- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Aktív témák
-
Nowhereman
őstag
válasz
danteshell #13 üzenetére
Igazad van! Biztos azzal a 3-4 deszkával volt inkompatibilis amibe belgyömöszöltem!
Más: azon a lóvén amiért veszel egy húható celeront, álltalában vehetsz egy olyan durcit ami alapból gyorsabb, mint a cerka nitrogénhűtéssel húzva! Ez meg a PC értelmes használata... -
Nowhereman
őstag
Nekem spec volt(pl:Qvék megy csak a vinfost nem lehet felinstallálni), nem titkolom: szinte mindig cerka volt, ha proci volt.
Tesztek: azokat ált. nevetségesek. - más, hogy használat közben mit tapasztal az ember!
Hány olyan CD tesztet láttál, amikor már az egy, két éves példányokat is befogták, vagy leirták a meghibásodási arányt.
Videokártyák több féle gépben... ? Mert a többség nem 2,53-as P4, vagy XP2200+ -ba pakolja a holmit...!
Proci: Sysmark 2001 vs. 2002 -no coment!
Más huzás: (by Tom's)
P4 2800: 2800->3100
Xp 2600+: 2133->2800 itt például milyen számitás alapján huzhato jobban a P4?
A huzás mindig esetleges, és nem csak a procitol függ. A negativ hatások néha késöbb jelentkeznek: Pl: alaporajelen se megy fel a vinfos. -
CsendPenge
őstag
Jaj, Egon, ezt tényleg túl komolyan vetted! Én speciel azt szeretem a legjobban a P4vs.AMD beszélgetésekben, hogy lehet nyomni a hülyeséget 1000L! Amúgy valóságban szerintem mindkettő proci jó, bizonyos területeken az egyik jobb, máshol meg a másik. De annyira jót lehet hülyéskedni rajta! És eddig te is vetted a lapot! (És legyünk tényszerüek:anyumnak P4-ese van, bátyámnak tuacerka, ahol dolgozok ott meg csupa P4, és a procikkal még soha semmi bajom nem volt). Poén Rulez! :D
-
Den
veterán
válasz
Satan-Claus #8 üzenetére
Te ezt túl komolyan vetted.
-
Egon
nagyúr
válasz
Nowhereman #2 üzenetére
:) Első látásra valóban, de egyrészt mi személyesen ismerjük egymást Nowhereman-nel (Prohardver Club rulez!!! :D), másrészt a végén ott figyel a szmájli...:D
-
GeorgeTerror
senior tag
válasz
Dalai Láma #6 üzenetére
topic==Intel vagy AMD :P
Minek fikázzátok a celeront? (lásd cikk mire jó 1GHz). Más. Lehet a pc lamerül használni (1.6A P4 alapon) és lehet okosan (1.6A P4@ 2.4).
Aki okosan használja (én 700@1082 májer vagyok :D ) olcsón jut a neki megfelelő erőhöz. Viszont ugyanezt meg lehet tenni AMD proccokkal. Csak a celeronok alaposan tuningbarátok (coppermine 66@1xx) Hát így -
Nowhereman
őstag
Ne bántsátok már Egont! Ez az egész fikázás olyan mint a kutyahergelés! Nem kell komolyan venni! Hogy is vehetnétek komolyan olyan fazonok beszólásait, aki szerint 1000-es cerka 100-as Fsb-vel midenre elég, de odahaza 2GHz-s P4-e van(Egon), vagy egy olyanét aki szerint a pénzéért többet érdemel a magyar átlagjobbágy, mondjuk duront, miközben egy K6/2-500-al vagyok élettársi kapcsolatban már a harmadik éve!
-
CsendPenge
őstag
válasz
Satan-Claus #3 üzenetére
Den, egyetértek, én is tapasztaltam, most legalább tudom miért, és befogom perelni Egon p4-esét :D
-
Den
veterán
válasz
Nowhereman #2 üzenetére
Akkor már értem miért jön rám mindig a viszketés mikor Egon Amd-vel kapcsolatos hozzászólásait olvasom. :)
-
Turmoil
senior tag
''És még valami: a hosszú távú fikázás is allergiát okoz, ráadásul ''kétoldalú'' allergiát: egyrészt a fikázott terméknek már a neve (képe, hangja stb. ) is kiváltja a delikvensnél az allergiás tüneteket, másrészt meg egy idő után a környezete lesz allergiás a (jogtalan) fikázás ''elkövetőjére''...''
Részedről ez elég bátor és meggondolatlan kijelentés:DDD -
Nowhereman
őstag
-
Egon
nagyúr
válasz
Nowhereman #52 üzenetére
''Az ok a Túl-latin cerka lassabb memoriakezelése.''
??? 50%-kal lassabb működést eredményez? Nanemár... Egyébiránt milyen lassabb memóriakezelés??? Amennyire én tudom, max. a cache van késleltetve (a PIII-hoz képest), de egyrészt ennek a késleltetésnek a mértéke elenyésző (mindenesetre jóval kisebb, mint a régi Cerkáknál volt), másrészt meg a Tualatinban fejlettebb cache van, mint a régi PIII-akban (ennek mibenlétére már nem emlékszem, mindenesetre úgy rémlik, hogy kb. egy szinten van sebességileg a két proci - ilyen szempontból).
Ezen túlmenően anno teszteltem egy 800-as PIII-at a gépemben (566-os Celeron volt benne 850-en), és hát kb. 10%-kal volt gyorsabb átlagban a PIII (ami simán betudható a 133 MHz-es fsb-nek). Úgyhogy amit a haverod mond, az egyszerűen lehetetlen.
''Más: a K5 nem ment mint a K6 olcsobb, hülyitett verziója, csak mint egy korábbi tipus. A celeron, pedig miota a név megy, a hülyitett verziót jelenti.''
Na ja. Csakhogy mivel a Celeront úgy is árulták, mint butított verzió, a K5(K6) meg az AMD teljes értékű procija volt azidőtájt, és teljesítményben mégis olyan volt, mintha duplán herélték volna, ezért talán jogosabb azt fikázni.
A Celeronokról:
Anno az Intel üzletpolitikai okokból kiadta a Celeron procikat. Ezt a lépést lehet kritizálni (de akkor anyázzuk már az AMD-t is: a Duron se TB...). A Celeronnal mindenki tudja, hogy mire számíthat: meg kell nézni egy pár netes tesztet és kész. Viszont van olyan felhasználási terület, ahol tökéletes: irodai gép, és tuning. Irodai gépnek (Office) teljesen fölösleges bikább gépet venni (persze most átlag felhasználásra gondolok: a titkárnő bőven megírja rajta a 2-3 oldalas leveleket...). Tuningolni meg általában igencsak jól lehetett: a tuningolt Celeronok ár/teljesítménye pedig eléggé meggyőző volt mindig is (pl. 300->450, 366->550, 566-600-633->850-900-950 stb.). Ráadásul volt két hatalmas előnye a régebbi Cerkák tuningjának: egyrészt eltüntette a 66 MHz-es fsb negatív hatásait (ami a Celeronon lassúságának legfőbb oka volt), másrészt pedig ezeréves alaplapokban is jól lehetett használni őket (a BX chipsetre gondolok), ha ''cserében'' az ember lemondott pár fícsörről (4x-es AGP, UDMA66-100, bár ez utóbbit PCI-os kártyával elérhető, ha valaki ragaszkodik hozzá...).
Aztán vannak azok a Celeronok, amik végeredményben ''teljes értékű'' prociknak tekinthetők: szvsz ide tartoznak a Tu. Cerkák is, de a Northwood magosak mindenképpen: tulajdonképpen ugye a Willamette procik specifikációját hozzák (a csíkszélességet laszámítva). Persze fanyalogni mindig lehet: Csendpenge erre azt mondaná: ''mióta teljes értékű procik a P4-ek...'' :)) -
Nowhereman
őstag
Nem cserélte le a vinyót! Csak az alaplapot - mert ugye nem intel az intel, ha azt se kéne! Az ok a Túl-latin cerka lassabb memoriakezelése. Más: a K5 nem ment mint a K6 olcsobb, hülyitett verziója, csak mint egy korábbi tipus. A celeron, pedig miota a név megy, a hülyitett verziót jelenti.
-
Egon
nagyúr
válasz
Nowhereman #47 üzenetére
Ja és mégvalami! Mivel imádok szlengeket tanulni, nálam ezentúl a szutyok, a sz*r termék-szolgáltatás-műsor-stb. röviden csak K5 lesz... Sokkalta kézenfekvőbb, jogosabb hasonlat, mint a Celeron...
-
Egon
nagyúr
válasz
Nowhereman #47 üzenetére
Érdekes lenne, és rácáfolna mindenféle független és elfogulatlan tesztre, a procik architektúrájából és órajeléből adódó teljesítmény-különbségre (természetesen a Tualatin javára...). Persze lehetséges: pl. ha egyidejűleg lecserélte az ATA100-as vinyóját egy PIO3-asra... Vagy csak újra kellene telepíteni a Windowsot... De ha úgy érzi, hogy mégis jobb volt a 800-as P3, akkor cserélje vissza, vagy vegyen tutkó XP-t... Ki tudok akadni az ilyenektől...
-
guest
veterán
Szerintem a Pentium igenis okozhat allergiat! Allergiat az AMD-re...
-
Nowhereman
őstag
No igen. Az egyik ilyen fazon aki még a kutyasz@rt is leceleronozza, az a 800-as PIII át cserélta le 1200-as tulcerkára. Megállapítása: minden kétszer hosszabb idő alatt töltődik be.
-
Spensers
aktív tag
Szerintem tuti hogy IGAZ mikor át megyek haverom hoz neki Petiumma van!
Hát minden bajom lessz meg o is ollyan furcsa (két füle ,két lába ,két keze stb van szoval valami baj lessz ott eddig nem tudtam mi lehet a baj de most már tudom majd modom neki hogy addja el a Petiumot és vegyen AMD ét :)))))))) -
guest
veterán
Nem lepődnék meg , ha tényleg allergiát okozna a Pentium . :)
-
guest
veterán
Azert perelte mert NEM volt rajta a dobozon mint ahogy nagyon sokan masok is es mind megnyertek. Azert az egy kicsit mas mint ez a baromsag... :)
Az a mikros poen meg olyan szar... mar kb 100.000-ik embertol hallom de mar elsore sem hittem el.
Usaban az a szokas, hogy ha tobben beperelnek egy ceget valamiert akkor az onnantol kezdve ranyomtatja a cuccra, hogy mit is nem lehet, nehogy pereljek oket pl.: hajszaritora, hogy ne hasznald furdokadban.... eloszor butan bambultam a cimket :D -
guest
veterán
Ja megamikor egy tüdőrákos amcsi nő beperelt egy cigarettagyártót azért, mert a cigarettadobozon nem volt elég nagy betűkkel feltüntetve: ''a dohányzás sulyosan kárositja az egézséget'' vagy mi.
És megnyerte.
Amugy látta valaki az aktivban amikor valami csóresz család aztmondta, hogy mérgeskigyó van a háznál és megölte egy csirkéjüket?
És a hüllőszakértő srác aszonta, valszeg egy mérgezett patkány volt vagy mi.
De az röhej volt mikor a nő letérdelt a kamera elé a földre és ott ''könyörgött'' a kamerába, hogy tüntessék el akígyót. :) ;) -
Egon
nagyúr
válasz
CsendPenge #37 üzenetére
:)
-
localhost
Közösségépítő
válasz
CsendPenge #37 üzenetére
:DD
Hasmenés! -
Egon
nagyúr
válasz
CsendPenge #35 üzenetére
:) De én élnék a gyanúperrel, és csak a levét enném...:D
-
Egon
nagyúr
válasz
CsendPenge #33 üzenetére
''De, szerintem láttak, és a neves gyártóktól származó gagyi dolgokra szokták mondani''
Mit, hogy K5? :)) -
-
-
Egon
nagyúr
válasz
Nowhereman #22 üzenetére
''Igaz, mostanság néhányan az legalsókategoriás holmikra(nadrág, TV, +minden) jelölésként a celeron szót használják...''
Nyilván mert még sosem láttak működni TUALATIN magos celeront...:)) -
Den
veterán
válasz
Nowhereman #22 üzenetére
''Den: ha tudod, hogy probáltam küldeni, miért nem válaszoltál? - vagy mi(?)...''
??? -
localhost
Közösségépítő
És UFO-t láttak Vásárosnamény felett!
Én az ilyen hírektől kapok allegro-t vegy mi a fenét, izé....allergiát! (Hapci!) -
Nowhereman
őstag
Kistehén! (ami nagyon állat...)
szmájlik ott is a hova nem akartam - no mindegy!
Den: ha tudod, hogy probáltam küldeni, miért nem válaszoltál? - vagy mi(?)...
Gondolkozom egy Nowhereman vs. Intel peren... -kizárólag Egon kedvéért.
Igaz, mostanság néhányan az legalsókategoriás holmikra(nadrág, TV, +minden) jelölésként a celeron szót használják... -
Nowhereman
őstag
És az milyen lehetett, mikor egy öreglány amiatt perelt be egy mikrohullámúgyátót, mert a használati utasításban nem figyelmeztették arra, hogy a készülék nem alkalmas a macska megszárítására!
Nem tudom:ilyenkor ezek az emberek nem fogják fel, hogy a saját hülyeségüket verik nagydobra?! - alap lett a Homo Sapiens(v.i. :Domestic) Bios beállisában:
Inteligence support by own hardware:OFF
REAL-Emotional support by own hardware:OFF
Dial-on for Inteligence-Emotional support to NORMA-server:ALLWAYS
Imitation generator:ON
EGO-accelerator:TURBO -
-
-
Egon
nagyúr
Igazi ''uborkaszezon-hír''...:)
De azt bezzeg nem írtátok meg, hogy egy amerikai arc negyedfokú égési sérüléseket szenvedett, amikor hozzáért a túlhúzott XP-jének a hűtőbordájához...:DD -
laja
tag
válasz
danteshell #13 üzenetére
MI AZ HOGY AGRESSZIVITÁST OKOZ A TÚLHÚZOTT P4-ESEM, MIIII??!! GYERE CSAK IDE BAZZEG, KETTÉPISÁLLAK, MINT EGY HÓEMBERT, TEEE !!!!!
:) :) -
danteshell
senior tag
nem allergiát hanem agresszivitást okoz!!! :) windows-al spékelve már egyenesen halálos adag...
-
LordX
veterán
ááááááááááá, ez hülye!
-
Elrood
őstag
AMD-t meg azért fogják perelni, mert túl olcsó:)
-
twollah
nagyúr
Fókusz rulz forever.
Az a sok szánalmason előadott hír, hoz némi kikapcsolódást az életembe.
Ritkán szoktam olyan jókat röhögni, mint amit a Fókusz prezentál színvonal címszó alatt.
Ennél rosszabbak csak a dél amerikai sorozatok, és az a szomorú az egészben, hogy mind a kettőre igény van ebben az országban :(. -
Elrood
őstag
Az amerikai Disneylandet is perelte egy amcsi anyuka, mert a Miki mouse nem az eredeti volt, hanem egy jelmezbe öltöztetett ember:)) Per végeredményét nem tudom. Egyébként az USAban már mindenért perelnek.
-
gyozi
aktív tag
De jó, hogy MAGYAR vagyok! Remélem, hogy mi nem fogjuk átvenni a ki talál ki nagyobb faszságot mentalitást, a'la Amerika!
-
Den
veterán
válasz
Nowhereman #2 üzenetére
Nowhereman, ki kéne már találni valami jó kis offtopic témát, már olyan rég filozofáltunk egy jót. :)
-
Den
veterán
válasz
Satan-Claus #3 üzenetére
Amerika...
-
Satan-Claus
senior tag
Az amcsiknál egy fész tűzkárra biztosította a bazi drága szivarjait, majd szépen sorjában elszívta őket. Ezek után kopogtatott a biztosítónál a biztosítási összegért. A biztosító nem fizetett, a tag perelt, és nyert. Erre a biztosító beperelte a fazont többrendbeli gyújtogatásért, és szintén nyert...
-
Den
veterán
Szőke nő?
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Futás, futópályák
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged