- Milyen mobilnetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
Den
veterán
válasz
michael jackson #41 üzenetére
100%-ig igaz, és igaz az egész hardver piacra, de azért vinyókat továbba is fognak eladni csak kevesebbet. És minden gyártó arra pályázik hogy ő legyen aki a szűkülő piacon marad. Most aki tovább bírja az benn marad aki nem az kihulik. Előbb utóbb lecsökken a gyártók száma annyira hogy megint gazdaságosan lehet vinyót gyártani. Ez volt tavaj a memória piacon.
-
Den
veterán
válasz
michael jackson #38 üzenetére
''egy okos cég NEM VÁRJA MEG, hogy veszteséges legyen, már akkor elkezdi a leépítést, amikor azt a leggazdaságosabban megteheti, pont akkorra fejezi be a termelést, amikor az már épp veszteséges lenne''
Azt ne hagyd ki a képletből, hogy a piac megtartása érdekében egy cég átmenetileg veszteséges termelést is vállal. Aki az első rossz jelre kiugrik egy piacról az később nagyon drágán fizeti meg a visszakerülést. Ráadásul az ibm-nél volt pár előre nem tervezhető esemény, pl. a hírhedt selejt szériájuk. -
Den
veterán
válasz
BobMaster #27 üzenetére
Ha lejár, vajon tényleg megéri tovább üzemeltetni a gyárat?
a mai vincseszter árak mellett nem. kértek viszont adó kedvezményt (nem hogy ne fizessenek, csak kevesebbet), önkormányzat beintett, hogy nuku adókefvezmény ibm meg beintett hogy nuku vinyógyártás... pedig a kevesebb adóbevétel is több mint a 0 adóbevétel... -
Den
veterán
A #17-ben melyikben volt igazam? mert két dolgot is írtam.
Egyébként meg lesz@rom a populista politikusokat. Valszeg félreértetted amit írtam, én az árral nem a lopott vinyókra céloztam, hanem arra, hogy egy termék ami olyan technológiai szintet képvisel, hogy az ember csak egy éve vált képessé az előállítására, olyan technológiákkal, amik másfél éve még laborban voltak, és amit olyan gépsoron gyártanak ami 2 éve még csak papíron létezett, és egy év alatt elavul, hogy kerülhet a kereskedelmi lánc végén 25-30 ezerbe? Vond le belőle a vámot, az adót a kisker hasznát, a nagyker hasznát, a szállítási költséget, a gyártó hasznát, és ami marad abból kéne hogy kijöjjön az anyagköltség, a fejlesztési költség, az amortizáció, a reklámköltség, és a munkabér, a rezsi.
Az irreálisan alacsony árak miatt, mindenből faragnak, ez egyrész már látszik a vinyók minőségén, és ezekbe az árakba már csak az éhbérért éjjel nappal dolgozó ferdeszemű bérköltsége fér bele. -
Den
veterán
''de ugye mindannyian ismerjük a marketing fogalmát... ''
nekem úgy tűnik nem...
Az xboxot azért vitték el mert az eredetileg megcélzott 250 dollárért nem vették, ezért le kellet szálítani az árát 150-re, ebbe meg nem fért bele a magyar melós bére. Mintahogy nem fér bele 25-ezer forintos vinyóba sem. -
Den
veterán
Egy hónapja írtam valahol, asszem a garancia csökkentés kapcsán, hogy irreálisan olcsók a vincseszterek. Most 4000 ember az állásával fizet ezért. :((
Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Nintendo Switch
- Iqos cigaretta
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazon Kindle
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest