- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dinamiq
tag
válasz Integra #3201 üzenetére
Ha nem javul én akkor is elégedett leszek. Nekem volt fönt froyo. A memóriát máshogy használja, mert szinte csak 200 mega fölött volt mindig a szabad memória. Gyorsulás talán a főmenüben volt érezhető. A tesztek is mutattak gyorsulást. Valóban annyit, mint amiről olvasni lehetett. Én azonban nem vettem igazán észre mást. 2.1-el is egy szempillantás minden, meg froyo-val is. Ugye ezek főzött romok, így le is szedtem, mert csak a kíváncsiság miatt raktam föl. De hamarosan eljön a nap, amit mindannyian várunk!
[ Szerkesztve ]
-
edward2
addikt
Ma vettem brando ultra clear képernyő védő fóliát (múlt héten rendeltem egy pakkot UKből amiben volt védőfólia de fel se ragadt minden baja volt ezért mondom megprobálom brandot)
Hát mit ne mondjak ez a fólia betojás! 9.5pont/10ből. A fél pontot is csak azért vonom le mert van egy 0.3mm hiány a fólia körül, tehát nem tökéletesen fed. Különben jobb mint újkorában a teló. Legjobb 2500huf amit valaha kiadtam Felrakni pedig gyerekjáték volt.
[ Szerkesztve ]
-
sippet
senior tag
válasz Dinamiq #3203 üzenetére
Egyetertek. En is mar hetekkel ezelott peszoktam a task killerekrol, de soha nincs gondom a telefonnal, akarmit futtatok akarmi utan, mindig roccenes nelkul teszi a dolgat. Hiaba van egy ido utan elvileg keves memoria (legrosszabb esetben 40 mb kore szokott sullyedni, de ez arra meg untig eleg, hogy a rendszert es az alkalmazasok kozti valtasokat akadasmentesen megoldja), es fut sokfele dolog a hatterben, az aksi sem merul jobban. Szoval akarki (khm) akarmit mond, az androidos multitask igenis jol meg van csinalva, es csak abban az esetben okozhat problemat a hatterben valo futtatas, ha szarul megirt program is keveredik a tobbi koze, ami nem ugy mukodik, ahogy kellene.
-
sippet
senior tag
Hozza akartam tenni, csak kifutottam az idobol, aztan meg mar minek, hogy persze ehhez nyilvan kell egy eros vas is, de azzal nem ertek egyet, hogy kizarolag ennek koszonheto az elmeny. A sok ram foleg ahhoz kell, legalabbis ahogy en latom, hogy minel tobb alkalmazas nyitva, vagy legalabbis hibernalva legyen a hatterben, hogy ha kell, minel elobb meg lehessen oket nyitni, tehat a rendszer ne zarogassa be oket ugymond ido elott. Mondom, nalam alapesetben altalaban nincs tobb 40-50 mb szabad memorianal, marpedig ennyit azert egy kozepkategorias hardvernel is ossze lehet azert kaparni. Ennyi eleg a rendszer roccenesmentes mukodesehez, legfeljebb nem fut majd egyszerre a gyari bongeszo, a skyfire, a google maps, a kamera, a kepnezegeto, plusz meg egy rakas egyeb cucc es service. Es mint mondtam, nem is ez benne a legjobb, hanem hogy ennek ellenere sem szivja az aksit jobban, ami pedig mar abszolut a rendszer jol felepitett eroforraskezelesenek a fuggvenye, nem pedig a hardvere. Vagy rosszul latom?
[ Szerkesztve ]
-
Dinamiq
tag
Ráadásul ha egy app meghal, akkor simán bezárja, de a többi folyamat ketyeg tovább. Nem omlik össze a rendszer. Valószínűleg mindkét dolog hozzátesz az élményhez, az android is és az erős vas is. Használtam hero-t és ott sem volt ez másként. Természetesen sebességben volt különbség, de nem volt drasztikusan lassabb. Az élmény meg ugyan ez. Mindehhez a kiváló kezelhetőség társul. Vannak olyan dolgok, amik lehet fel sem tűnnek, de más rendszereken azért nem így működnek. Le is írok párat:
- ha zenehallgatás közben kihúzom a fülest nem ordít tovább a zene a hangszóróból, hanem megáll a zenelejátszás
- zenehallgatás közben megy a navi. Ha jön egy manőver okosan lekeveri a zenét és bemondja, hogy merre tovább, majd utána zene ismét
- ha a füles be van dugva, mert zenét hallgatok, akkor bejövő hívás esetén nem a hangszóróból szól a hívó hangja, hanem a fülesen keresztül. Ezt autóban imádom, mert így a hívó hangja az autó hifijén hallatszik. Rendes kihangosítóként működik.
- app telepítés simán mehet ismeretlen forrásból
- fotózás közben bár mikor elérem az elkészült képeket, és képnézegetés közben is egy gombnyomás visszalépni fotó üzemmódbaSok-sok ilyen apró okosság az, ami nagyban hozzájárul, hogy egy kellemesen használható rendszerről beszéljünk. Ráadásul, mindent a júzer szabályoz. Ha kell, akkor ordít a zene, ha kihúzom a fülest, vagy nem megy fel ismeretlen app.
Ezen dolgok nagyrészt az androidnak köszönhetők. A Desire meg jó vas jó rendszerrel. -
mumk
tag
Én is mellőzöm egy idő óta a task killereket, több galibát csináltak mint amennyi hasznuk volt. Amióta meg Froyo van fent, teljesen értelmetlen is,130MB alatt még soha nem volt, akármit indítok el.
MIUI 0.12.24.
-
Dinamiq
tag
Froyo alatt én is ezt tapasztaltam. Csak nekem 200MB alá nem ment a memória. Mondjuk én nem nyúztam sokat. Biztos több program futtatása közben azért 200 alá ment volna. 2.1 alatt meg nem a task killert használom, hanem a Process Manager-t. Valahogy ez jött be. Ugyan azok a funkciók, csak ezzel kevesebb volt a hiba. Ráadásul tud program uninstallt is.
Hol tapasztaltad a legnagyobb gyorsulást Froyoval? Gyors görgetésnél akadnak még a főmenü és az smsek? Azt hiszem Froyoval az smsek közt látszik, hogy a görgető sáv nem is igazán akad, hanem a hossza változik az sms hosszok függvényében. Ugye ehhez viszonyít az ember ez ezért becsapós.
-
mumk
tag
válasz Dinamiq #3210 üzenetére
Gyorsan jönnek ki az új verziók, most az MCR r18 van felrakva. Elötte az r17, az elött meg a DeFroST több verziója. A böngésző rengeteget gyorsult, főleg a tartalmasabb oldalaknál szembetűnő a javulás. Korábban tényleg voltak akadások, de most nem tapasztalom egy ideje, ezen lehet hogy a LauncherPro is segített valamit. Javult a hangminőség is, a kamerát és a rádiót leszámítva minden működik rendesen.
MIUI 0.12.24.
-
gofry
senior tag
-
Dinamiq
tag
Tényleg gyorsan jönnek ki az új verziók. Kipróbáltam az egyik este. Pont a hangminőség miatt nem jött be, mert nagyon vízhangzott. Visszapakoltam a 2.1-et. Másnap reggel már fönt volt a javítás a vízhangra.
A LancherPro tényleg gyors. Próbáltam én is. Bár nekem ezekből a rom-okból pont a Sense hiányzik. -
Moser86
csendes tag
Nem tud valaki valami jó kis címet, ahol a fizetős .apk-kat le lehet szedni ingyenesen?
Evolution: Siemens M35 -> Siemens A50 -> SE K500 -> SE K750 -> HTC Desire -> HTC One S -> LG G2 -> G4 -> ONEPLUS 6 -> 7T -> PIXEL 6 -> PIXEL 7PRO -> S24 ULTRA
-
macko003
csendes tag
egy olyan problémám van, hogy ha válaszolok egy levélre, akkor azt 2x jeleniti meg gmail-ben.
a telefonon nem a gmail klienst használom, hanem a mail-t.
ráadásul a fejlécekben is van eltérés, az 1.ben jók az ékezetek, a 2. ban nem. gondoltam a bcc-re, de a levelekben a címzett a másik fél.
5letek?feladó XX <XX>
címzett Márkus Sándor <XX>
dátum 2010. június 22. 8:14
tárgy Re: XX
küldő gmail.comfeladó XX <XX>
címzett M rkus S ndor <XX>
dátum 2010. június 22. 8:14
tárgy Re: XX
küldő gmail.com -
zozo2001hu
tag
Én arra leszek kíváncsi, hogy az akkumulátoros üzemidőben várható-e majd javulás, a 2.2-es frissítés után.
-
Dinamiq
tag
válasz zozo2001hu #3219 üzenetére
Ha logikusan belegondolsz kell, hogy javuljon. Kevesebb programot tart megnyitva, így lehet csak több a rendelkezésre álló memória. Ha ez így van, akkor kell, hogy javuljon az üzemidő.
-
gofry
senior tag
tyú most hogy örül minden iphoneos az új iOS nek a miénk lagos, meg amúgy sem fog sokat javulni a froyo mondják
Komolyan tök jó örülnek hogy gyorsan exponál a fényképező, meg hogy lehet hátteret rakni a szifonra ajjj -
mumk
tag
válasz zozo2001hu #3219 üzenetére
Esetleg ha erre téved egy N1 tulaj aki Froyot használ, az tud valamit nyilatkozni a témában. Sajnos Desin pont az ellenkezőjét tapasztalom, habár ez a rom még nagyon nagyon messze van attól ami a végleges lesz.
MIUI 0.12.24.
-
kosturica
őstag
Soockit! PÜ ment!
Xiaomi MI 5S Plus 6/128 GB Grey
-
zozo2001hu
tag
Lehet volt már korábban, mindenesetre egy kis szösszenet tőlem:
Screenshot készítés android-al:
-
mumk
tag
válasz zozo2001hu #3225 üzenetére
Ha viszont rootolt a telefon, csak a ShootMe (market) appot kell feltenni és bárhol bármikor lehet nyomatni a sreenshot-okat. Elég hozzá határozottan megmozgatni a telcsit, még böködni sem kell.
MIUI 0.12.24.
-
dani3l
őstag
Hali!
Itt is felteszem a kérdést, hátha előbb kapok választ, mint az Androidos topikban.. Ki tudom én ezt kódolni/kódoltatni, ha szolgáltatónál veszem? És ha igen, akkor hol/hogyan? Beviszem egy GSB boltba ott emg tudják csinálni? Bocs, ha hülye kérdés, de nem tudom, hogy Androidnál is úgy működik-e mint a többinél mondjuk..
Üdv. -
sippet
senior tag
pénzért ki tudod, persze. szolgáltatónál is, de van weben néhány weboldal, ahol meg kell adni az imei számot, és annak alapján megoldják. csak olyan oldalt kell keresni, ami megbízható. szolgáltatónál nem tudom, mennyi, a második megoldás 15-20 euró között mozog. a modaco fórum együttműködik az egyik ilyen oldallal egyébként, úgyhogy az valószínűleg nem átbaszós.
[ Szerkesztve ]
-
sssent
senior tag
válasz macko003 #3218 üzenetére
Az smtp.gmail.com-on keresztul kuldott leveleket a Gmail automatikusan menti a Sent mappaba. Az IMAP kliensek altalaban alapertelmezeskent megteszik ezt manualisan is - ettol duplikalodnak az elkuldott leveleid.
Az Android Mail app-ja ilyen szinten nem konfiguralhato. Ha mindenkeppen IMAP klienst akarsz, probald a K9 Mail-t, abban ez megy popecul, viszont sajnos a Gmail app-hoz hasonloan nincs Sense integracio.
-
Soockit
aktív tag
Tudtátok, hogy a HTC indikátor LED tud sárga, kék, cián, zöld színben pompázni? A HadcentSMS-nél vettem észre, belehet állítani színeket és szépen ki is használj a telefon
[ Szerkesztve ]
-
edward2
addikt
All programs menüben lehetséges abc sorrenden kivül mást beállitani? (default configra a kérdés...)
-
19_OsY_81
aktív tag
Valamelyikotok hasznalja a Nimbuzz szoftvert? Kategoriaja legjobbja lehetne, de sajnos rendszeres hasznalataval "szetdarabositja" a rendszer mukodeset. Ertem ezalatt azt, hogy belaggositja a gorgetest, az egesz rendszer belassul, lassuak lesznek a menuk, stb.
Ezt ti is tapasztaltatok? Persze nem elso hasznalatra, hanem ha sokat hasznaljatok egy nap, akkor pl. Nap vegere ilien lesz. Ha ujrainditjatok a kutyut, minden ok lesz. Amiota nem hasznalom, ilyen lassulas nincs.
Tapasztalat, velemeny?
iPhone 12 Pro, Apple Watch S5, iPad 2018, Apple TV 4K
-
Brain75
senior tag
-
sbazsi
veterán
Már június 23 van, de frissítés még nincs.
-
-
gofry
senior tag
válasz Dinamiq #3243 üzenetére
Edenykevel néztünk egy olasz fórumot, ott augsztust tartanak reális frissítési időpontnak. Azonban ha a htc support információi igazak, akkor hétfőhöz két hétre érekezhet az update. Érdemes külföldi oldalakat is olvasgatni fiúk, nem csak morgolódni: még nexusra SEM VÉGLEGES rom jött
Google Officially Updates Us On Froyo Status – FRF72 Was Not Final, Release Date Still Unknown, "On Its Way Shortly"
[link]
Ergo ha még nexusra sem végleges, és még csiszolják ne várjuk már a desire-re hamarabb. -
axis211
csendes tag
Na,
én is beléptem a Desire-tulajdonosok körébe, hála Soockit fórumtárs gyors és korrekt ügyintézésének. (csak ajánlani tudom mindenkinek)Két kérdésem volna:
1. hogyan lehet eltüntetni a képernyőzárat? Hiszen ha standby-ban van (fekete a képernyő), nyomhatok bármi gombot, úgyse reagál. Kicsit erőltetett, hogy először bekapcsolom, aztán még egyszer fel kell oldani a screen lock-ot.
2. Valami M.O-gon kapható élvédő tokot keresek (sajnos nem tudok Pay-Pallal fizetni külföldön)Köszi!
"...menjen tovább, több mint 4 kilométert" by iGO8/MioP560
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Xbox One
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen videókártyát?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest