- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- TKSTAR TK905
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Jövőre ismét csak három Galaxy S csúcsmodell lesz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
"hogy nem engedte az övétől eltérő megoldást, holott az eredmény ugyanaz" - ahogy észrevettem az egész iskolarendszer erről szólt.
A másik amitől ki tudtam akadni de nagyon, az a házifeladat volt. Nagyon renitens diák voltam, és drága volt az otthoni időm, így nem voltam hajlandó házit csinálni, sokszor még akkor is, ha tisztában voltam azzal, hogy ezért repülni fog az egyes. És bizony megtapasztaltam, hogy amúgy elismerten ötös tudással is simán lehet bukás közeli helyzetbe kerülni, pusztán csak emiatt, de egyszerűen nem voltam hajlandó rá akkor sem.
Mondjuk volt amikor szerencsém volt, nyolcadikba pl konkrétan az osztály egyetlen gyereke voltam akinek sosem ellenőrizték a háziját, mert a tanár is tisztában volt vele, hogy nem lesz, és egy amúgy híresen rossz osztály legjobb tanulóját csúnya lett volna továbbtanulás előtt ezzel kipontozni. -
KROK640
nagyúr
Ezt én is tapasztaltam.
meg tipikus :
tanár : és ha nincs tcmd?
én : de van, mert minden gépemre teszek. Ha nincs, akkor meg hozok.
Vagy ma már kb minden gépen van internet, töltök leAzt imádtam még, tanították nekünk a dost, jó kis 386-osokon, akkor mikor már mindenhol minimum XP volt, meg PIII-P4 éra.
nem az volt a baj, hogy a DOS-t is tanultuk, hanem hogy azzal ment el a drága idő... Aztán csodálkozott az ofő, hogy infós osztály két hónappal az érettségi előtt, még az elsős anyagot sem tudja kettesre sem. (jó, mondjuk ebbe benne volt az is, hogy az ofő volt a matek és az infó tanár is, és évekig minden infó órából is részben vagy teljesen matek óra volt konvertálva).
-
fatpingvin
addikt
én lehet hogy ezen a ponton nem lettem volna képes megőrizni a nyugalmamat... ez az a fajta sekélyes ostobaság amikor a nem tudja tehát tanítja esete áll fenn, de mivel kapott egy morzsányi autoritást a kezébe, haladéktalanul nekiáll basztatni azokat akiket tud hogy elhitesse magával hogy neki van igaza.
-
TESCO-Zsömle
titán
Kiújítottad a PTSD-met. Műszaki iskolába jártam, rajzoltunk SAP-ba. A tanár heppje az volt, hogy pont ugyanúgy kell rajzolni, mintha papírra csinálnád, vagyis -kvázi- dobtál ki az ablakon minden kényelmi funkciót, amit a rajz digitális volta jelentett. Ha előbb megrajzoltad, aztán kezdted a vonalakat színezni, állítgatni, az nem volt jó, mert a ceruzával húzott vonalon se tudsz változtatni...
Volt diák, akit emiatt kiküldtek az óráról és kapta az egyest. -
KROK640
nagyúr
Amikor napira tele voltam körbe mindenhol görög betűkkel (még amikor Cipruson éltem) akkor nem igazán értettem meg tanultam őket, de a ciril betűk sem mentek. A nyelvet persze tanulgattam, ez-az ment, de ha le is írtam valamit magamnak, azt latin betűkkel.
Plusz a másik hivatalos nyelv az angol volt, tehát alapvetően azért jól elvoltam.
A cirilt azt most nemrég tanulgattam asszonytól. -
-
KROK640
nagyúr
Az első szakasz : nagy eséllyel igazad van, de nem feltétlenül. Ugyanakkor szerencsére két kiutam is van az adott esetben :
1. eléggé messze laknak, és hasonló esetből tudom, hogy a "gyere értem kocsival" és vigyél is haza, egy lelkes Derecskei ügyfelet is kikoptatott néhány alkalom után, de ugyanez amikor a buszköltséget és annak az idejét is elkérem.
2. Mostanság sokat vagyok külföldön és ez hangoztatva is lesz.Mivel ez a topic alapvetően a negatív példákról szól, - ezért mélattalanul ugyan, de érthető okból - a pozitív és félpozitív példákkal nem jöttem. Pozitív példa : gyere át légyszi, ez a bajom --> pontos hibaleírás, ha azt mondom h ezt vagy azt próbálja meg akkor megpróbálja ,esetleg már magától. Amikor azt mondom ennyi meg ennyi, akkor szó nélkül fizet (itt volt olyan ügyfél aki rendszeresen többet is adott vagy rádobott valamit, pl egy üveg töményet)
És van félpozitív példa, ami az itteni abszolút elfoglalt szemekkel lehetne a tökéletes is :
Amikor önellátóvá válik, mert erre is volt példa nem egyszer (vagy talál magának mást, de a lényeg h engem sose zaklat többet).Mondom két példát :
1. Egyszer még 2003-ban egy nagyon szegény családnak raktam össze egy akkor már bőven kifutóban lévő Tualatinos gépet, egész korrekt volt akkoriban 1300-as proci, 256MB RAM, GeForce 2, 40GB HDD stb, az egész gép valami 50 ezer körül állt meg mindennel együtt is, lemondtam a tejes szerelési díjamról, árrésemről, mindenről, de ezt meg is mondtam nekik, azzal, hogy ha viszont gondjuk van a géppel, akkor nem tudok vele ingyen foglalkozni, kivéve ha garanciális hiba van. Egyszer 2012-2013 táján hívtak, ugyanaz a gép volt(!) nyilván a sokadik XPvel, már nem is tudom mi volt a gond, de tényleg nem boldogultak vele. Megoldottam, kifizették. Azóta se kerestek. Ha még mindig használják a gépet (azért már kétlem) akkor tuti azóta is volt ha más nem, apróbb gond, de nem szóltak. Hogy mást zaklattak, vagy maguk oldották meg, az engem nem érdekelt. Nem az én bajom.2. Na ez viszont igazán szomorú. Volt egy remek ügyfelem, sok gondja volt, meg több gép otthon hálózat stb, de volt miből fizetnie, és megadta a módját. 2014, 2015 táján havi 20-30 ezret simán kifizetett nekem a gondjaira, ő volt az egyik akinek vasárnap este 8-kor is elindultam (pláne, hogy csak 3 utcára lakott). Ráadásul bármennyit is kértem, mindig dobott rá, nem cska pénzben, most egy üveg pálinka, most egy üveg bor, most kész a vacsora, gyere egyél velünk stb. Azután ahogy teltek az évek, egyre ritkábban hívtak, egyszer kérdeztem, hogy mi az oka? nevetve mondták, hogy a gyerek már akkora, hogy sokmindent megtud csinálni, tanulja, bűvöli stb. és valóban így volt az általános alsós gyerekkel beszéltem meg a problémát, meg a megoldást, volt, hogy telefonon. Nekem szomorú, mert egy jó pénzforrásom apadt el, de itteni szemmel örömteli is, mert sandás, hogy már nemigen kell velük foglalkoznom. (itt a topicban úgy veszem észre az a jó ügyfél, aki többet nem keresi az embert).
-
KROK640
nagyúr
Igen, nagy előnye lenne, hogy nem járnak a nyakamra. De egyébként pont elmondom konzolnál, hogy nyugodtan meglehet venni a PC helyett, lehet örülni mennyit spóroltunk, de azon csak játszani fog a gyerek, és ha új játék kell, akkor lehet a bankkártya után kapkodni, ott nincs "okosba'" megoldás.
#34532 totron : neked teljesen igazad van, de sajnos sokan nem így látják
-
pn4hvq
senior tag
PC vs konzol kapcsán. Nem tudom, neked van-e hasonló korú gyerkeked, preferáltan fiad (általában ők jobban "gépeznek"). Naszóval megveszi a konzolt, és lesz hozzá 1-10 játéka. A tizenegykét éves gyerek vélhetően nem úgy fog nekiállni, hogy beteszi az első játékot, végigjátsza, majd megy a másodikra, hanem ki szeretne próbálni nem 10, hanem 100 játékot is idővel. Nem évekre kell gondolni.
Itt most előjön az, hogy pc-re mit lehet beszerezni őőő alternatív úton ingyen. Konzol esetén ez mennyire járható, azt nem tudom, nem vagyok járatos ebben.
Felsősként a gyereknél alap az, hogy heti 1-2 PPT-t meg kell csinálnia házifeladatként, ezt a ps-en körülményesen tudná. Egy minecraftba számtalan modot bele lehet tenni pc-n.
Pc-re csillió stílusú, típusú játék van. Konzolon? Felületes ismereteim szerint, ha konzolon multiznál, ilyen-olyan havidíjas előfizu kell (ebben lehet, tévedek), pc-n ilyenre nincs szükség általában.
Hogy a pc bekerülési költsége nagyobb, mint a konzolé? Igen, de én a saját gyerekemnek a pct választottam. Konzol vásárlása is addig tartana, míg megrendelném és kihozzák, de amire az én gyerekem használná, sokkal kevésbé kifizetődő lenne.
Mondom ezt a saját, 14,5 éves fiamnál tapasztaltak alapján. -
-
totron
addikt
Remélem nem a divatnak behódolva mélabúztam. Nyilván azért szülő valaki, hogy a valószínűségeket a megfelelő irányba pofozgassa. A látható nyomok is okozatok, amiket nem csak szülő tud belerakni, de tudja azt a téves képzetet erősíteni magában, hogy egy affinitás a "semmiből" jött, így zéró beleölt munkával tud babérokat learatni a megnagyobbodott kisded által, a saját egó javára. Mi a megfelelő persze. Kulturálisan ahol a játéknál többre, másra nincs esély, ott valóban rosszak a számok, de rimánkodva kérem a lakosságot, ne süppedjünk bele alapjáratilag az eleve elrendeltség tétlenségre hívogató műborfoteljába, nem menő.
-
totron
addikt
Mondjuk azt, hogy nem én gondolom túl, hanem a jelen világ van egy picccit eltolódva a fogyasztóiság felé és ennek számos hozadéka/feltétele van, ami előrelátást, prekorrekciót kíván. Meg nem is lehet tökmindegy, ha már egyszer az asszonynak kitágult a nunája a szülés miatt, meg különben is mennyibe kerül már az egész gyerek, meg a jövője, meg a minden, befektetés az egész, nem mindegy miben végződik. Bár a bevezetett támogatásokkal lehet, hogy ténylegesen felütötte a fejét egy ilyen tökmindegyizmus.
(#34543) E.Kaufmann, felesleges is lebontogatni asztalira vagy érintőre, a készségek hogyan fejlődnek ki és haladnak az egyén képességeinek kimaxolása felé, ezt mondja meg nekem valaki. Nem játszhat mindenki alapjövedelemre, meg aztán legyen már bennünk némi ambíció. Sokan asziszik, hogy amiért userként tudják nyomizni a eszközt, akkor az első igazi megoldandó szituáció sem fog ki rajtuk. ........és tényleg nem, mert a tablet cserélhető/cserélendő, a gondolkodást meg átveszi az "AI". A konyhakertet meg jó lesz meglocsolni Sprite-tal vagy 7Up, nem is tudom melyik van már a filmben. #sarkított_károgás (nem)
-
"nem lesz belőle informatikus?"
Nem ahhoz kell. Fémipari gyárban dolgozom, a soron a melósok nyomkodnak érintőképernyős gépeket, azon viszik fel, hogy mennyi jött le, stb. Vonalkódokat olvasgatnak.
A komolyabb gépeknél egér-billentyűzettel, rendesen kezelni kell tudni PC-t.Kamionsofőrnél alap egy GPS, egy mobilterminál kezelni tudása, de ha nemzetközi, akkor csomó mindenbe bele fog futni, amit online kell megoldani.
-
-
totron
addikt
Ok, ezek érvek és ne gondoljuk túl, de túlgondolás nélkül mi lesz a gyerekből? Nem mondom, hogy semmi, de mi mégis? Meg nem is lemezes korszak van már, meg azokra is lehet mondani, hogy mennyibe kerülnek. Értem a konzolt és ne fosszuk meg a gyerekkori agybajtól a gyereket, mink is gazdagabbak lettünk a Duke Nukemtől egybizonyos módon. De passzint-e később mellé a szülő valami mást is, ami nem csak végfelhasználóként gyarapítja az utódot? Nem lehet mindent az életre, a zoktatási rendszerre tolni/bízni.
-
"Marketplacen rogyásig vannak a használt lemezes, eredeti játékok, amiket ha megun a gyerek, tovább lehet passzolni. összedugod, megy."
Szerinted majd foglalkoznak ezzel. Járnak majd valaki nyakára, hogy kéne játék.Viszont a gyerek garantáltan nem fog tudni mit kezdeni egy PC-vel, ha majd munkahelyre kerül (vagy iskolában oda, hogy kelleni fog
)
-
Ott ott
@vince : "Nekem ez tök fura, szerintem jobban megértenék a működést, ha lennének alapvető hardveres ismereteik."
Azaz. Nálunk is, PowerBI riportot simán csinálnak, de alacsonyabb szintű dolgokkal nincsenek olyan jól.@E.Kaufmann : Same here
Csak én végeztem elektronikai középfokút is
-
-
E.Kaufmann
veterán
Fülest se? Pedig arra a topik alapján volna igény
PS: Erről eszembe jutott egy ma már elátkozott színésznek az egyik kabaréjelenete, mikor mondja, hogy ő két újságot szokott olvasni, a Fülest meg a Times-ot. A Füles-ben a politikát a Times-ban a keresztrejtvényeket szereti
-
-
E.Kaufmann
veterán
Nem kezdődött vele jól a kapcsolatom már évekkel ezelőtt sem. Kérték volna a segítségem fejlesztési feladathoz, átmegyek nagy lelkesen, mondom üljünk össze, beszéljük meg, erre kihívta az ottani főni a srácokat, hogy meló van, nincs idő ilyesmire és mindenki takarodjon a dolgára, elég durva szavakkal, pont hallottam az üvegablakon keresztül. Nem is tartott sokáig a megbeszélés és én se voltam már utána lelkes. Bezzeg kellett a fejlesztés pár hónappal később, de akkor meg már tegnapra. Ha meg valami nem ment, azért volt mert előzőleg nem osztottak meg infót, de azért az én saram volt.
Jött később egy új kollega, gondolom jól bemutatott enki az ottani főnök, mert ő is elég dúrva volt velem a kezdetektől. Mindenesetre örömmel deaktiváltam a felhasználót miután két évvel később kipenderítették -
-
blp85
senior tag
Nekem is a Kopasz ugrott be, hogy mennyire megszakértik a dolgokat az NKH-nál, illetve sokszor a gyári papír sem elég nekik...
Amúgy meg nem ezek az igényes tuning autók a veszélyesek, hanem a zugszervizbe pimpelt bontó szökevények, na meg az ezen a műszakin meg menjen át rozsdás, rohadt, füstölő roncsok.
-
bambano
titán
nagyon sokáig ment az, hogy évekig nem volt áramszünet. az elmúlt időszakban meg volt legalább három. hogy most a városi hálózat ótvar, vagy betettek a töltök, vagy rossz a ház kapcsolószekrénye, nem tudom. ez utóbbira már kért a közös képviselő zsetont, hogy cseréljék...
azon agyalok, hogy rakok fel szigetüzemű napelemet és arra dugom a gépeimet. most jelent meg dc tápos itx alaplap, meg T-s 14.gen intel proci.
-
Ja, de azért szakembernek...
Mentsünk adatot olyan céges gépről, ami nem céges (mezei Windows, beszállító hozta, csak rohadt drága ha kijönnek újrarakni). RAID van, nem értik, nem indul.
Nézem, 3 meghajtó, 2x2TB tükör, 512GB SSD, amiről futna a gép... Jó esetben a 2TB tömbre mentették a mérési eredményeket, és nem a SSD-re...@koby11h :
Na a SCSI kábel az tényleg kikopott De úgy 15-20 éve. A MiniUSB az akkor volt a telefonokon, amikor ezek 10-12 évesek voltak.
Meg ez azért szakma, biztos hogy kellett volna találkozniuk vele. -
koby11h
őstag
Tőlem valamelyik kontrollerhez tölteni vittek jó párat, még nem halt ki teljesen...
hcl: Fiatalabb kollégák az scsi kábeleket sem ismerik meg. Én meg egy stabil motort nem biztos hogy elsőre jól raknék rá egy mángorlógépre. Nincs ezzel semmi gond. Halad az idő... ha még sosem kellett, akkor ez van.
-
KROK640
nagyúr
Kár, hogy nem neveltek ilyen pofátlannak, mert amúgy ez vicces lett volna. Persze tutira fel lett volna háborodva, hogy mégis hogy képzelem (ez csak feltételezés, ha nem tartott volna mindig legalább 5-6 méter távolságot)
#33897 Top cat : Az is jópofa lett volna, de a távolság miatt nehéz lett volna kiviteleznem, plusz itt csak a nagyobb üveg piákon van ilyen (0,7deci felett) amit tuti azonnal észrevesz ha a zsebébe csúsztatok. Ez csak úgy lett volna vicces ha teljesen nulla az esélyem a lebukásra.
-
KROK640
nagyúr
Pontosan. Igaz másfajta autókkal szoktam látni, de tény, hogy ott is ez megy.
Sőt, nagy néha még hobbi szinten is ezt látom, de mivel én nagy amerikai autó fan vagyok (elsősorban 1932-1996) azt szoktam mondani, hogy ülj be egy amerikaiba, majd utána egy 10 évvel későbbi európaiba, és megfogod érteniHa nem, akkor meg nincs miről beszélnünk. Kicsit olyan mint nőkről és zenéről vitatkozni, mindenkinek más az ízlése, és úgysem fogod meggyőzni az igazadról.
Illetve saját példán láttam, hogy ez valamennyire működik de pl zene esetében, a trance-t úgy kedveltem meg, hogy haver kocsijában mindig az szólt, és sokat hallgatva az is elkezdett bejönni. Valamennyire nőknél is működik ez, de alapvetően ez a két téma az, amit nem szoktam erőltetni egy vitában, sőt az utóbbiban még örülök is, ha eltér a véleményünk, nem szeretem a konkurenciát.(gondolom mindenkinek megvan az mikor haveroddal ugyanarra a nőre hajtotok)
Sőt (bár kicsit másabb de) az orosz-ukrán háború kapcsán is tapasztalatam, hogy vannak megdönthetetlen álláspontok, és ha te nem azzal értesz egyet, akkor te "ellenség" vagy, még akkor is ha amúgy nézzél már magadra, X éve haverok vagyunk, pl együtt dolgozunk stb. Egyetlen olyan embert ismerek akivel ezt tudjuk "kezelni", bár ha iszik imád előhozakodni a témával, és olyankor hallgatom, hogy a bnzi nyugat ukrán nácikat támogat, és az oroszok csak azért nem nyertek még, mert az oroszok előbb kimerítik a nyugatot stb. Ha közlöm vele, hogy gomba, akkor én a nácik és a melegek pártján állok, sőt én is mindkettő vagyok (bár ezt általában a neten random emberektől is megkapom, ha nem értek egyet velük) -
KROK640
nagyúr
így van, egyrészt Placebo is, ahogy BIP is mondja, hogy már csak hallani is akarja annyiért a különbséget, másrészt ugyanazt a jelenséget is látom, mint a fanboyságnál : amikor azt mondod neki, hogy a másik CPU/VGA stb gyorsabb, jobb választás lett volna ebben a kategóriában, most ők a gyorsabbak stb, akkor rögtön azt érzi, hogy a választását támadod, és ezáltal őt.
Visszakanyarodva az eredeti vonalra, ha már rengeteg pénzt beleölte, ez az ő választása volt, mert ő igényes, és ha te ezt nem érted, akkor meg igénytelen vagy. De ő igényes, és végsősoron jobb ember ettől, hogy valamire ennyit költött, meg ő hallja is... -
E.Kaufmann
veterán
Na ja.
Az más kérdés, hogy nehéz minőségi kábelt találni, mert sok szutyok van forgalomban. Ha már úgy is felemás a viszony Kínával, ezt meg lehetne lépni az EU-nak, hogy csak minőségit hozhassanak be Kínából. Most is magyar kereskedőtől rendeltem USB-DC adapter kábelt. Jó, nem is került sokba, de annyiért már értelmes patch kábelt kapok, ez meg arra nem volt jó, fél ampert átadjon 5V feszültségen(egyenáram, nem számít se jitter, se frekvenciaátvitel, csak az, hogy guruljanak az elektronok
)
-
KROK640
nagyúr
Ez ütős story volt, nekem csak az lenne a kérdésem, hogy az ilyen hogy került abba a pozicióba, hogy szerverekhez piszkáljon?
Ennyi ésszel közmunkán kéne a járdát seperje.
Mondjuk azt már régesrég kiveséztük, hogy az ész, és hogy milyen szinten él, csak minimális összefüggésben van. -
Igen, illetve amúgy hogy ugyanígy előfizetős az 50MB-nál nagyobb ISO kezelése
Viszont nem előfizetős a random megállás fagyás lassúság
@frescho : Á, én csak arról beszélek, hogy egy gép leszerelése mennyi macera. Mindegy, hogy létezik-e fizikailag. Bizonyték külön a jelszótörlésről szolgáltatások törléséről kiregisztrálásáról mindenről stb. és a végén a disk wipe-ról is
"Ezek a csodás új .io felszo*tt dolgokat úgy fejlesztik, hogy még minor verzió váltásnál is simán eltörik a kompatibilitás."
Meg se lep
Héten szvtam egy hasonlót. Félig külsős fejlesztők, progi 2 embernél nem megy. Pont annál, akinek a legjobban kell. Azokat a gépeket nem is mi supportáljuk. Ja de azért nézzem már meg.
A saját maguk által szerződött fejlesztőt én kontaktoltam (mert mi tudtuk megszerezni a kontakját), ő túrta egy kicsit.
Az volt a baja, hogy ékezet volt a progi filenevében.
Eddig ment. 5+ éve.
Most tekert valami a Microsoft, és akkor most nem megy. A többiek gondolom még nem kapták meg az updatet
A dev még mindig azzal küzd, hogy az ékezetes cucc le tudja magát frissíteni ékezet nélkülire"meg hibát keresni valami Commodore termékben. Ingyen meg főként nem, "
Kérj érte pénzt. Amilyen ára van ezeknek, többet nem keres. Ha igen, akkor m,egy nyertél -
-
-
bebootolt a gép, eltettük a dolgot másnapra. este 11kor rámír a vietnámi, hogy akkor mizu. alszok, az.
másnap reggel folyt.köv, nézem, hogy oké a gép már megyen, de internet az nagyon internyet.
írok nekik, hogy nincs net.
- de be van dugva.
- akkor dugd be jobban
- mingyár megnézzük
- küldj fotót
negyed óra alatt megjön, az iDRAC dugójába sikerült bedugni a WAN-t -
totron
addikt
Én azt bírom, mikor kijelentem a valamit, hogy ez ettől és ettől van, a sztori szerves része, sőt, alapja. Erre mi a reakció? Elkezd találgatni. Hogy mitől lehet. Most mondtam el, baszdki. Van a Mézga Aladár scifi kalandjainak egy epizódja ahol kis minikráterekben mindenki elgolyózgat magának, magával. T'án nekik van igazuk.
-
Ugyanezt megcsinálták az arab, európai... Local IT-sok is az előző helyen. Bár azok annyival fejlettebbek voltak, hogy nem húzgálták ki a dolgokat a gépekből.
Ez ugyanaz amit fentebb írtam, hogy zárd be. És nem tudja, mi az a bezárás.
Telefonon nem tudja, melyik a power gomb, nyomogatja a fizikai menügombot.
@TESCO-Zsömle : "nyomás/teljesítési kényszer alatt az amúgy intelligens, sok PHDs emberek is levedlik magukat mohába"
Na de ez, hogy pls. tedd vissza, azért még abban az állapotban is... -
TESCO-Zsömle
titán
Van ez az effektus, hogy nyomás/teljesítési kényszer alatt az amúgy intelligens, sok PHDs emberek is levedlik magukat mohába. Nem tudom mi a neve, de már a szakembereknek is feltűnt, ha elkezdték kutatni a dolgot.
Szóval elvileg ez egy létező dolog, mint az ajtó-jelenség, hogy mikor átlépsz egy ajtón, előfordulhat, hogy tol a fejed egy kisebb reset-et és nem emlékszel, hogy miért indultál el míg vissza nem mész oda ,ahol eredetileg eszedbe jutott, hogy menni kéne... -
Top cat
addikt
Hát nem tóm'. Szerintem kicsit sokba kerül.
-
Otthon mindenképpen
Melóra Windowszal nem annyira már
@E.Kaufmann : T800
@BiP : T470 annyira nem vészes otthonra. Full terhelésen hajtva valóban hajlamos throttlingolni, de a legtöbbek laptopos igényeit azért kiszolgálja bőven.
A döglésre hajlamos billentyűzet már aggasztóbb.
Viszont ezekkel együtt is fényévekkel jobb a legtöbb konzumer akárminél@szebe : Lenovo T-n 440 óta forrasztott minden. Ha utánanézel, az Intel nem nagyon gyárt más noti procit, csak BGA-sat (ha minden igaz, egy darab sincs, ami nem BGA-s a gen.3 vagy 4 óta), szóval nem is tudna nem forrasztott lenni.
-
-
-
KROK640
nagyúr
Ezt arrafel írtam, ha három hónap múlva keres. Nem vagyok köteles egy két perces telefonra emlékezni 3 hónap múlva.
De egyébként azt meg is mondtam barátnőmnek, ha valami 60-70 ezer lesz az összkeret akkor elmondom nekik, hogy két választásuk van :
1. Ezt most elpocsékolja valamire, amitől a gyerek sem lesz boldog, és a pénze is odalesz (jah és az új gépet el lehet felejteni)
2. Gyűjt még hozzá annyit, hogy legalább 200-250 ezer legyenEgyébként a 60-70 ezer az csak a monitor ára...
Mondjuk haver s3ggét is szétrúgom vagy nem tudom kiét... arról volt szó, hogy 200-250 ezres keretbe kell gépház meg ami benne van. írjam össze mi ebből az optimális és annyi. Ehhez képest most ott tartunk, hogy 50-100 ezerből monitor is kell, meg rendeljem meg, rakjam össze, meg Windows, meg játékok...
-
opr
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
lo Sokan találkoztunk már olyan ismerőssel, "üzletféllel", aki minden segítséget ingyen szeretne, és azt is...
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest