- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goblin12
őstag
Üdv,
néha-néha kellene játékra, de ahhoz meg bivalybasznádi gép kellene, hogy natívban meg tudjam hajtani a játékokat. Ezt meg nem akarom .... egyelőre. Tudom miről beszélsz mert én W510-et használok és 1280*720-ban játszom mert nem bírja a a vga no meg a noti hűtése se a FullHD-t. BF3
Én túlnyomó többségében játékra használnám, filmhez vissza venném a felbontást esetleg WQHD-ra. A WQHD-hoz is kell a kraft nem csak az UHD-hoz. Munkára is vissza venném FullHD/WQHD-ra, de nekem munkához nem kell mivel nem végzek semmi grafikai melót, a felbontás azért kell mert szeretem a szép képet.
Azt én még mindig nem értem, hogy mi a baj azzal ha nem UHD-n járatod a monitort hanem csak WQHD-n, ha cserélsz hardware-t ott van rögtön az "új" felbontás és nagy az öröm.
24"-on én se járatnám az asztalt meg a böngészőt UHD-n még talán 27" se, WQHD vagy FullHD, de játékban tuti UHD, ha megvan hozzá a hardware.
UHD 3840x2160 én erről a felbontásról beszélek, ennél nagyobb nekem se kellene 27 alatt, de szerintem felette se akkor már inkább TV.
Az 5k-t meg tényleg hagyjuk ki felesleges ilyen kis méretben, igen lehet azt modntam jó, de változott a véleményem.
-
Goblin12
őstag
Üdv,
jó lehet sok hülyeséget írtam meg nem értetek egyet velem, de:
Nézzük ezt a kettő monitort:
Dell UltraSharp UP2414Q 24" 3840x2160 185.12 PPI 687€ Ha nem kell az UHD(3840x2160) vissza váltasz kettőt a WQHD/QHD(2560x1440) és szerintem 24"-on ez is nagyon jó, így lenne 123.41 PPI
Dell UltraSharp U2713HM 27" 2560x1440 108.79 PPI ~488€ 200€ a különbség, kicsivel életlenebb kép
Lényeg az egészben az, hogy pont fordítva kellene lennie, 27-en az UHD és 24-en a WQHD.
Szerintem ezzel még nem írtam hülyeséget, a fejlesztés is jó sőt tök jó, hogy végre lesz 144Hz IPS-re, de ide már behozhatták volna WQHD helyére az UHD-t 144Hz-el. 27"-os UHD-s 60Hz-es-ből 1 monitor van a piacon: ASUS PB279Q, 27" ami ~740€ és akkor árban már jobban megéri a fent írt UP2414Q.
Én 15-ös notim is FullHD, asztal abban is van, na de a játékokat a vga nem bírja FullHD-n csak 720p-n és nem érzem nem érzem felesleges pénz kidobásnak a FullHD funkciót mert filmhez vagy esetleg más progihoz tök jól jön.
Oké belátom, hogy az 5k tényleg feleslegesen sok 27"-ra, na de egy szimla UHD 27"- szerintem egyáltalán nem az.
-
Goblin12
őstag
Az ára annyi amennyi, ezen felesleges rágódni, majd ha lemegy a hype lemegy az ára, csak figyeld meg.
Böngészés, a kis 15-os notimat is FullHD-n hajtom, ctrl+ egérgörgő segít ha apró. és így van 150PPi-m
Ferrári 2-esben, hát talán belvárosban igen.
Inkább 24" a WQHD sőt inkább 22, és 27-re maradjon a 4k, 5k tényleg felesleges, de FullHD meg maradjon 20 alatt.
-
Goblin12
őstag
Senki nem mondta, hogy kötelező az 5k-s monitort 5k-n használni, lehet pl WQHD-n és akkor már is meghajtva egy negyed millás gép. Ha meg később újítasz nem kell monitort cserélni. Drága, minden újdonság drága, de ezt igazán megszokhattátok volna, legalábbis egyesek.
Ha nem kell nem kell megvenni.
hogy ne csak miniatűröket láss. <-- Ctrl + egérgörgő megvan?
Ha FullHD lett volna 27"-on akkor meg mindenki neki állna pattogni, hogy fúj minek nem kell tztztzt.
-
Goblin12
őstag
Ezek közül az alvariánsok közül legérdekesebb az M270DAN02.3 jelzésű panel lesz, ugyanis a WQHD felbontás, a széles, 178/178 fokos betekintési szögek, valamint az 1000:1 kontrasztarány és a 350 cd/m² maximális fényerősség mellett a legfontosabb, hogy natívan támogatják a sokak által várt 144 hertzes képfrissítési frekvenciát. Reméljük, hogy a gyártó partnerei minél előbb ráharapnak az újdonságra és kész terméket is kapunk még a karácsonyi roham előtt.
Ez uygan jól hangzik, de mekkora Zollon? 27?
108PPi-vel pff, akkor már inkább a Dell 5k-s 27"-os moncsija 218 PPI-vel.
És lemondok 144Hz-ről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- SSD kibeszélő
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest