Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Akkuban erősít a középkategória
- VoLTE/VoWiFi
- Megjelent a OnePlus 13T
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vexedbacardi
csendes tag
sztem jó kis telcsi!a bővithetőség előny az meg h felolvassa az SMS eket.....
a formája télleg egy kicst fura de ha jól megnézed még egy női test is lehet
amúgy minden infó a nokia.hu-n
-
AS
félisten
Na ez durva!
Élő képek, narancs szinben! [link] -
Pompi
nagyúr
Szerintem nincs olyan, hogy erre vagy arra a felbontásra írnak egy Symbian progit.
Az lehet max kérdés, hogy a nem azonos képarányú felbontások kezelését, hogy oldja meg az operációs rendszer. Igen az operációs rendszer és nem a program.
Pocket PC-k világában is létezik jópár felbontás (640x480, 320x240, 240x240), de nem kell mindegyikhez az adott program külön verziója.
Mellesleg összenyomva semmi nem lesz, mivel a 176x208-nál nincs kisebb Symbianos kijelző, és az utóbbi időben ennél csak nagyobbakat láttunk. -
Jégkokó
veterán
Nagyon kiváncsi leszek erre a telóra, hogy milyen lesz ha majd megjelenik.
-
Goose-T
veterán
válasz
Viktor0610 #79 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem csúnya, és ezt arra alapozom, hogy láttam élőben. Csak a Nokia olyan finom formai eszközöket használ, ami nem jön át a fényképeken, többek között ezért is van 3D-ben forgatható modell sok telefonról a Nokia honlapján.
-
DaveNo1
veterán
Na ja végülis az n70es is symbiannal van ellátva és csak 176*208as felbontásu a kijelzője.
[Szerkesztve] -
Ricardo
titán
Kíváncsi vagyok mit akarnak kihozni a 208*208-as felbontás és a symbian ötvözéséből. Az is jó kérdés mennyire fogják támogatni szoftverekkel.
-
Athos07
senior tag
Amúgy a HP, meg tudtommal a Palm is csinál 2,6''-os kijelzőket négyzetes 240*240-es felbontással. Ez alapján (olyat ugyan nem láttam élőben) akár elképzelhetőnek tartom, hogy egy ilyen felbontású, de nagyobb kijelzővel is előrukkol a Nokia, mondjuk 2-2,2'' között, ami elég jó lenne azonos oldalhosszúsággal, és az valóban mehetne nyugodt szívvel az alsó (3xxx esetleg 2xxx) kategóriákba, mégis hozná a symbiant (bár programok gondolom nemigen vannak erre a felbontásra még). Én komolyan várom, bár jobban örülnék persze a szép nagy QVGA kijelzőnek uebben a kategóriában.
-
villamos
őstag
válasz
Viktor0610 #79 üzenetére
Hmm... bocs... Félreérthetően fogalmaztam... mindössze annak örülök, hogy végre van mégegy telefon, ami ezzel a kijelzővel bír, a 6230i, és a 8800 mellett
Később azután butább telefonokba is belerakják... mondjuk lehetne 3215, vagy valami ilyesmi... -
törölt tag
Ennek tenyleg fuss neki meg egyszer. Annyit segitek: a jelenleg ismert Symbianos telefonok közul ez a legkisebb. Mind meretet tekintve, sulyat tekintve.
Egyebkent pedig - szerintem - nem csunya a telefon. Mondjuk a sarga tenyleg eleg furi. Az emlegetett 3220 pedig sokkal csunyabb. -
-
villamos
őstag
Hurrá! Egy újabb készülék 208x208 -as kijelzővel.
Így most már három lesz. Sőt ebből úgy ítélem, hogy lesz még több is belőle, talán később egykét újabb, alsókategóriás mobilba is beleteszik majd.
-
Pompi
nagyúr
Ezt a Pop-Port kérdés a már linkelt hivatalos honlapot megtekintve rövidre lehetne zárni:
Connectivity
Pop-Port™ connector with full-speed USB
Amúgy a képeken vszinü azért nem látszik, mert csepp és porálló készülékről van szó, így fedve van valamivel.
[Szerkesztve] -
tomcs
őstag
válasz
Viktor0610 #70 üzenetére
csak a kepeken olyat nem latok. esetleg az aljan a szines akarmi le7 hogy kiszedheto, bar ha igy van az se vmi szimpatikus megoldas.
(btw mikor raknak mar a telefonokra 3.5 jacket? pda-telokat nem szamolva kettorol tudok, n91 es motorola rokr 2) -
Jégkokó
veterán
Na ez sztem jó kis telefon lesz, már már hiányoltam az 5000 es sorozat ujabb tagját, de aztán hirtelen kiderült, hogy nemsoká jön a következő.És ez még a tudásával is ki fog emelkedni az eddigiek közül bár nem igazán értem, hogy a túrázó embernek minek simbyan alapú telefon, vagy a gps el való bővíthetőségek miatt lenne ez fontos?
-
-
tomcs
őstag
es erre hol kell fulest kotni?
ha mar egyszer (le7 nem ebben a hirben emlitettetek, mashol is olvastam errol) van ilyen zenes mod meg memokartya tamogatas, nem artana vmi csatlakozo is hozza. mondjuk mind1, amugy se igazan tetszik.
remelem nem a beepitett csipogoira gondoltak (no meg bluetooth se igazan tetszik) -
Remington
őstag
Én azt nem vágom h miért nincs rajta az a kis ceruzát ábrázoló gomb.
Symbianos Nokiákon van...
-
Athos07
senior tag
Ugyanaz: ha saját portáról merítenek ötletet, aza baaj. Ha teljesen újat találnak ki: aza baaj. Néha tényleg sok kell nektek
Mellesleg szerintem a gumi ház, és a forma is indokolható lehet (nem olvastam hivatalos közleményt, és marketingmaszlagot) a jobb fogással, mivel így csúszik ki legnehezebben az izzadt kezedből.
Nagyobb kijelzőt jobban kellett volna mélyíteni, különben hogy a rákba védjék meg az esésnél? Ti el tudtok képzelni egy ütésálló telón N71 kijelzőt? Mert én nem.
Elegáns? Ezt tényleg nemá. Ha az 5100-hoz nézed, akkor ez elegáns. De ne legyen már kékvérű kinézete a szabadidő telcsinek... ahhoz vegyen N80-at a csóka!
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
Nekem tetszik
.
Jól néz ki, bár a formája (és nem a színei) miatt nem igazán elegáns. De ebben az esetben nem is fontos (csak nekem lenne az). Kiváncsi vagyok, hogy a funkciógombok design-ja mennyire megy a használhatóság rovására...
Minek nagyobb kijelző (30x30mm)? Persze, hogy jobb, de nem hinném, hogy alapkövetelmény lenne (bár azért Symbianhoz... De a régi Symbianos telóknál 208x176 emlékeim szerint, vagy kevesebb képpontjuk van, mint ennek). A felbontás elég sok mai telóét üti. Esetemben pedig inkább a felbontás számít.
[bosszankodás] Amikor mostanában a Nokia kijön egy telefonnal, mindenki szidja, hogy nincs rendes formaterve, meg egy az egyben SE/Samsung... koppintás az egész, most meg, amikor kijön egy egyedi/szokatlan formával, mindenki felhúzza az orrát. Nem tetszik? Akkor nyilván nem neked készült... [/bosszankodás]
[Szerkesztve] -
DaveNo1
veterán
válasz
Dr.Anonymus #57 üzenetére
alsókategória azért még mindig néhol 128*128...olvasd csak el a mai LG tesztet
-
DaveNo1
veterán
válasz
Dr.Anonymus #55 üzenetére
kijelző elmegy ebben a kategoriában bőven és legalább tényleg huzamos ideig bírja az aksi...mondjuk szerintem symbian op rendszert kár volt bele tenni, nem igazán alkalmas a telo pl. honlap nézegetés-prezentáció nézegetés-office fájlok nézegetésére, inkább raktak volna bele A2DP támogatást, kocogáskor jol jöhet mivel nem kell a 2 méternyi kábellel szenvedni ha zenét akarsz hallgatni
-
Dr.Anonymus
addikt
egész jó kis mobil lenne, ha nem lenne ilyen gáz piskóta formája.....
a fekete fehér verzió még elegáns is lehetne....
viszont kifejezetten kár a kis kijelzőért,
tudom hogy így tovább bírja az aksi...
meg az ütésállóságnak is jobb,
de azért mégis 2006 végén nem ártott volna valami nagyobb darab.... -
Pompi
nagyúr
válasz
bolondember #53 üzenetére
Megtaláltad a lényeget az irományban...
-
Yaye
őstag
''rozsdamentes készülékházat kapott...''
Ez elég komoly újdonságnak tűnik. Egy csomó telómat kellett már kidobnom, mert szétrozsdásodott a háza... -
sbazsi
veterán
1600*1200=1920000 ~2Megapixel.
Mi ebben a bonyolult? -
Pompi
nagyúr
''Okostelefonból kihagyni, ahhoz Nokia logika kellene... ''
Bocs, de ez a ''mit hagyjunk ki'' brainstorming est minden gyártónál alap.
Amúgy pedig az összes Nokia okostelefonban van kékfog, ebben az egyben legalább következetesek
Visszatérve a most éppen mit hagyjunk ki dolograKarotta blogjában ([link]) olvastam egy nagyon jó kis szösszenetet
''Minden év szeptember 31-én, egy langusztavérrel festett falú, lehallgatásbiztos földalatti betonkockában összegyûlnek a Direkt Pont Rossz Mobileszközök Gyártóinak képviselõi, és stratégiát egyeztetnek a jövõ évre. A fõbb pontok:
- A tökéletes többcélúság tönkretételéhez szükséges egy darab kihagyandó szolgáltatás azonosítása
- A használatot lehetetlenné tévõ lassúsághoz szükséges hardverkövetelmények lefektetése
- A tökéletesen értelmetlen telefonszám-memóriakorlát aktuális meghatározása
- A sértõen nyomorult sms-memóriakorlát meghatározása
- A korábbi modellekkel történõ adatszinkronizálást reménytelenné tevõ alkalmazások specifikációja
- A korábbi termékekhez forgalmazott kiegészítõk és az új termékek közti teljes inkompatibilitás szavatolása
- A garanciaidõ lejárta után jelentkezõ programozott elromlás idõzítésének összehangolása
Miután végeztek, sunyi pillantásokat váltanak, kivájt csecsemõkoponyákból koccintva összeröhögnek, és hazamennek a vállalataikhoz, ahol elektronikus hazugsággenerátor segítségével nekiállnak a mindenképpen lecserélendõ vackokat népszerûsítõ sajtóközlemények megfogalmazásának.'' -
Terminus_
aktív tag
Szívesen megnézém közelebbről. A leírások alapján egész frankónak tűnik.
-
DaveNo1
veterán
Azért az a sárga alul is beficcen...
-
Kepi p4 630
tag
válasz
Viktor0610 #39 üzenetére
Én személy szerint elég rossz megoldásnak tartom!
[Szerkesztve] -
-
DaveNo1
veterán
válasz
(An)Dante #35 üzenetére
The page or file could not be found. The address or link may be invalid or outdated.
Most már jó...nokia oldalán is kijavították a hibát...''Integrated 2.0-megapixel camera with 4x digital zoom''
Mellékesen ha már itt van mindenki akkor új SE telókról v.mi cikk? Mobile-reviewban gondolom te is hallottál roluk AnDante
[Szerkesztve] -
AS
félisten
Lila világitás lol!
-
AS
félisten
Itt a hivatalos leirás mit tud PDF fájlban: [link]
-
micro
addikt
BT van benne?
-
AS
félisten
Mondtam hogy van benne kamcsi
mert amit a csehekek irnak az szent szó -
ByB
addikt
Ohhh ne!!!
Komolyan mondom, a mai Nokia-k designja erőteljes hanyatlásnak indult... Ne akarják már letagadni a skandináv mivoltuk, térjenek vissza a gyökerekhez, vagy legalább nézzenek rá egy új S80-s Volvora!!! (Bár tudom, hogy a finn - svéd kapcsolat sosem volt felhőtlen!)
ui.: Egy valamelyest ütésálló telefonnál nem kellene kicsit jobban védeni a kamerát? Bár Photoshopba kb két perc alatt rakok kamerát bármelyik telefon hátuljára!
[Szerkesztve] -
DaveNo1
veterán
Azért egy ütésálló tesztre kiváncsi vagyok...
érdekes kamerát gsmarena.com-on is írnak (2 MP, 1600x1200 pixels, video(QCIF))
-
(An)Dante
őstag
Elég zárlatos a Nokia, amikor a hivatalos sajstóközleményben lévő specifikációban sikerül azt írnia, hogy nincs benne kamera.. javítom a cikket
-
(An)Dante
őstag
-
AS
félisten
Valoban az. most nézem a menü képeket.
-
Kepi p4 630
tag
Nem akarom a kedves fórum tagokat magamra haragítani, de nekem sárga kivitelben marhára teccik!
-
AS
félisten
válasz
Kepi p4 630 #14 üzenetére
208-x208-as kijelzövel.
érdekes. -
AS
félisten
Kamera 2 megapixels,
kijelzö meg a 8800-bol van!
És mikroSD-vel bövithető!
És ronda!
És ez mért itt van? ez nem okostelefon!
[Szerkesztve] -
-
Kepi p4 630
tag
válasz
Kepi p4 630 #4 üzenetére
Szívesen megnézném hátúlról is! Egyből megoldódna a kamera kérdés!
-
(An)Dante
őstag
válasz
Kepi p4 630 #8 üzenetére
Igen, kissé tényleg az ''Asterix'' a'la Nokia 3220-ra emlékeztet..
-
Kepi p4 630
tag
Egy picit talán még lehetett volna felfelé ''növelni'' a kijelzőt! De így se rossz! Formavilága a 3220-as ra emlékeztet!
-
-
DaveNo1
veterán
Viszont így első ránézésre a kijelző szép, élénk erős színek, no pixels. Ára sem olyan vészes bár kiváncsi vagyok mit takar a multimédiásfunkció+ez a training rész valójában.
-
bolondember
MODERÁTOR
Szent Isten! - feltámadtak a piskóta Alcatelek a Nokiánál...
-
ByB
addikt
Hol itt a design kérem szépen?
Az LG és az Alcatel rosszabb korszakát idézik a formák...
Egy sportos génekkel megáldott ember, nem vágyhat ilyen fónra, legalábbis ilyen formájúra! (A kamera miért is lett kispórolva?)
ui.: Pedig van létjogosultsága a dolognak: tudás + ellenállóság!!!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ellenálló okostelefon a sport szerelmeseinek két megapixeles kamerával.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fotók, videók mobillal
- Politika
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Formula-1
- PlayStation 5
- Akkuban erősít a középkategória
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- További aktív témák...
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek.
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Huawei Y7 2019 Dualsim kártyafüggetlen dobozában
- Hófehér karcmentes Huawei P30 Lite 128GB független dual sim
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest