
Ugy gondolom hogy van egy masik nezopontja is a dolognak, ez pedig a kornyezetszennyezes. Covid lezarasok kapcsan lehetett latni mennyire csokken a z ingazasbol adodo szennyezes.
ugy gondolom hogy itt az ideje ezt szabalyozni es legalabb az EU-nak csinos kis birsagot (ado) kiszabni a munkaltatokra akik nem elegge rugalmasak, mert iszonyat energia ea penzpazarlo a bejaras. Ugye ezt a munkavallalo tobbszorosen allja, utak karbantartasa stb az adojabol (meg persze a sajat ideje es energaja).Tessel megfelelo vezetest osszekaparni, akik tudjak menedzselni a csapatot tavolril is. (tobb evet dolgoztam ilyen csapatokkal, tehat lehetseges)
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
cucka
addikt
Nem erről van szó. Arról van szó, ahogy elő van adva a probléma.
Hogy nekem együtt kéne érezzek ezekkel az irodai dolgozókkal, hogy most az ő alapvető jogaik sérültek, mert be kell menjenek a munkahelyre dolgozni. Pont úgy, ahogy 2020 előtt is be kellett menjenek. És pont úgy, ahogy mindenki másnak is be kell menni, aki nem otthonról pizsamában végezhető munkát végez.
(Akik amúgy a gazdaság 90%-a. És az összes olyan kimagaslóan fontos munka, ami nélkül a modern társadalom nem tudna működni.)Most fel kéne háborodnom azon, hogy a munkásnak be kell menni a munkahelyre dolgozni?
[ Szerkesztve ]
-
scdlsc
aktív tag
"Amikor home office-os alkalmazottként otthon ülsz pizsamában egy meetingen, és rendelsz egy pizzát, akkor belegondolsz, hogy hány embernek kellett hajnalban felkelnie, fizikai munkát végeznie, szopnia a 40 fokban a mezőn, vagy ott állnia a 600 fokos kemence mellett izzadt golyókkal, vagy egy robogón nyelni a szmogot a városban azért, hogy te azt a pizzát megkapd?"
LE-SZA-ROM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"akiknek a jóléte és életminősége azon múlik, hogy a társadalom többi része bemegy a munkahelyére és elvégzi a munkát"
"az orvos az be kell menjen műteni meg a pék is be kell menjen kenyeret sütni"
Ők választották ezt a szakmát. Egyék meg amit főztek."Szóval részemről bekaphatják. Ha nem tetszik, akkor lehet keresni más munkát."
Neked mi bajod? Elhiszem hogy szopás 3 műszakban a futószalag mellet dolgozni, de lehet továbbtanulni és keresni olyan munkát, amit tudsz otthonról végezni. -
nagyúr
válasz arnyekxxx #41 üzenetére
Miért is ne? Mert nem rabszolgák vagyunk? Tudom ezt Magyarországon rohadt nehéz megemészteni.
#32 egyszerűen irigy vagy, nem kell ezt ennyire sok betűvel leírnod. Miért nem tanultál? Még most sem késő talán. Az a baj, hogy a mentalitásod csapdájában vagy. Nem úgy gondolkozol, hogy neked hogy legyen jobb hanem, hogy másnak hogyan legyen sz.r. Ezért vagy ott ahol.
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Hát pedig így van. Én is leszarom, hogy az amazon irodistái be kell menjenek dolgozni az irodába. És ne feledd, az a home office munkavégzés, amiért megy a picsogás, az 4 éve létezik. Előtte fel sem merült senkiben.
Neked mi bajod? Elhiszem hogy szopás 3 műszakban a futószalag mellet dolgozni
Én 5 éve home office-ban dolgozok. És ez bele is van írva a szerződésembe.
Csak ettől még nem hiszem el magamról hogy az én seggemből süt ki a nap, mert jó fizetésért itthon pizsamában dolgozok, és tudom, hogy ez nem olyan, ami mindenkinek jár.Mert ha a paraszt nem kel fel hajnalban földet túrni meg megetetni az állatot, akkor nekem meg neked nem lesz mit enni.
Ha én nem kelek fel reggel és nem írom meg a szoftvert itthonról pizsamában, akkor tudod mi történik? Semmi.Szóval érdemes fejben rendet tenni, és belegondolni, hogy amúgy mi az ami igazán értékes, és mi az ami nem. És az arc méretet is ehhez igazítani. (Nem neked szól személyesen, hanem az összes home office miatt picsogó irodistának úgy általában)
#47Narxis
Nem irigység, ahogy írtam, én szoftvert fejlesztek itthonról jó fizetésért pizsamában. Csak ettől még tisztában vagyok vele, hogy ez egy privilégium, nem pedig alanyi jogon jár. És nem hiszem el magamról hogy ettől értékesebb vagy jobb vagyok, mint az a fickó, aki felkel reggel 4-kor hogy elvigye a szemetet. Mert nekem van szükségem az ő munkájára, és nem fordítva.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Ahogy más is írta, amcsi munkajogban amcsi törvények számítanak.
És igen, a szerződés számít elsősorban, ott sokkal nagyobb szerepe van a szerződésnek, nincs ennyire leszabályozva minden, mint itt.Viszont, most nem amazonos árufeltöltőkről van szó szerintem. Hanem olyan mérnöki, programozó, devops és hasonló területekről, ahol amerikában is komolyabb juttatási csomagot szerződnek le a munkavállalóval. Olyan pozíciókat, ahol leépítéskor sokhavi fizetést is osztogatnak, ha önként mondanak fel és nem kirúgják.
Szerintem az egész home office visszaterelés csak ködösítés és a vezetőség taktikája arra, hogy a csökkenő bevételek miatt általuk szükségesnek gondolot tömeges leépítés helyett a munkavállalók maguktól mondjanak fel. Vannak usa államok, ahol a tömeges leépítés már jogszabályilag szabályozott.
Így megússzák a juttatáscsomagok osztogatását. A részvények is kevesebbet esnek, ha ho hiszti miatti felmondásknt állítják be, mintha a cégnek kell tömeges felmondással kirúgnia az embereket.
Az amazon 2022 óta, idén tavaszig 27 ezer munkavállalótól szabadult már meg. [link]
Employees in the U.S. will continue to receive their pay and benefits for at least 60 days, and they will be eligible for a severance package.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest