- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NGA
addikt
válasz
Remus389 #847 üzenetére
Én nem merem, még a google keresőset sem, mert kiröhögnek :-)
Volt régen egy fantasztikus film, ott a hitelkártyájának beszélt valami jövőből jött zsaru, mindig erre emlékeztet.
A másik: nálam van feleség, gyerek, mindkettő folyamatosan beszél, igy én szóhoz sem jutnák :-)
-
Touch-ko
őstag
válasz
Remus389 #818 üzenetére
A Siri nem lassabb a konkurencianal..
Nem mindentudo es nem is ertem miert hasonlitunk ossze egy 2 eves Siri-t a Google keresojevel amit evek ota fejlesztenek. Mellesleg vol a Google-nel is botrany mert ha jol emlekszem a sajat termekeit elorebb vette megha dragabb is volt a konkurenciahoz kepest igy megsertett bizonyos nemzetkozi torvenyeket..En hasznalom Siri-t es sokszor sokkal egyszerubb mint rakeresni Google-on, noha ugyanazt az adatbazist is hasznalja. A hangfelismero pedig igen hasznos. En Mac-en neha ugy irok email-t hogy beszelek a gephez, amikor epp pl oltozom..
-
Mr. Byu
aktív tag
válasz
Remus389 #836 üzenetére
A Siri letiltása miatt vagyok egy kicsit mérges rájuk azóta is. Mert miután jailbreakkel bebizonyosodott, hogy folyékonyan fut a Siri az iPhone 4-en is, még nyilvánvalóbb lett, hogy csak azért nem engedélyezték, hogy borsot törjenek az i4-esek orra alá. Az pedig, hogy az i4S-sel gyakorlatilag megegegyező specifikációjú iPad 2-re se engedték rá később (csak az iPad 3-ra), szinte vérlázító.
Azt még simán el tudom fogadni, hogy bizonyos funkciókat azért tiltanak le, hogy az OS "szmúd" legyen minden készüléken, de a Siri volt az első eset amikor csak azért tiltottak le valamit, hogy mindenki sz**jon sünt
Szintén nem látom az indokoltságot amögött se, hogy a Facetime for 3G miért nem működhet iPhone 4-en.
Üzletpolitikailag értem, csak nem tartom túl jófej dolognak. Persze még így is jobb a helyzet, mint Android téren. Az iPhone 4 a Nexus One-nál vagy a Galaxy S-nél alig fiatalabb készülék, és úgy néz ki, lehet rá telepíteni majd az iOS 7-et, vagyis egy 3 évvel későbbi rendszert. Az előbb említett androidos készülékek meg kifújtak kemény 1 év support után a Gingerbreaddel.
-
Mr. Byu
aktív tag
válasz
Remus389 #833 üzenetére
Ilyet szerintem még egyszer nem csinálnak, tanultak abból, hogy az iOS 4-et nem szabadott volna ráengedni az iPhone 3G-re, mert teljesen használhatatlanná tette. Az iOS 7-et vagy egyáltalán nem hozzák ki iPhone 4-re (annak ellenére hogy mit mondtak a beta kapcsán), vagy addig "butítják" a rendszert, amíg nem fut azon is folyékonyan.
-
Mr. Byu
aktív tag
válasz
Remus389 #818 üzenetére
Nem tudom, hogy most tényleg nem értesz-e engem... Persze, jelen pillanatban még nem sokra használható ez a technológia, de a lehetőségek idővel határtalanok lesznek, és a barkácskompresszoros kérdésedre olyan intelligens választ kaphatsz, mintha az eladóval beszélgetnél az üzletben. Ábrákkal, információkkal együtt, stb. De ehhez el kell kezdeni a fejlesztést, a tesztelést, bővíteni kell a hangfelismerési adatbázist, stb. Méghozzá a felhasználókkal, nem csak sunyiban a színfalak mögött.
Egyébként kiröhöghetsz, de én pl. azt, hogy esni fog-e az eső, általában a Siritől kérdezem meg indulás előtt, mert egyszerűen jobb érzés egy gombnyomás után feltennem egy egyszerű kérdést, mint feloldani a telefont, megnyitni az időjárás appot, és kielemeznem a kis ábrát, hogy most ez felhős-e, vagy esős, stb. Nincs szükségem ennyi információra, csak van egy egyszerű eldöntendő kérdésem, amire gyors választ akarok. Ha azt mondja igen, felkapom az esernyőt, ha azt mondja nem, nem.
Vagy pl. felteszek valamit főni a tűzhelyre, 4 perc múlva el akarom zárni, gyorsan megkérem a Sirit, hogy állítson be egy időzítőt 4 percre.
Megmosolyoghatsz, de már ezeknek a vacak kis funkcióknak is tudom néha hasznát venni. Nem azért, mert spórolok vele pár másodpercet, hanem mert kényelmesebb. És pár évtized múlva a Siri féle megoldások már olyan dolgokra lehetnek képesek, amit most még el se tudunk képzelni.
-
joey04
titán
válasz
Remus389 #821 üzenetére
látom úgy vagy kiváncsi erre a projektre, hogy figyelmetlenül nézted meg a videót Mert ha figyelmesen nézted volna, akkor rájöttél volna, hogy ezeket a koncepciókat bizony szoftveresen is le kell követni. ami nagy meló lesz (pedig még a mostani, lényegesen egyszerűbb rendszer is ezer sebből vérzik). hajrá, használd egészséggel.
-
joey04
titán
válasz
Remus389 #819 üzenetére
nem kell mindent tökéletesre fejleszteni, mert olyan nincs is, de ha samunál maradunk: kiad egy telefont, ami a világ kb legerősebb hardverén (a kategóriájában) szaggat, a kijelzőjével rengeteg probléma van, és mindenféle szoftveres trükköt kell bevetnie ahhoz, hogy legalább egy átlagos napi használatot kibírjon az akksija, akkor ne azzal foglalkozzon, hogy hajlítható legyen a kijelző. de részemről vége, ha érted érted, ha nem akkor nem.
nagyon elkanyarodtunk a wwdc-től. -
Mr. Byu
aktív tag
válasz
Remus389 #814 üzenetére
Jelen formájában nem tú hasznos a Siri, de ha nem indulnak el egy irányba próbálkozni, tapasztalatot szerezni, akkor sose lesz belőle semmi.
Én nem vagyok egy lusta ember, de szívesen élnék egy olyan jövőben, ahol egy gomblenyomás után csak bemondom a számítógépnek, hogy "holnap délelőtt Győrbe szeretnék utazni vonattal, milyen lehetőségeim vannak?" -› felsorolja/megmutatja -› "a 10:10-esre vegyél egy jegyet másodosztályra, XY kedvezménnyel, bankkártyával fizesd". Bumm. És most csak a legegyszerűbb, és nem is annyira elérhetetlen példát mondtam. Ez a műveletsor a jelen technológia mellett legalább 5 percet "elvesz az életemből".
Ha nem kezdenének el ilyen szolgáltatásokat nyomni, fejleszteni, felhasználókon (!) tesztelni, mint a Siri, akkor a 22. században is ugyanott toporogna a technológia, mint most. Ugyanez érvényes a Google Glass-ra is: jelen formájában bődületes pénzpazarlásnak és hülyeségnek tűnik, de ha most nem kezdene el vele valaki foglalkozni, akkor várhatnánk évszázadokat, mire kisül belőle valami. Teljesen jól van ez így, hogy nyomatják ezeket a fejlesztéseket már akkor is, amikor igazi keresletük még nincs.
-
Mr. Byu
aktív tag
válasz
Remus389 #808 üzenetére
A Samsungnál zseniális mérnökök dolgoznak, de semmi ízlésük, semmi érzékük nincs arra nézve, hogy a technológiát hogyan lehet elegánsan, simulékonyan alkalmazni a mindennapokban.
Így saját erejükből sok olyan végfelhasználói cuccot készítenek, amikről süt, hogy beléjük erőszakolták a cutting edge technology-t, de vagy kényelmetlen, vagy nevetséges használni őket. Ettől függetlenül le a kalappal az előtt, amit hardver téren évről-évre kifejlesztenek. -
joey04
titán
válasz
Remus389 #810 üzenetére
üzletileg a kinect is sikeres. attól még szar.
a wii sikere sem tartott sokáig. lecseng minden ilyen butaság idővel.
vagy az okos funkciók a TV-ben, netán a 3D. A Siri is mellékvágány, pedig az elején engem is elkapott az optimizmus. de nem, ezek csak szűk területen jók. igaz ma már nem tudsz venni 3D nélkül tv-t, ahogy xbox-ot sem lehet majd kinect nélkül. szóval erőltetve le lehet nyomni az emberek torkán a fölösleges szart.813: jaja én mondom.
-
-
Xero
nagyúr
-
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #783 üzenetére
"A nap jó híre: sokat változik még az iOS 7
Tegnap éjjel befutott a The Next Web híre: az Apple marketing csapata készítette az iOS 7 ikonjait. Mit is jelent ez?
A legtöbb új ikont az Apple marketing és kommunikációs részlege készítette (MarCom a cég neve), de inkább csak irányokat fektettek le az iOS design csapat részére, akik az őszi megjelenésig az új koncepció mentén véglegesre csiszolják az ikonokat. Nagyon valószínű, hogy a végleges iOS 7 jelentős finomításokon esik át az őszi megjelenésig, mi sem bizonyítja ezt jobban, ..."
erre senki?
-
Mr. Byu
aktív tag
válasz
Remus389 #529 üzenetére
Pl. ez egy kicsit valóban WP7 utánérzet, és szerintem is sokkal többet merített az Apple a WP7 dizájból, mint az Androidból (hála a jó Istennek). Engem viszont egyáltalán nem zavar, mert a WP7-et a kezdetektől fogva szépnek tartottam, és ráfért már egy hasonló irányú modernizálás az iOS-re is.
-
MartOOn
addikt
válasz
Remus389 #503 üzenetére
Nem lehet h ott van egy beepitett melynyomo? Nekem ez jutott eszembe amikor eloszor lattam felulrol.
De a lenyeg hogy ennek nincs gagyi benyomasa. Erre arra hasonlit... De anyaga es egyedi formaja miatt epülös es sztem premium erzest nyujt. Bar nekem sose lesz... Ennyi penzem... Egy kukara...
-
Dany007
veterán
válasz
Remus389 #440 üzenetére
No már értem mit mondasz. Így, innen nézve tényleg vannak igen jó ötletek. És kezdem érteni is a designjuk lényegét. Hogy pl a választott háttérkép hatással lesz az egész telefon kinézetére.
De ettől függetlenül az ikonok még mindig förtelmesek. A vakító fehér háttér pedig biztos, hogy kellemetlen lesz azoknak akik megvilágított helyiségeken kívül is akarják használni a telefont.
@kcsa: igen én is meglepődnék ha ez így maradna
-
Dany007
veterán
válasz
Remus389 #423 üzenetére
Most ahogy olvasom még handrásnak se tetszik az új kinézet!
Az pedig már nem semmi!
Egyébként érdemes ott elolvasni pár kommentet. Vannak jó meglátások. Pl hogy fognak kinézni a fehér alapú ikonok egy fekete készüléken? Meg ez az egész fehér alapszín milyen lesz egy fekete készüléken? És mondjuk sötétben vagy szürkületben? Kifogja nyírni az ember retináját... És erre a fényérzékelő szenzor sem megoldás, mert ahhoz, hogy a fehér háttér ne égessen úgy le kell venni a fényerőt, hogy a többi cucc meg alig látszik.
Egyébként az ikonok tényleg úgy néznek ki így monitoron mintha valakinek megcsúszott volna a keze a szaturációs sávon... brutális. Az ikonok tényleg rémegyszerűek. Ez már nem minimál design hanem nulla design. Ott van a 320ppi-s felbontás és kb 3 vonalból álló ikonokat csináltak... =/ -
TheGerike
tag
válasz
Remus389 #218 üzenetére
SGS3-am volt legutóbb egy jó darabig, és nem találtam olyan rendszert rá (se hivatalosat, se customot) ami ne laggolt volna. Na jó. 4.2.2 az fasza. Csak a kamera az halt meg mindig...
A bajom jelenleg az, hogy méretben számomra a legtökéletesebb eszköz az iP5
és akárki, akármit mond, nincsen még csak hasonlóan jó minőségű, hardverű és méretű androidos mobil jelenleg a piacon...de remélem már készül, mert vevő leszek rá!!
-
Pastika
aktív tag
válasz
Remus389 #218 üzenetére
Miután a az S4 négymagon agyon laggolja magát(saját tapsztalat 2hétig bírtam vele), nehéz is lesz kiverni az emberek fejéből.. Az új iOS pedig szép szerintem is. Nem akkora gyökeres változás, amire sokan számoltak, de az apróbb változások jót tettek első blikkre a rendszernek.
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Telekom mobilszolgáltatások
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Házimozi haladó szinten
- Xbox Series X|S
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- ZIDOO médialejátszók
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest