- Google Pixel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen GPS-t vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Homokféreggel is pózolhatna a OnePlus 15
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WN31RD
addikt
válasz
VladimirR #11 üzenetére
Én a másik oldalról közelítem meg a kérdést. A reklám befogadása fejében nyújtott szolgáltatást tisztességtelen üzletnek tartom, olyan ajánlatnak, amelyet nem lenne szabad megtenni, amelyet semmilyen indok nem legitimál, és amelyért az ajánlattevő vonható erkölcsileg felelősségre, teljesen függetlenül a másik fél reakciójától.
A reklámok arra irányulnak, hogy tisztességtelen módon, a tudatos döntésünket megkerülve győzzenek meg dolgokról. Számomra ez a prostitúcióval rokon jelenség, csak éppen szellemi síkon: A testünk helyett az elménket, a döntéseink feletti kontrollnak egy részét, bocsátjuk áruba. Persze nem gondolom, hogy ne lenne joga bárkinek eladni a saját elméjét, csakúgy, mint a testét, ha ehhez van kedve. Viszont úgy gondolom, hogy nem szabad hagyni, hogy tisztességtelen ajánlatokkal környékezhessenek meg embereket. Nem szabad hagyni, hogy az előnyösebb helyzetben levők kihasználhassák más emberek rászorultságát vagy akár butaságát.
Természetesen a fenti elvi megfontolások értelmetlenek és fölöslegesek lennének, ha valami apró, jelentéktelen dologról lenne szó. Az emberek mindig is próbálták befolyásolni és átverni egymást, ebben önmagában nincs semmi új. A marketingtevékenység azonban mára mindent elárasztott, tudományosan fejlesztik, és ipari szinten űzik. Ebben a nagyságrendben már igen visszataszító és veszélyes jelenség, amelyet véleményem szerint határozottan vissza kell szorítani.
Ezért tehát a magam részéről zéró toleranciát hirdetek mindennemű reklámtevékenység ellen, kivétel nélkül. Ez persze nem azt jelenti, hogy időt és energiát nem kímélve habzó szájjal tépkedem az óriásplakátokat, de megteszem azokat a lépéseket, amelyekkel ''olcsón'', kis ráfordítással sok reklámtól tudom magam megszabadítani (pl. webes reklámszűrés), és alkalomadtán elmagyarázom másoknak, hogy miért teszem ezt. -
válasz
VladimirR #11 üzenetére
Keressenek kompromisszumos megoldást.Az idegesítő,hogy bejön egy ablak(pl a freemailnál)De az nem mint a ph-n jobb oldalt a cd és a víz reklám.Azt kibírja minden ember és nem merad reklám nélkül senki.
Egy valakit ismerek akit nem zavar a reklám.Vírusírtó,tűzfall,kémprogrameltávolító,sp2 nélkül,ie-vel netezik.Nála bármelyik honlapon beugrik három ablak
Szerintem a tévénél lassan olan reklámok leszne,hogy meccs közben a fele képernyőn megy a meccs továbbra a másik reklám.Rtl-es kérdezte közvéleménykutatásban Erdei meccse után.Én meg szépen elmondtam neki meccs közbe be ne rakjanak ilyen reklámot,mert én más nyelven is tudok
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xbox Classic / Xbox 360
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Bevásárol helyetted a ChatGPT
- Autós kamerák
- DUNE médialejátszók topicja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Z Fold6 ,Navy ,120 Hz AMOLED dupla kijelző, Snapdragon 8 Gen 3,12/512 GB,2027. 07. 11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3333
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Zalman M4 A-Data 750W
- iPhone 12 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3335, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest