- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
válasz
#32839680 #59 üzenetére
"Ellenben valami átadja a vibrációt az üveg oldallapnak."
Na ilyen érthetetlen vibráció (pontosabban egy fura hang) nekem is volt egy régi gépemben, én csak szimplán a "ház átkának" hívtam, mert már minden létező alkatrészt kicseréltem benne (tényleg csak a fémlemez maradt), szivacsra raktam, gumira raktam, hát az istennek sem szűnt meg. Végül lecseréltem a picsába az egészet, mondom erre már nincs racionális magyarázat, győztetek kísértetek.
-
Gargouille
őstag
Igen, a teljesítményben mindenképp kompromisszumot jelent a passzív hűtés. Nálam annyiból szerencsés a helyzet, hogy egy i3-8130U teljesítménye bőven elég a munkámhoz, így ezen téren nem voltak különösebb igényeim, így találtam ilyen passzív gépet. Most másfél éve használom nagy megelégedettséggel. Azt tervezem, hogy ha valamiért majd egyszer cserélnem kell, akkor ezen a vonalon fogok továbbmenni és a következő gépem is valamilyen passzív mini PC megoldás lesz.
Lehet persze, hogy csak öregszem és rigolyásabb lettem, ezért kezdett el zavarni a gép hangja.
-
Gargouille
őstag
"Az egy kicsit mindig megmosolyogtat amikor valaki csak azért költ sokkal több pénzt valamire mert nem akarja hallani a ventilátort. azért kiváncsi lennék, hogy milyen kornyezetben lehet ugy használni élni, hogy a ventilátor zaja a legnagyobb hangforrás."
Lehet tényleg komikusan hangzik, de engem például rettentően zavar, pedig nem egy süketszobában élek (meg sok időt szoktam szervertermekben tölteni, így hozzá vagyok szokva a zajhoz), de mikor egész nap ott duruzsol a hallhatósági küszöb fölött nem sokkal a ventillátor, majd időnként felpörög, mikor valami process megemeli a CPU terhelést, majd megint visszahalkul... egy darabig rá sem jöttem mi zavar ennyire. Aztán mikor este lekapcsolom a gépet és megszűnik az a halk kis alapzaj, akkor érzem, hogy úristen de jó a csend. Évekig nem vettem tudomást róla, de aztán rájöttem, hogy ez engem tényleg idegesít és miután passzív gépre álltam át, azóta áldom a döntést.
Nem nagy dolog, nem a legfontosabb kérdés, de nagyon sokat hozzátesz a komfort érzethez.
-
Gargouille
őstag
Két éve én is pontosan ugyanebben a cipőben jártam, végül egy Zotac ZBOX CI620-at vettem, ebben ugyan i3 CPU van, de van i7 változata is. Teljesen passzív a gép, Windows 10 fut rajta, nekem sem megy 80 fok fölé terhelés alatt sem, normál használatnál 45 fok körül van a CPU. Többet én sem fogok aktív hűtésű gépet venni itthonra, az biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest