Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fecow

aktív tag

válasz bambano #37 üzenetére

Nem értem a problémát? Illetve értem, de nem értem, hogy miért ne lenne meg ez a probléma v6 nélkül. Oké nő valamennyit mivel minden usernek lesz fix tartománya, de azzal, hogy tartományt osztasz ki az előfizetőnek, home gatwayjel, lényegesen csökkented a routingtábla méretét, mert nem kell minden egyes hostot tárolni. Egyébként meg ez a nő routing tábla szöveg, ez kb olyan jellegű dolog, mint hogy holnap fel kel a nap, nő az internet felhasználók száma, nő az always on szolgáltatások száma ez természetes velejárója a trendeknek. Amióta a betárcsázás egyre visszaszorulóban, a dinamikus IP IPv4 esetében sem hoz olyan sokat. Tisztességes VoIP-hoz sajna kell az IPv6, vagy lehet trükközni, mint eddig.

Na bár tudom, hogy elhatárolódtál ettől, de igazán kifejthetnéd, hogy miért is tök lehetetlen kábeltv-n ezt megvalósítani. Nopláne ha megtennéd, hogy ez a kábelTV-nél mit is akar jelenteni. Kábeles net-et vagy IPTV-t kábelen, vagy mind 2-t, vagy egyiks sem? :)

• Fecow

aktív tag

válasz bambano #25 üzenetére

Ő most nem tudom idézni a hivatalos v6-os címkiosztási javaslatot, nem is vagyok biztos, hogy van-e már végleges, de emlékeim szerint nem csak, hogy fix címet osztanának egy előfizetőnek, hanem fix tartományt (halvány emlék talán /16-ost). Bár garantálni én sem tudom, hogy ez így is fog meg valósulni, de ipv6 esetén dinamikus címkiosztás elég nagy öngól lenne, lévén az ipv6 egyik célja, hogy megszabaduljunk ezektől a trükközésektől (nat, dinamikus cím, stb), és minden host (számítógép, telefon, intelligens szenzor, bármi) megcímezhető legyen közvetlen.

Új hozzászólás Aktív témák