- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
johny dragon #68 üzenetére
lévén, hogy Sgs-em van, az asphalt5-t kipróbáltam, hamár rajta van. nem a grafikával van gond, hanem az irányítással. Az A5 gravitációs irányítása röhejes. Egyéb gombok és vezérlők hiányában vagy így vagy kijelző tapogatásával lehet csak megoldani az irányítást. A kijelzős még rosszabb, hiszen kitakarod a lényeget. PSPn sem véletlenül vannak dedikált gombok.
De a legjobb, hogy ez a telefon üzleti felhasználásra van, itt úgyse játszik vele senki, a felületet kiszolgálja a proci, míg a gyengébb proci direkt jót tesz az akkuval.
Amúgy Android alá kell a durung proci, a kicsit gyengébb Dézik érezhetően nem bírnak a kezelőfelülettel. Szóval a Symbian nagyon kellemesen optimalizált.
-
johny dragon
aktív tag
Khm, a PSP-nek 4,3"-es kijelzője van, grafikában persze jobb, mint eegy mobil, de azért egy SGS vagy iPhone 4 grafikája is elég jó. Szórakozni az Angry Birds vagy az Asphalt 5 kiváló, egy PS3-at meg nem fogsz magaddal cipelni. Mielőtt betrolloskodnál ide, nézd már meg, h milyen játékok futnak egy mai csúcsmodellen!
-
-
Gabi 8906
senior tag
Akksiban eggyet értek. 4 hüvelykes a kijelzője+van gombsor világítása is+üzleti teló.Ezek alapján minimum járna bele egy 1500 mah-s akku.
Amióta szivárgott a Galaxy S-em akkuja azóta még jobban arra fogok törekedni hogy a következő telómnak nagy akkuja legyen, ami bírja a masszív igénybevételt. -
Gusztáv
addikt
Ha már üzleti telefon, akkor kicsit gyúrhatnának a Mail for Exchange támogatáson, mert emlékeim szerint annyira nem izmos. Meg akksit sem értem, egy üzleti modellnél fontos lenne, hogy bírja a strapát, erre beleraknak egy 1200-as akksit
.
-
válasz
johny dragon #62 üzenetére
játék, csodajáték
Na nehogy már egy ilyen kis szaron játsszak bármit is a sakkon kívül.
Gondolom, hogy akinek ilyenre telik, annak telik valami rendes játékeszközre is.
Persze minden hülyeségnek lehet divatot csinálni, de attól még nem lesz értelme érintőkijelzőn játszani.
-
johny dragon
aktív tag
válasz
johny dragon #62 üzenetére
*prociból
-
johny dragon
aktív tag
A baj az, h a felület elég régimódi, a gombsoros változaton nem változtattak szinte semmit (most nem az ikonok kinézetére gondolok, hanem az alul permanensen jelen lévő két sávra, amiből az egyikbe sokszor nem kerül semmi. Ha az MS-nek sikerült egy teljesen egyedi (és szerintem nagyon jó) felületet létrehozni, akkor a Nokiának mért nem sikerülhet?
schawo: A procibó nem azért kell (ennyiért) 1 GHz, mert annyira kell a menürendszerhez, hanem azért, mert pl. az a kis plusz jól jöhet a komolyabb játékoknál. Azt hiszed, az iPhoneos csodajáték, az Infinity Blade elindulna egy N8-on?
-
válasz
johny dragon #48 üzenetére
Használtál már új S^3-s Nokiát? Nekem Galaxy S-em van, 1Ghz A8 csodával, de a kollégám Nokia C7-je (ua. a proci, mint az E7) simán bírja vele a tempót, nagyon kellemes telefon, néha komolyan irigylem tőle. Nem biztosítja azt a mértékű személyreszabhatóságot, mint az Android, de nagyon sok ponton hülyére veri az SGS-t is. Pedig az SGS-emen friss, főzött rom figyel, mert az eredetivel egy rakás hulladéknak sem jó.
Szóval le lehet szólni a Nokiát és a Symbiant, meg isteníteni Samsungot és az Androidot, de felesleges.
-
B1T3
addikt
válasz
johny dragon #59 üzenetére
A nemtetszés kinyilvánításának nem feltétlenül kell a szélsőségekbe bocsátkozásban megnyilvánulnia.
-
leviske
veterán
válasz
johny dragon #56 üzenetére
Ne álmodozzunk. A Microsoft-al legfeljebb a Windows 8 kapcsán mehetnek a megbeszélések, de ott is sanszos, hogy szimplán a Booklet vonal miatt. A MeeGo meg a hardverkövetelmények miatt nagyon nagyon sokáig nem lesz elég arra, hogy az alsóbb kategóriákban felváltsa a Symbian-t.
Arról nem is beszélve, hogy az Androidhoz hasonlítva nem konkrétan a rendszerrel volna a gond, hanem a felhasználói felülettel, ami már nem igazodik annyira az emberek igényeihez, mint régen és ami sok esetben korlátolt.
Amennyiben Elop nem csak tönkretenni ment a céget, ahogy azt a Sony-val tette Stringer, akkor a Windows Phone a közelébe nem fog menni a Nokia telefonoknak. A Symbian/MeeGo összemosása a Qt-n keresztül, nagyon jó ötletnek hangzik, felesleges volna ebbe egy másik céget bevonni, hogy a nagyobb haszonnal kecsegtető részét az üzletnek az nyelje be.
Az, hogy jelenleg itt tart a cég, annak köszönhető, hogy meghoztak rengeteg borzalmasan rossz döntést és ezt követően elkezdtek kapkodni. Az idei évtől én is sokat várok, de véleményem szerint olyan marhaságot nem lépnek meg, hogy kiiktatják a rendszert. A S^4 újításai közt sok olyan szerepelt, ami megmentheti a Symbian-t, csak ki kell iktatni a bürokráciát, ami eddig ennyire lassította a fejlesztést.
-
johny dragon
aktív tag
Igazad van, tényleg 640x360-as a felbontás. Az N8 tényleg tök szép, képet csinál, a HTC meg tényeg példátlanul sz*rakat, de ez nem kifogás az EDOF-ra. Pl. ha szöveget kell fotózni, a minőség nem fontos, az autofókusz annál inkább. Ezt a kétmagos-pletykát még nem hallottam, de idén nagy változások lesznek a Nokiánál (elvileg), pl. MeeGo, talán WP7. És akkor a Symbian, szépen, lassan, végleg eltűnik a süllyesztőben.
-
válasz
Quasi_modo #53 üzenetére
...lehet a Symbiannal együtt.
-
B1T3
addikt
válasz
johny dragon #48 üzenetére
Tudom, hogy valószínűleg elírtad, de 640x360-as a felbontás. Egyébként nem minden S^3-as mobiltelefon EDOF-os, ott van pl. pont az N8. De láttam már az EDOF-tól rosszabb autofókuszos kamerát a HTC-től (mindent összevetve).
Egyébként remélem, hogy bejön az, amit talán pont itt olvastam, hogy év vége felé már a Nokia is kiad kétmagos procival felvértezett telefon(oka)t. Kell a verseny és a versenyképesség.A Symbiannal önmagában nincs bajom, funkcionalitásban megfelelő (és ide nem tartozik a maradi megjelenés), a Symbianos telefonokkal már lehet, mert a hardver elmarad a konkurens készülékektől. Igazából az egész ellentmondásos, ami viszont biztos, hogy a Nokia és ezzel együtt a Symbian általános megítélése rosszabb, mint az indokolt lenne.
-
törölt tag
Nekem tetszik. Nyilván jobban örülnék egy kétmagos telónak, ami ugyanígy fizikai billentyűzetes, alapból kezeli az srt/sub feliratokat, adott esetben szerkeszthetek vele Office fájlokat, és főként van rajta tv-kimenet... De ilyen teló még nincs. Ha van, és tud ilyet valaki, csak szóljon!
-
Misály
addikt
válasz
johny dragon #49 üzenetére
jah, pont ezert:
-
johny dragon
aktív tag
Khm, 640x260 pixeles felbontás (4 hüvelyken), 680 MHz órajlű ARM11 proci, fixfókusz, mindezt 2010-ben, amikor a konkurencia 1 GHz-es procikat használ, a Galaxy 3 szintű, belépő okostelefonokban is autofókusz van. Hoppá, a tervezett 2010-ből 2011-lett, a konkurencia kétamgos procikkal támad, és a Nokia még mindig ezt akarja eladni. És akkor a Symbianról még nem is beszéltünk.
-
joey04
titán
Vicces ár, főleg átnézve mai a LG hírre.
-
Amit az LG optimushoz irtam az itt is megállja a helyét,nálam egy sz@ros telefon ne kerüljön 200 ezer forintba,ráadásul nokia ami eleve magasabb árszinten van mint a hasonszörü konkurensek
-
r4z
nagyúr
válasz
Valentino K. #22 üzenetére
Sajnos nem tudom ezt írni, mert ez Androiddal se kéne...
-
válasz
Gabi 8906 #31 üzenetére
hát szerintem ez egy vicc 50 papírt ér meg ,többet nem...2-3 éve ua azt tolják le az emberek torkán csak más más köntösbe...
egyedüli fejlesztés az n8 volt az is csak kamerába tudott érdemlegeset felmutatni
Valós fejlesztéseket akarunk!
Ernősebb HW-t ,n8 kamerát ,nagyobb felbontású kijelzőt, meegot vagy maemot a népnek és persze kenyeret!más:
Ami tetszik és fasza az az ovi suit ! A motorola szoftvere egy rakás szar ahhoz képest...
samsung szintén fos... többiről nincs összehasonlítási alapom... -
Ricardo
titán
Nem értem miért adják aranyáron. Jó "kis" telefon lesz ez de ezzel az árazással nem kevés vevőt buknak.
-
evetke
csendes tag
válasz
Davidoff91 #12 üzenetére
Mondj egy Android telefont, aminek nagyobb a felbontása, mint 800x480...
-
D@niel
addikt
-
Gabi 8906
senior tag
Nekem nincs nagy bajom a Simbiannal. Elavult, de megszokható. Viszont ez a teknológia amit most ők februárba 160.000 Ft-os áron piacra akarnak dobni....Igaz lehet azzal magyarázni hogy üzleti teló, ebbe nem kell nagy multimédia...De az N97 fejlettebb verzióját már várom. Nagyon bejött nekem ez a forma. Jó volt rajta filmezni(amikor még a konvertált filmek világában éltem.
) meg sztereós volt.
-
lmisi
senior tag
Úgy csinál a Nokia mintha Minden más gyártónak nem lenne biznices telefonja, jobb kezelőfelülettel. Így kissé nevetséges az árazás. Persze az új telefonra várók hardcore biznices nokiások 60% megveszi majd, de a szokásos 30%-os bukta meglesz (10% marad a 3 éves készülékénél). Új belépők-rajongók meg nagyítóval sem.
Eszméletlen, ezek még abban a korban leledzenek, amikor nokiéknak több mint 50% részesedése volt az okostelefon piacon.
A maemo-meago vagy mifene platformokkal konkréten nagy baj lehet mert 2éve csak beszélnek róla és csak egy vérszegény eladásokat produkáló készüléket sikerült kiadni ez ügyben. Azért a híres gatyába psielős hasonlattal élő ex ms guru kiverhetne már valami androiddal tényleg versenyképes cuccot vagy bezár a bazár. Hasonló sorsra jut mint az Ericson, csak nem Sony-...., hanem ZTE-Noki -
Tomcat
őstag
Remélem hogy minél hamarabb a kezeben tarthatok egy ilyet és az egyik N8-amat már le is cserlem rá az aktív használatban. Tehát várjuk szeretettel!
-
RootRulez
félisten
Nem adnék/tudnék adni ennyit egy telefonért.
Ilyenem is majd csak használtan lesz pár év múlva, mint sok mindenem.
(bár igazság szerint ilyenre nem is vágyok.
)
-
leviske
veterán
Nem igazán értem, hogy miért nem eleve az Eszériával indították a Symbian^3-at. Erre a piacra pont tökéletes.
(#24) Gabi 8906: Egy üzleti telefon nem a kamerájával fog hódítani és még csak nem is a sztereó hangszóróival. Nem a Galaxy S piacán indul.
-
Gabi 8906
senior tag
Sok sebből vérzik ez a teló.
Miért nem raknak bele sztereó hangszórót, miért edof, miért csak 1200 mah-s az akku???
Nekem a Galaxy S 1500 mah-ja kevés volt(szivárgott, és most szervízben van.)
Kinézetre nekem is bejövős, de ha belegondolok nemérné meg leváltani rá a Galaxy S-t. -
Valentino K.
senior tag
Vajon mikor írja be valaki, hogy androiddal kéne?
Csodaszép telefon, korrekt árazással biztos, hogy az üzleti szegmensben sikeres lesz
-
pumszli
csendes tag
Azt a 9 óra beszélgetés és 20 nap üzemidőt kicsit soknak érzem.
-
ClioRS
őstag
Mit nem hiszel?
Én nem mondtam, hogy nem lesz Touch&Type. Csak a felbontás miatt írtam ezt a példát, hogy emelhettek volna.
Ha van egy kis eszük, akkor nem várnak 2012-ig, elég messze van még az... Bár az E72 még most is minden igényt kielégít....@Gabor113:
Igen, hasonló problémával szenvedek én is@Davidoff91:
Lehet igazad van, de egy telefon miatt újraírni az összes programot?
Szerintem azért hagyták meg ezt, mert majd jó lesz a középkategóriában, a felsőben meg lesz MeeGo normális felbontással. -
Gabor113
tag
Azért kérdeztem (illetve kérdezgetem) mert a GSMline-nál már volt egy teszt pár hónappal ezelőtt. Így hátha itt elérhető hamarosan.
http://www.youtube.com/watch?v=nmB7vIMIYBU
Ja és azért várom annyira mert gyönyörű ez a telefon, nekem pedig mindenképp QWERTY-s kell csak tapist nem bírom elviselni, még a legjobbat sem. (persze ez egyéni szoc prob
)
-
ClioRS
őstag
válasz
Davidoff91 #12 üzenetére
Mivel napvilágott látott egy 640*480-as felbontással rendelkező teló (E6) adatlapja, amin S^3 fut, így szerintem a te elméleted bukott
-
Matthu
aktív tag
Gyakorlatilag dobtak egy billt az N8 alá és gagyibb a kamera. Ezért nem szeretem mostanában a Nokiát mert azt hiszi, hogy ontani kell a telókat ahelyett, hogy valami egyedit csinálnának.
-
^Clown
addikt
Nagyon bejön ez a telefon, persze az árától elsírtam magam, de ezt már megszoktam
-
Davidoff91
aktív tag
ÓÓÓ...erre megvan az ideológia...ezt már én is kérdeztem egyszer. Az ok elvileg az, hogy a korábban megírt programok tökéletesen fussanak az újabb telefonokon is a megegyező kijelzőfelbontás miatt.Szerintem simán csak spórolás, hogy mindig ugyanazt a felbontást használják, így nem igényel ilyen irányú fejlesztést a symbian.
-
Gabor113
tag
Mobilaréna stáb:
Lehet tudni esetleg hogy mikor lesz ennek a készüléknek tesztje Nálatok? Nagyon kíváncsi vagyok rá. Köszi a választ!
-
Anulu79
addikt
Pofás darab.
Kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz lehúzva. -
Kumite
aktív tag
Előrendelési ár. 2-3 hónapon belül simán esik 50ezer forintot. Meg az előretelepített dolgokért is ha becsülettel kicsengeti az ember a pénzt random OS-re a hozzá tartozó app storeból, akkor ott tart, hogy még plusz 30-50-et rákölt.
Szerk.: ennek ellenére drága, nem azt mondom, hogy nem.
-
Ez az ár: igazi finn trollkodás.
-
Gubro
senior tag
válasz
RandomGosu #4 üzenetére
Az € az euro jele...
Mindenesetre 600 ajro is eleg goromba ezert a telefonert. -
RandomGosu
senior tag
te jó isten 600 font?? ez rengeteg érte :S
-
Nem olcsó (persze előrendelési ár), de nagyon tetszik mind a külső, mind a funkcionalitás.
-
törölt tag
Csak foghatnám már a kezemben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Okos Otthon / Smart Home
- iPhone topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- Philips PowerPro Aqua Porszívó és felmosórendszer FC6404/01
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest