- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
WN31RD
addikt
Egon és hobizoli, marjátok egymást máshol, ne itt!
Minden további olyan hozzászólást törölni fogok, amelynek a provokáción kívül semmi értelme sincs. -
WN31RD
addikt
Szerintem - talán a korábbi ''sérelmek'' hatására egyébként érthető módon - túlreagálod kicsit a dolgot. Egyébként nyugodtan kérj meg egy másik moderátort, hogy nézze át a topicot, ha úgy gondolod, hogy van még moderálni való.
Ezt viszont folytassuk inkább máshol (már ha van még mondanivalód), mert itt nagyon OFF. -
WN31RD
addikt
1. Nem állítottam, hogy nem tartalmaz érdemi részt a hozzászólásod.
2. Te személyeskedtél vele szemben, míg ő nem személyeskedett.
(3.?)
4. Ez egy nyilvános fórum, amit sokan olvasnak. Itt egyáltalán nincs helye a korábbi sérelmek felemlegetésének, akkor sem, ha az egyébként emberileg érthető és jogos lenne (nem foglalok állást abban a kérdésben, hogy kinek van igaza, és itt és most jogos lenne-e).
Ha problémád van valakivel, akkor beszéld meg vele lehetőleg privátban, vagy ha ez nem lehetséges, akkor ott helyben, ahol a probléma felvetődött, vagy valami ring topicban. De ne csinálj mindenütt ring topicot! -
WN31RD
addikt
Ha jól értem, - a szokásos covert channel mókán kívül, ami kevésbé érdekes - a P4-en HT segítségével párhuzamosan futó processzek információt szerezhetnek egymás memóriaeléréséről annak következtében, hogy osztoznak a processzor L1 cache-én. Amennyiben az egyik processz pl. az OpenSSL segítségével RSA kulcsokkal végez műveleteket, akkor, mivel a számításokhoz viszonylag sok különféle átmeneti érték van szétdobálva a memóriában, ezzel a módszerrel akár az RSA kulcsok tartalmáról is lehet információt szerezni, elvileg eleget ahhoz, hogy abból könnyen visszafejthető legyen az egész kulcs.
(Saját kommentár: A példában 1024 bites RSA szerepel, nem tudom, mennyire alkalmazható a módszer nagyobb kulcshossz esetében, illetve továbbfejleszthető-e ahhoz. Kérdés még, hogy egy valós rendszerben, a párhozamosan futó igen sok processz ''zaja'' mennyire zavar be, és egyáltalán valós környezetben működik-e ez a fajta kémkedés.)
Megoldási javaslatokat is ad:
- nincs HT, illetve le van tiltva ()
- végrehajtási szálanként külön L1 cache
- módosított cache ürítési stratégia (nem részletezem)
- az operációs rendszer ütemezője csak egy privilégiumszinten levő processzeket ütemez párhuzamosan egy processzoron
- alkalmazás szinten a kritikus kódokat átírni olyan módon, hogy a memóriaelérések (beleértve a kód végrehajtását is) ne adjanak információt a feldolgozott adatról
Röviden ennyi. Ha valamit elnéztem, javítsátok ki. -
WN31RD
addikt
válasz
Scream007 #48 üzenetére
Ha van valami értelmes hozzáfűznivalód, pl. ellenérved, akkor azt írd le. De ha lövésed sincs a témához, akkor inkább hallgass, és főleg ne írj ilyen hülyeségeket.
Az ilyen stílusú hozzászólásokat a továbbiakban törölni fogom.
Szerk.: Meggondoltam magam, ezt is töröltem. Scream007, ezt vedd figyelmeztetésnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- Mikrotik routerek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gaming notebook topik
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7700X 2025.10.28 ig Alza GARANCIÁLIS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest